Maczali Márk Zoltán IVP6PS. Az egyetem  Egyetem jelenlegi rektora: Prof. Dr. Torma András  A Miskolci Egyetem nagy múlttal rendelkezik. 1735-ben Selmecbányán.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TAKÁCS BENCE „Az ember mániákusan, veszendően, a pokol és a halál határán vágyódik valaki után; keresi, kergeti, hiába, míg az élete elsorvad a nosztalgiában.”
Advertisements

Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
„Legyél te is természettudós”
DPR adatok megjeleníthetősége és tartalmi implementációja az AVIR-ban Ahmed Vivien controller, MISKOLCI EGYETEM AVIR-DPR workshop, július 4.
Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy •címe: Digitális képanalízis •szakirányos tárgy •neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) •előadó és gyakorlatvezető:
Gyakorló feladatsor. Írja le, hogy az alábbi dolgok mit takarnak! • Egyetemek • Szent István Egyetem • Zöld • Személyi szám • Vásárlás • Rendszám • Kölcsönzés.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
Digitális technika, digitális áramkörök
Szeretettel köszöntjük az iskolánk, és ezen belül az informatika-matematika szakirány után érdeklődő nyolcadikos tanulókat.
Bányatisztképző Iskola Selmecbánya Bányatisztképző Akadémia Selmecbánya 1808 – Erdészeti Tanintézet Selmecbánya 1846 – Bányászati és Erdészeti.
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Budapest, szeptember 22.1 A KÖVI képzései a hallgatói vélemények tükrében Baráth Tibor KÖVI igazgató KÖZOKTATÁSI VEZETŐKÉPZŐ ÉS TOVÁBBKÉPZŐ INTÉZET.
Burai Béla Történelem Szakkör december 4.. Mi a szakkör? - iskolán (órákon) kívüli tevékenységi forma - más országokban már több évtizede működik.
11 Az interakció azokat a folyamatokat foglalja magában, amelyekben minden résztvevő kész arra, hogy megváltozzon és ennek a beállítottságnak az alapján.
Beszéd és hallásdiagnosztika tantárgy bemutatása BMEVITMM2030
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Ábrázoló geometria Lukács Imre.
Készítette: Bodnár Attila
Innováció Kecskéd közoktatási intézményeiben
Mentortanárképzés eLearning támogatása
1904 – M. Kir. Bányászati és Erdészeti Főiskola
Gyakorlatok a földtudományi képzésben, soproni tapasztalatok
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
A GÉPELEMEK, GÉPSZERKEZETEK II. TÁRGY ÁLTALÁNOS JELLMZÉSE
Gazdasági informatika II 19 colos monitorok bemutatása.
III. Témakör MISKOLCI EGYETEM LOGISZTIKA ANYAGMOZGATÁSI ÉS LOGISZTIKAI TANSZÉK III./1.
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
Farkas György : Méréstechnika
Perjésiné Hámori Ildikó
Pedagógus-továbbképzések hasznosulása
Korányi Sándor a nephrológus
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Kapcsolataim a neten. Bemutatkozás a virtuális világban – magunkról a Facebook-on.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
A tanárképzés szerkezete
A HITOKTATÁSRÓL „…Jézus ezt mondta: „Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek, mert ilyeneké a mennyek országa.” (Mt 19,14)
Kutató- és kiváló egyetemek Magyarországon - Konferencia a kutatási kiválóság jövőjéről ELTE, június 22. Prof. Dr. Patkó Gyula rektor MISKOLCI EGYETEM.
Digitális képanalízis Félévi megbeszélnivalók. A tárgy címe: Digitális képanalízis szakirányos tárgy neptun-kód: BMEEOFTASJ5 (BSc) előadó és gyakorlatvezető:
Geodézia BSC 1 Gyors ismertető
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2009 I. félév Követlemények.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2013 I. félév Követelmények.
Ásvány - és kőzettan alapjai
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke MIKROELEKTRONIKA, VIEEA /2011 I. félév Követelmények.
FERENCES ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
Környezetmérnök mesterképzés A legjobb választás, ha a Földnek is jót akarsz!
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Klinikai Anatómia Kurzus angol nyelven – Dr. Fülöü Balázs és Dr. Kardos Dániel A Z ÉLETTUDOMÁNYI - KLINIKAI FELSŐOKTATÁS GYAKORLATORIENTÁLT ÉS HALLGATÓBARÁT.
Budapesti Corvinus Egyetem Prezentáció cím egy vagy két sor, balrazárva TÁMOP B.2-13/ Szakmai tanárképzés országos módszertani- és képzésfejlesztése.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
SPORTISMERETEK EDZÉSELMÉLET CSIK FERENC ÁLTANÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM KÉSZÍTETTE: LEITNER JÓZSEF.
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
Tájékoztató NGB_ak012.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
GKLB_FKTM001 tantárgyi követelményrendszer
Tájékoztató A SZAKKÉPZÉSI ÖSZTÖNDÍJRÓL
Mérnök leszek Készítette: Forrás Mihály
Tanár neve | Kurzus száma
Csecsemő- és kisgyermeknevelő Alapszak
NGB_AJ040_1 Forgácsolás és szerszámai
Történelmi áttekintés 1
Történelmi áttekintés 1
Analitikai számítások a műszeres analitikusoknak
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

Maczali Márk Zoltán IVP6PS

Az egyetem  Egyetem jelenlegi rektora: Prof. Dr. Torma András  A Miskolci Egyetem nagy múlttal rendelkezik ben Selmecbányán alapították. Akkoriban csak bányászati és kohászati iskola volt ben az iskola Sopronba települt át. Végül 1959-ben az egyetem Miskolcra települt át.

A tantárgyról  A tantárgy oktatója: Dr. Havasi István  Kredit: 4  Heti óraszám: 2+2  3 ZH-t írunk egy félév során.  A tantárgynak előfeltétele nincs

Miért szeretem a tantárgyat?  Érdekes dolgokat tanulunk rajta  Gyakoroljuk a műszerek használatát

Mi a hátránya a tantárgynak?  Sokat kell tanulni az órákra  Gyakorlatra kell járni az előadásokon kívül  Gyakorlatra jegyzőkönyvet, ceruzát, számológépet és még sok mást kell vinni.

A tantárgy képeken

Tanult anyagok Az eddigi órákon magasságmérést és szögmérést tanultam. Megtanultam a teodolit és a szintezőműszer használatát és hogy milyen eszközök szükségesek, hogyha kimegyünk mérni. Előadáson tanultam még felsőgeodéziai ismereteket is.

Köszönöm a figyelmet!