Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mire van szükség? Internet böngészővel ellátott számítógép vagy más készülék közvetlen csatlakozásához szükséges: (Chrome, Internet explorer, Firefox,
Advertisements

Kreitl Péter Gemini-IT Magyarország Kft.
Készítette: Kun Béla.  Operációs rendszernek nevezzük a számítástechnikában a számítógépeknek azt az alapprogramját, mely közvetlenül kezeli a hardvert,
Digitális világ 4. foglalkozás Mobilfónia 1. Eszközök, lehetőségek.
Operációs rendszerek.
Számítógépes operációs rendszerek
Pénz, de honnan?. Office 365 Eszközök 1 milliárd Okostelefon 2016-ra, ebből 350 milliót használnak majd munkára Emberek 82 % A világ online népességének.
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Új online technológiák: lehetőségek és kihívások Kerese István Fejlesztési platform üzletág igazgató Microsoft Magyarország
Hosszú akkumulátor élettartam Vékony és könnyű Felhőn át összekapcsolt ÉS fogyasztás érintés szép app-ok társ létrehozás egér és billentyűzet funkcionális.
Windows 8 TÓTH ANDRÁS MIHÁLY Windows üzletágvezető.
Az Internet adta lehetőségek
HP MultiSeat az oktatás szolgálatában Kocsis István technikai konzultáns Hewlett-Packard Magyarország.
Legújabb hardvereszközök
Készítette: Alko-soft Bt A Braille eszközök általános jellemzői.
A MEK szolgáltatásai a mobil világ számára
Mobil eszközök programozása Mivel is kezdjem?
Mobil eszközök alkalmazása vállalati környezetben
mLearning megoldások Moodle környezetben
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
A Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténeteA Windows xpTörténete.
D-Link Boxee Box (Media center). D-Link a praktikus eszközök gyártója Adatfelhő megoldások Hálózati eszközök (routerek, switchek, hálózati adapterek,
Okostelefonok. A PDA gyártók egy része felismerte, hogy a piacon maradáshoz muszáj integrálni a tenyér számítógépekbe is a telefon részt. Miért van erre.
Okostelefonok....
Az operációs rendszer működése, fajtái, felépítése
Ember László Irfanview, GIMP, OpenOffice, VLC, FreeCommander, Firefox, Thunderbird, Mplayer, Safari, Opera.
Vezeték nélküli Interfészek
Digitális Oktatási Alapcsomag Fontos dokumentumok, következtetések és státuszok megosztása a munkatársakkal A csapat tagjainak informálása és a fontos.
Merevlemezek tegnap, ma, holnap Készítette: Nyilas Árpád.
Napjaink háttértárolói Készítette: Asztalos Péter Felkészítő tanár: Ing. Mezei Adrianna Iskola: Stredná priemyselná škola - Ipari Szakközépiskola Komárno.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Laptop, notebook, PDA. Hordozható számítógép Hívhatják bárhogy: laptopoknak vagy noteszgépeknek, hordozható számítógépeknek, stb. Ezek az egy darabból.
Takács Béla Eset: Egyenrangú (peer-to-peer) hálózat Mi kell hozzá? A számítógépekben (PC-kben) legyen hálózati kártya (Network Interface Card)
Takács Béla Operációs rendszerek 2.. „Néhány” fontos operációs rendszer EgyfelhasználósTöbbfelhasználós DOS (Microsoft)UNIX MS-DOS (Microsoft)LINUX.
Elektronikus könyvtárak a mobil világban „BESZÉLJÜNK EGYMÁSSAL, TANULJUNK EGYMÁSTÓL!” Könyvtárak összefogása a tudásért Országos Könyvtári Napok
Hordozható médialejátszók napjainkban
mLearning - A Moodle használata mobil eszközökön
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
Mobilra optimalizált webáruházak, avagy felkészülés az új évtizedre Zajdó Csaba.
Visual Basic 2008 Express Edition
A tömeges telepítés csodálatos világa
A PDA felhasználási területei, jellemzői
A GIMP képszerkesztö program bemutatása
Ne maradj le!. Láttátok már ezeket a suliban? Mi a különbség a következők között?
Budapest ápr. 29. A számítástechnika, mint az igazgatók segédeszköze Hajdu János Kossuth Zsuzsanna Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium.
Az én kedvenc mobiltelefonom
PDA és Okostelefon.
Felkészítő tanár: Czuforné Kleszó Éva
Kedvenc mobilom Készítette: Orsós Martin
A Windows Server 2003 termékcsalád A Windows Server 2003 termékcsaládnak 4 tagja van: Windows Server 2003, Standard Edition Windows Server 2003, Enterprise.
1 Számítógépek felépítése 13. előadás Dr. Istenes Zoltán ELTE-TTK.
Gyakorló feladatok A számítógépek.
Tablet-pc.
TÁMOP /1-2F Modern informatikai eszközök Alkalmazások a számítógépen Papp Szabolcs 2009.
Tárgy: e-mobil applikációk Mentor: Dr. Zlatko Čović Hallgató: Vadlja Róbert 2015, Szabadka Firefox Open OS.
Mobil operációs rendszerek
Digitális írástudás fejlesztése korhatár nélkül, okoseszközökön június 25.
A számítógép részei Hardver és szoftver elemek
TÉNYLEG SZÜKSÉGEM VAN APP-RA?. OKOSTELEFON HATÁSA AZ ONLINERA  Böngészés elsődleges csatornájává válik az okostelefon, az asztali gép egy kontroll eszköz.
Programtelepítés Takács Béla Kérdések 1. Mi a telepítés? 2. Miért van szükség a telepítésre? 3. Mi segíti elő a telepítést? 4. Példaként soroljon.
Operációs rendszer Készítette: Schäfer Benedek Felkészítő tanár: Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskola Herend, Iskola.
MBR és a partíciós tábla Forrás: Wikipedia. MBR 1. A Master Boot Record (MBR) vagy más néven a partíciós szektor a merevlemez legelső szektorának (azaz.
Kiss Balázs Geográfus MSc/I. évf..  Hazánkban leginkább használt levelezőrendszerek  Üzleti levelezőrendszerek  Thunderbird  Gmail  Apple Mail 
Microsoft Corporation Alapítva: április 4. (Albuquerque, Új-Mexikó) Alapítók: Bill Gates, Paul Allen Cégvezető: Satya Nadella Székhely: Redmond,
Békés megyei Kossuth Lajos Szakképző Iskola
Hardver ismeretek: Hordozható számítógépek.
Neumann elvek, a számítógép részei
Az operációs rendszerek
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Mobilkommunikáció Eszközök és hálózatok
Előadás másolata:

Okostelefon (smartphone) Gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefon. Teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára. Fejlett funkciókat tartalmaz, mint , Internet és e- book-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzetet vagy külső USB-s billentyűzet és VGA csatlakozó.

Operációs rendszerek iPhone OS Android Microsoft Windows Phone RIM Symbian OS Firefox OS Ubuntu Touch Palm WebOS

Előnyei Kis mérete ellenére szinte ugyanannyit tud mint egy számítógép, könnyen hordozható. Kis mérete ellenére szinte ugyanannyit tud mint egy számítógép, könnyen hordozható. Széles körű lehetőségeket biztosít – , web böngészés, vállalati címtár. Egy okostelefon megkönnyíti a mindennapi munkavégzést. Széles körű lehetőségeket biztosít – , web böngészés, vállalati címtár. Egy okostelefon megkönnyíti a mindennapi munkavégzést. Egyszerűen testre szabható. Egyszerűen testre szabható.

Hátrányai Nő az internet függők száma, rontja a koncentrációs készségeket. Nő az internet függők száma, rontja a koncentrációs készségeket. Sok embernek bonyolult lehet a kezelése vagy nem használják ki eléggé az funkcióit. Sok embernek bonyolult lehet a kezelése vagy nem használják ki eléggé az funkcióit. Törékeny, drága. Törékeny, drága.

Köszönöm a figyelmet! Készítette: Mezei Virág Forrás: Wikipédia