Kedvenc mobilom Papp Levente Felkészítő tanár: Kovácsné Őszi Katalin Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300 Karcag, Kálvin út 2.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette: Fodorné Varkoly Mária. Amit ma feltölt valaki, az több év múlva is elérhető lesz a világhálón! Ezért érdemes vigyázni milyen tartalmakat teszünk.
Advertisements

A számítógép műszaki, fizikai része
Az operációs rendszer.
okostelefon a vezeték nélküli Hálózatok zártságának vizsgálatában
Memóriák típusai, jellemzői
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Operációs rendszerek Beállítások.
A számítógép felépítése
Független Pedagógiai Intézetben Az internet: miért, hogyan?
Készítette: Kecskés Imre
MP4 lejátszók.
Internetes böngészőprogram használata, beállításai
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
A Processzor foglalata
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Elektronikus adóbevallás
Az operációs rendszer.
Rétegek használata GIMP képszerkesztő programban
Linux Mint Bemutatása Készítő: Hideg Gábor Felkészítő tanár: Gál Tamás
Horváth István Általános Iskola
A mikroprocesszor frekvenciája (mérete)
Monitorok.
Eee PC 904HD/1000HD Sales kit. 2 Confidential Eee PC 904HD/1000HD Egyszerű, Kiváló, Izgalmas.
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Összefoglalás Az informatikai eszközök használata
A Monitor. AszámítógépAszámítógép legfontosabb kiviteli egysége (perifériája) a televíziókhoz hasonló számítógép-képernyő vagy monitor. A monitort egy.
Kedvenc Mobliom Székely Dóra Felkészítő tanár: Orosz Tibor
IPhone 5 Ulrich Anna Csenge Zirci Reguly A. Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk. Felk.tanár: Földesi Katalin Ulrich Anna Csenge.
Kedvenc mobilom Nokia Lumia 920: Készítette: Gera Imre
Mindig a legdrágább a legjobb?
Ismerkedjünk tovább a számítógéppel
 Károly Márk 6.a  Felkészítő tanár: Salamon Róza  Dr. Török Béla Általános Iskola  1142 Budapest, Rákospatak u. 101.
Készítette: Lengyel Sándor Felkészítő tanár: Kókai Anasztázia Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola Iskola tér 1. Magyarkanizsa Szerbia Iskola tér.
50M Lumia activations achieved globally Windows Phone #2 phone in 14 market swith >10% share in 8 markets 390% increase in monthly app downloads.
Silye Lóránd Felkészítő tanár : András Izabella Gábor Áron Szakközépiskola, Mihai Eminescu utca 2/B, Szentegyháza Kedvenc mobilom Sony Xperia SP.
A GIMP használata Készítette: Kálmán Krisztina Erzsébethelyi
Felkészitő tanár : PaedDr. Spek Krisztina Készitette : Gubien Dávid, 1.D Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola Gúta.
Az én kedvenc mobiltelefonom
ASZTALI GÉPEK KONTRA TABLETEK Melyiket válasszam? Készítette: Kiss László IALMGR)
PDA és Okostelefon.
LG Prada KE850 Luxus mobil érintőkijelzővel Bemutató: Készítette: Balogh Adrienn MF07K1.
Kedvenc telefonom Készítette: Szakonyi Ádám Felkészítő tanár: Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred Iskola u.
Készítette:Pohl Kristóf Felkészítő tanár:Mógorné Áment Erika Református Általános Iskola Balatonfüred 8230 Balatonfüred, Iskola u. 2.
Felkészítő tanár: Czuforné Kleszó Éva
Téma: Kedvenc mobilom Készítette: Présing Zsófia Osztály: 7.G Felkészítő tanár: Huschekné Szabó Ildikó Iskola: Türr István Gimnázium és Kollégium 8500,
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
Nvidiá-ról Kattints rá Nvidiá-ról Kattints rá Amd-ről Kattints rá Amd-ről Kattints rá Videokártyákról, Kattints rá Videokártyákról, Kattints rá Kérdések.
iPhone Készítette: Egri Dóra
Ilyen számítógépet szeretnék KKKKészítette: P ék Tamás IIIIskolám neve: S zabó Gyula Alapiskola, Dunaszerdahely, Szlovákia FFFFelkészítő tanárom:
1938-ba alapították 1938-ba alapították dél-koreai elektronikai cég dél-koreai elektronikai cég Több leányvállalata is van Több leányvállalata is van.
A számítógép.
A kedvenc mobilom Készítette: Rokonál Zoltán Felkészítő tanár: Orosz Tibor Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 4450,
Kedvenc mobilom Nevem:Marlen Dániel Felkészítő tanárom neve: Czuth Éva
Következ ő dia El ő z ő dia Utolsó dia Kezd ő lap Bemutató vége.
Ilyen számítógépet szeretnék
Az én kedvenc telefonom… Készítette: Szamosi Rozina Felkészít ő tanár: Kiss Csaba Iskola: Hernád-Pusztavacs Általános Iskola Pusztavacsi Tagintézménye.
Rövid összefoglalás a © 2012 Microsoft Corporation. Minden jog fenntartva. Lync Web Apphoz Csatlakozás Lync-értekezlethez számítógépes hanggal Lync 2013.
MP3, MP4 lejátszók.
Készítette: Kajári Katalin EKF – Informatikus könyvtáros szak
ETailer Kit Lenovo Yoga Lenovo Internal. All rights reserved. Ildikó Árva
ETailer Kit Lenovo VIBE Shot 2015 Lenovo Internal. All rights reserved. Ildikó Árva
Ilyen számítógépet szeretnék
Ilyen számítógépet szeretnék
Ilyen számítógépet szeretnék
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Apple iPhone SE 16GB SE 32GB 6S 32GB Apple iPhone 7 32GB
Érvényesség: től visszavonásig, illetve a készlet erejéig.
Érvényesség: től visszavonásig, illetve a készlet erejéig.
Előadás másolata:

Kedvenc mobilom Papp Levente Felkészítő tanár: Kovácsné Őszi Katalin Karcagi Nagykun Református Általános Iskola 5300 Karcag, Kálvin út 2.

Sony Xperia T3 Nézzük meg kívülről!

Praktikus NAGYSÁG ?  A Sony által tervezett számtalan telefon egyike a Sony Xperia T3. A készüléket acélos óriásnak is nevezik. Acélos, mert acél kerettel ruházták fel, illetve óriás is az 5,3 hüvelykes kijelzőjével 150,7 mm-es magasságával, 77mm- es szélességével, 7mm vastagságával.  Tömege: 148 gramm.  A mérete, az acélkeret és a vékonysága elegánssá változtatja.

Tetszetős külső  Szemben a telefonnal bal oldalon találjuk a Sony már ismert bekapcsoló gombját.  Fölötte a microSD, illetve a microSIM helyét találjuk. (microSD: a memóriát bővítő kártya, microSIM: egy olyan lekicsinyített kártya, amely olyan integrált áramkört alkalmaz, mely biztonságban tárolja az IMSI egyéb kódokat illetve az azonosítót.)  A gomb alatt egy hangerőszabályzó gomb csücsül.  Legalul egy úgy nevezett kameragomb, mellyel készíthetünk képeket a telefon feloldása nélkül.  Szemben a telefonnal másik oldalán a microUSB található. microSD, microSIM Bekapcsoló gomb hangerőszabályzó kameragomb

Kijelző  5,3 hüvelyk melyre 720x1280 pixel jutott, ez azt jelenti, hogy HD minőségű. (HD: High-Definition, magyarul nagyfelbontású)  Fényereje nagy, ugyanis napfényben is tökéletesen jeleníti meg a képet. Fehér fényerő: 556 nit Fekete fényerő: 0,47 nit (nit: a fényerő mértékegysége. Fehérfényerőnél minél magasabb annál jobb, feketefényerőnél ez fordítva van.)

Honnan tudhatnánk, hogy üzenetünk jött?  Ismerjük már azt amikor a kijelző felett egy lámpa villog. Mi lehet ez?  Ez az a lámpa, mely villogva jelzi, hogy üzenetet kaptunk vagy éppen merül az akksi.  De a Sony most máshova rejtette ezt a kis villanót egészen pontosan a hangszóróba. Ez hogyan lehet? A következő dián kiderül!

Sony Xperia T3 Nézzük meg belülről !

Processzor  A telefon belsejében egy 4 magos Snapdragon 400-as MSM processzor lapul. (Snapdragon 400: processzorfajta, a 400 pedig ebből egy típus, mely nem a leggyengébb, de nem is a legerősebb.) A processzora egy 1.4 gigahertz-es cpu illetve egy Andreo 305-ös-ből áll. (Gigahertz: mértékegység, cpu: processzor, Andreo 305: processzorfajta.)  Ez hogy néz ki?  Operációsrendszere Android (KitKat)

Memória  Rendszermemóriából 1 gigabájt jár, a belső tárhely mérete pedig 8 gigabájt, amiből 4,9 érhető el első bekapcsolás után.  Egy 32gigabájtos microSD kártyával meglehet toldani de Android Kitkat alatt játékok telepítése ilyen nagy méretű kártyávál problémás lehet és egy két nagyobb játék hamar betölti. (Android KitKat: operációs rendszer, a kitkat ebből egy fajtának az elnevezése.)

Akkumulátor  2500 milliamperórás (Milliamper: mértékegység)  Serényebb használattal: 2nap  A STAMINA üzemmód korlátozza a hardveres teljesítményt.  (STAMINA: akkumulátor beállításoknál egy üzemmód.)

Kamera  Előlapi kamera: 1,1 megapixel  Hátlapi kamera: 8 megapixel (Megapixel: fényképeknél egy mértékegység.)  Videó: Full HD (Full HD: Full High-Definition.)  Számtalan beállítás van pl. dinoszauruszokat varázsol a képre.

NFC, QRkód olvasó  A Sony egy úgynevezett NFC-t is tett a telefonba, mely ezeknek a szavaknak a rövidítése: Near Field Communication.  Egy rövid hatótávú kommunikációs szabványgyűjtemény okostelefonok és hasonló eszközök között, egymáshoz érintéssel létrejövő rádiós kommunikációra.  QRkód olvasó: négyzetekből álló kódokat olvas.

Android VS Windows update  az Androidot érintésvezérlésre találták ki  viszont nagyjából mindent megtudnak csinálni a megfelelő programmal  könnyebb Windows-on egy prezentációt elkészíteni, mint Androidon, kis képernyővel  kényelmesebb Androidon játszani a kanapén, mint Windows előtt ülni az asztalnál  internetezni szintén lehet mindkettővel, de gépen kényelmesebb, az Androidos eszköz viszont bárhol, bármikor eléri azt

Ismétlő kérdések Sony Xpéria T3-hoz  Hány hüvelykes is az Xpéria T3?  Milyen minőségű a megjelenítő, kijelző?  Hol találhatjuk a telefonon a hangerőszabályzót?  Milyen a processzora?  A tárhelyről mit tudunk?  Hány megapixeles az előlapikamera?  Hány megapixeles a hátlapikamera?  Milyen operációsrendszere van?

Források  1.dia  4.dia  5.dia  6.dia  8.dia aba7106f18e6da5ea861b3d1-940.jpg aba7106f18e6da5ea861b3d1-940.jpg  10.dia  12.dia  14.dia  15.dia  16.dia t3-camera jpg t3-camera jpg  17.dia  Az összes infomációm: Köszönöm a figyelmet!