E G E R S Z A L Ó K A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Siófok és környéki hungarikumok
Advertisements

HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
Felsőregmec.
Készítette: Tóth Evelin
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
VIII.A.3. 3./ 5. óra Programfejlesztési Központ FELSZÍNI VIZEK: ÓCEÁNOK, FOLYÓVIZEK, TAVAK.
NYON 1.
Gyógyvizek-Gyógyfürdők
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Készítette: László Gergő.
Az észak-magyarországi régió idegenforgalma
5. NAP.
Kalotaszentkirály.
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
BÜKKSZÉK.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
A sümegi vár lábától alig 7 km-re található a Marcal folyó partján fekvő törpefalu A falu első említése 1382-ből való, Vasarhel néven 1508-ban Kyswasarhel.
Fekvése ♦ Zalaegerszegtől 13 km-re északnyugatra, a Zala folyó, a Szévíz és a Foglár patak által határolt területen fekszik.
AZ ÁKOSI TEMPLOM Dari Andrea.
Tokaj turizmusa Készítette: Vaczkó Alex. Tokaji Borvidék A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj- Hegyalja)
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Balaton.
Benkovics László, február 2013
Ausztrália Egyenes Henrik.
Vízminőség védelem A víz az ember számára: táplálkozás, higiénia, egészségügy, közlekedés, termelés A vízben található idegen anyagok - oldott gázok -
Verpeléti 24 lakásos társasház Egerszalóktól 11 kilométerre
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Olaszország.
Gyöngyös jellegzetességei
Az egri vár Aki ezt a szót hallja, Eger, annak legelőször minden bizonnyal az egri vár és hős védői jutnak eszébe.
Heves megye történelmi térképe az emlékhelyekkel
Nagyfüged.
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Zselickislak.
Demjén fürdő by Helga A tulajdonosok római kori fürdőt képzeltek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket.
Kávás.
Románia folyói,borvidéke és barlangjai
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
Készítette: Panghy Bence
Egerszalók. Csodás látványal rendelkező hely. A fürdő a szálló földszintjén van. Ezen a helyen egy tűzforró forrás tör fel a mélyből. A fürdőhely úgy.
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
Bér bemutatása.
Készítette: Dóbiás Kinga
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
Tevel (Bonyhádi kistérség).
A Heves megyei Markaz bemutatása Készítette: Balog Ádám GTK-KM 1. Évfolyam 1. Félév.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
A gyógyturizmus Általános tudnivalók.
A csoda-tó 6.a DTH
E G E R S Z A L Ó K.
Veresegyház.
Készítette: Torma Bendegúz
Kistérségi település elemzés
Zsidai Bernadett Várak.
Hajdúszoboszló Strand-és Gyógyfürdő
KAPRUN.
Visegrádi ásványvíz.
E G E R S Z A L Ó K.
Felszín alatti vizek.
Római fürdő Készítette: Szabó Lilla
Készítette: Körtélyesi Nóra
KAPRUN.
Előadás másolata:

E G E R S Z A L Ó K

A Bükk hegység lábánál Eger szomszédságában, a Laskó patak partján találjuk a közkedvelt kis települést, Egerszalókot. A falu első okleveles említése 1248-ból való. A község a középkorban a Rozgonyiak, majd a névadó Szalók nemzetség birtoka volt. Lakosainak száma 1800 fő. A lakosság száma évről évre nő. Egerszalók az egri történelmi borvidék része, hatszáz hektáron termelik itt az egri bikavér alapanyagait, valamint a fehér borfajtákhoz (leányka, olaszrizling, muskotály) a zenitet. A település megközelíthető közúton: a 3-as útról Kerecsendnél vagy Kápolnánál Eger irányába fordulva érhető el. A település igazi nevezetesség a község déli részén a föld mélyéből feltörő hőforrás. A nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos hévíz, A nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium hidrogénkarbonátos hévíz, a kénes gyógyvizek kategóriájában az egyik legjobb besorolást kapta. Csontsérülések utókezelésére, izületi és reumatikus bántalmak gyógyítására kiváló. A községnek a hévízforrással ellentétes oldalán, északi irányban egy 130 ha kiterjedésű mesterséges víztározó található. A tó egyrészt öntözési lehetőséget kínál a tőle délre fekvő településeknek. Emelett vízisportolásra is alkalmas, és közkedvelt horgászparadicsom.

ÉSZAK-MAGYARORSZÁG SÓS-TENGERVIZES GYÓGYFÜRDŐJE pps: Füredi László