Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
Advertisements

- tájékoztató.  Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független,
Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Pogány Frigyes Szakközépiskola
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT A SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUMBAN
MaYoR elektronikus napló
NYÍREGYHÁZI VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM
Széchenyi István Gimnázium
Az iskolai szociálismunka
 Európai Parlament és Tanács (2006) – szociális és állampolgári kulcskompetencia fejlesztése  Nemzeti Önkéntes Stratégia (2011), Magyarországi önkéntesség.
Demecser Oktatási Centrum
Összeállította: Sütő Szilvia iskolapszichológus
1 Pályaválasztás 2010/2011 Implom József Általános Iskola.
8.C OSZTÁLY KÉSZÍTETTE: KUTTOR CSABA. TALÁLKOZÁSUNK M ár óvodában is összetalálkoztunk, de más-más csoportokban voltunk. Az 1. osztályban találkoztunk,
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF jbebesi,
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
avagy lehetőség a konfliktusok kezelésére a tanórán
2012/2013 Implom József Általános Iskola
1 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola.
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a kar.mek.nyme.hu-n by UF roli by UF jbebesi,mb.
Széchenyi István Gimnázium Dunaújváros Készítette: Terecskei András (tanuló) és Szücsné Dr. Harkó Enikő (igazgatóhelyettes) Előadók: Csathóné Zágoni Nóra.
Az Iskolai Közösségi Szolgálat jogszabályi háttere
Zrínyi Miklós Általános Iskola
Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése
Regisztráció és a felvételi lap kitöltése a Kollégiumi Adminisztrációs Rendszerben (KAR), a kar.mek.nyme.hu weboldalon. by UF roli.
Az iskolai dokumentumok elérhetősége
Közösségi szolgálat 2014.
Tájékoztató gimnazista gyerekek szüleinek az 50 órás közösségi szolgálatról Károlyi István Gimnázium január Hirmann László.
50 órás közösségi szolgálat
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
Az iskolai közösségi szolgálat a koordinátor szemével
Iskolai Közösségi Szolgálat (IKSZ)
Iskolai közösségi szolgálat
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
Felvételi eljárás 2014/2015.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
K özösségi szolgálat „Aranyszabály: mindaz, amit szeretnétek, hogy megtegyenek nektek az emberek, tegyétek meg ti is nekik.” Mt. 7, 12.
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Magyar Tannyelvű Alapiskola Felsőpatony SZÜLŐFÖLDÖN MAGYARUL TÁJÉKOZTATÁS A PÁLYÁZATRÓL.
Összevont szülői értekezlet 9. évfolyam számára
Pályaválasztási szülői értekezlet
(Hatályos: I. 1-től) 4.§ (15) A közösségi szolgálat: - szociális, - környezetvédelmi, - a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, - szervezett.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
Iskolám sárgafalú épülete… Mikor még megszeppent elsősként léptük át a Közgáz vaskapuját, még csak egy-egy kósza hírt hallottunk egy olyan projektről,
Iskolai közösségi szolgálat
Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?
ERASMUS+ KA1 mobilitás pályázat
Átalakult a szakképzési rendszer
Az IKSZ alapelvei, céljai
Budapest I Kerületi Kosztolányi Dezső Gimnázium
Az IKSZ tevékenység dokumentálása
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Iskolai közösségi szolgálat a Borosban
Néhány adat a 2016/2017-es tanévről
Közösségi szolgálat megszervezésével kapcsolatos feladatok
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tájékoztató az emelt szintű érettségi felkészítésről 10. évfolyam
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Középfokú felvételi eljárás
Közösségi szolgálat a közgázban
Előadás másolata:

Közösségi szolgálat elkezdése Kövesd az utasításokat!

Minta Béla a 9. X osztályból megkezdi az iskolai közösségi szolgálatát::: 1. Lépés: Érdeklődik nálunk a koordinátoroknál (Megyesiné Vikor Aranka- vagy Pappné Balla Katalin tanárnőknél) a lehetőségekről, vagy éppen ő maga ajánl egy intézményt, amit osztálytársaival szeretne megcélozni. Ha az intézménnyel nincs még szerződése iskolánknak, felvesszük vele a kapcsolatot. Minta Béla nagyon szeretne orvos lenni, így a beszélgetés során kiderült, hogy neki a kórházban végzett tevékenység tetszene leginkább és szerencsére van még hely a programban, így ott kezdi meg a szolgálatot. Minta Béla tehát a kórházba megy közösségi szolgálatra.

2. Lépés: Amikor jelezzük, hogy mikor kell vagy lehet menni először a kórházba akkor: Jelentkezési lapot tölt ki (aláírja, szülővel is aláíratja és dátumozza) majd az első napon a szervezetnél is aláíratja. Másnap a suliban a koordinátornak, vagy az osztályfőnökének, Földrajztudós Emilnek odaadja, aki továbbítja és tudomásul véve a jelentkezését, ezt a 9.X osztály mappájába elteszi.

A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról tölti le! www.bolyai-kkt.sulinet.hu Dokumentumok fül alatt Közösségi Szolgálat VAGY az iskola könyvtárában elhelyezett mintát fénymásolja le! Jelentkezési lapon megadható területek: - egészségügyi, - szociális és jótékonysági, - oktatási,  - kulturális és közösségi, - környezet- és természetvédelemi,  - polgári és katasztrófavédelmi, - közös sport- és szabadidős tevékenység segítése (kitöltési minta a következő dián!!!)

3. Lépés Minta Béla suli után elment a kórházba 2013. november 14-én, ekkor aláíratta a jelentkezési lapot mentorával (szakmai koordinátorral) és vitte a naplóját is. Letöltötte ezt is az iskola honlapjáról az előbb megadott helyről! Vagy az iskolai könyvtárban elhelyezett mintát fénymásolja le! Borítót csak egyszer kell kitölteni, majd e mögé gyűjtöd a kitöltött szolgálati lapokat. (lehet A4-es nagy füzet vagy A5-ös kisfüzet formátumba is készíteni )

Minta Béla ide gyűjtögeti az óráit:

Minta Béla értesül a suliban végezhető közösségi munkáról: segíthet a könyvtári nyilvántartásban Egy jelentkezési lap szolgál a sulis tevékenységekre (táblázatos hátulja van és osztályfőnök adta/adja a kezedbe), amit egyetlenegyszer kell aláírnod és szülővel is aláíratnod. Ezután ez alapján a 3 éves kötelezettségi idő alatt bármikor vállalhatsz sulis közösségi feladatot, csak naplózni ne feledd! Béla naplózik: 2. közösségi szolgálat - két délután volt 3 órát- megadja a dátumokat - az iskola könyvtárost adja meg szakmai koordinátornak - a sulit adja meg a helyszínnek és leírja a tevékenységet: pl: régi videokazettákat néztem meg és a könyvtáros segítségével az adott iskolai év programjait azonosítottuk, így egészítve ki a nyilvántartást…..

4. Lépés Félév közeledtekor kijelölünk egy osztályfőnöki órát, amikor mindenki elhozza a naplóját és ott akkor aláíratod az osztályfőnökkel és rögzítjük óráidat a központi nyilvántartásunkban. Minta Béla 2014. január 7.-én (kórháznál 10 órát+ iskolai tevékenységi körben 6 órát) tehát eddig 16 órát teljesített! És folytatódik az iskolaév…. (év végén egy újabb ellenőrzés, és az addigi órák bekerülnek a bizonyítványba augusztus 31. dátummal lezárva) 

Minta Béla felkereshet bennünket kedden a 7. órában és szerdán a 8 Minta Béla felkereshet bennünket kedden a 7. órában és szerdán a 8. órában a 109-es teremben (folyosón szünetben megállítani nem ér!!!, tanórát ezzel húzni pláne nem!!!! Ha csak nem célirányosan ezért megyünk egy-egy szünetben osztályokhoz, csoportokhoz, hogy munkát beszéljünk meg. Egyéb esetben igyekezzen Béla a kijelölt helyen és időben keresni bennünket!) Általában ha valaki hoz egy kapcsolatot, mondjuk egy ovit, könyvtárat stb. és pl.5 fő mehet az adott helyre, akkor a saját osztálya előnyben van a munka elvégzésében. Ha formálódik az ötlet, keress magad mellé embereket és ha nincs kapcsolatod, akkor próbálunk felkutatni a csoportod számára megfelelő helyet.

Minden tanév első tanítási napján az osztályok (9. -11 Minden tanév első tanítási napján az osztályok (9.-11. évfolyamon) válasszanak egy-egy kapcsolattartót, akit értesíthetünk a lehetséges aktuális önkéntes munkáról. Az osztályok a diák IKSZ- összekötő nevét, E-mail elérhetőséggel együtt, a választás után leadják osztályfőnöküknek, aki a koordinátoroknak (Megyesiné- Pappné) továbbítja ezt. Ezeknek a kapcsolattartó tanulóknak a feladata osztálytársaikat a munkalehetőségekről alkalmanként gyorsan értesíteni, majd a koordinátor tanárokat értesíteni arról, kik azok a tanulók, akik az adott önkéntes munkát elvégzik (névsor, osztály, elérhetőségük leadása számukra). Mivel az évközi munkavégzés megszervezését gyorsan kell bonyolítani, ezért ezek szervezése főként E-mailen ill. az iskolarádión keresztül történik, ezért kérjük, hogy minden felelős folyamatosan kövesse ezt figyelemmel. Együttműködéseteket köszönjük!

Köszönjük a figyelmet!