A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Nagy Melinda 8. c
Advertisements

„Hull a pelyhes fehér hó…”
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Készítette:Tóth Nikolett
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Tehetségazonosítás gyakorlata
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Nemzetközi projektjeink Nemzetközi kapcsolatok A es tanévben Iskola Könyvtárak Nemzetközi Hónapja Comenius Lengyel testvériskolai kapcsolat Művészeti.
Virtuális Éden: természetközeli élmények és tapasztalatok megosztása blogon és wikin Szent József Katolikus Általános Iskola Kiskunhalas.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Széchenyi István Általános Iskola Készítette: Galacz Adri
Nőnapi Üdvözlet Nőnap alkalmából szeretettel köszöntünk titeket, Kik az élet viharában is velünk vagytok szüntelen. Talán nem is tudjuk mind ezt megköszönni,
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Az Európai Unió nyelvpolitikája
Varga Katalin Gimnázium (Varga Katalin Secondary School)
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Kémiai anyagok felhasználása az iparban Comenius-project.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
Pesterzsébeti Közgazdasági Szki.
A Barcsi Általános Iskola Arany János Tagiskolája bemutatkozik
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
A „Nekünk bejössz, ha a könyvtárba bejössz!” című Országos Tini Könyvtári Napok keretén belül a következő programokkal várjuk a Kedves Érdeklődőket: 2008.
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
Comenius Comenius programokról általában Az egész életen át tartó tanulás Európai Uniós program egyik pályázati egysége: 1.Iskolai Együttműködések.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
NYME Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Szombathely
A Ráday-kastély helyén Ráday I. Pál ( ) – II. Rákóczi Ferenc titkos kancellárja és diplomatája – kezdett építkezésbe, míg a ma látható, Grassalkovich.
A Könyvtárterem ilyen volt... A Könyvtárterem ilyen lett...
Comenius 1. projekttalálkozó iskolánkban A 2006/2007.tanévben elkezdődött a „Barátságok kialakítása mítoszokon és legendákon keresztül” című nemzetközi.
FELVÉTELI 2008 Berzsenyi Dániel Gimnázium ISKOLÁNKRÓL …  2008-ban ünnepeljük iskolánk alapításának 150. évfordulóját  ‘Minőségi nevelési-oktatási.
Iskolánk futó projektjei
Szeretettel köszöntünk a Pesterzsébeti
ACES Academy of Central European Schools Nemzetközi iskolai együttműködés Két, vagy több partner iskola között Támogatók:
Zrínyi Ilona Általános iskola
Ökoiskolai beszámoló 2010/2011
Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium , Szakközépiskola és Kollégium
3. Térségfejlesztési Konferencia Helyszín: Lábatlan Időpont: november 16.
Zrínyi Miklós Általános Iskola
Bánki Hírmondó Szeptember. Szeptemberben történt velünk Tanévnyitó Szülõi értekezletek Szakkörök, sportkörök indulása, pl.: –Rajz - kézmûves –Háztartástan.
4 TEAM 1. Theatre,Play – The Ugly Duckling - A rút kiskacsa 2. Puppet show - The shepherd who speaks the language of the animals Az állatok nyelvén beszélő.
1 A szegedi Hansági a nemzetközi együttműködésért.
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Külkapcsolataink, pályázataink: I. Comenius II. Erste – ACES III. Testvériskola.
„ A NAGY KÖNYV ” Programtervezet. Mi is ez? év legjelentősebb kulturális eseménye Játék, amelynek lényege, hogy mindenki szavazhat kedvenc magyar.
Projekt program Magyar-lengyel bábjáték Magyar-lengyel mesekönyv Magyar-lengyel képregény Magyar - lengyel színdarab + EMK TRAINING + LENGYEL.
Üdvözli a Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola!
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolája
Szent László Gimnázium
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
A MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG DEBRECENI JUBILEUMI KONFERENCIÁJA Az MTT-Kelet-magyarországi szekció rendezvényeinek szerepe a Taktaharkányi Apáczai.
Tankötelezettségi korhatárok nemzetközi összehasonlításban
Színes. SzínesSzíne s * Evangélikus címer Szín Szórakoztatva tanító történeteket szinte minden protestáns író írt, ezek tárgya azonban bibliai vagy.
Beszámoló a projekt megvalósításának tapasztalatairól.
Az UNESCO Asszociált Iskolák Mintaiskolájaként végzett jó gyakorlatok.
ÁLLATI HETEK HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT. A TÉMA: Állatok és állatvédelem A TÉMA: Állatok és állatvédelem.
2015. október a osztály. TÉMANAP A TREFORTBAN Iskolánk 7. és 8. osztályos tanulói már harmadik éve vesznek részt az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
KÉZMŰVES PINCE ÉS GALÉRIA Szeretettel meghívjuk Önt és kedves ismerőseit kiállításunk megnyitójára, június 9-én (pénteken) 18 órára. NAGY KÁROLY.
Angol nyelvi tagozat.
A pályázat címe: Erdély aranykora, Bethlen nyomában nyomában
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakgimnázium
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
„Színes Mesevilág” Prevenciós Mesecsoport az óvodákban és iskolákban
Ponte de Lima- Freixo 3. projekttalálkozó (2017. október )
Előadás másolata:

A tavalyi évben a nemzetközi játék keretei között diákjaink kedvenc meséinek kiválasztását, angol nyelvre történő fordítását és továbbítását kérték tőlünk, melyet október közepéig kellett megoldanunk.

2007 májusában mindenkit arra buzdítottunk, hogy olvasson minél többet a nyáron, hogy szeptemberben leadhassa szavazatát kedvenc magyar meséjére. Ezekre a mesékre is lehetett szavazni.

A szavazáson Benedek Elek: Három kívánság című meséje nyert. Az alsó tagozatos osztályok ( 1.c, 2.b, 3.b, 3.c, 4.a, 4.b, 4.c ) a mese egy adott részletét illusztrálták, melyek egy részét a Három kívánság c. kiállításon tekinthették meg vendégeink iskolánk galériájában.

KIÁLLÍTÁS SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET A SOCRATES – COMENIUS 1 ISKOLAI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK EURÓPAI UNIÓS PÁLYÁZAT KERETEI KÖZÖTT MEGRENDEZETT „HÁROM KÍVÁNSÁG” C. KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJÁN! AZ ‘OUR EUROPEAN CULTURAL HERITAGE’ –AZ EURÓPAI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGÜNK C. PÁLYÁZATBAN, NEMZETKÖZI JÁTÉKBAN, EZÚTTAL DIÁKJAINK KEDVENC MESÉJÉT, TÖRTÉNETÉT KERESTÜK, HOGY AZT BEMUTATHASSUK A PARTNERORSZÁGOK (ANGLIA, NÉMETORSZÁG, BELGIUM, LENGYELORSZÁG, ROMÁNIA, CIPRUS, MÁLTA) TANULÓINAK. EZÉRT BIZTATTUK TANULÓINKAT A NYÁRI SZÜNET ELŐTT, HOGY MINÉL TÖBBET OLVASSANAK MAGYAR ÍRÓK TOLLÁBÓL! SZEPTEMBERBEN ADHATTÁK LE A GYEREKEK SZAVAZATAIKAT. „MESEVADÁSZATBAN” BENEDEK ELEK: HÁROM KÍVÁNSÁG C. MESÉJE KAPTA A LEGTÖBB SZAVAZATOT, MELYET HÉT KÉPBEN JELENÍTETT MEG HÉT ALSÓ TAGOZATOS OSZTÁLY ( 1.C, 2.B, 3.B, 3.C, 4.A, 4.B, 4.C ). AZ Ő KÉPEIK EGY RÉSZÉT NÉZHETJÜK MEG A KIÁLLÍTÁS SORÁN. A RAJZOK ELKÉSZÍTÉSÉVEL PÁTHUZAMOSAN FELSŐ TAGOZATOS DIÁKJAINK A MESÉT FORDÍTOTTÁK LE ANGOL NYELVRE, MELY SZINTÉN MEGTEKINTHETŐ A KIÁLLÍTÁSON. A GYEREKEK MUNKÁIT VÉGÜL EGY „KÖNYVBEN” FŰZTÜK ÖSSZE A PARTNERISKOLÁK TANULÓI RÉSZÉRE, MELY MEGTEKINTHETŐ A KIÁLLÍTÁSON. JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK! KÖSZÖNJÜK A GYEREKEK ÉS FELNŐTTEK MUNKÁIT IS!

A közönség.

Az alsó tagozatos gyerekek meseillusztrációi közül egy az általunk összefűzött „könyvbe” került, melyből a partneriskoláknak( angol, német, belga, lengyel, román, ciprusi, máltai) is juttattunk el októberben. A mesét felső tagozatos diákjaink fordították angolra, melyeket szintén kiállítottuk a Herman Galériában, és a legsikeresebb az eredeti szöveg mellé került a „könyvbe”.

A kiállítást fogadással zártuk, ahol megvendégeltük az alkotókat, fellépőket és az összes kedves látogatót.