9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Budapesti Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda –
Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Norvég Alap Zöld ipari innováció. Célok – Zöld ipari innováció Zöld vállalkozások versenyképességének erősítése, meglévő iparágak zöldebbé tétele, zöld.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
Civil szervezetek Magyarországon
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
INNOSTART Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ
EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
Az átláthatóság, mint elengedhetetlen feltétel Mádi-Szabó Zoltán A kis- és középvállalkozási részleg vezetője április 18.
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
INFORMATIKAI TANÁCSADÁS
HÁLÓZATI TANULÁS Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon TÁMOP nyitókonferencia EGER, szeptember 3.
kiemelt projekt bemutatkozása
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
A Foglalkoztatási Információs Pontok a Dél-dunántúli régióban Márk László Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Kuti Éva Szociális gazdaság, nonprofit szektor, civil társadalom Versengő koncepciók és intézményi leképeződésük.
1 Számvitel alapjai Gazdálkodás:a társadalmi újratermelési folyamat szakaszainak (termelés, forgalom, elosztás, fogyasztás) megszervezésére, az ahhoz rendelkezésre.
Kotulyák Tamás, Get Energy Magyarország Kft.
E-cherry adománybolt, adományboltok Magyarországon
Közkincs kerekasztal a kecskeméti Kistérségben Szakmai konferencia június 9. Kecskemét.
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Szektorok közötti együttműködések
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Társadalmi Felelősségvállalás Napja szeptember 24.
Önkéntesség az Észak-Magyarországi Régióban. A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) története A Demokratikus Ifjúságért Alapítványt 1999-ben hozta.
ÚJ SZEREPLŐ A VIDÉKFEJLESZTÉSBEN Helyi Vidékfejlesztési Iroda.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
KMOP Vállalati tanácsadói Program pályázattal és segítségünkkel - akár 50 %-ban támogatott képzésekhez juthat: Preferált szervezetek: - gazdasági.
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
A hálózati együttműködés lehetőségei és keretei. hálózat  „Minden olyan rendszer felfogható hálózatnak, amely egymástól elkülönült elemekből áll, és.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
A Dél-borsodi Akciócsoport LEADER programja Értékelési szempontok Tiszaújváros szeptember 30.
Modellprogram a szociális szövetkezetek hálózatosodása érdekében TÁMOP /1.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerepe és feladatai a vállalkozások külpiacra jutásának segítésében, különös tekintettel a vegyeskamarai hálózatra.
Magánadományozás, a függetlenség kulcsa Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány Jacsó Annamária, programvezető november 28.
„ÚJRAKEZDÉS” ISD Dunaferr Zrt a gondoskodó létszámleépítés „ az Acélalapítvány lehetőségei”
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
1 Tudásmenedzsment piactér KKV-nak (az „Okos Vállalkozás” koncepciója) Gyulay Tibor Tudásmenedzsment szakértő.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN AZ ÜZLET Vállalkozói hálózat kialakítása Hajdú-Bihar és Bihor megyékben Két ország, egy cél, közös siker! Szőllősi Nóra Adrienn projektmenedzser.
Rapid Action Group Ltd Üdvözli Magyarországot az Alihankintán!
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
roma integrációs modellek a közös sikerekért
NONPROFIT SZERVEZETEK, CIVIL SZEKTOR
Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések a Budapesti Corvinus Egyetem székesfehérvári Campusán című projekt rövid bemutatása EFOP
Kölcsönös tanulás Gyakorlatának kezdeményezése: Néhány ajánlás
Lorem ipsum.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok

Társadalmi felelősségvállalás projektek

KPMG Piactér – az üzleti és a non-profit szektor együttműködésére Az üzleti és a non-profit szektor együttműködésének előmozdítására a KPMG (multinacionális cég) megrendezte az első hazai „Piactér“ rendezvényt, ahol 7 cég és 21 civil szervezet mintegy 9 millió forint értékben állapodott meg humánerő, valamint termékek és szolgáltatások cseréjéről.

A KPMG könyvvizsgálati, adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó társaságok globális hálózata. Tagtársaságai 148 országban működnek, és több mint szakembert foglalkoztatnak világszerte. A KPMG 1989-ben Budapesten hozta létre első irodáját Közép- és Kelet-Európában.

A magyarországi KPMG 530 munkatársat foglalkoztat – a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgálati szolgáltatásokat, míg a KPMG Tanácsadó Kft. széles körű adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat kínál magyar és multinacionális társaságok, kormányzati szervek, valamint külföldi befektetők számára. © 2007 KPMG Hungária Kft., a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG- hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International-hez, a Svájci Államszövetség joga alapján bejegyzett szövetkezethez kapcsolódik.

A „Piactér“ leginkább egy tőzsdéhez hasonlít, ahol egy másfél órás, dinamikus rendezvény keretében a társadalmi projektek kereslete és kínálata találkozik. A koncepció lényege, hogy konkrét igények találkoznak a felajánlásokkal, és a megállapodások eredményeképpen termékek és szolgáltatások cserélnek gazdát.

Nem pénzbeli felajánlásokról, adományokról van szó: azaz a résztvevő szervezetek meglévő erőforrásaikat (szaktudás, kapcsolati tőke, infrastruktúra, tárgyi eszközök) viszik a Piactérre, és így olyan projektekről köthetnek megállapodásokat, amelyek szerves részét képezik saját társadalmi felelősségvállalási politikájuknak. A program játékszabályához még hozzátartozik, hogy a projekteket a partnerek 6 hónapon belül elkezdik megvalósítani.

A KPMG-Piactéren 66 együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a résztvevő szervezetek: ezek között szerepel szakmai támogatástól kezdve közösségépítő programokon át az anyagi és tárgyi adományozásig számtalan konkrét megállapodás, ötvenezer forinttól 1,2 millió forint értékben. Bár csak a tervezett projektek mintegy feléhez kapcsoltak pénzbeli értéket a megállapodó felek, azok értéke így is eléri a csaknem 9 millió forintot.

A KPMG társadalmi felelősségvállalás (CR)- stratégiájának részeként elindított „Piactér- projekt“ újszerű Magyarországon; A külföldön évek óta sikeresen működő programot az üzleti és a non-profit szektor együttműködésére dolgozták ki, lehetőséget adva a szervezetek találkozására, és a két szektor együttműködésének kiépítésére.

„A Piactér egy igen hatékony CR-akció, amely – a hagyományos adományozással szemben – alapvető tudásunk, képességeink, valamint kapcsolataink felhasználását ötvözi saját munkatársaink aktivitásával is”- hangsúlyozta Robert Stöllinger. A projekt értékelését követően a KPMG rendszeresen, évi 1-2 alkalommal kívánja megrendezni a KPMGPiacteret, egyre nagyobb számú résztvevővel.

Az 1. KPMG-Piactér számokban 66 megállapodást kötöttek, 21 civil szervezet, és 7 cég vett részt, több mint 50 fő volt jelen, az együttműködések összértéke több mint. 8,5 millió forint legnagyobb felajánlás: 1,2 millió forint értékű tanácsadási szolgáltatás