Ártalomcsökkentés 2014 konferencia Sárosi Péter Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Drogfogyasztói szobák Európában A jelenlegi kutatás áttekintése
Advertisements

Kisvállalkozások fejlesztése a MagNet Magyar Közösségi Bank finanszírozásával Dakó Andrea Piac&Profit Konferencia_BKIK.
Az egészséget támogató kommunikáció lehetőségei és eszközei
Mindenki Ságvári Bence másképp VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. Az internethasználat jellegzetességei, a kockázatok.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Szja % APEH Sajtótájékoztató dr. Juhász István elnökhelyettes Budapest, szeptember 15.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja június 15.
A szénhidrogén bányászat magyar gazdaságban betöltött szerepe
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Siófok szeptember 17.
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program június 16. A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének programja.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Egészségpolitika.
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
dr. Szaló Péter helyettes államtitkár szeptember 24.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
NEA szakmai támogatások (2014) Budapest, november
A Regionális Fejlesztési ZRt. szerepe, tevékenysége Záhony és térsége fejlesztésében Dr. Vajdáné dr. Horváth Piroska vezérigazgató.
Civil Kezdeményezések Programja
es RAT tervezés koncepciója Gila Gyöngyi Tervezési igazgató-helyettes.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Európa sereghajtói között Magyarországon 2007 óta 0,5%-kal csökkent a GDP-hez viszonyított díjbevétel Az európai átlag harmada, Hollandia és Nagy-Britannia.
Miért szeressük a Biztosítókat? A biztosítók több ezer éve létező, valós ügyféligényt elégítenek ki (ma közel 12 millió szerződést kezelnek). A biztosítások.
Magyar Útügyi Társaság
Az EU élelmiszer- szabályozásának céljai Eu. Hosszú távú egészségkárosítás csökkentése Az élelmiszerben lévô egészségkárosító anyagok mennyiségének korlátozása.
A methadon kezelés Dr. Csorba József
A szubsztitúciós terápia bevezetése a büntetés- végrehajtás hazai intézményeibe Sárosi Péter Ártalomcsökkentők Országos Közhasznú Egyesülete Budapest,
III. Magyarországi Ártalomcsökkentő Konferencia december 15. kedd.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
Közlekedésbiztonságra fordítható források
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerepe a szociális város- és település-rehabilitációs folyamatokban.
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Ártalomcsökkentés: hazai trendek
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Egészség – EU Az Európai Unió közegészségügyi portálja C2 csoport – Egészségügyi tájékoztatás Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság.
JAVASLATOK, ÉSZREVÉTELEK AZ ALACSONYKÜSZÖBŰ SZOLGÁLATOK ÁLLAMI TÁMOGATÁSÁRA Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület December 17.
Mobilitási stratégia Jövőkép: 2013-ra a mobilitás váljon a humánerőforrás fejlesztés elismert, bevett és könnyen hozzáférhető eszközévé Magyarországon.
A Nemzeti Civil Alapprogram 4 éves működése, a törvénymódosítás indokai, az alapprogram jövőképe CIVIL PARTNERSÉG REGIONÁLIS KONFERENCIA SZOMBATHELY 2007.
Nagyvárosi drogpolitikák a 21. században Sárosi Péter Fővárosi drogpolitika konferencia december 7.
Civil törvény és civil információs centrumok a közösségek megerősítéséért Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár február 6. Emeri Erőforrások Minisztérima.
A nemzeti drogstratégia megvalósítását szolgáló évi pályázati programokról Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Az integrált addiktológiai ellátás-fejlesztési modell kialakításának lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
A LTERNATÍVA A LAPÍTVÁNY HIV PROGRAMJA A Norvég Civil Támogatási Alap segítéségével megvalósult ALTALAP HIV programban végzett gyorsteszt és tanácsadás.
Javaslat az intravénás drogfogyasztók HCV kezelésének előzmozdítására KCKT – Fővárosi drogpolitika: helyzetkép, problémák és megoldások december.
1 Felelősségvállaló szereplő avagy mit tehet a könyvtár a fogyatékosok érdekében.
A helyi identitás és kohézió erősítése TOP TOP
TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ
Országos tanácsadási konferencia
Az innováció innovációja
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Ártalomcsökkentés 2014 konferencia Sárosi Péter Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

Ártalomcsökkentés: jó befektetés

Kék Pont tűcsere bezárása: több, mint egy program megszűnése A tűcsere adatgyűjtő rendszerben szereplő 3408 kliens majdnem felét (46%) itt látták el 2013-ban Amennyiben a Kék Pont tűcsere programjában megjelenő évi mintegy 2000 aktív klienssel számolunk, és figyelembe vesszük, hogy az új pszichoaktív szerek injektálási gyakorisága eléri a alkalmat naponta, akkor az egy évben csak a Józsefvárosban történő injektálások számát 7-10 millióra tehetjük!

Az ombudsmani jelentés jelentősége az egészséghez fűződő jog “kivételes, szélsőséges ellátatlanságot” jelentő helyzetekben sérül Nemzeti drogstratégia VI.2.2. Nem-fogyasztók egészséges környezethez való joga ajánlások

Van alternatíva 100 HIV gyors teszt – szűrőkampány Tanácsadás és edukáció drogfogyasztóknak és szexmunkások Tűcsere?

Tűcserék finanszírozása jogszabályban előírt 3,5 fő alkalmazása több millió forinttal meghaladja az éves alapfinanszírozás (6- 7 millió ft) összegét a nagyobb programokban gondot jelent az eszközök biztosítása is Nem jut elegendő forrás a megkereső munkára

Javaslat: sávos finanszírozási rendszer

Tűosztás vagy tűcsere?

A tűforgalom korlátozása Ontario tisztifőorvosa, Dr. Isra Levy 2008-ban jelentést készített 137 kutatás áttekintésével - Ahol a tűforgalmat korlátozták, a HIV incidenciája növekedett - A korlátozó városokban átlagosan háromszor nagyobb a HIV fertőzés kockázata - A fogyasztók gyakrabban osztják meg a tűket

A drogszemét begyűjtése: stratégiai feladat Partnerség Monitorozás Tréning Tűcsere szolgáltatás javítása Várostervezés Tájékoztatás Evaluáció

Berlini Kiáltvány, 2014 Célzott HCV stratégia HCV szűrés elérhetősége Ártalomcsökkentő programok hozzáférhetősége Dekriminalizáció A drogfogyasztók bevonása Az egészségügyi dolgozók képzése

Ártalomcsökkentés a szórakozóhelyeken

Mai program Nemzetközi trendek Hazai trendek Párhuzamos workshopok civileknek I. Hogyan kommunikáljunk? Moderátor: Udvarhelyi Tessza II. Party service Moderátor: Gólent András