Országos Egyházi TISZK TÁMOP 2.2.3-09/1-2009-0006 Szakmai konferencia 2011. február 10-11. Glowacz Miklósné projektmenedzser.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK A TÁMOP / sz. projekt fenntartási.
Advertisements

A TÁMOP projekt hasznosulása egy tagiskolában Kazincbarcika, TÁMOP / Országos Egyházi TISZK.
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
TÁMOP / TIOP / Kazincbarcika, Országos Egyházi TISZK
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Gyöngyös GYÖNGYÖS-TISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Kft Minőségirányítási rendszer kiépítése.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Didaktika 2. Tanügyi és iskolai szabályozás
A Z OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN A MÉREI FERENC Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet valamint a FOK Fővárosi Oktatástechnológiai Központ Szolgáltató.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Széchenyi István Egyetem, Győr
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A TISZK SZEREPE A SZAKKÉPZÉS SZERVEZÉSÉBEN, A TISZK-BEN REJLŐ LEHETŐSÉGEK Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ (1146 Budapest, Thököly.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
Iskola Tagjai: RFKB Támogatások Iskola 1500 fő Képzési irány, arány Önkormányzati fenntartó Szakképzés szervezési társulás (költségvetési szerv) mint.
Változások a szakképzés irányítási rendszerében A szakképzés és a Térségi Integrált Szakképző Központok jelentősége Szőke István szakmai igazgató 2008.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F pályázat február 4. A TISZK rendszer továbbfejlesztésére irányuló TÁMOP /1-2F
Humán TISZK Záró konferencia szeptember 16. Mércénk az ember TÁMOP /1-2F
„Mércénk az ember” Fodor Információk átadása, tájékoztatás  folyamatos kapcsolattartás a HUMÁN TISZK iskolái között – igazgatói értekezletek 
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
Pályaorientáció Bikal, február 11. Bácskay András Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
SZAKKÉPZÉS- FEJLESZTÉS NÓGRÁD MEGYÉBEN. A KEZDET tavasza az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatósága pályázatot hirdetett „a szakképzési programok.
A TISZK szerepe Nógrád megye szakképzésében. A TISZK és a költészet MIÉRT? MIKOR? MINEK? MEDDIG? MICSODÁT?
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Szakképzés-szervezési
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
TISZK létrehozása és a TIOP-3. 1
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
A Nógrád TISZK nyomonkövetési és pályakövetési rendszer modelljének, ezen belül a partneri igény és elégedettség mérési rendszerének kidolgozása. Salgótarján.
A Nógrád TISZK irányítási rendszere
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.

Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Beszámoló január 31. Glowacz Miklósné projektmenedzser
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
A felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése: diplomás pályakövetés és vezetői információs rendszerek (TÁMOP 4.1.3) december 7. Fejlesztés.
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ Az OFI szerepe pedagógiai szakmai szolgáltatások megújításában Hancock Márta Budapest február.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
Középtávú szakképzési koncepció Borsod-Abaúj- Zemplén Megyében Egységes szerkezetű TISZK-ek létrehozásának lehetősége Előadó: Dr. Simon Csaba Ph. D. mb.
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Új esély: szak- és felnőttképzés a határ mentén Aktuális szakképzés - szervezési feladatok a törvényi változások és a TÁMOP3.2.2 kapcsán Környei László.
A szakképzés helyzete az iskolafenntartó szemüvegén keresztül
MAGYAR AGRÁRKAMARA Dr. Laczkó András „A kompetencia alapú moduláris szerkezetű új agrár szakmastruktúra bevezetésének elősegítéséhez és meggyorsításához.
TÁMOP /2-2F FVM Dunántúli Agrár-szakképző Központ
Fővárosi Petrik Térségi Integrált Szakképzési Központ
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Országos Egyházi TISZK TÁMOP / Szakmai konferencia február Glowacz Miklósné projektmenedzser

Országos Egyházi TISZKÖsszetétele 2008 szeptemberében megalakult a katolikus, evangélikus és a református iskolafenntartók közös Térségi Integrált Szakképzési Központja (TISZK) Az Országos Egyházi TISZK Szakképzés- szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft alapítói: 17 fenntartó, 29 iskolája, 5864 tanulóval Jelenleg: 21 fenntartó, 32 iskolája, 6000 tanulóval

Országos Egyházi TISZK

Szervezeti modell

Országos Egyházi TISZK A TISZK törvényi szabályozása Alkalmazott törvények: a szakképzésről szóló évi LXXVI. törvény 2.§ (5) bekezdés b) pontja a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 89/B.§ (2), (4) bekezdései

Országos Egyházi TISZK évi LXXIX. törvény 89/B.§ Az RFKB döntésének megfelelően meghatározza az érintett iskolákban a szakképzési évfolyamokon indítható osztályok számát. Fogadja a Szakképzési Alapból érkező és egyéb (TÁMOP - TIOP) fejlesztési forrásokat Egyetértési jogot gyakorol az érintett iskolák pedagógiai programjának jóváhagyásánál a szakmai program tekintetében. Részt vesz az iskolarendszeren kívüli szakképzés szervezésében. Működteti a pedagógusok állandó helyettesítési rendszerét és az utazó szakember hálózatot.

Országos Egyházi TISZK A TISZK alapfeladatai A szétaprózott intézményrendszer elemei közötti együttműködés fejlesztése. A képzési struktúra és a társadalmi igények összhangjának komplexebb kezelése A lemorzsolódási arányok csökkentése A korszerű technológiák oktatása személyi és tárgyi feltételeinek javítása A szakmastruktúrát érintő döntések kiemelése a fenntartó és az intézményvezetők alkujából A Szakképzési Alaprész egyenletesebb és hatékonyabb felhasználása

Országos Egyházi TISZK TISZK tagiskolák szerepe a fenntarthatósági időszakban 1. MIR folyamatok fenntartása: A TISZK Irányítási Kézikönyvének és az Intézményi Minőségirányítási Programok (IMIP) kapcsolata Az Irányítási Kézikönyv mellékleteiben megjelenő közös folyamatokat az intézményeknek szükséges figyelembe venniük saját minőségirányítási rendszerükben (IMIP) Az Egyházi TISZK irányítási rendszere feladatokat jelöl ki az intézményeknek, amelyeket szükséges átgondolni, a saját szabályozási rendszerükben el kell helyezni, majd ennek alapján az éves munkatervében a végrehajtásukat meg kell tervezni. Az intézményeknek feladata biztosítani az intézmény munkatársai számára, hogy megismerjék az Irányítási Kézikönyvben foglaltak által kiegészített IMIP tartalmát.

Országos Egyházi TISZK TISZK tagiskolák szerepe a fenntarthatósági időszakban 2. Szakképzés fejlesztési stratégia mérföldköveit beilleszteni saját intézményi dokumentumaiba A TISZK akkreditált felnőttképzési intézménnyé válik a projekt végére  azok az intézmények is tudnak felnőttképzést indítani, akik önállóan nem tudtak Vállalati kapcsolatok fejlesztése: képzés, továbbképzés, eszközbemutatás SzaHo gyűjtés TIOP eszközök beszerzésének kihasználtságának növelése; eszközök, tanműhelyek kölcsönzése, megosztása (társintézményekkel, vállatokkal)

Országos Egyházi TISZK TISZK tagiskolák szerepe a fenntarthatósági időszakban 3. Módszertani központ: HH, SNI tanulók részére, tudástár feltöltése, fenntartása - Családpedagógiai bizottság működtetése Beiskolázási folyamat elindítása: szeptember Pályaorientációs folyamat alkalmazása, pályaorientációs szolgáltatás működtetése Végzett tanulók utó- és pályakövetési rendszerének működtetése Tananyagok kipróbálása (e-learning) Moduláris gyakorlati vizsga mintaanyag kipróbálása Új moduláris tananyagok készítése

Országos Egyházi TISZK TISZK tagiskolák szerepe a fenntarthatósági időszakban 4. Pedagógus továbbképzések igényfelmérése, ingyenes továbbképzések felkutatása (elsősorban TISZK feladat) Mérés-értékelés: rendszeres, évenkénti mérés Pályázatok figyelése, pályázatírás: önálló, közös TISZK szintű VIR feltöltése, használata Tájékoztatási rendszer működtetése Honlap feltöltése, rendszeres figyelemmel kísérése

Országos Egyházi TISZK Szakemberek a TISZK-ben (tervezet) Közösségi funkciókért felelős –Beiskolázás segítése (pályaorientációs tevékenység) –Karrier-tanácsadási rendszer működtetése (e-portfólió, felsőoktatási tanácsadás, utókövetés, „alumni”-öregdiák rendszer) –Közös tagiskolai programok összerendezése (versenyek, nyíltnapok) –Közös információs portál működtetése (képzéskínálat, pályaválasztási tájékoztatók, programajánló, aktuális hírek, pedagógus képzések, e-tananyag, kidolgozott anyagok stb.) Mérés-értékelési –Működtetése (tanulói állapotfelmérés, pedagógus kompetenciák mérése, vállalati szakoktatói kompetenciák, igényfelmérések) –Mérőlapok kiértékelése, elemzése

Országos Egyházi TISZK Szakemberek a TISZK intézményekben (tervezet) Felnőttképzési kínálatszervező –Vállalati igények, térségi igények alapján felnőttképzési kínálatot tervez –Képzési anyagok kidolgozása, akkreditálásra előkészítése, költségtervezése, személyi és tárgyi feltételek aktuális felmérése –Folyamatos kapcsolattartás a partnerekkel, a TISZK-kel –Munkaügyi központtal kapcsolattartás –Konkurens felnőtt-képzőkkel kapcsolattartás –Humán és tárgyi eszköz erőforrás fejlesztési javaslatok –SzaHo gyűjtés, feltöltés a VIR-be Adatszolgáltató –Alkalmankénti adatszolgáltatás

Országos Egyházi TISZK Szakemberek a TISZK intézményekben (tervezet) Családpedagógiai bizottsági tag –Mentorálási rendszert működteti –Adatbázis feltöltését segíti –„Jógyakorlatok” hospitálást vállal –TISZK szintű szakmai munkaközösség tagja Mérés-értékelési bizottsági tag –Iskolán belül szervezi, lebonyolítja a méréseket –Kapcsolatot tart a TISZK szakemberével –Képviseli az intézményi mérési igényeket a TISZK felé

Országos Egyházi TISZK Mit nyújt a TISZK a tagiskolának Lehetőséget ad a SzaHo begyűjtésére, amit visszaoszt Elszámol az NSZFI felé Pályázati forrásokhoz juttat Felnőttképzést elérhetővé teszi, ami intézményi bevételi forrás Beiskolázással kapcsolatban az intézmények érdekeit képviseli az RFKB felé Általános érdekképviselet Működteti a VIR-t Adatbázist biztosít (szakképzési, mérési, tananyag, mentor stb.)

Országos Egyházi TISZK Köszönöm a figyelmet. Glowacz Miklósné projektmendzser Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. TÁMOP / /