Általánosan használt ügyiratok: Az egyszerű ügyiratok tartalmi és formai szempontból egyszerűek, nincsen előírt, kötött alakjuk. Készíthetjük önálló.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanulók fejlődésének nyomon követése
Advertisements

Induló képzéseink – 2008/2009-es tanév Lovassy László Gimnázium  :  : Lovassy László Gimnázium Induló képzéseink 2008/2009-es.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
(Kérvény, kérelem, fellebbezés, panasz, javaslat)
Gazdasági informatika
Készítette:Tóth Nikolett
A TÁMOP / projekt megvalósításába bevont intézmények Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola Hunyadi.
A család beszélget A Kovács család összeül január elején megbeszélni családjuk pénzügyi helyzetét.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
TIOP / TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
Matematika és Tánc Felkészítő tanár: Komáromi Annamária
Komárom Kártya „Merjünk nagyok lenni – s valóban oly nehéz, - de legyünk egyszersmind bölcsek is.” Gróf Széchenyi István.
A TÁMOP / projekt költségei. A projekt támogatási összegei Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola.
 Városi Óvodai intézmény – eFt  Arany János Általános Iskola – eFt  Kossuth Lajos Általános Iskola – eFt  Móricz Zsigmond Gimnázium,
Tantanya mérföldkövek 2004-től máig Június Akciósorozat laktanya- ingatlanért.
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
2007. szeptember % Idén több mint 14 milliárd forintot ajánlottak fel az adófizetők.
Sulinet Expressz, Sulinet Generáció Sulinet Generáció 1998: valamennyi középiskola bekötése az Internet hálózatba a Sulinet Program keretében.
Megújul a Sulinet Expressz. Az SZDSZ elnöke felkérte a liberális minisztereket, hogy vizsgálják meg tárcáiknál vannak-e olyan programok, amelyek azokat.
TÁJÉKOZTATÓ „ A kompetencia alapú oktatás elterjesztéséért Szolnokon című projektről” (TÁMOP-3.1.4/08/2 pályázat) A Társadalmi Megújulás Operatív Program.
Statisztika Érettségi feladatok
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Okmányos meghitelezés (Akkreditív)
ADÓVÁLTOZÁSOK ÉLETBIZTOSÍTÁSI ADÓKEDVEZMÉNY Életbiztosítási adókedvezmény továbbra is változatlan feltételek teljesülése esetén járhat DE érvényesíteni.
1 Pepper Rendszerház Zrt. Kafetéria rendszer a VIP Humánpolitikai Rendszerben.
Áfa, bevételi bizonylatok, a vállalkozás tevékenységével szorosan összefüggő kiadási bizonylatok.
A GIMP képszerkesztő program bemutatása Készítette: Rokonál Zoltán
Ökoiskola Készítette:Horváth Eliza Anna Felkészítő tanár:Marton Anikó
Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb.
Bemutatókészítés Takács Béla
Levelezési alapismeretek
Helyesírás példák, szabályok
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Matematika felvételi feladatok 8. évfolyamosok számára
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Projekt adatlaphoz csatolandó dokumentumok 1. célterület Nyilatkozat a Helyi Akciócsoporttal való együttműködésről Nyilatkozat honlapon történő megjelenésről.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Hivatalos levél szerkesztése
Iktatás és selejtezés folyamata
Általános iskola első osztály
Egyszerű ügyiratok.
Az államigazgatási eljárás Az államigazgatási szervek tevékenységét a következőképpen lehet csoportosítani: - külső eljárás vagy hatósági eljárás, -
Levelezési alapismeretek
A kötelezvény olyan írásbeli nyilatkozat, amelynek kiállítója elismeri a kölcsönkapott pénzösszegnek vagy dolognak az átvételét. Ugyanakkor kötelezettséget.
Cegléd Prezentáció.
A folytonosság Digitális tananyag.
Tanévnyitó szeptember 5. Felnőttoktatási tagozat Budapest IX
A következő kérdések a mai gyerekekre vonatkoznak:  Felkészíti-e az iskola a gyermekeinket a való világra?  Kapnak-e.
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
Összevont szülői értekezlet 9. évfolyam számára
"Adjatok egy fix pontot, és kimozdítom a Földet"
TÁMOP F-14/1/KONV b. Pályaorientációs szolgáltatások alprogram Projektzáró rendezvény, Görög Márta.
Szülői értekezlet /Ny4, a4, b4, a4, a3, a3, b3, b3,5 8 9.d3, d3, c3, c3,39.
Formai és stiláris elemei
A versenyek!. Megyei verseny nyertes csapatai: GYŐR helyszínen, Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola, Informatikai és Közgazdasági.
Pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete március 6-10.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
PÉLDÁK.
Gazdasági informatika
TÁRSADALMI INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM
Paál Zsuzsanna: Néprajzi gyűjtés módszerei: Az élettörténeti módszer
Gazdasági informatika
……………………………… „Szigorúan titkos!” MINISZTÉRIUM ig
Statisztika Érettségi feladatok
Előadás másolata:

Általánosan használt ügyiratok: Az egyszerű ügyiratok tartalmi és formai szempontból egyszerűek, nincsen előírt, kötött alakjuk. Készíthetjük önálló iratként, vagy erre a célra szolgáló nyomtatványon. Leggyakrabban használt ügyiratok: Nyugta Elismervény Kötelezvény Meghatalmazás

A nyugta írásakor baloldalon kezdődik minden sor A nyugta írásakor baloldalon kezdődik minden sor. A nyugta megnevezése után egy sor kimarad. A szövegében a számot betűvel is ki kell írni a visszaélések elkerülésére. A száz, ezer, millió elé kiírjuk az egy számot, hogy ne legyen hamisítható. Pl. Egyszáz, egyezer stb. A pénz mértékegysége után nem teszünk pontot, de pontot teszünk az utca és kerület rövidítései után. Pl. V. ker. vagy Mészáros u. 1. Keltezésben a helységnév után vesszőt, az évszám és a nap után pontot teszünk (ha nincs utána toldalék). A hónapot a hivatalos levelekben betűvel kiírjuk. Pl. Cegléd, 2007. szeptember 7. de 7-én – (nincs pont) A nyugta formája: 

Nyugta ¶ 22.000 forintról, azaz Huszonkétezer forintról, melyet a Csillag Óvoda számára gyermekjátékok vásárlása céljából a mai napon átvettem. Kecskemét, 2007. október 25. Bajna Zsoltné óvodavezető

Az elismervény olyan írásbeli nyilatkozat, amelyben az átvevő valamely áru, értéktárgy, stb. átvételét igazolja. Az elismervény tehát abból különbözik a nyugtától, hogy a nyugtát csak pénzről állítanak ki. Tartalmazza: az Elismervény megnevezését az átvett tárgy megjelölését az átadó nevét, címét a keltezést és az átvevő aláírását Az elismervény is készíthető, ügyirat- és levélformában, de kitölthető az erre a célra rendszeresített nyomtatványon is.

Nyugta - nyomtatványon

Egyéb nyugta

Nyugta fogalmazási feladat 2007. március 2-án Szeker István, a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola gazdasági igazgatója 40.000 forintot vesz fel az informatika versenyen elért legjobb tanulók jutalmazására. Készítsd el a nyugtát!

Nyugta ¶ 40.000 Ft-ról, azaz Negyvenezer forintról, melyet a mai napon a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola informatika versenyén elért legjobb tanulók jutalmazására vettem fel. ¶ Cegléd, 2007. március 2. ¶ ¶ ¶ Szeker István gazdasági igazgató

Ellennyugtát írunk, ha valakitől valamilyen okból vagy célból bizonyos összeget adunk át valakinek. Az ellennyugtát az írja alá, aki a pénzösszeget átadja. Pl. Ellennyugta ¶ 2.000 Ft-ról, azaz Kétezer forintról. Ezt az összeget Kis Évának, a Kossuth Lajos Gimnázium 11. a osztályos tanulójának tankönyvvásárlás céljából kifizettem. Cegléd, 2007. szeptember 11. Király Ágnes gazdasági vezető

Az ellennyugtán nyugtatványnak is nevezik (nevezték). „A kopott ember odament az íróasztalhoz, s igen szép gömbölyű betűkkel aláírta a nevét annak a nyugtatványnak, melyben elismeri, hogy mai napon az egyezményes mogyorósújtásokat fogyatkozás nélkül a szó minden értelmében felvette. Kálmán jelenté neki, hogy itt volt a Tóth; megkapta, ami neki dukált, itt a nyugtatvány róla. Korcza úr bele sem nézett az írásba azt mondta: jól van.” Jókai Mór: Eppur si muove – És mégis mozog a föld

Készítsünk ellennyugtát: 3.600 forintról, amelyet Németh Irén, a Török János Szakközépiskola tanulója a szeptember havi étkezési költségeként a mai napon befizetett az iskola pénztárába.

Ellennyugta ¶ 3.600 Ft-ról, azaz Háromezer-hatszáz forintról, amelyet a szeptember havi étkezési költségként a mai napon a Török János Szakközépiskola iskolapénztárába befizettem. ¶ Cegléd, 2007. szeptember 8. ¶ ¶ ¶ Németh Irén tanuló

Az elismervény Elismervényt írunk, ha valakitől valamilyen tárgyat (pénz kivételével) átveszünk. Az átvétel írásos bizonyítéka az átvételi elismervény. Az állítja ki, aki aláírja, aki az értéket, tárgyat átvette. Tartalmazza: Az elismervény megnevezését Az átvett érték megjelölését (mit, mennyit) Az átadó nevét A keltezést (mikor) Az átvevő aláírását (ki vette át) Pl.: 

Elismervény ¶ Elismerem, hogy a mai napon az iskolai szalagavató bál helyiségének díszítéséhez átvettem a következő tárgyakat: ¶  az iskola zászlója  5 db vászonplakát  30 db fehér asztalterítő  15 db üvegváza ¶ Dunafalva, 2007. január 12. ¶ ¶ ¶ Rácz Péter 11. d osztályos tanuló

Készítsünk elismervényt Készítsünk elismervényt! A komáromi Közgazdasági Szakközépiskolából Barabás Zoltán tanár egy darab IP 4-es típusú számítógépet két hetes otthoni használatra a mai napon átvett.

Elismervény ¶ A komáromi Közgazdasági Szakközépiskolából a mai napon egy darab IP 4-es típusú számítógépet két hetes otthoni használatra átvettem. ¶ Komárom, 2007. szeptember 26. ¶ ¶ ¶ Barabás Zoltán tanár