Az ördög úszómedencéje. Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Van Gogh Művészete.
Advertisements

Csonkolt henger szerkesztése
A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
A SZIVÁRVÁNY.
a terület meghatározása
Életünk tartozékává váltak a képerny ő k (tv, számítógép, mobiltelefon), általuk könnyen juthatunk információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz.
Földrajz 7. Az előző évben tanultuk
Ismerje meg bőrtípusát!
Árvizek „a víz az úr” 2008.október.31  A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél. Csak a sivatagi népek.
Travel Incentive Április 12. Dubai utazási promóció
Ein Gedi Botanikus kert Izrael
Tapolcai tavas barlang (Balaton-felvidéki Nemzeti Park)
CANAIMA NATIONAL PARK VENEZUELA Parque Nacional Parque Nacional.
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
A víz,a levegő, az anyagok és tulajdonságai
A sarkvidéki fagyos területek élővilága
A víz felhasználása.
Metán-hidrát.
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Talpon maradni.
Egy ritka látvány! El Capitan "Fire" vízesés
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
Az Evezés Csak Te és a Sport. A helyes testtartás éppen olyan fontos, mint a jó erőnlét. (vízfogásnál a nyújtott kar, és az egyenes hát nagyban növeli.
David Livingstone.
1.2. Könyvviteli szolgáltatást végzők továbbképzésének átalakítása.
Klímaváltozás van, volt és lesz
Annyi mindent hordozunk a világban,
Szigyártó Erzsébet XI.B
Amazonas.
ZENE: FOR ANNA _ PAUL MAURIAT PR ÁGA Zene: Klikkelj!
„Cápák” Földrajzi vetélkedő.
A tiszavirágzás „”Az apró kérész mindössze egyetlen napig él. Egyetlen napig. Mégsem sajnáljuk érte, hiszen ezen a napon csak annak él, amit szeret. Szárnyra.
Kemencei táborozás szeptember
Spirit Hotel Thermal Spa
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
Magyarország természeti kincsei
Szubtrópusok: kemény- és babérlombú erdők
Nehezen elképzelhető és érthető, hogy egy kiszáradt, eső nélküli sivatagi táj, tele óriási homokdűnékkel – tele van szórva tavakkal, amik „valószínűtlenül“évszázadokon.
A földrajzi övezetesség
Phong nha barlang vietnám a világ legnagyobb barlangja
Zimbabwe-ban, Afrikában található a csodálatos, 128 méter magas Viktória-vízesés. A helyet úgy is ismerik, mint „Az Ördög úszómedencéje”. Szeptemberben.
Miért boldogabbak a férfiak? a férfiak? Egyszóval – a férfiak boldogabbak, - na de mi mást is várhatunk az ilyen egyszerű teremtményektől...?
(REFLEXIONES) Auto. show Caño Cristales – Kolumbia.
Maravillas naturales por accidente A természet véletlenszerű furcsaságai.
Készítette: Kovács Evelyn, Volford Lívia.   A harmadik nap megmásztuk a Székelykői hegyet.  A hegy 1850 méter magas volt.  Gazdag növényvilág, tiszta.
Jindo csodája.
Nyugat-Dunántúli Termál- és Gyógyfürdők
NEM MINDENNAPI FOTÓK Családi fotó Párizs számítógépi-játék üzlet. Valójában, a padlóburkolat teljesen sík. ‏
Dr. Mari László: Geomorfológiai megfigyelések a Szentendrei – szigeten Dr. Mari László: Geomorfológiai megfigyelések a Szentendrei – szigeten Készítette:
Asszuán -Egyiptom-.
Titicaca-tó 3821 méterrel a tengerszint felett fekszik, és ezzel a világ legmagasabban fekv ő hajózható tava. Az Andokban található, Peru és Bolívia.
A kék szépség A Son Doong ötször nagyobb, mint a Phong Nha-barlang, melyet korábban Vietnam legnagyobb barlangjának tartottak. A legtágasabb helyeken.
Buzgó-barlang Várhosszúrét
Csodálatos képek Némelyiket el sem hiszed....
Amerika éghajlata.
Un mare monument natural
Elsüllyedt világot rejt a Föld legnagyobb barlangja
Németország erőforrásai
Az Univerzumban jelen tudomány szerint ritka és egyedülálló az élet megjelenése a Föld nevű bolygón. Amit az emberi faj önpusztító tevékenysége folytán.
Jindo csodája.
Készítette: Tremmel Máté
KAPRUN.
Jindo csodája KATTINTS.
A kafferbivaly.
Afrika domborzata.
Forró övezet Földrajz VII. évfolyam.
Szánj néhány nyugodt percet erre
A parton és a partközelben. Partközeli tengerek Parttól a nyílt tenger felé haladva kevesebb a vízmélység 200 m-nél. Gazdag élővilág Tápanyagban gazdag.
Mancs a film ig élt ..
KAPRUN.
Előadás másolata:

Az ördög úszómedencéje

Az ördög úszómedencéje. A világ legijesztőbb és legcsodálatosabb fürdőhelye. A látvány és az élmény döbbenetes és magával ragadó. Csak kevés turista meri kipróbálni - és még kevesebb embernek van annyi bátorsága, hogy egészen a vízesés széléig merészkedjen, - de aki megmártózott benne, az életre szóló élményt szerzett.

Zambiát és Zimbabwét választja el egymástól a Zambézi-folyó, amelynek legfenségesebb pontja a Viktória-vízesés. Az 1708 méter széles zuhatag a legszélesebb a világon, a tajtékzó víz 100 méter mélyre zúdul alá. Eközben háromszáz méter vastag párafelhő képződik, és szinte a nap minden percében látható szivárvány.

A vízesés legizgalmasabb része az ördög úszómedencéje, másik nevén a fortyogó üst. A szeptembertől decemberig tartó száraz évszakban a kisebb vízhozam alól kibukkan a vízesés bal szélén kialakult természetes medence. Ebben az időszakban itt a víz áramlása annyira megszelídül, hogy kényelmesen és biztonságosan lehet úszkálni benne. Mint egy feszített víztükrű medence, amelynek túlfolyója a vízesés.