Zene: Plaisir d a mour Az indiai óceán 2.000 szigetből álló, 350.000 fős országa.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Alpok.
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Szitakötő Totó.
AUSZTRÁLIA.
ÉGHAJLATI ÉS FÖLDRAJZI ÖVEZETESSÉG
Időjárás, éghajlat.
A Föld, időjárás, éghajlat
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
A tundra.
2010. Augusztus 16. és Augusztus 17. hajnala.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
• Természeti örökség: 10 millió éves szigetcsoport, területe 7882 km2, három földlemez találkozásánál fekszik. Tizenkét vulkanikus eredetű szigetből áll,
Nagy földi légkörzés.
A Föld élővilága 1.) Trópusi esőerdők
A Föld pályája a Nap körül
A mérsékelt övezet (folytatás).
Az általános légkörzés
A tundrától a trópusokig
Stromboli (felszínalaktan)
AUSZTRÁLIA.
Cserey - Goga iskolacsoport KRASZNA
Légnyomás, szél, időjárási frontok, ciklonok, anticiklonok
A hideg övezet.
Trópusok időjárását meghatározó folyamatok
Leíró éghajlattan.
Egyenlítői öv Mindennapos esők öve.
A világ szubtrópusi monszun területei
– A Maldív Köztársaság szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücs- kénél. 26 atollból, 1192 szigetből áll, ebből 202 lakott, további 87 a.
Budapest turisztikai marketingje
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
Sarkvidéki öv.
Norvégia pps..
Malajzia.
Észak Korea Dél Korea 조선민주주의인민공화국 대한 민국.
Ausztrália Boros Bálint VI..
Ausztria Valacsay András.
Magyarország néhány diában
Magyarország néhány diában
A monszun szélrendszer
Éghajlattan összefoglalása
ÉLET A TUNDRÁN.
Trópusi sivatagok.
Magyarország.
BAHRAIN.
ZENE: Ana Bashak (Amal-Maher) AUTOKLIKK A Bahrein Királyság államformája alkotmányos monarchia. Az Arab (Perzsa) öbölben, Szaud Arábiától keletre fekszik.
Egyesült Királyság zászlaja: Egyesült Királyság címere:
Palau a Karolina-szigetek legnyugatibb szigetcsoportján helyezkedik el. Az államot 241 sziget alkotja, amelyb ő l csupán 12 lakott. Nagyobb szigetei.
Liechtenstein Kováč Sofia 8.a.
A földrajzi övezetesség
Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága
Francia Köztársaság.
A Kanári-szigetek 7 nagy és 6 kisebb szigetből álló csoport az Atlanti óceánban, az északi szélesség 27. és 30. foka, valamint a nyugati hosszúság 13.és.
Készítette: Csernátoni Attila
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
Világtenger földrajza. Tengeráramlások  Éghajlat módosító hatású  Hideg vagy meleg  A hideg nyáron, a meleg télen érezteti hatását főként  „Folyóvíz”az.
Tartalom Himnusz Megalakulása Road trip Szimbólumai Alapinformációk
TENERIFE.
Djerba, a lótuszevők szigete
25. ÉGHAJLAT.
CHILE Automatikus képváltás, zenével.
9. SZERBIA ÉGHAJLATA.
Ázsia természetföldrajzi képe
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
8. HEGYVIDÉKI ÖVEZET ÉGHAJLATA.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
Forró övezet Földrajz VII. évfolyam.
TÁMOP / „Bakonyszentlászlói iskola fejlesztése”
copyright Ian Coristine/1000IslandsPhotoArt.com
Előadás másolata:

Zene: Plaisir d a mour

Az indiai óceán szigetből álló, fős országa.

A Maldív Köztársaság az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél, több atollból és kb szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 a turisták részére fenntartott hely. A szigetvilágot Marco Polo az Indiai-óceán virága névre keresztelte. A szigetek legmagasabb pontja a tengerszint fölött 2,4 méter és egyikük területe sem nagyobb 13 km²-nél. A 19 szigetcsoportból álló lánc Észak-déli irányban kb. 800 km hosszan nyúlik el kicsivel az Egyenlítőn túlra. A szigetek legjellegzetesebb fafajtája a kókuszpálma, amelyet a csavaros pálma, majd a mangó követ. Állatvilágát a gyík, a gekkó, a holló, a gém, a sirály és természetesen a halak alkotják. A vízalatti világ egyik leghatalmasabb lakója, a bálna cápa (plankton evő) igen gyakori a szigetek környékén.

A szigeteken – elhelyezkedésüknek megfelelően – trópusi éghajlat uralkodik. A hőmérséklet többnyire csak éjszaka csökken 25 °C alá. Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugat- monszun, amely májustól októberig tart és az északkelet- monszun, amely novembertől áprilisig tart. A délnyugat-monszun normál esetben júniusban és júliusban szelet és intenzívebb csapadékot hoz. Kb. 200 őslakos él még, a többség arab, valamint szingaléz és maláj származású. A sziget összes lakója muszlim. Az ország nyelve a szingalézzel rokon divehi nyelv, az írásuk arab eredetű.

A főváros, Malé

Dhoni – tradicionális bárka

Mandive

Vége