A KÖZHÁLÓ PROGRAM minden közoktatási intézmény szélessávú Internet elérést kapott megjelent az interaktív táblákra is fordítható Informatikai Normatíva.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dr. Magyar Bálint Oktatási miniszter
Advertisements

Interaktív tábla a hittan oktatásában
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Interaktív táblák Bevezetés.
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
Weszely Orsolya Bertalan Tamás
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Angol nyelvi kompetencia
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Dr. Élő Gábor július 9. MKE HKSZ 15. Országos Konferenciája
DIGITÁLIS TANESZKÖZÖK ALKALMAZÁSA AZ OKTATÁSBAN
IKT projektek a közoktatásban
E-learning és a multimédia
IKT-alapú pedagógiai módszertan
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
A közoktatás intellektuális infrastruktúrája Magyar Bálint oktatási miniszter.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Bevezetés IKT információs és kommunikációs technológiák
1 Az aktív tábla használatáról. 2 "Mi vagyunk a technológiánk, az emberi lények nem érdemelték ki nevüket addig, amíg nem találták fel a fejszét, az ágyékkötőt.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Expressz Programiroda.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
Az IKT kompetenciaterület specialitásai
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
JÓ GYAKORLAT Digitális taneszközök használata történelem órán
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
Előadó: Komjáthy Zoltán Oktatási Hivatal
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Új skála – új lehetőségek Egy kis ízelítő. Egységes skála (1)
A pedagógus-életpályamodell, a minősítés rendszere
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
TÁMOP ÚJ Oktatásszervezés -és várható hatásai Nagy Anna Magdolna Eger, szept.03.
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
TIOP február 2.. TIOP 1.1.1/09 Tanulói laptop Támogatás összege: Ft Pályázat időtartama: május 1. – március 1.
Frontális pedagógia helyett „konstruktivista” pedagógia Dr. Magyar Bálint Oktatási miniszter október 12.
„Jó gyakorlatok” Nagyné G. Jordanoff Györgyi. A „jó gyakorlat” újszerűsége  a MiTiok programban szereplő tananyag adaptálása és felhasználása IKT eszközök.
„Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben” TÁMOP / /0065 Moduláris oktatás Az egészséged a Te kezedben van!
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Mgr. Námesztovszki Zsolt GYAKORLÓ PEDAGÓGUSOK KÉPZÉSE AZ INTERAKTÍV TÁBLA HASZNÁLATÁRA (HARDVERISMERET) Szabadka, 2012.
Kompetensek lettünk? június 27..
A tanulói laptop program megvalósítása a Kecskédi Általános Iskolában.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Jó gyakorlatok listája Dobó István Gimnázium 2012.
Képzések, műhelyek, kiadványok és online diákportál fejlesztés a Hidak Program kiterjesztésben.
A digitális pedagógiai módszertan fejlesztése a Körzeti Általános Iskolában TIOP / Digitális pedagógiai innováció útján Projektzáró.
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
A MODERN IKT SZEREPE A MESTER-TANÁRKÉPZÉSBEN
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
Tanulói laptop használata a tanítási órákon
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése.
ICT (Information and Communication Technologies) IKT (Információs és Kommunikációs Technológiák) IKT pedagógiai értelmezése ○ Informatika tantárgy ○ Más.
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Nemzeti Köznevelési Portál
A digitális kompetencia fejlesztése
Előadás másolata:

A KÖZHÁLÓ PROGRAM minden közoktatási intézmény szélessávú Internet elérést kapott megjelent az interaktív táblákra is fordítható Informatikai Normatíva A normatív támogatáson kívül, els ő sorban a szakképzési intézmények külön regionális pályázatokon vehettek részt interaktív tábla beszerzésére. Az Oktatási Minisztérium által el ő készített Nemzeti Fejlesztési Terv II. alapján 2010-ig a 62 ezer tanteremb ő l 40 ezerben interaktív tábla kerül felszerelésre. Az interaktív táblák használatához szükséges digitális tartalom szinte minden témakörben elérhet ő a Sulinet Digitális Tudásbázisban. Az interaktív táblák használatához, önálló digitális tartalomfejlesztéshez kapcsolódó akkreditált pedagógus- továbbképzési programok már elérhet ő ek. Továbbá már az iskolai rendszergazda képzésbe is beépült az interaktív táblák installálásához szüksége szakismeret.

Egy interaktív tábla hang nélkül olyan, mint a némafilm, amely ugyan óriási el ő relépés egy mozdulatlan fényképhez képest, de hatása messze elmarad a hangosfilmek néz ő re gyakorolt hatása mellett.

Interaktív tábla Ez egy olyan prezentációs, oktatási eszköz, amely egyesíti magában a tábla, vászon, számítógép és egy érint ő képerny ő funkcióit. hatékonyabbá tehetőek a tanórák jelentős méretben növelhető a tanulók aktív részvétele

Az interaktív tábla egy teljes interaktivitással rendelkez ő eszköz. A számítógép monitorát, billenyt ű zetét, az egeret és a vetít ő vásznat egyetlen egységbe foglalja.

Beszélhetnénk akár interaktív falról, interaktív vászonról, interaktív ablaküvegb ő l..., attól függ ő en, hogy milyen felületet teszünk interaktívvá. Ha történetesen ez egy tábla, vagy tábla alakú dolog, akkor már interaktív tábláról beszélünk.

A tudásszintet tekintve az alábbi táblák közül lehet választani:

Digitalizáló whiteboard

Hagyományos interaktív tábla

"Virtuális" interaktív tábla

Amire a kiválasztásnál érdemes figyelni: Funkcionalitás Fontos meghatározni, hogy mire szeretnénk használni az interaktív táblát, és hogyan kívánjuk beépíteni az egyes funkciókat az oktatásba. Képméret A láthatóság szempontját mérlegelve válasszuk ki a termünknek legmegfelel ő bb méretet. Hordozhatóság Döntsük el, hogy mennyire kívánjuk mozgatni a táblánkat. Tantermen belüli mozgatásnál válasszunk görg ő s kivitelt, tantermek között pedig virtuális eszközöket. Szoftver Ezt vásárlás el ő tt mindenképpen teszteljük le, és ha nem találjuk elég felhasználóbarátnak, akkor keressünk más terméket.

Második generációs digitális rajztáblák Els ő ként ötvözik a multi-touch és a tollal vezérelhet ő táblák tudását, el ő nyeit. A jelenlegi modellek egyszerre két ujjat ismernek fel, így lehet nagyítani, forgatni, görgetni velük. A táblákat 180°-kal meg is fordíthatjuk, így jobb- és balkezeseknek egyaránt kényelmesek lehetnek.

Alkalmazható el ő nyök a tanórákon:

A tanórák anyaga el ő re elkészíthet ő és újra felhasználható A tanórák anyaga folyamatosan fejleszthet ő, akár a tanítási folyamat alatt is A tanórák interaktívabbá tehet ő ek Az eszköz támogatja az IKT készségek elsajátítását Az interaktív táblák a kor színvonalának megfelel ő megjelenítést biztosítanak a tananyagnak Az interaktív táblákkal jelent ő sen megn ő het a diákokra fordítható id ő az órán

A táblaképek elmenthet ő k, sokszorosíthatók. Így a tanulók nyugodtan koncentrálhatnak a tanár mondanivalójára, csak a szóbeli kiegészítéseket kell jegyzetelniük, hiszen a táblára írtakat megkaphatják elektronikus formában is. Az adott tananyag magyarázatakor megjeleníthetjük a korábbi táblaképeket, így akár folyamatában is láthatjuk egy-egy bonyolultabb tétel bizonyítását is. Az interaktív táblákhoz fejlesztett szoftverek számos olyan kiegészítést tartalmaznak, amelyek ötvözik a hagyományos oktatásban használt táblák el ő nyeit. (Négyzetrácsos, vonalas, kottás, vaktérképes háttér egyetlen táblán; szerkesztési lehet ő ségek, egyéni méretezés).

softwarehttp:// software