Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai 2014. szeptember.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Kiss Danuta Könyvtári szakinformátor NyME Központi Könyvtára
Advertisements

A Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
A szakirodalom forrásai online adatbázisok és folyóiratgyűjtemények
A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér hét fiókkönyvtárat is működtet, hogy a város távolabbi részén lakók is könnyen hozzájussanak a számukra.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
A Krúdy Gyula Városi Könyvtár katalógusának használatáról…
Savaria Egyetemi Könyvtár Katalógusa Böngészés Keresés Találatok megjelenítése Adatbázis választás Olvasói tranzakciók.
Alap és járulékos szolgáltatások A dokumentumok és szolgáltatások rendelkezésre bocsátásának formái és eszközei.
WELCOME! Bevezető könyvtárbemutató
Könyvtár- és informatikai alapismeretek Tematikus információforrások
EISZ elektronikus információszolgáltatás Dr. Hulesch Helga tájékoztató könyvtáros, szakreferens SZTE Egyetemi Könyvtár SZTE GTK november 20.
Irodalomkutatási kalauz Közgazdász hallgatók számára Minkó-Csontos Anna SZTE EK SZTE EK
Magyar Könyvtárosok Egyesülete 35. vándorgyűlése, aug Nagykanizsa Helyzetkép az orvosi-egészségügyi könyvtárak szakirodalmi ellátottságáról.
MOKSZ és a Semmelweis Egyetem kari / tanszéki könyvtáros értekezlet, Korszerű könyvtári szolgáltatások tanszéki, klinikai vetülete Áncsán Gizella.
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum.
Berzsenyi Dániel F ő iskola Regionális Fels ő oktatási Forrásközpont Épült: november november 06.
Az Internet kultúra népszerűsítését szolgáló, világméretű programsorozatot, az Internet Fiestát évente rendezi meg az Internet Society ben az Internet.
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu 2011.szeptember.
Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember.
Szakirodalmi információkeresés Adatbázisok bemutatása EISZ és adatbázisai Természetvédelmi mérnök MSc 2010/2011. I. félév Készítette: Joó Tímea.
Kmety Andrea május 13.. Az Alexandriai Könyvtár egykor és ma.
Kedves Elsőéves Hallgató!
A DEENK szervezete, munkafolyamatai
KÖNYVTÁR információforrások és szolgáltatások FELHASZNÁLÁS céljából rendezett gyűjteménye.
KIEGÉSZÍTŐ KÖNYVTÁRI SZOLGÁLTATÁSOK MINDAZ, AMI KÍVÜL ESIK AZ ALAPSZOLGÁLTATÁSOK FOGALMÁN.
A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK.
5.AZ AGRÁRTUDOMÁNYI ÉS A MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMAT FELTÁRÓ ADATBÁZISOK, HASZNÁLATUK. A FAO SZEREPE A NEMZETKÖZI MEZŐGAZDASÁGI SZAKIRODALMI INFORMÁCIÓELLÁTÁSBAN.
SDI Selective Dissemination of Information Az Aleph integrált rendszer szolgáltatása az SDI, amely egy elektronikus témafigyelés a könyvtári rendszeren.
Szakirodalomkeresési lehetőségek Sporttudomány és határterületei.
Az e-tartalmak illesztése a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár szolgáltatási modelljébe.
Az Egyetemi Könyvtár használata és szolgáltatásai
A Társadalomtudományi Kar Kari Könyvtára. Magunkról Jóllehet a Társadalomtudományi Kar egyike a Egyetem legfiatalabb karainak, könyvtárának története.
Óbudai Egyetem Könyvtár Olvasószolgálat. Helyben olvasás Kölcsönözhető és nem kölcsönözhető dokumentumok, folyóiratok, hetilapok, jegyzetek, CD-ROM-ok.
Az Óbudai Egyetem Könyvtárának bemutatója lib.uni-obuda.hu szeptember.
Bemutatkozik a Magyar Elektronikus Könyvtár osztály november 26.
Könyvtárinformatikai ismeretek (a „Bevezetés a tudományos kutatásba” tantárgyhoz) Biológus, molekuláris biológus hallgatók számára Pappné Czappán Marianna.
Tudományos adatbázisok az Eszterházy Károly Főiskolán az Eszterházy Károly Főiskolán szeptember Gál Tibor (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)
EBSCO folyóirat-adatbázisok Elektronikus folyóiratcikkek ezrei a könyvtárakban – országos szolgáltatás Dr.Porkolábné Homolka Ágnes
Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum
Tendenciák a felsőoktatási könyvtári szolgáltatások területén március 10. Batiz Judit szolgáltatásvezető 1.
Szakinformációk a korlátozott és szabad hozzáférésű adatbázisokban Dr. Kiss Danuta, Tóth Mónika NymE Központi Könyvtára Március 3.
Az EBSCO adatbázisok országos konzorciuma: Felhasználói siker Informatio Medicata – szeptember 22. Jan Luprich / EBSCO Publishing.
Az ítélkező munka szolgálatában a Bírósági Könyvtári Rendszer bemutatása.
Tudományos adatbázisok az Eszterházy Károly Főiskolán az Eszterházy Károly Főiskolán október Gál Tibor (Tittel Pál Könyvtár és Médiacentrum)
Könyvtártípusok és funkcióik. Könyvtár dokumentumtár információtár.
A Z Ó BUDAI E GYETEM K ÖNYVTÁRÁNAK BEMUTATÓJA lib.uni-obuda.hu 2016.
Könyvtárhasználati ismeretek BSC A TF könyvtárának bemutatása Tájékoztatási segédletek Weboldal használata Salamin Krisztina
1. ábra T HE G ALLUP O RGANIZATION BUDAPEST © 2009 The Gallup Organization FSZEK- Könyvtár – Üllői út 255. Közvéleménykutatás március.
Kölcsönzések nyilvántartása Nyilvántartási követelmények Pontos és gyors Egy adott időpontban: milyen dokumentumokat kölcsönöztek ki mely dokumentumok.
A diákigazolvány igénylés menete
A Semmelweis Egyetem online forrásairól, azok használatáról
A SEAS Library bemutatása
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
Használd jól a könyvtári katalógust!
BGE KVIK Kari Könyvtár Olvasószolgálat Útmutató - elsősöknek
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Az előadás témája: DIGITÁLIA: Ahogy egyre jobban öregszem...
SEAS Adatbázis bemutató
Rövid ismertető a gyűjteményről és a szolgáltatásokról
Az irodalomkutatás és idézet keresés segédeszköze
MAGYAR IGAZSÁGÜGYI AKADÉMIA JOGI SZAKKÖNYVTÁRA
A SEAS Library bemutatása
Vasas Lívia 2014 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2014.
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Vasas Lívia lvasas.lib.sote.hu Budapest, október
Könyvtárhasználati alapismeretek II. Olvasószolgálat
Magyar Bibliográfiai Adatbázisok
Vasas Lívia 2015 A Semmelweis Egyetem online szakirodalmi forrásairól, azok használatáról Vasas Lívia 2015.
A Semmelweis Egyetem online forrásairól, azok használatáról
Előadás másolata:

Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai szeptember

Az Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai EISZ – Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti program, a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára biztosít információforrásokat. Hozzáférés, a mindenkori oktatási tárca által regisztrált intézmények kutatói, oktatói, hallgatói számára. eisz.hu vagy lib.uni-obuda.hu

Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai Az EISZ fontosabb adatbázisai: Web of Science Web of Science Scopus Scopus Science Direct Science Direct Springer Link Springer Link ACM Computer Science ACM Computer Science Akadémiai folyóiratok Akadémiai folyóiratok SCRIPTUM szótárak SCRIPTUM szótárak

Óbudai Egyetem előfizetett adatbázisai EBSCO Publishing fontosabb adatbázisai: Business Source Premier Üzleti, gazdasági információk. ERIC Az ERIC, (Educational Resource Information Center) teljes szövegű pedagógiai adatbázis, dokumentumai 1966-ig hozzáférhetőek. GreenFILE A környezetvédelem adatbázisa. Academic Search Complete A világ legértékesebb és legátfogóbb, tudományos igényű, multidiszciplináris teljes szövegű adatbázisa, amely 1887-ig nyúlik vissza. Newspaper Source Plus Több mint televíziós és rádiós híranyag átiratainak teljes szövegét is tartalmazza.

Szolgáltatásaink

Tájékoztatás A könyvtárosok segítséget nyújtanak a katalógus használatában irodalomkutatásban, adatbázisok megismerésében, közhasznú információk keresésében.

Számítógép használat A Könyvtár számítógépei minden olvasó számára ingyenesen használhatóak. (Internet, Neptun, adatbázisok, Office stb.)

Fénymásolás, nyomtatás, szkennelés NyomtatásFekete-fehér: 25 Ft/oldal Színes: 50 Ft/oldal A Népszínház utcai és a Doberdó úti 1. Könyvtárban önkiszolgáló fénymásoló is működik.

Beiratkozás Az eddig felsorolt szolgáltatások beiratkozás nélkül vehetők igénybe. Kölcsönzésre azonban csak a beiratkozott olvasóknak van lehetőségük! A beiratkozás feltétele érvényes hallgatói jogviszony az Egyetemmel. A beiratkozás minden hallgató számára térítésmentes!

Beiratkozás menete  Személyi igazolvány  Lakcímkártya  Diákigazolvány (aki már megkapta) Amit még kérünk:  cím (Fontos!)  Telefonszám A beiratkozáskor kapott olvasójegyet, minden félévben érvényesíteni kell!

Kölcsönzés  Kölcsönözni csak személyesen, saját, érvényes olvasójeggyel lehet.  Az olvasójegyen lévő vonalkód egyúttal az olvasói azonosító is.  A személyes adatokban történt változásokat (különösen cím) jelezni kell!  Az Egyetem összes Könyvtárából egyidejűleg 15 db dokumentum kölcsönözhető.  Hosszabbítani a lejárat napjáig lehet személyesen vagy interneten keresztül.

Hosszabbítás Amennyiben elfelejtették kikölcsönzött könyveik lejárati dátumait, vagy hosszabbítani szeretnének, az olvasójegy segítségével a könyvtár katalógusában az „Olvasójegyem” ikonra kattintva tudnak belépni a könyvtári adatbázisba.

Értesítés, késedelem  A lejárati idő előtt egy héttel értesítő levélben emlékeztetjük az olvasókat, hogy rövidesen lejár a náluk lévő dokumentumok kölcsönzési határideje.  A késve visszahozott dokumentumokra késedelmi díjat számolunk fel (10 Ft/nap/dokumentum). A késedelmi díj mértékéről szintén ben küldünk értesítést.

Előjegyzés  A beiratkozott olvasóknak lehetőségük van előjegyzést kérni.  Előjegyzést csak személyesen, az olvasójegy bemutatásával lehet kérni.  Az előjegyzett dokumentum beérkezéséről ben küldünk értesítést.  Értesítés után 10 napig vehető át a könyv.

Egyéb fontos tudnivalók  A Könyvtárban mindig csendet kérünk  Kérjük ne telefonáljon  A kikölcsönzött dokumentumok épségére, tisztaságára ügyeljenek

Köszönjük a figyelmet! Az előadás anyaga a könyvtár honlapján elérhető lib.uni-obuda.hu Fényképek: Fényképek: Nerpel Nikoletta