2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztató a 2012/2013. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: 
Advertisements

Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Gimnáziumi tagozat 9. a normál tantervű 9.b nyelvi előkészítő.
P ÁLYAVÁLASZTÁS 2013/2014 Dabasi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 1.
1 Pályaválasztás 2010/2011 Implom József Általános Iskola.
A középfokú iskolai felvételi eljárás ütemezése a 2011/12. tanévben.
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2012 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2009 Csapókerti Általános Iskola Debrecen.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Beiskolázás. Beiskolázás Választható iskolák Középiskola Szakiskola gimnázium szakközépiskola „szakmunkásképző’ nyelvi előkészítő évfolyam.
2011/2012. Iskolatípusok  Gimnázium 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos – hagyományos  Szakközépiskola 5 évfolyamos- nyelvi előkészítő 4 évfolyamos.
Tájékoztató a 2013/2014. tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Tájékoztató a 2010/2011. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
Középfokú iskolai felvételi eljárás lebonyolításának ütemezése a 2009/2010-es tanévben Papp Brigitta.
2012/2013 Implom József Általános Iskola
1 Pályaválasztás 2011/2012 Implom József Általános Iskola.
PÁLYAVÁLASZTÁS- ISKOLAVÁLASZTÁS
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Tudnivalók a továbbtanulásról
Beiskolázás Pályaválasztási szülői értekezlet
Középiskolai továbbtanulás 2014/15
Általános iskola első osztály
Továbbtanulás 2013/2014..
Pályaválasztás Pályaválasztás
A felvételi eljárás elemei
Tájékoztató a tanévi beiskolázásról. felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről:  Vagy kizárólag.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Felvételi eljárás 2014/2015.
Felvételi Központi írásbeli Jelentkezni ig lehet. Bárhol meg lehet írni, de az értékelő lap másolatát a jelentkezési laphoz csatolni.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út november 18.
október 13.. TÉMÁK  Pályaválasztás  Felvételikről  Beiskolázás rendje, szabályai – határidők, feladatok
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET október 21.
Szülői értekezlet A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉS RENDJE ÉS A FELVÉTELI ELJÁRÁS GYAKORLATI TUDNIVALÓI.
TOVÁBBTANULÁS Határidők Feladatok 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet A 2015/2016. tanév rendjéről 2. sz.melléklet ! A tanulók jelentkezése.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Felvételi a középfokú iskolákba
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Továbbtanulás 2007/2008 Móra Ferenc Ált. Isk. OM:
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Felvételi a középfokú iskolákba TÁJÉKOZTATÓ A SZÜLŐK SZÁMÁRA A 9
Pályaválasztási szülői értekezlet
A felvételi eljárás elemei
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Gyulai Implom József Általános Iskola
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Továbbtanulás 2018/2019 HOGYAN TOVÁBB? Pályaorientációs
a középfokú iskolai felvételi eljárás rendje
Középfokú felvételi eljárás
Felvételi a középfokú iskolákban a 2014/2015. tanévben
Középfokú oktatási intézmények
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Gyulai Implom József Általános Iskola
Amit egy nyolcadikosnak és szüleinek tudnia érdemes
Pályaválasztási szülői értekezlet
TOVÁBBTANULÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET
Középfokú felvételi eljárás
Pályaválasztási szülői értekezlet
Előadás másolata:

2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Iskolatípusok

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola ÁLTALÁNOS FELVÉTELI ELJÁRÁS Jegyek alapján (általában magyar ny. és ir., matematika, idegen nyelv, történelem és ami a szakhoz szükséges) Jegy és felvételi elbeszélgetés (készség pl: művészeti, sport) Jegy + egységes írásbeli (magyar, matematika) Jegy + egységes írásbeli + elbeszélgetés (pl. idegen nyelv) Egészségügyi alkalmasság, gyakorlati képzési hely (szakiskola 13. 14. évfolyamán)

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Határidők: Október-január Nyílt napok Nov. 24. 17 óra Pályaválasztási szülői értekezlet Dec. 9-ig a tanulók jelentkeztetése a központilag egységes követelmények szerint szervezett írásbeli felvételi vizsgára (központi felvételi) SNI szülői kérelem csatolható Jan. : - a szülők és a tanulók által megadott adatok alapján az of. kitölti a felvételi és az adatlapokat, melyet a tanulók szülei (valamint a 14. életévüket betöltött tanulók) aláírnak.

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Határidők: Jan. 17. 10óra egységes írásbeli felvételi, az általános tantervű képzésre és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára Jan. 22. 14óra Pótló írásbeli felvételi vizsga (csak indokolt esetben) Febr. 05. a középiskola értesíti az iskolát/tanulót az írásbeli eredményéről

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Határidők Febr. : - Az iskolavezetés a rendeletben megadott határidőre (2015. febr. 13.) továbbítja a felvételi és az adatlapokat. Febr. 17.-márc.06. általános felvételi eljárás keretében szóbeli meghallgatás Márc. 11.-ig a középiskolák közzéteszik az ideiglenes felvételi jegyzéket Márc. 16-17. között a tanuló és a szülő közösen módosíthatja a felvételi rangsort, ez esetben az of. módosított felvételi adatlapot állít ki, melyet az iskola márc. 18-ig továbbít.

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola HATÁRIDŐK Április 24-ig a tanulók értesítést kapnak a felvételi eredményéről Ha a felvételi nem volt sikeres: A, akkor a szülő jogorvoslati kérelmet adhat be a törvény által meghatározottak szerint (Ennek eredményéről a szülő máj. 15-ig értesítést kap.) (=fellebbezés) B, akkor a tanuló a "rendkívüli felvételi" eljárás keretében újabb iskolába jelentkezhet. (máj. 5-16.) A kérelemről a középiskola máj. 15-ig dönt.

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola DOKUMENTUMOK JELENTKEZÉSI LAP az egységes központi felvételire - tanuló adatai - hol kívánja megírni - aláírás JELENTKEZÉSI LAP ~ jelentkezési lapok száma TANULÓI ADATLAP ~1db MÓDOSÍTÓ ADATLAP ~ csak, ha szükséges

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola KÖZPONTI FELVÉTELIT ÍRATÓ KÖZÉPISKOLÁK Erkel Ferenc Gimnázium Gyula Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola Békéscsaba Andrássy Gyula Gimnázium Békéscsaba Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium Orosháza Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Mezőberény

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola DOKUMENTUMOK Jelentkezési lap - tanuló, szülő adatai - általános iskola adatai - választott középiskola, szakok rangsorolva - felső tagozatos érdemjegyek - megjegyzés (PL: nyelvvizsga, versenyeredmények, SNI) - aláírások ~ jelentkezési lapok száma Tanulói adatlap - tanuló, szülő adatai (kinek az adata szerepeljen ?) - választott középiskolák felsorolása - szakok, tagozatok rangsorolva

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola (5) A kiskorú felvételi lapjait mind a két szülő, ha a kiskorú gyámság alatt áll, a gyám, továbbá - ha a jelentkező a tizennegyedik életévét betöltötte és nem cselekvőképtelen - a jelentkező írja alá. A felvételi lapokat az (1) bekezdésben meghatározott esetben az általános iskolának akkor is továbbítania kell, ha azt a jelentkező nem írja alá. Nem szükséges a szülő aláírása, ha a szülői felügyeletet a bíróság megszüntette, korlátozta, vagy ha a szülői felügyelet azért szünetel, mert a szülő cselekvőképtelen vagy korlátozottan cselekvőképes, továbbá akkor sem, ha a szülő ismeretlen helyen tartózkodik, vagy jogai gyakorlásában ténylegesen akadályozott. A szülői felügyeletet gyakorló szülőnek kell igazolnia, hogy a másik szülő aláírására nincs szükség. A nagykorú, cselekvőképes személy felvételi lapjait a jelentkező írja alá. (6) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben az általános iskola a tanuló felvételi lapjait, ha azt a külön élő szülő nem írta alá, abban az esetben is továbbítja, ha a gyermek továbbtanulásra való jelentkezéséről a bíróság döntött, vagy a szülők a bírósági eljárást nem indították meg. Ez utóbbi esetben az iskola értesíti mind a két szülőt, hogy a köztük lévő vita eldöntése a gyámhatóság vagy a bíróság hatáskörébe tartozik.

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola RANGSOROLÁS Jelentkezési lapon Jókai Mór Középiskola - emelt angol - emelt német - általános - szakiskola (szakács) Tanulói adatlapon Jókai angol Jókai angol Jókai német Madách angol Jókai általános Déry angol Jókai szakiskola Jókai német Madách angol Jókai általános Madách általános Madách általános

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Ideiglenes felvételi jegyzék Pl: felvételi keret – angol tagozat 32 fő 1. Nagy I 123pont 2. Tóth Z. . 32. Kiss P 33. Kovács J. ------------------------ 59. Szabó L. E E Nem teljesítették a felvételi 60. Varga Z. E E követelményeket . (alacsony pontszám) 79. Kálmán T. E

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola DOKUMENTUMOK Módosító adatlap ~ csak változtatás esetén ~ mikor célszerű ? - más sorrendet szeretne - Ideiglenes lista – nem érte el ponthatárt („E”) ~ mit tartalmazhat ? - ugyanazokat az iskolákat szakokat, melyek az eredeti adatlapon rajta vannak (esetleg más sorrendben) - középiskolával való egyeztetés esetén új szak olyan iskolában, mely iskola eredetileg is meg volt jelölve ~ Új iskola nem kerülhet fel rá

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola INFORMÁCIÓK Osztályfőnök Iskola pályaválasztási felelőse Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, Munkaügyi Közp www.oktatás.hu/diák szülő/középfokú beiskolázás/aktuális beiskolázási időszak (pl: határ-idők, jogszabályok, felvételit írató középiskolák, jelentkezési és adatlapok, keresőprogram, stb…) Középiskolák honlapja (nyílt napok, szakok, felvételi követelmények, elérhetőség,…) Implom iskola honlapja (kereső: Implom) (Pl: előző évek felvételi feladatsorai, ez a dokumentum is)

Pályaválasztás 2014/2015 Gyulai Implom József Általános Iskola Sok sikert a felvételihez! Köszönöm a figyelmet!