Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola MEGALAPÍTÁSÁNAK 45. évfordulójára.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvételi tájékoztató
Advertisements

„Fejlődés ellen nincs orvosság” (Neumann János) 1987.az alapítás éve 1989.a névadás éve 1993.az első (30 fős) kollégium 2000.NIVÁK 2002.Kollégium a Pozsonyi.
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Székhelyintézmény
Pályaválasztás 2014/2015-ös tanév KnéKE.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Szakmatanulás érettségi után a Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központban (BeTISZK) 1073 Budapest Dohány utca 65.
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
FELVÉTELI tájékoztató
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
A középfokú oktatás szerkezeti változásai és az érettségivel kilépők Imre Anna – Híves Tamás Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2010 június.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskola.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei november 29. Előadó: Papp Gabriella, Felvételi Irodavezető ELTE IK Nyílt Nap.
A volt középiskolám : II
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Az iskolában csak szakmunkásképzést folytatunk az általános- és középiskolát végzett tanulók számára, illetve végzettség nélkülieknek is van ajánlatunk,
Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Pontszámítás BSc,osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetén, 2011 Nagy Pontszámítási Nap Felvételi összpontszám ( pont): -Tanulmányi.
A Nyugat kapujában S O P R O N. KÖZGAZDASÁG-TUDOMÁNYIKARKÖZGAZDASÁG-TUDOMÁNYIKAR.
Gazdasági ismeretek. Elsőként az iskolánkról. A Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola nagy múltú, idén lesz 40 éves. A város legfiatalabb.
Informatikai szakképzés Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Kovács Péter
SYLVESTER JÁNOS PROTESTÁNS GIMNÁZIUM
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Felnőttoktatási tájékoztatója
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Alapiskola A szentpéteri iskolákról, illetőleg keletkezésükről néhány adat áll csak rendelkezésünkre ig csupán egy tanteremből állt az iskola. A.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Általános iskola első osztály
V á rosi Intézményi Központ Remenyik Zsigmond Gimn á zium és Szakközépiskola Érettségi ut á ni szakképzések.
Miért a Közgáz? Iskolai ágazatok: 1.Általános közgazdasági ágazat + 1 év nyelvi előkészítővel Az első évben heti 15 órában tanítjuk az idegen nyelvet.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Pályaválasztás 2015/2016-os tanév KnéKE.
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola.
Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
Felvételi tájékoztató
Baross Gábor Közgazdasági és Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája Pályaválasztási tájékoztató.
Pályaválasztási szülői értekezlet
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
Továbbtanulási tájékoztató a 2015/2016. évre Nyílt napok: december január 6.
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
KAPOSVÁRI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM NAGYATÁDI ADY ENDRE GIMNÁZIUMA, SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Felvételi a középfokú iskolákba
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
Továbbtanulás a Remenyikben 2017/2018 tanév
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Debreceni Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Műszaki Szakgimnáziuma
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Előadás másolata:

Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola MEGALAPÍTÁSÁNAK 45. évfordulójára

Iskolatörténet Ahogyan kezdődött…  április 24. Az építkezés megkezdése.  december 28. Befejeződött az építés, átadásra került az épület.

 január 1. A közgazdasági szakközépiskolai tagozata önállósult, mint Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium. Az új 8 tantermes épületben egy közgazdasági és egy gimnáziumi osztályunk volt.

 Első osztályba már csak szakközepesek nyertek felvételt. A két szakközépiskolai osztály: számvitel gazdálkodási ágazat gép-gyorsíró általános ügyviteli ágazat

 szeptember levelező tagozat indítása számvitel gazdálkodási ágazaton.  szeptember iskolánkkal közös igazgatás alá került a korábban önállóan működő két éves képzésű Gépíró és Gyorsíró Iskola.  szeptember Elindult a levelező tagozaton érettségizettek kétéves kiegészítő tagozata.  Abonyba került a Gépíró-gyorsíró Szakiskola, ott ig iskolánk tagozataként működött.

 Az 1989/90-es tanév Elindítottuk számítástechnikai ágazatunkat az egri Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola által irányított kísérlethez való csatlakozással. A képzés célja közgazdasági ismeretekkel rendelkező középfokú számítástechnikai szakemberek, programozók képzése. A számvitel gazdálkodási ágazathoz képest könyvvitelből még a számítógépes könyvelést is megtanulják a diákok.

Érettségi bizonyítványuk középfokú számítástechnikai programozó és számítógépre képesített könyvelő.  október 21. bekapcsolódtunk a „Világbanki modell” kidolgozásába, követő iskolaként a közgazdasági szakmacsoportban.

 szeptember Első évfolyamon az igazgatás-ügyviteli ágazat helyett általános közgazdasági „világbanki” ágazat indult. Az első két évfolyamon szakosodás nélküli általános képzés folyik, a harmadik és negyedik évfolyamon oktatjuk a közgazdasági szak alap tantárgyait. A tanulók IV. év végén érettségi vizsgát tesznek magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv és elméleti közgazdaságtan tantárgyakból. Érettségi bizonyítványuk nem ad szakmai végzettséget. Stratégiai tervünkben a következő módon fogalmaztuk meg küldetésünket:” „Korszerű ismereteket adó, a munkaerőpiac igényéhez rugalmasan alkalmazkodó, az oktatás változásaira nyitott, tanuló centrikus iskola” akarunk lenni.”

 Elkészült az iskola új számítástechnika blokkja, 3 tanterem kialakítása Ebben az évben iskoláztunk be először tanulókat ötödéves képzésbe – kísérleti jelleggel, minisztériumi engedéllyel – banki ügyintézőként és vállalkozási ügyintézőként.

 1993/94-es tanév számítógépes gépírás oktatás bevezetése, megtartva az elektronikus írógépeket is.  1993-tól mint Phare iskola dolgoztunk a világbanki projektben.  Taniroda avatása.  1995-ben megszűnt az igazgatás-ügyviteli ágazat, utolsó osztály is leérettségizett.

 1997/98. Ekkor indult mérlegképes könyvelői képzésünk a győri Széchenyi István Főiskola által elismert post- secundary képzés az 1996-ban aláírt megállapodás alapján. A főiskolára jelentkező tanulóinknak elért eredményét a kiszámított pontrendszer alapján felvételi pontszámként ismeri el a főiskola gazdálkodási vagy műszaki menedzser szakán.  Internetes gépterem, Sulinet  november ECDL akkreditált vizsgaközpont működése iskolánkban

 decemberében csatlakoztunk az Ifjúsági Szakképzés Korszerűsítése Világbanki Projekthez a két tannyelvű középfokú gazdasági informatikus OKJ- s képzésünkkel. Az egri Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola által kidolgozott középfokú OKJ-s szakmát tanítjuk mi is a 2000/2001-es tanévtől egy osztályban a 13. évfolyamon januárjától a mi tanáraink is bekapcsolódtak a moduláris képzési program kidolgozásába.

 tetőtér beépítése, informatikai kabinet kialakítása, 600 m2-rel bővül iskolánk  szeptember 15. tetőtér átadása, 5 informatikai tanterem és az új gyakorló iroda birtokba vétele  január PITMAN nyelvvizsga központ működése iskolánkban  szeptember akkreditált felsőfokú képzések indítása: idegenforgalmi szakmenedzser, számviteli szakügyintéző

Napjainkban...

 Tanévnyitó ünnepség

 Egészség hét

 Sportnap

 Gólyanap

 Gólyabál

 Lengyel-magyar kapcsolatok ápolása

 Demokrácia játék

 Színház

 Szalagavató

 Diáknap

 Közgáz-bál

 Ballagás

Vége..