Madas László Erdészeti Erdei Iskola Visegrádi kirándulóközpont Budakeszi Vadaspark 700 km sétaút 100 km kerékpározásra kijelölt erdészeti út 6 kilátó.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
Ünnepek.
A MOGYORÓHEGYI ERDÉSZETI ERDEI ISKOLA INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE A projekt az EU támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.
A négy évszak Kriston Henriett Felkészítő tanár: Mécsei Dániel
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Rácalmási Jankovich kúria fejlesztései Konferencia központ és ökoturisztikai bázis kialakítása között Előadó: Dr. Györe Andrea Rácalmás jegyzője.
H Ú S V É T P R O J E K T TÁMOP pályázat
A Balaton Felvidéki Nemzeti Park Turisztikai Hasznosítási Terve
Budapesti Természetbarát Sportszövetség
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
Ifjúsági és szabadidős programok Legyen az esély egyenlő- esélyteremtés a Sásdi kistérségben.
BUDAKESZI VADASPARK EMBERNYELVEN ÁLLATOKRÓL avagy a vadasparki kommunikáció és ami mögötte van…
Árpád Fejedelem Általános Iskola
„Let’s speak!” angol nyelvi diákkör Jónás Lászlóné.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Hogy tennéd még vonzóbbá a Dél-Dunántúlt?
Készítette: Nagy Zsanett
Kis-Balaton Turisztikai Értékek. Kis-Balaton Ház A Kis-Balaton Ház a Zalavár-Zalaszabar összekötő út mellett található. A zárt természetvédelmi területen.
Pécs turisztikai marketingje
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
„Négy kistérség – Egy projekt” Nyitókonferencia TÁMOP / Négy kistérség – egy projekt MVÖ Széchenyi Zsigmond Szakközép- és.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület Látogatóközpont és tanösvény Szombat Foto:Telek.
„ Pest megye természetismereti séta Beliczay sziget - Tőzike tanösvény
MEGHÍVÓ Budai várhegy oldala természetismereti séta Szombat.
Katt A Fővárosi Önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt július 9-én, a felújított Kis-Hárs-hegyi kilátót ünnepélyesen átadta a főváros kirándulóinak.
Nőnapra Tavasz és kikelet, ébredező élet Igéző napsugár és zöldellő rétek. Szeretettel köszönt minden ma titeket, Zengi fürge szellő, csodás szépségteket.
Gyertek velünk az erdőbe, szép mezőre, ismerjük meg a fákat, bokrokat virágokat, találkozzunk az erdő állataival. Életkortól függetlenül 2 évestöl-100.
MEGHÍVÓ Vasárnap Sas-hegy Természetvédelmi terület Fotó: Telek Gy Zene:Faragó”Judy”István Vén Budai hársfák /részlet/
MEGHÍVÓ Természetvédelem éve 2011 A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk.
2012.november 1. Mamutfenyőknél november 3-án Magaskő-Kőfejtőnél.
Szígyártó Gusztávné Nagy Márta Iskolánk eredményei ma is "megdobogtatják" szívemet, a kudarcok - ha adódnak - mindig munkára, korrekcióra sarkallanak.
Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány Alapítása : Szülői Munkaközösség Alapítása : Szülői Munkaközösség Cél: - az iskolai felszereltség.
Az OFA Kht. Civil Műhely Szakmai tanácsadás, információcsere, helyi és regionális foglalkoztatási partnerségek fejlesztése 1.Foglalkoztatási Civil Műhely.
1 Csodaszarvas Tájpark. 2 Miért éppen Csodaszarvas Tájpark ? A csodaszarvas az újjászületés és a megújulás, a Nap jelképe és Krisztus szimbóluma. Történt.
Erdészeti erdei iskolái TÖOSZ február 23.. Ahogy kezdődött… Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztály megalakulása
Körlánc Egyesület.
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
Ünnepek © Németh György.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
ÖKO ISKOLA 2008 tavaszától Környezettudatos élet: Kiállítások, rendezvények Túraversenyek, kirándulások.
Kollégiumi csoportvezetők módszertani munkaközössége
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Iskola Bemutató a(z) Iskola szolgáltatásairól ……………… Készítette: ……………… tanár tanügyigazgatás szakos hallgató.
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
Általános tájékoztatás Körzetünk Feál1-2. évfolyam Darus3-8. évfolyam „Gurulós módszer” Általános osztály (a) - projektoktatás Emelt óraszámú matematika.
A négy évszak Nevem: Balog Dóra Helga Felkészítő tanárom: Kertész Éva Zsuzsanna Iskolám: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,
BUDAKESZI VADASPARK Testközelben a természet Zoopedagógiai Konferencia.
Négy évszak Nevem: Perényi Brigitta Felkészítő tanár neve: Kertész Éva Zsuzsanna Iskola neve: Hallássérültek Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája,Egységes.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
MTM Budapest Holler Judit
Ócsai Madárvárta. Ócsai Madárvárta Táborok 2. Miközben a természettel ismerkednek, a résztvevők azt is megtanulják, hogyan tudják ellátni magukat és.
DARUS a gyermekekért.
Bornemisza Óvoda
Atomenergiáról – mindenkinek
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
Helyi védett értékek bemutatása a
„SZÜLŐI KLUB” – DÉLUTÁNI FOGLALKOZÁSOK
AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL, KORSZERŰ, AKADÁLYMENTES ÉPÜLET
Környezeti nevelés középiskolásoknak
IPR 2009/2010 Ősztől tavaszig IPR.
Szabadics zoltán, alapító június 14 Kamarák háza, zalaegerszeg
DARUS a gyermekekért.
Intézményi szülői munkaközösségi ülés
Atomenergiáról – mindenkinek
3. osztályban.
Előadás másolata:

Madas László Erdészeti Erdei Iskola Visegrádi kirándulóközpont Budakeszi Vadaspark 700 km sétaút 100 km kerékpározásra kijelölt erdészeti út 6 kilátó 3 arborétum turistaszállások

A Pilisi Parkerdőgazdaság már 1979-től foglalkozik az ifjúság természetvédelmi szemléletformá- lásával

1988. május 28.

Megújult, kibővült természetvédelmi programkínálat 100 férőhelyes sátortábor Évente közel 1000 táborozó csak a nyári szünetben

1992-ben, az országban elsőként tavaszi és őszi erdei iskolák színvonalas, gyermekközpontú természetismereti programokkal

A sátrak helyére faházak épülnek A legelső lakók az új faházakban

Erdei ünnepek: - Ősz-köszöntő - Erdei karácsony - Erdei farsang - Erdei húsvét 2003 a próbaév volt. Öt év alatt az erdei iskolázás mellett a legnépszerűbb program lett Ősztől tavaszig négy ünnepkör köré szervezett egynapos programok osztályoknak, csoportoknak

AKIK OLVASNI SZERETNEK: képes információs táblák vezetőfüzetek ismeretterjesztő mesekönyvek segítségével három lépcsős ismeretszerzési lehetőség

Kétéltű kalandnap Orchideatúrák, Gyógynövényismeret, Növények napja Sétáló hangverseny

Országos Erdészeti Egyesület honlapján: Programok:

Alapítás: 1979 Cél: Magyarországon élő és korábban élt őshonos állatok bemutatása erdei környezetben „A Vadaspark létrehozásával élményszerű pihenést kívánunk nyújtani az érdeklődő látogatóknak. Ezen túlmenően azonban célul tűztük ki a vadon élő állatvilág megismertetését, a vadállomány és környezetének bemutatását, rámutatva a vad és a környezet kapcsolatára, továbbá, hogy az itt látottak alapján felkeltsük az érdeklődést a vad megbecsülése iránt. Az alapvető célkitűzés mellett segíteni szeretnénk az ifjúság nevelésében, az élővilág szemléltetésével az oktatásban, és lehetőséget szeretnénk nyújtani a természet és a vad fotózásához is.”

Állatsimogató Tréningek és látványetetések Állatijó bemutatók Szakvezetések Pici tanya (háziállatok) - ingyenesen látogatható Fedett foglalkoztató terem

Bivalyok Przewalski lovak

Vígh Andrea kommunikációs előadó További információ: