A hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő esélyegyenlőségi programom, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat és megvalósítója.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Csuhaj Andrea Programvezető
 Szociális alapú ösztöndíj kifizetésére: Rendszeres Szociális Ösztöndíj, Rendkívüli Szociális Ösztöndíj, Alaptámogatás, Szakmai Gyakorlati Ösztöndíj,
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
 Felkészítések  Szakmai műhelyek  Módszerteni szakmai kiadványok összeállítása elkészítése  „Szín-Tér” klub-éjszakai-ping-pong  Készszégfejlesztő.
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
KARÁCSONYI KONCERT as év rendezvényei BeeSmarter
A Hallgatói Mentorprogram működése
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
Lépj pályára! Využi šancu! Lépj pályára! / Využi šancu! HUSK /1101 /1.6.2 /0107.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül” hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása c. pályázat
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
„Fiatalon és képzetten a kisvárosból” TÁMOP A Az elfogadott elszámolható összköltség: Ft Az elfogadott támogatási intenzitás:
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
AEGEE-Budapest november 05, SOTE Pólya Beatrix.
Komárom Kártya „Merjünk nagyok lenni – s valóban oly nehéz, - de legyünk egyszersmind bölcsek is.” Gróf Széchenyi István.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
Kismama Karrier Központ és Alternatív Főiskola
PTE IGYK Felvételi 2012 PTE IGYK AZ ELÉRHETŐ TOVÁBBTANULÁS ELSŐ HELYEN IGYK!
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM Mentorszolgáltatás kialakításának lépései a Debreceni Egyetemen Juhász Béla Szilárd- DEMEK.
Változások a felvételi eljárásban Előadó: Németh Péter hivatalvezető.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
Pótfelvételi 2013 Általános információk NYME SEK SZOMBATHELY augusztus 1. Előadó: Németh Péter.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
A gyakorlatvezető mentor
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Befolyásolhatták-e a jelentkezői döntéseket a felvételi rendszer és a képzési szerkezet változásai?  Képzési szerkezet  Felvételi követelmények  Állami.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
MÁS-KÉPp 60 Esély a tanulásra – csatlakozás a jövőhöz Hatvanban Hatvan Város Önkormányzata Hatvan Városi Művelődési Központ és Könyvtár Grassalkovich Oktatási.
Hantos Elemér Szakkollégium Miskolci Egyetem HANTOS ELEMÉR SZAKKOLLÉGIUM.
Miért érdemes az eMagyarország hálózathoz tartozni? Az eMagyarország hálózat működése kézzelfogható eredményekkel járul hozzá a társadalom és a gazdaság.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Az EDUCOOP-projekt szakmai programja
Nyitórendezvény Edelény, „Digitális írástudással a munkaerő-piaci aktivitás elősegítéséért”
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Bevezető gondolatok a II. MAKE konferenciához Fertő Imre MAKE május 3.
KUTATÓ KERESTETIK című projekt a Pro Scientia Aranyérmesek Társasága szervezésében, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával "A tehetséggondozás területén.
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
Eszterházy Károly Főiskola 3300 Eger, Eszterházy tér. 1 TÁMOP D-12/2/KONV Az Eszterházy Károly Főiskola Roma Szakkollégiumának.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
A „NYÍLÓ ABLAKOK” című projekt bemutatása KOVÁCS ÁRPÁDNÉ
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
Némethné Kárpáti Nóra mb. tanulmányi osztályvezető
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Mentorprogram. A mentorok feladata, hogy segítik a külföldi hallgatókat az ügyintézésben, a beilleszkedésben és bármilyen felmerülő problémával hozzájuk.
Tanodavezető, Motiváció Tanoda-Tiszasziget
Az Új Széchenyi Terv - keretében kiírt TÁMOP -_3.3.10/A-12 kódszámú, A hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességének elősegítése a Lévay József református.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
TÁMOP E-13/1/KONV „Sport a felsőoktatásban” B komponens Dr. Trényiné dr. Rákóczi Zsuzsanna Hallgatói szabadidősport.
Mentorprogram Bagon Both Emőke Pest Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégium
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Európai szemeszter 2018/19
2018/2019 tanév.
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Előadás másolata:

A hátrányos helyzetű fiatalok felsőfokú tanulmányait elősegítő esélyegyenlőségi programom, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat és megvalósítója 2009-től a HÖOK. Azok a diákok kerülhetnek be, akik a felsőoktatási felvételi eljárás során igazolják az Oktatási Hivatal felé hátrányos helyzetüket, és jelzik igényüket a Programban való részvételre

Mi történik, ha valaki elfelejt jelentkezni a Programba a felvételi eljárás során? Augusztusban a HÖOK Mentorprogram honlapján keresztül is lehetőség van a jelentkezésre ( nyilatkozat/) Csuhaj Andrea programvezető

A Mentorprogram célja A felsőoktatási rendszerben tapasztalható esélyegyenlőtlenségek csökkentése, felszámolása Személyes segítségnyújtás A célcsoport munkaerő-piaci elhelyezkedési esélyeinek növelése Önkéntesség, mint érték terjesztése Mentoráltakból mentorok legyenek

Hogyan segít a Mentorprogram? Egy felsőbb éves hallgató ( mentor) segíti az elsőévest ( mentorált) A felsőbb éves hallgató azonos intézmény, azonos karának, azonos szakterületén tanul, mint a mentorált hallgató Közösségépítő régiós rendezvények Képzés

Ki lehet mentor? Felsőbb éves hallgató Jelentkezést követően részt vesz a szóbeli meghallgatáson, majd ( amennyiben maxiumum pontszámot ér el ) a 3 napos Mentor Táborban ( képzés) Beszámolókat ír munkájáról Mentoráltjai elégedettek vele

Miben segít a mentor? Kollégium-, „szoc.tám” igénylés Egyéb ösztöndíjak igénylése Tantárgyfelvétel, tanulmányokkal kapcsolatos kérdések Könyvtár használat Olcsó vásárlási/étkezési lehetőségek a városban HMP rendezvények

Közösségépítő rendezvények Múzeum látogatás Beck Zoli kíséretével Gokart-, Bowling-, Billiárd-, Mikulás-, Korcsolya est Főzés Társasjáték est Kirándulás a Mecsekben Városnézés, Kalandpark Hagyományőrző disznóvágás; adventi készülődés

Képzés ( Országos Mentor és Mentorált Találkozó) Tematikus- mindenki saját maga választhat a képzések között A tematika kialakításában segítenek a Programban résztvevők Budapesten került megrendezésre Tréning, jogi szeminárium, workshopok, kerekasztal beszélgetés, plenáris előadások

Az elmúlt évek számokban 2013/2014-ben 180 fő mentor, 1365 fő mentorált, 9 esetmegbeszélő,18 alkalommal mentorképzés, 37 régiós rendezvény, két országos találkozó 2014/2015-ben, 140 fő mentor, 1202 mentorált, 9 esetmegbeszélő, egy Mentor Tábor, egy nagy régiós rendezvény, egy országos rendezvény

Amennyiben kérdés merülne fel: Csuhaj Andrea programvezető

Köszönöm a figyelmet!