Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Processzor foglalata

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Processzor foglalata"— Előadás másolata:

1 A Processzor foglalata
Kép forrása:

2 A foglalatról általában!
A processzorfoglalat egy csatlakozó az alaplapon. Ebbe csatlakozik a processzor. A mai processzorok cserléhetők.

3 Foglalatok típusai A legtöbb foglalat PGA (Pin Grid Array) kialakítású volt Itt a processzoron lévő tűk a foglalaton lévő lyukakba illeszkednek. A legtöbb foglalat ZIF (Zero Insertion Force) kialakítású. Ez azt jelenti hogy a processzor behelyezéséhez nem szükséges fizikai erőt kifejteni. A foglalatban egy kar lehajtásával tudjuk rögzíteni. A legelterjedtebb ilyen típusú foglalat a Socket 478 volt ami a következő típusú CPU-kat kezelte. :

4 S478 foglalat és cpu kinézete
Lyukak a foglalatban, ide illeszkedik a CPU. Tűk a processzor alján. 478 tű foglal helyet.

5 Hasonló típusú AMD processzorok
Néhány S478-as CPU típus Mobile Celeron Mobile Pentium 4 Celeron M Core Duo Core Solo Pentium M Mobile Pentium III Hasonló típusú AMD processzorok AMD Athlon 64, Sempron, Turion 64 (PGA, 754 érintkezővel). Athlon 64, Athlon 64 FX, Athlon 64 X2 (PGA, 939 érintkezővel). AMD Opteron (PGA, 940 érintkezővel)

6 A PGA tokozás leváltása
A piacon az Intel volt az első, aki a PGA tokozás leváltására bevezette az LGA tokozást processzor alján tűk helyett kis érintkezőpadok vannak, a tűk pedig a foglalaton találhatóak. Ezzel egyidejűleg jelent meg az LGA 775 ös foglalat, amivel a foglalatra került tűk száma megnőtt. Az LGA 775-ben már 775 tű van a foglalatban.

7 Néhány LGA775-ös CPU típus
Pentium 4 Pentium 4 Extreme Edition Pentium D Pentium Extreme Edition Celeron D Core 2 Duo Core 2 Extreme

8 LGA foglalat és CPU kinézete
Tűk a foglalaton. Érintkezők a processzoron.

9 Újdonságok Az intel legújabb CPU-jai, a Core i5, és i7 nevet viselik, lényegében csak teljesítményben külömböznek elődeiktől, és persze hogy sokkal több tű foglal helyet a foglalataikban. Core i5 : LGA foglalat 1160 tű 4 magos 1333Mhz es sávszélességen 8Mb-os L3 gyorsítóval rendelkezik (cache) Core i7 : Ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik mint az i5, annyi külömbséggel hogy magasabb órajelen képes dolgozni.

10 A bemutató forrásanyagai

11


Letölteni ppt "A Processzor foglalata"

Hasonló előadás


Google Hirdetések