Testi - lelki egyensúly

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
Táplálkozási alapfogalmak
Alap Termékek.
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Tóthné Iski Éva Klinikai táplálási tanácsadó
„Ez az icike-picike mind megette!”
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Helyes táplálkozás.
Általános táplálkozás
Sportolás hatása szervezetünkre
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS ALAPELVEI
(Program-akkreditációs lajtsromszáma: PL-2661)
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
KÉSZÍTETTE: Földi – Szaniszló Lilla
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Mese a tejről.
Egészségtudatos táplálkozásról – szülőknek
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A magyar lakosság táplálkozásának jellemzői
A magas vérnyomás Készítette: Simofi-Ilyés Beatrix.
A helyes táplálkozás.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Az egészségtelen táplálkozás és a túlsúly
Időskori betegségek vagy civilizációs betegségek?
Egészség Betegség.
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
„Foglakozz az egészségeddel, nem lesz gondod a betegségeddel!” Oriflame egészségmegőrző termékek.
Az egészség Készítette: Vida Fruzsina.
 van jótékony koleszterin ?  gyógyítható a cukorbetegség ?  napoznunk kéne minnél többet, főleg 11-3 óráig és hogy kerülnünk kell a naptejet ?  kerülnünk.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Az egészséges életmód és a stressz
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A táplálkozás és az egészség összefüggései
A helyes táplálkozás.
Táplálkozási alapfogalmak
Aktív, egészséges életmód
Testünk építőkövei – a vitaminok
Egészségkultúra 9. évfolyam
Egészséges életmód, helyes táplálkozás
Egészséges életmód.
Tegyünk az elhízás ellen!
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Egészségnevelés óvodásoknak, kisiskolások és a tinik körében
Talán érdemes erre figyelmet fordítani! Én tudom, hogy igaz amit elmondok, de nem kívánhatok több szavahihetőséget magamnak, mint bármely más embertársam.
Klikk a folytatáshoz!. Az elmúlt évek során a cukorbetegség diétájának fogalma átértékelődött. A hangsúlyeltolódás lényege elsősorban az, hogy a II. típusú.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
ÉTLAPTERVEZÉS ÉS ÉTELKÉSZÍTÉS AZ ÓVODÁS KOROSZTÁLYNAK A 37/2014. (IV. 30.) EMMI RENDELET SZERINT RÁCZ MÓNIKA dietetikus okl. táplálkozástudományi szakember.
Klikk a folytatáshoz!. A szénhidráttartalmú ételeket újabban aszerint csoportosítják, hogy milyen mértékben emelik a vércukor szintjét. Ezzel új fogalom.
Tápanyagaink.
10. rész :Táplálékunk összetevői Élelmi rostok Klikk a folytatáshoz.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
A sejtet felépítő anyagok A sejtek anyagcseréje Tápanyagok Anyagcsere
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
10. rész :Táplálékunk összetevői
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Előadás másolata:

Testi - lelki egyensúly Minden ember tapasztalatszerzés végett születik a Földre, hogy jobban megértse a dolgokat és tökéletesítse önmagát. Ha lelkünk nem végzi el a kijelölt és önként vállalt feladatot, a személyiséggel összetűzésbe kerül, aminek következménye a testi bajok megjelenése. Fizikai testünk betegségei negatív gondolataink, érzéseink, tetteink következménye. Amikor fellép a betegség a testben, a test energiaszintjét kell növelni. A nyugati orvostudomány csak a fizikai test gyógyításával foglalkozik, tüneti kezelés folyik, míg a keleti orvoslásnál, oki kezelés is van.

Helytelen életmód A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegény táplálkozás a mesterségesen előállított élelmiszerek fogyasztása a gyógyszerek szedése a mindennapos stressz a mozgásszegény életmód az egyre szennyezettebb környezetünk, komoly egészségkárosodást eredményez.

Az egészséges táplálkozás 12 pontja Változatos étkezés Különböző ételkészítési módok Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz Ízleljünk meg más ételeket is

Az egészséges erekért 2. pont: Együnk kevésbé zsíros ételeket: a főzéshez, sütéshez inkább margarint vagy olajat használjunk. Gőzölés, párolás, Sok zsiradék mellőzése Rántás helyett habarás

Kevés sóval a normális vérnyomásért 3. pont: Kevés sóval készítsük az ételeket Különösen kerüljük a sózást gyermekeknél Ízesítésére sokféle fűszert használhatunk.

Édességek nélkül! 4. pont: Csak étkezések befejező fogásaként Ne étkezések között, főleg nem helyette Cukor helyett használjunk természetes édesítőszereket Természetes gyümölcs- és zöldséglevek Ne szoktassuk a gyermekeket az édes ízre

A csontok egészségéért 5. pont: Naponta fogyasszunk tejet vagy tejterméket A legjobb kálciumforrás Izommunkában fontos szerepet tölt be

Alapozzunk zöldségekkel 6. pont: Rendszeresen együnk nyers gyümölcsöt, zöldségfélét,párolt főzeléknövényt Köretként is alkalmazhatjuk Fontos vitaminforrás

Rostok a jó emésztésért 7. pont: Asztalunkra mindig kerüljön barna kenyér Köretként legfőképp burgonyát és párolt zöldséget válasszunk Szénhidrát dús köretek csökkentése

Naponta többszöri étkezés Naponta négyszer-ötször étkezzünk Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges vagy nagyon kevés Együnk nyugodtan, mindig,minden körülmények között  Lehetőleg mindig azonos időpontban együnk.

Ha megszomjazunk… 9. pont: A szomjúság legjobban ivóvízzel oltható Az alkohol káros A szeszes italok energiafelesleget jelentenek

Mindent lehet…ésszel 10. pont: A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek a tilalmát sem Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek! Bőséges fogyasztásra javasolt: gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, barna kenyér Mérsékelt fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok, zsírszegény tej ,zsiradékok,tojás, tészta, száraz hüvelyesek Kerülni javasolt: édességek, fagylalt, cukrozott készítmények,tejszín, cukor, cukros üdítők, só, szeszes italok Az élelmiszerek kiválasztásában segít a csomagoláson feltüntetett tápanyagérték

Mozgás! 11. pont: Rendszeres testmozgás Dohányzás teljes mellőzése Kevés szabadidőnket is fordítsuk testmozgásra

Enni,enni…ízek 12. pont: A helyes táplálkozás fedezi a szervezet minden élettani folyamatának energia- és tápanyag-felhasználását Testtömeg-index

Köszönöm a figyelmet! Készítette: Borók Dániel