Csabai László.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tanulók fejlődésének nyomon követése
Advertisements

A vizsolyi Biblia.
Digitális Irodalmi Akadémia –2008.
Hogyan illeszkedik be Mészöly munkássága a második világháború utáni magyar irodalomba?
Lázár Ervin virtuális kiállítás
Tehetséggondozás a gyakorlatban Opening Doors Program ( )
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
Téma:Becse és környéke
A magyar színjátszás kezdetei
Az Artisjus és az irodalmi szerzők
Feldolgozás gondolattérkép segítségével
Selyem Melinda Mercédesz
Tehetségek segítése a természettudományok területén
Hivatkozás könyvfejezetre
Énekeljetek új éneket az Úrnak, énekelj az Úrnak, te egész föld!
Albert Einstein idézetek.
VIRTUÁLIS TEREK online életpálya-menedzsment Dexter - MarkCon
Nemes Nagy Ágnes Élete
VIII. DÖNTŐ április 17..
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
Karácsonyi János Katolikus Gimnázium
Albert Einstein idézetek.
„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:
Az iskolai könyvtár és a gyermek könyvtár együttműködésének lehetőségei.
Közös katalógusok melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
A NYEK tapasztalatai a 2006/2007. tanévi iskolalátogatások tükrében.
Lovasturizmus -Általános turisztikai ismeretek-
A hazai iskolai könyvtárak fejlődéstörténete
E-könyvek, e-book olvasók a könyvtárban
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Egy posztmodern regény: Ottlik Géza: Iskola a határon
A szerzői jog 2. Takács Béla Felhasznált irodalom Bednay Dezső: Gazdasági és üzleti jog LSI Oktatóközpont Budapest 2002.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Készítette: Sümegi Dániel
Nemes Nagy Ágnes.
Ásotthalom. Ásotthalom Bedő Albert Középiskola, Erdészeti Szakiskola és Kollégium Bódi Mónika Gyüre Hella Simon Emese Brigitta Gere Bernadett.
Hatalom interdiszciplináris megközelítésben
Hatalom interdiszciplináris megközelítésben
Romániai Magyar Közgazdász Társaság Konferencia Balatonlelle, 2011.július 2 Brassai Sámuel életműve és gazdasági gondolkodása Somai József.
Szígyártó Gusztávné Nagy Márta Iskolánk eredményei ma is "megdobogtatják" szívemet, a kudarcok - ha adódnak - mindig munkára, korrekcióra sarkallanak.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Készítette: Carpe Diem
Mi is az a foglalkoztatási paktum? 3 város összefogása:Kőszeg, Csepreg, Bük Csatlakoztak: kis és nagy vállalkozások, egyesületek, munkaügyi központ Összefogás.
Mobilitási Nívódíj 2005.
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Borbély Szilárd NINCSTELENEK
Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Kecskemét
Kalapos Éva D.A.C..
2005 a fizika éve 2004 december-2006 február Jelentés az ELFT elnöksége számára.
Jn 14,26 A Vigasztaló pedig, a Szentlélek, akit az Atya küld az én nevemben, megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam.
Nagyné Horváth Emília.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Templom és iskola a Galga mentén
Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat
HARSÁNYI NAP április 3.. A Harsányi díj átadása A napot, az Igazgatónő által levezényelt, Harsányi-díj átadásával kezdtük. Harsányi Nap április.
3. CSOPORT. A Budapesti Szemle (1873–1944) az MTA támogatásával megjelenő tudományos és irodalmi folyóirat. Szerkesztette Gyulai Pál, majd 1910-től megszűnéséig.
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
Teleki Pál
Závada Pál: Természetes fény Magvető, Budapest, 2014 Készítette: Pfeiffer Tamás István.
Akítu Az újév Mezopotámiában Szerző: Vörös László.
Szabó Magda : Abigél.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
Zoltán Gábor ORGIA Kalligram, 2016 AEGON Shortlist
Arany János békési kötődése
A Nyugat (Folyóirat) A Nyugat a 20. századi magyar irodalom meghatározó folyóirata volt január 1. és augusztus 1. között jelent meg Budapesten.
Sík Ferenc rendezésében
Elérhető magyar irodalom – olvasás? digitalizálás?
E-könyvek, e-book olvasók a könyvtárban
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
„Aperitif” Innovációs potenciál az Arany János Kollégiumi és Kollégiumi Szakiskolai Programba programban AJKP-AJKSZP ORSZÁGOS TANÉVNYITÓ Kiskunfélegyháza.
Előadás másolata:

Csabai László

Életrajz Csabai Mátyás László Nyíregyháza, 1969. Kossuth Lajos Gimnázium Nyíregyháza Nyíregyházi Főiskola történelem-német szakos tanár Lippai János Mezőgazdasági Szakképző Iskola Könyvtáros Házas, két gyermeke van

Művek A hiéna reggelije (elbeszélések, 2006) Szindbád, a detektív (2010, Magvető) Szindbád Szibériában (2013, Magvető) Hangjátékát (A legyőzött) Reviczky Gábor főszereplésével a Magyar Rádió mutatta be

Elismerések, díjak Ady Társaság verspályázat A Külváros és az Item-Műhely prózapályázat Objektív Filmstúdió filmnovella pályázat Magyar Rádió vígjáték pályázat A Vörös Postakocsi Díja 2010 Békés Pál-díj 2014

Antal Balázs laudációja a Vörös Postakocsi Díj átadásakor, 2010 (részlet) „Csabai László a szemünk előtt lett országosan ismert író, olyan, akinek a kéziratáért nagy kiadók jelentkeznek, mielőtt még a szerző maga keresné meg őket. Nyíregyházáról indulva nagy utat tett meg, egészen rövid idő alatt. Fiktív univerzuma, Nyárliget kisvilága hamarosan értekező szövegek kereszttüzébe kerül, A Vörös Postakocsira pedig bizonyosan visszaháramlik majd vajmi csekély dicsőség, hogy mi már tudtuk, hisz nekünk jó ideje szinte háziszerzőnk Csabai László.”

Závada Pál laudációja a Békés Pál-díj átadásakor, 2014 (részlet) „Csabai László – különösen e két utóbbi könyve tanúsága szerint – olyan vérbeli elbeszélőre valló fölkészültséggel, eszköztárral és írói programmal büszkélkedhet, és olyan magától értődő természetességgel nyerte meg magának, illetve lebilincselően izgalmas könyveinek nemcsak a hivatásos műértőket, hanem (és kiváltképp) az olvasóközönséget is, hogy erre a kortárs irodalmunk egén váratlanul fölgyúlt csillagra ezzel a díjjal is feltétlenül föl szeretnénk hívni a figyelmet.”