Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A hatásos prezentáció jellemzői
Advertisements


Sheltie Standard (N. 88d) utolsó módosítás:
A társadalmi tényezők hatása a tanulásra
Kutyafajták tanulási képességének mérése
Kutyafajták Készítette: Hajduhegyi János (HAJRABI.ELTE)
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
Készítette: Balázs Attila BAAPAHP.PTE.  A megszólításban a férfiak neve elé tett Herr szóval történik.  (Régebben használatos volt még a „führer” megszólítás.
„Á” alom African Red Devil RR Kennel Álomszép alom.
Amit a Spanielekről tudni kell!
Tavirózsa, tündérrózsa
a szülői elégedettségmérés legfontosabb eredményeiről
A mosómedve.
A színek számítógépes ábrázolásának elve
Készítette: a Dalai Láma
Elektromos mennyiségek mérése
Kutya.
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Részletes számítás
MEMSAAI.ELTE. Származási hely Németország Eredeti feladata Sok feladatra alkalmas Eredeti neve Deutsche Schäferhunde Angol neve German Shepherd Dog Eredete.
A tételek eljuttatása az iskolákba
Macskaféle ragadozók.
Kutyafajták.
Fodrostollú magyar lúd
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
MAGYARORSZÁG LEPKEFAJTÁI
Üdvözlök mindenkit! A kutyatartással kapcsolatosan szeretnék beszélni.
A KUTYA TOVÁBB.
Számítógépes alapismeretek, 1. beadandó
Macskaféle ragadozók Saját Név.
Kutyafajták Retrieverek Készítette: Bak Barna József
Ásvány és kőzettan Gyémántok
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
A nemzetközi konkurencia árának feléért ajánljuk ugyanazt a minőséget! Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma! Monor, Ipar utca.
Sárgarépa piaca hasonlóságelemzéssel Gazdaság- és Társadalomtudományi kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök I. évfolyam Fekete AlexanderKozma Richárd.
NOVÁK TAMÁS Nemzetközi Gazdaságtan
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Készítette: Rácz Imre Vince
Fekete László Született: Csillagjegye: Vízöntő
Híres magyar nők.
Színes világban élünk.
KORALL K O R A L E és P E R L Y / GYÖNGY.
szakmérnök hallgatók számára
Logikai szita Izsó Tímea 9.B.
A nyílméregbéka.
Német juhászkutya A kutyák királya.
Fogszín meghatározás 2008.
50).6-os szint végponti fejtési üreg bejárata
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette : Zelnik Paloma
Nyitott Kapuk 2010 Beiskolázási kérdőívek értékelése.
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
A kommunikáció tényezői
Ez a program elkészít egy portét arcodról, az általad megadott információkból… Kattints ide.
Kompozíció vázlat Ez a program egy vázlatot készít az arcodról aszerint, hogy milyen adatokat adsz meg a külsődre vonatkozóan.
1. Melyik jármű haladhat tovább elsőként az ábrán látható forgalmi helyzetben? a) A "V" jelű villamos. b) Az "M" jelű munkagép. c) Az "R" jelű rendőrségi.
Személyiségteszt.
Kutya.
A fények és színek hatása ....
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
Sarki róka Hossz: 80–110 cm Testsúly: 5,5–9,5 kg.
Egyházi jelképek.
Kutyák A német juhász A spániel Testméretek További információk.
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
A TÁRSADALMI JÓL- LÉT KÉRDÉSEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA EGYES SZOLGÁLTATÓ SZEKTOROKBAN Készítette: Folmegné Czirák Julianna
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
Sokan csak azért beszélnek, mert azt hiszik a hanggal könnyebb bánni, mint a csönddel.
Cavalier King Charles spániel. Eredete A fajta igazi kékvérű, nevét I. Károly ( ) és II. Károly királyoktól ( ) kapta. Mindkét uralkodó,
Borka 2 év körüli, kis termetű, ivartalanított keverék szuka kutya. Nagyon közvetlen, bújós, hízelgő kislány, nyugodt, jó idegrendszerrel. Pórázon szépen.
Kutya. A farkas vagy sakál szerű ősei falkába csoportosulva követték az akkor még hordában élő embert. Eldobott táplálékot mindig találtak az ember közelében,
A fények és színek hatása ....
Előadás másolata:

Kutyák A boxer A csau-csau A német juhász A spániel További információk

A boxer Az alárendeltségre való hajlandóságának, vakmerőségének és bátorságának, természetes keménységének és szaglásának köszönhetően könnyen kiképezhető fajta. Igénytelensége és tisztasága miatt egyformán kellemes és értékes a családban őrző-védő vagy munkakutyaként. Jelleme becsületes, nem hamis és alattomos, előrehaladott korában sem. Gyorsan alkalmazkodó, csendes, kiegyensúlyozott. Nem ugatós, többnyire hetekig a hangját sem hallani. Általános leírás: Méret: A martól a könyök mellett a talajig mérve. Kan: 57 - 63 cm Szuka: 53 - 59 cm Súly: Kan: 30 kg felett ( kb. 60 cm-es marmagasság esetén) Szuka: kb. 25 kg (kb. 56 cm-es marmagasság esetén) Szín: Sárga vagy tigriscsíkos. A sárga különböző árnyalatai fordulnak elő a világossárgától a sötét szarvasvörösig, de a közepes színezetűek a legszebbek.

A csau-csau Tulajdonképpen rendkívül ellentmondásos sokak szerint igazi kutya tulajdonságokkal nem is rendelkezik. Aki azért szeretne kutyát, hogy legyen egy mindig bolondos jókedvű társa, aki ha a gazdi hazajön képes órákig körülötte ugrálni ne ilyen fajtát válasszon. A csau-csau igazi egyéniség. Bár gazdájához a maga módján ragaszkodik, azt ne várjuk el tőle, hogy ezt mindig ki is mutassa. A gyöngédséget, cirógatást nem különösebben igényli. A szabadságot egyenesen elvárja. Csendes, zárkózott és sokszor közönyös kutya, gazdájának igazi próbatétel. Általános leírása: Színe: Vörös, fekete, kék, sárga, krémszínű, fehér. Szőrzete dús és egyenes a végtagok hátsó oldalán rendszerint világosabb árnyalatú. Marmagasság: 48-56 cm (kan), 46-51 cm (szuka) Súlya: 20-27 kg.

A német juhász E fajtának sokszínű a múltja, de ez a sokoldalú egyben a német juhászkutya jelene, és minden bizonnyal jövője is. Tökéletes családi kutyaként, eredményes sportkutyaként vagy éppen, mint lavina-, mentő- (lásd a magyar Mancsot!), vakvezető- vagy kábító-szerkereső kutyaként szolgálja az embert. Minden olyan területen ott van, ahol csak elképzelhető egy négylábú segítsége. A kutyafajták jó tulajdonságainak bámulatos kohója. Talán ez az oka, hogy ma a világ egyik legjobban elterjedt fajtakutyájáról beszélhetünk. Általános leírása: Színe: leggyakoribb a fekete hát, sárga végtagokkal, továbbá lehet ordas és egyszínű fekete. Marmagasság: 60-65 cm (kan), 55-60cm (szuka) Súlya: 25-35 kg.

A spániel A spániel napjaink egyik közkedvelt, szívesen tartott fajtája. Bár régen szalonkavadászatra használták, ma már szinte kizárólag családi kutya, amely a világ minden országában megbecsült és népszerű társa a városlakó kutyabarátoknak. Ugyanakkor, ha túl sokáig hagyják egyedül, ez az energiával teli kutya könnyen válik destruktívvá és ugatva, tutulva követeli a gazda jelenlétét. A spánielek napjainkban igen változatos fajta gazdagságot mutatnak.; a legelterjedtebb angol cocker spániel mellett megtalálhatjuk az amerikai cocker, amerikai vízi, az ír vízi spánielt, a field, az angol springer és a welsh springer spánielt, a clumber és sussex spánielt; továbbá a King Charles, a Cavalier King Charles, a japán, illetve tibeti spánielt. Általános leírása: Színe: egyszínű fekete, vörös, illetve arany, kétszínű (fekete-cser, fekete-fehér, vörös-fehér) és három színű (fekete-fehér-vörös). A szukák magassága 36-39 cm, a kanoké 37-40 cm. Súlyuk 11-14 kg.