EKKR Az Európai Képesítési Keretrendszer Készítette: Keresztesi Judit A21YTQ Molnár Attila Károly H9QG5B.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európai Képesítési Keretrendszer és a Nemzeti Képesítési Keretrendszer megjelenése a Krúdy Gyula Tagintézmény szakképzési kínálatában.
Advertisements

A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
TÁMOP Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése - 2. ütem A Magyar Képesítési Keretrendszer bevezetésének szakmai támogatása és az előzetesen.
Készítette: Grolyóné Szabó Éva május10.
Budapest Fényképezte: Szedő Iván Emberek.
AZ EU AJÁNLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ HAZAI FEJLESZTÉSEK
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Aszályok gyakorisága, erőssége, okozott kár – Magyarországon Istovics Krisztina
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Dr. Mészáros Gábor október 20. A szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 EK irányelv Dr. Mészáros Gábor október 20. Magyar Ekvivalencia.
Informatika tanítása ea.
Győr, NYME Minőségbiztosítási Bizottság munkaértekezlete Az EFQM modell - rövid ismertetés- Vas Beatrix Minőségfejlesztési és Informatikai Központ.
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
Készítette:Keresztes Katalin Borbála KEKOAAF.PTE II. éves szabad bölcsészet szakos hallgató Óra: Kommunikáció az egyetemen Oktató:Viszket Anita
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Szilágyi Tivadar egyetemi tanár GTK3185BAN.
Versenyképes, gyakorlatorientált felsőoktatás Magyarországon Dr. Tuka Katalin főosztályvezető-helyettes Tudománypolitikai Főosztály augusztus 30.
Az NFÜ által megfogalmazott célok, azok összhangja az ágazati célkitűzésekkel „Építészet a gyógyulásért 2010” konferencia Budapest, NEFMI december.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ( ) folyamatos és félidei értékelése Tájékoztató a évi értékelési tevékenységről a Monitoring.
Az Európai Unió és a sport, közvetlen brüsszeli pályázati lehetőségek
Dobszay Ambrus Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Tartalomfejlesztési és Módszertani Központ A Képesítési Keretrendszer hasznosulása a közoktatásban.
Date: in 12 pts Krémó Anita, DG EAC A.3 anita.kremo(at)ec.europa.eu Lifelong learning programme Nemzeti képesítési keretrendszerek NKKR szint 10 NKKR szint.
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
A felsőoktatási ágazati nyilvántartások fejlesztési irányai – TÁMOP Stéger Csilla Projekt megnevezése: Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű.
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel
„SEGÍTSÉG – A DOHÁNYFÜSTMENTES ÉLETÉRT” – az Európai Bizottság új kezdeményezése Dr. Szilágyi Tibor, MD, MPhilPH május 31.
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
MEGHÍVÓ Naszály, Gyadai tanösvény Természetismereti túra Szombat.
Átalakulási prognózisok Temesi József egyetemi tanár, Bologna tanácsadó „Mesterképzések Magyarországon” Országos oktatási konferencia Felvételi Információs.
Színházi Nap Budapest, Andrássy út Fényképezte: Szedő Iván.
A Jövő Internet kutatás hazai támogatási lehetőségei Fonyó Attila Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztály.
Tájékoztató az e-kifizetésről Molnár Balázs, projektmenedzser Völgy Vidék Közösség LEADER HACS Vál,
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
EU szabályozás Zajszennyezés.
Munkakultúra Szakképzési modellek 19. Országos Konferencia Az Országos Képesítési Keretrendszer és a Központi Validációs Rendszer a TÁMOP as projektben.
Európa 2020 A lisszaboni stratégiát felváltja az Európa 2020 stratégia Az új stratégia központi kérdése az Unió versenyképessége, de más, új célokat is.
Holcim Hungária Zrt. © 2010 Ismeri Ön a Holcim Hungária Otthon Alapítványt?
„Talpraállástól az intézményesülésig” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése (TÁMOP / )
Az európai és hazai vasúti szabályozás aktuális kérdései
EISZ Fórum Október 14.. Szakmai háttér 1. Nyomtatott + elektronikus előfizetés (p+e) 2. elektronikus tartalmak előfizetése (e-only) 3. elektronikus.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV „A felsőoktatás.
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Simicskó István c. egyetemi tanár, államtitkár
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium EKOP projektjeinek jelene és jövője dr. Rupp Zoltán főosztályvezető E-közigazgatásért felelős helyettes államtitkárság.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
Keretrendszerek az oktatás rendszerében Felnőttképzés a változó gazdasági és oktatási rendszer környezetében konferencia Eger április
A TDK-rendszerének minőségbiztosítása
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt összefoglaló EKOP
BEVEZETŐ.
TÁMOP / „Felsőoktatási szolgáltatások rendszerszintű fejlesztése, 2
Magyar Ekvivalencia és Információs Központ
Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során: a elv alkalmazása Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során:
Ajánlások az OKKR bevezetésének szervezeti, jogi és finanszírozási megoldására Temesi József pillérvezető Javaslatok az Országos képesítési keretrendszer.
Az OKKR-projekt várható eredményei Temesi József pillérvezető Az Országos Képesítési Keretrendszer kialakítása: helyzetkép és javaslatok január 21.
A Nemzeti Koordinációs Pont feladatairól
Dr. Veres Pál PhD szakmai tanácsadó Felsőoktatási helyzetjelentés az OKKR szempontjából Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet OKKR Műhelykonferencia 2010.
Horváth Zsuzsanna – Ütőné Visi Judit Az OKKR bevezetésének feltételei és szabályozási környezete a közoktatás nézőpontjából Javaslatok az Országos képesítési.
EKKR-OKKR: az európai folyamat és magyar állomásai
Informatika tanítása ea.
Az Erasmus - jelen és jövő - ELTE, Budapest, október 2. Bokodi Szabolcs Tempus Közalapítvány.
AZ ASEDEM ÉS A QF EMBODIMENT. 2 Spanyol Multimédia Szövetség Célja:  A multimédiával és az új technológiákkal kapcsolatos képzés és ismeretterjesztés.
Hogyan működnek együtt a pályaorientációs és élethosszig tartó tanulási stratégiák Szeptember 14. Szabóné Pákozdi Mária Európai Uniós Kapcsolatok.
2010. Szeptember 14. Szabóné Pákozdi Mária
Előadás másolata:

EKKR Az Európai Képesítési Keretrendszer Készítette: Keresztesi Judit A21YTQ Molnár Attila Károly H9QG5B

Funkciók ÁTJÁRHATÓSÁG ÁTVÁLTHATÓSÁG HORDOZHATÓSÁG LLL - MOBILITÁS

Az EKKR környezete

Az EKKR muködési elve „

A magyarországi bevezetés ütemezése – Az EKKR és az Országos Képzési Keretrendszer összekapcsolásának előkészítése – Az OKKR teljes körű bevezetésének és az EKKR-hez történő csatlakozás szakmapolitikai, szabályozási, költségvetési és intézményi feltételeinek megteremtése Az OKKR hivatalos bevezetése, csatlakozás az EKKR-hez.

Felhasznált források A Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapja kepesitesi (Letöltve: :16) kepesitesi A Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapja (Letöltve: :16) Az Európai Bizottság e-weblapja g_in_the_internal_market/c11104_hu.htm (Letöltve: :11) g_in_the_internal_market/c11104_hu.htm TÁMOP Felsőoktatás-Fejlesztési Alprojekt 2. ütem (Letöltve: :00) Az InnoLearn – A Tudásháló Klasztere honlapja g2013/keretrendszerek-godollo.pptx (Letöltve: :15) g2013/keretrendszerek-godollo.pptx

Köszönjük a figyelmet!