Nagyudvarnok Veľké Dvorníky

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
VANYOLA.
Advertisements

Nana Mouskuri – Schubert / Ave Maria
Alsónémedi bemutatása
Alsónémedi A falu bemutatása
 1709-ben pestisjárvány pusztított a városban. A katolikus templom 1757-ben, a református 1787-ben épült ben újabb járvány, kolera pusztított.
Készítette:Tóth Nikolett
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
Ferenczi Patrícia 8.b Tanár: Hamar Tímea
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Értény.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
Címere Megközelítés Kallósd a Zalai-dombság keleti vonulatán, a Zala folyótól kissé nyugatra helyezkedik el. Közúton a Zalaszentgrót–Zalacsány–Galambok.
NYON 1.
2010. III. 29. Fülöpszállás. Fülöpszállás község (Bács-Kiskun megye) Egyenesen álló, csücskös talpú pajzsban - kék mez ő ben zöld halmon álló, szembeforduló,
Kőröstetétlen.
Automatikus Esztergom Halló magyar! Hol vagy? Felelj! Zsámbék.
A MAGYAROK VILÁGHIMNUSZA
Istentől áldott húsvéti ünnepeket! Készítette: Mecseki Csilla Angéla 2011.
Kalotaszentkirály.
Káloz.
Óbarok Forrás: Saját képek.
Kétsoprony.
Bihartorda.
Somogybükkösd.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
AZ ÁKOSI TEMPLOM Dari Andrea.
Óföldeáki erődtemplom
Készítette: Kleri Dzsenifer
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Színes világban élünk.
Kattints A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Bizottságai, Egyesületei, Szakosztályai, idén is Mikulástúrán találkoznak a Mikulással a Budai hegyekben.
Készítette : Tuska Borbála 8.b április
Királyhelmec Iván Evelin Projekt.
Advent Készítette: Nagy Krisztián
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Napkor A mi településünk.
DEBRECEN I. RÉSZ.
F ő meü Fekvése Rövid története Nevezetességei Közérdekű Adatok Turizmus,Szálláshelyek Kezdőlap Készítette:Balatoni Ádám.
Története 1318-ban találkozunk a nevével először az okiratokban 1743-ban újratelepítik a települést 1838-ban az árvíz elmosta a település nagy részét.
Párizs.
Készítette: Keresztes Balázs Naszály.
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Kalandozás a Báthoryak és a Rákócziak földjén
Jöjj lelkünk drága fénye, Szívünk édes reménye!
Történelmi vonatkozások
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
Erdőhátkarcsa.
HAJDÚDOROG RÉGÉSZETI LELETEK TANÚSÁGA SZERINT MÁR A RÉZKORBAN IS LAKOTT HELY VOLT. ERRE UTAL A VÁROS HATÁRÁBAN TALÁLT RÉZBALTA, AMI KR.E
LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István Csáki Fanni (Piarista Általános.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Készítette: Tóth Balázs I./3.cs.
Teleki bemutatása. Fekvése Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségben, a Balatontól délre 10 km-re található, a Külső-Somogyi dombságban. Kicsi,
KÜKÜLLŐVÁR (Cetatea de Balta, Kokelburg,) Foto: Csedő Attila
Gyulaj. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton. Gyulaj község Tolna megyében található. Dombóvár és Tamási között félúton.
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Gráf Szélességi bejárás Készítette: Giligor Dávid Neptun : HSYGGS.
Dömsöd Készítette: Moór Zsanett. Fekvése Dömsöd nagyközség Budapesttõl délre helyezkedik el a Ráckevei Duna - ág bal partján. n Fekvése következtében.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
Sárrétudvari.
ÉCS Község. A község adatai (2001-ben) Település rangja:Község Lakosok száma:1762 Fő Telefon körzetszám:96 Irányítószám:9083 Népsűrűség:88,86 Fő/Km 2.
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Meghívó Föld napi rendezvényekre
Veresegyház.
Székelykeresztúr Fekvése:
Készítette: Kis Cintia Csenge 7.a
Gerecse Készítette: Szabó Lilla
Előadás másolata:

Nagyudvarnok Veľké Dvorníky

Nagyudvarnok község Csallóköz szívében a Nagyszombati kerületben,dunaszerdahelyi járásban található . A község nevével először egy 1252-ből származó oklevélben találkozunk "Vduarnok", 1346-ban "Nogwduornuk" ,1786-ban "Nagy-Udvarnok" és 1927-ben "Veľké Dvorníky" alakban.

A község címere: zöld pajzsban elhelyezett arany markolatú ezüst szablyával ékesített páncélozott kar, az alsó sarkakban nagy nyolcágú kidomborodott aranycsillagokkal kiegészítve. Zászlaja: sávokból áll, sorrendben fehér,sárga, zöld színben.

1252-ben említik először.Első lakói, mint azt neve is mutatja, királyi udvarnokok voltak és nemesi családok.2011-ben 1028 lakosa volt, ez a szám azóta 1100 fölé emelkedett.

Templom Szűz Mária Neve tiszteletére szentelt római katolikus templom, 1954-ben épült. 1998 és 2004 között átépítették, felújították. lurdi barlang

Sport A faluban focipálya található, melynek lelátója 550 férőhelyes Sport A faluban focipálya található, melynek lelátója 550 férőhelyes.2011-ben lett megépítve, a csapatok öltözői pedig átújítva.

Rendezvények Nagyudvarnok község rendezvényei általában a SWEET Parkban vagy a focipályán vannak megtartva: Falunap Búcsú Folklór-napok Rockfeszt Mikulás Aranykert Fesztivál

Aranykert lovarda óvoda községháza

Készítette: Somogyi Marianna Vége Köszönöm a figyelmet!  Készítette: Somogyi Marianna