Magyar Fenntarthatósági Csúcs Stratégia Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia Budapest, 2011. november 23.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ITE az innovatív Tudás Egyeteme az Innováció Innovációja Innovatív kérdések és válaszok a fenntartható gazdasági, társadalmi, környezeti-ökológiai, kulturális.
Advertisements

Globalizáció Globalizáció:
A globális világgazdaság regionális átrendeződése
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
GLOBÁLIS FALU Ha a föld lakosságát egy 100 lelket számláló faluba redukálnánk a jelenlegi arányok megtartásával, akkor ebben a faluban lakna: 57 ázsiai.
Vándorpóló mozgalom ODA TESSZÜK.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
Ma –mintegy erdélyi magyar számára vált lehetségessé az internetes kommunikáció –160 hozzáférési pontból álló hálózat –közvetlen kapcsolat jöhet.
Csendes pohárköszöntő újév reggelén
Fenntartható energiagazdálkodással az éghajlatváltozással szemben: retorika vagy realitás? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Környezetgazdaságtan.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
A TELJESÍTMÉNYVOLUMEN-KORLÁT ELTÖRLÉSÉNEK KÖVETKEZMÉNYEI AZ INTÉZMÉNYEKBEN DR. RÁCZ JENŐ NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 10.
Pelech Dávid Budapest Duna Kontakt Pont
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
Afrika alul- és felülnézetből Nemzetközi egyenlőtlenségek Afrika szemszögéből France Mutombo Afrikáért Alapítvány
A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.
Afrika.
Ambrovics Andrea KEOP IH vezető Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
A sokezer éves birodalom kihívásai az új évezredben Kína népességének jövője a növekedés és a környezeti tudatosság tükrében május 11.
Dr. Brezovits László tudományos igazgató KÖRNYEZETTUDOMÁNYI INTÉZET ALAPÍTVÁNY KITÖRÉSI PONTOK A HATHATÓS VÁLTOZÁSOK FELÉ ELŐADÁS 2011.november 23. Magyar.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Létrehozásának körülményei és céljai Schmuck Erzsébet NFFT titkára.
Az Észak-alföldi régió mezőgazdaságának sajátosságai
A regionális politika és az agrárpolitika kapcsolata
Afrika alul- és felülnézetből Nemzetközi egyenlőtlenségek Afrika szemszögéből France Mutombo Afrikáért Alapítvány
Világ város születik: BUDAPEST
Az EU közös költségvetésének jövője Gondolatok a as pénzügyi perspektíva kapcsán Szemlér Tamás Tanszékvezető egyetemi docens, Budapesti Gazdasági.
Kontrolling házi dolgozat
Monetáris programozás
2011. évi Közgyűlés Jutalmazás, kitüntetés Sallai Gyula, elnök május 25.
2011. évi Közgyűlés Alapszabály módosítás Nagy Péter, ügyvezető igazgató május 25.
Kiegészítés a Minőségbiztosítás II. oktatási segédlethez (BSC) A 2. konzultáción kiemelt diasorszámok: 7-10, 17,18-23,31,34-44,59,66,75-82,85-86,88- 90, ,
Szembesülve az elkerülhetetlennel?. Az ökonómia csapdájában? Évszázadokon át az emberiség az eszét használva könnyen lépett át korábban nehéznek tűnő.
2008. november 20. Az európai uniós integráció és a magyar gazdaság; avagy esélyek és kockázatok a magyar gépjármű szektor beruházási lehetőségeiben Dr.
Tudásalapú társadalom és fenntartható fejlődés a globális felmelegedés korában Milyen globális és európai kihívásokra kell válaszokat találnunk? Herczog.
Kovács Atila Magyar Közút Nonprofit Zrt. fejlesztési és felújítási igazgató ÚTÜGYI NAPOK A közúthálózat állapota és fenntarthatósági stratégiája a jelenlegi.
Új Magyarország Mikrohitel Program Dr
Biomassza Bajnokság Magyarországon Kovács Emese ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ „Biomasszát fenntarthatóan” c. Konferencia Gödöllő,
MTA Regionális Kutatások Központja A szlovák–magyar határtérség – az összekapcsolódás útjai és nehézségei - szemelvények kutatásainkból - Dr. Hardi Tamás.
A DUNA STRATÉGIA AGRÁRLOGISZTIKAI TEENDŐI Fórum november 18. Gyertyán Katalin, KözOP IH Közlekedéslogisztikai fejlesztési lehetőségek a KözOP-ban.
Internetes bankok piacformáló hatása
Ady Endre (1877 – 1919) Tóth Zsuzsanna.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
A gazdasági válság mint lehetőség Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő RMDSZ, ENP Nagyvárad, szeptember 24.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Magyarországi kis és középvállalatok szerepvállalása a gazdasági növekedés előmozdításában Az Információs Társadalom Parlamentje Június 1-2.
!!! Tegyünk együtt Értük.
Környezetgazdálkodási alternatívák és kooperációs lehetőségek a Vajdaság és a Dél- Alföld határmenti területein Kovács András Donát PhD Geográfus, szociológus.
A jövő válsága a vízhiány Készítette: Lőrincz Bea – 10.A.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
EURÓPAI TÁMOGATÁSOKAT AUDITÁLÓ FŐIGAZGATÓSÁG
Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005.
Add át a szívedet Jézusnak, Megtisztítja, meggyógyítja
EDR a lakosság riasztásának szolgálatában Budapest, Tanka László tű. ezredes BM OKF.
AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK IDŐARÁNYOS ABSZORPCIÓS TELJESÍTMÉNYE BUDAPEST JABLONSZKY GYÖRGY.
GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.
Hurrá, nyertünk! Karádi István Karádi Rendszerház.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
Fenntarthatóság Hol tart Európa a cselekvésben? Herczog Edit Európai parlamenti képviselő Magyar Fenntarthatósági Csúcs II. Budapest, november 24.
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Ausztrália.
Dr. Nagy Katalin Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének korábbi tanácsosa XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia Szeged, november
Gazdasági ismeretek A gazdasági fejlettség mérőszámai.
A magyarországi K+F politika
OUTSOURCING Lehetőségek a vállalat építésben
Afrika népességfejlődése között
40. GLOBALIZÁCIÓ ÉS GLOBÁLIS FOLYAMATOK.
Környezet-gazdaságtan alapkérdései
A főbb gabonafélék és olajnövények versenyesélyei az Európai Unióban
Globalizáció.
Előadás másolata:

Magyar Fenntarthatósági Csúcs Stratégia Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 23.

Stratégia  Bolygó szintű  Kontinens szintű  „Klub” (pl. EU) szintű (számháború)  Ország szintű  Részletesebb

Világunk méretei Németh Tamás — Magyar Fenntarthatósági Csúcs

Népesség: 7 milliárd IgényLehetőség

A földterület használatának alakulása világviszonylatban Németh Tamás — Magyar Fenntarthatósági Csúcs

1.Ember és környezete 2.Virtuális pénzrendszer 3.Demográfia 4.Csomópontok (pénzügyi, gazdasági) átrendeződése

CIV. Az aranyborjúból már rég fejőstehén lett. CCVIII. Mindig akadnak eszkimók, akik irányelveket dolgoznak ki Belga- Kongó lakosai számára, hogyan kell viselkedniük a legnagyobb forróságok idején. CDXXVII. Ne siessetek tárt karokkal embertársaitok üdvözlésére. Miért könnyítenétek meg nekik, hogy keresztre feszítsenek?! CXIII. A világ soha nem tud megbocsátani azoknak, akik semmit sem ártottak neki. CCXXVI. Az analfabétáknak diktálniuk kell.

Németh Tamás — Magyar Fenntarthatósági Csúcs A lakosság és a rendelkezésre álló földterület alakulása

Németh Tamás — Magyar Fenntarthatósági Csúcs Fenntartható-e ezek után a fejlődés? IGENNEM

„Ész” A globalizáció és a boldogság kapcsolata – akik ebben nem hisznek bolondok házába valók. (Frédéric Lordon – Le Monde Diplomatique november 4.)

„Ész” eszköz Áldozatkész közgazdászok Hithű médiamunkások Nagyvállalati (bank)vezérek Megtért szocialista oligarchák (Frédéric Lordon – Le Monde Diplomatique november 4.)

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!