Öreghegyi Forgalomszabályozás Lakossági Fórum 2007 06 29.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kerékpáros Műszaki Szabályozás elemei - vitaindító Bodor Ádám a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter kerékpáros ügyekért felelős megbízottja.
Advertisements

ÖSSZEFOGÁS JÁSZBERÉNYÉRT. KÖZBIZTONSÁGUNK A probléma nem más, mint megoldandó feladat…
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
Kortárs városfejlesztési modellek
Exkluzív hirdetési felület az Október 23. utca és Fehérvári út kereszteződésénél – Jelenjen meg négyzetméteren! Tájékoztató információ a Hirdető.
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
„EZERARCÚ CSALÁD” A fiatalokkal való kapcsolatfelvétel és sikeres bizalmi kapcsolat kialakításának egyik lehetősége Pistyur Gabriella Sóti Beáta Törzsökné.
A Fővárosi Önkormányzat civil stratégiája
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Várpalota elkerülő építése
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
LEADER Közösségek határon átnyúló együttműködésének lehetőségei Bodnár János Munkaszervezet vezető szeptember 10.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Integrált városrehabilitációs fejlesztések a gyakorlatban (tagállami példák és hazai tervek) GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAMJA Dr. Ottófi.
A „Sellyei Kistérség” keleti térségének fejlesztése
Közút-vasút keresztezések biztosítási módjainak összehasonlítása
Új kihívások a katasztrófavédelemben
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
ÚMVP III-IV.tengely Budapest, Dr. Horváth Zita Agrár-vidékfejlesztési Főosztály.
KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS INFRASTRUKTÚRA OPERATÍV PROGRAM előadó: dr. Bujáki Gábor igazgazó Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány.
Címalcím 1 Nemzeti Fejlesztési Terv - Regionális Operatív Program Wächter Balázs VÁTI Területfejlesztési Igazgatóság Stratégia tervezési iroda november.
Köszöntöm a GÉMOSZ Közgyűlés résztvevőit! Központi Közlekedési Felügyelet Közúti Jármű Felügyelet Köszöntöm a GÉMOSZ Közgyűlés résztvevőit! Mihalek Miklós.
Kővári János országgyűlési képviselő,
Közlekedéspolitikai és -gazdasági Tagozat
HATÁRTALAN CIVIL NAP MÁJUS 20. PESTÚJHELY. Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit.
Helyi Vidékfejlesztési Stratégia – Tiszától a Homokhátságig LEADER Fejlesztési Csoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégia – Tiszától a Homokhátságig LEADER.
A közforgalmi közlekedés problémái és lehetséges szerepe az agglomeráció területén Rajka Dr. Prileszky István.
1 CONNECT II.: Fejlesztési koncepció, migrációs út tervezése az ÁAK forgalomirányító központjához Perjés Tamás közlekedési igazgató COWI Magyarország.
EasyWay ITS Hungary workshop tervezett programja Házigazdai üdvözlés – Kovács Ákos MK vezérigazgató EasyWay áttekintés – dr. Lindenbach Ágnes ITS Hungary.
TÁRNOK – SZÉKESFEHÉRVÁR vasúti vonalszakasz kivitelezési munkálatai
számú főút Jászberény elkerülő szakasz II. ütem
86. számú főút burkolat megerősítése és négynyomúsítása a – szelvények között.
Lakossági fórum szeptember 15. Szentendre HÉV végállomás és térsége szabályozási terve Szentendre Egres út alatti 2. számú fejlesztési terület (Tegez.
Az M0 Érdekvédelmi Egyesület az M0 Megyeri-híd és a hozzá kapcsolódó környezeti és közlekedési problémák, megoldásuk érdekében tett javaslatok Előadó:
Miért szükséges? Önkormányzati feladatok irányításának alapköve Kinek és miért hasznos? Képviselőtestületek és bizottságai Polgármester Polgármesteri hivatal.
Útépítési munkálatok és új forgalmi rend (a Kőrösi út, Kisfaludy, Bacsó B., Vasút, Csontos J. utcákban)
BESZÁMOLÓ Gyáli Rendőrőrs A Gyáli Rendőrőrs évi helyzetéről és tevékenységéről. FelsőpakonyGyál.
Az igazgatás és az ápolás-szakfelügyelet kapcsolata
„Kontra-fék” Kerékpáros konferencia Győr, szeptember 21.
Civil szervezetek kapcsolatai Egészségügyi Szakdolgozók Együttműködési Fórum Alapítás 2001.
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
BKV ZRt. – Fődiszpécseri és Zavarelhárító Szolgálat
Pályázó: Nők-háza Egyesület Nagykanizsa Pályázati azonosító: IFJ-GY-ND-09-A/B0043 Pályázat címe: Kistérségi Ifjúsági Fórum – 2009.
Önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység és ehhez kapcsolódó rendőri karjelzések ismertetése +
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
Forgalomcsillapítás- Gyalogos Zónák Élhető Belváros
KEREPES VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA
37. számú főút Szerencs átkelési szakasz rekonstrukciója Lakossági fórum március 29.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
A széleskör ű demokráciát megteremt ő, a lakosság egészét képvisel ő, önként vállalt feladatokat végrehajtó, Értékmeg ő rz ő és értékteremt ő, Bodajkért.
főosztályvezető-helyettes „A Balaton-régió közlekedési helyzete” fórum
SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÖTT TERVEZETT FEJLESZTÉSEI
Debrecen, Magyarország
Budapest XXII. kerület Városház tér, Mária Terézia utca és Kossuth Lajos utca átépítése, megújítása Szilágyi Tibor Szakterületi vezető BKK Zrt
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Berettyóújfalu Város Polgármesteri Hivatal Műszaki iroda bemutatása.
Bodrogolaszi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
SZEKSZÁRD Észak-déli KERÉKPÁRos útvonal vizsgálata
ALSÓÖRS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 1/5 HRSZ-Ú TELEK ÉS KÖRNYEZETE
SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ február 5.
Helyi védett értékek bemutatása a
Körforgalmú csomópontok fejlődése, kialakításuk
Különböző csomópont-típusok
TOGETHER WITHOUT BORDERS ÎMPREUNĂ FĂRĂ FRONTIERE EGYÜTT HATÁROK NÉLKÜL
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Záróülés
A BIIRSZ tegnap, ma és holnap;
I. Plenáris Ülés november 29.
Előadás másolata:

Öreghegyi Forgalomszabályozás Lakossági Fórum

Témák Köszöntő és az Egyesület bemutatása Mai lakossági fórum célja Összefoglaló ez eddigi tevékenységekről Májusi közgyűlés és eredmények az Alba Ipari Park IV ügyében. Június 13-i találkozó a Városüzemeltetés és Közlekedési Iroda vezetőkkel Forgalom szabályozás - Egyesület által javasolt szabályozások ismertetése és megvitatása

Köszöntő és az Egyesület bemutatása Az egyesület megalakulása és célja Az Öreghegyért Egyesületet tizenegy öreghegyi lakos alapította 2007 május 4-én az Öreghegyi Közösségi Házban. Ez egyesület célul tűzte ki: a városrész épített és természeti értékeinek védelmét, az Öreghegy kertvárosként való fejlődésének segítését, a kertvárosi forgalomszabályozás elősegítését, mindennemű környezetszennyezés megakadályozását. a kertvárosi hagyományok és a lakókörnyezet fenntarthatóságának biztosítását.

Köszöntő és az Egyesület bemutatása Célunk, hogy az Öreghegyi környezetet befolyásoló döntéseknél képviseljük a helyi érdekeket és azokat koordinált módon kommunikáljuk a döntéshozók irányába. Céljaink elérése érdekében szorosan együttműködünk, az öreghegyi lakosokkal, az önkormányzati képviselőinkkel, civil szervezetekkel és Székesfehérvár Város Önkormányzatával.

Köszöntő és az Egyesület bemutatása Elérhetőségek: Mail: Fórum: Öreghegyi képviselők: Östör Annamária: Horváth Miklós Csaba

Összefoglaló a Májusi Közgyűlésről és a Alba Ipari Park IV ütemről hektár szántó területrész művelési ág alóli kivonása, és az ott gazdasági, kereskedelmi és szolgáltató tevékenység céljára kialakítani tervezett ingatlanok

Összefoglaló a Májusi Közgyűlésről és a Alba Ipari Park IV ütemről  Több mint 400 támogató aláírás a következő pontokban  a Budai út mellett a 40-es előkertben összefüggő zöldsávval történjék meg a lakóövezet és gazdasági terület elválasztása.  ipari forgalmi leágazás nem a Budai út – Nagyszombati út kereszteződésben létesüljön, hanem a Kisfaludi leágazás és az M7- es csomópont között, a jelenlegi vasúti alagút vonalában.  Emissziós elvárások szempontjából a területre magasabb fokozati besorolást „kisvárosi, lakóövezeti besorolást” tudunk elfogadni a kertvárosi városrészek közvetlen közelsége miatt.  Hatásos forgalomszabályozó és lassító megoldások kiépítését a Nagyszombati úton

Összefoglaló a Májusi Közgyűlésről és a Alba Ipari Park IV ütemről Közgyűlésen kapott ígéretek és biztosítékok - a Köfém a teherportájának áthelyezésével mentesíti ezt a szakaszt - Kadocsa útról kitiltják a teher forgalmat ill, hogy tervezik a Budai teljes teherforgalmi mentesítését a városi szakaszokon  Csúcsos hegy környékét (az aranybulla helye) tervezik park szerűen fejleszteni  Szó volt az évenkénti kontrollról, amit az Öreghegyért egyesület a várossal és a beruházóval gyakorol és rossz irányú tendenciák esetén a tervet ill az elkészült szakaszokat módosíthatják  Összefüggõ zöldsáv megépítésére kaptunk ígéretet  Kitáblázással a területrõl csak jobb és bal irányba engednek forgalmat, ezzel biztosítva, hogy az  Öreghegyet és Nagyszombatit ne terhelje átmenő forgalom.—  Közlekedési iroda nyitott volt további forgalom szabályozás kiépítésére a lakossági kezdeményezés szerint.

Résztvevők: Szilágyi László Városüzemeltetési Vezető, Nagy Zsolt Közlekedési Iroda Vezető, Östör Annamária, Horváth Miklós Csaba, Láncos Jani, Pócsi Gyuri és Szabó Tamás Áttekintett témák  Meglévő szabályozás hatékonyabb betartatása (kressz szabályok, szemétszállítási útvonalak). Hivatalos szervekkel kapcsolatfelvétel ez ügyben (közterület fenntartók, rendőrség)  Új szabályozó eszközök  „Forgalom levezető” utakon – ahol ez lehetséges - lassító szigetek, pódiumok, körforgalmak kiépítése, Előjelző táblák kihelyezése  Gyerekek, gyalogosok, kerékpárosok biztonságát elősegítő intézkedések  Közeljövő önkormányzati fejlesztések (útfelújítási program, csatornázás, elkerülő út folytatása) Összefoglaló a Városüzemeltetéssel folytatott megbeszélésről

Egyesület Javaslatai Javaslataink:. súlykorlátozás előjelzése (Berényi és Budai ú.) · forgalomlassító „pódiumok”, kiemelések a kereszteződésekbe · forgalom lassító szigetek kiépítése. · a rendőrség és a városi közterület felügyelet felkérése fokozott ellenőrzésre. egyéb technikai eszközök. az Öreghegy kertvárosi képének ill. a Nagyszombati utca utca jellegének erősítése. Térképek bemutatása