Óvodai szülői értekezlet- 2009.02.16. 1 Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Felvételi tájékoztató
Advertisements

A BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Bókay János Humán Szakközépiskola tanév
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Pályaválasztás 2014/15.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
FELVÉTELI tájékoztató
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
A HORVÁT NEMZETISÉGI OKTATÁS SZOLGÁLATÁBAN
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
Beiskolázási tájékoztató december
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
SAMUNÉ CSERTÁN VALÉRIA intézményvezető
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
TANTÁRGY-ORIENTÁLT IDEGEN NYELV OKTATÁS Istvánffy Miklós Általános Iskola.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
Bagaméri Zsuzsanna, BME Nyelvvizsgaközpont 1 SZAKMAI NAP Az akkreditált egynyelvű és kétnyelvű középfokú francia nyelvvizsgák bemutatása 2. Ebédszünet.
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
A kerettantervek fejlesztése
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
Tájékoztató az egyéni tanrend összeállításához a 11. (12.) évfolyamra
VERES PÉTER GIMNÁZIUM Tanulmányi eredmények 2005.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola
+ Idegennyelv-oktatás az általános iskola 1-3. évfolyamán OFI-konferencia Budapest, Morvai Edit.
Készítette: Kocsis Erzsébet
Célja: - az utolsó két évfolyamon heti plusz két órában az emelt szintű érettségihez szükséges többletismeretek.
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Szent László Gimnázium
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Két tanítási nyelvű oktatás az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskolában Egressy Béni Bilingual Primary School.
Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolája
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A ngol az A vasiban Az „ A ” listás nyelv. Miért fontos az angol nyelv?  Világnyelv  A társadalom- és természettudományok, a művészetek és a sport közös.
4 éves általános tantervű képzés 4 éves, emelt szintű angol nyelvi képzés 5 éves, magyar-német két tanítási nyelvű képzés 4 éves emelt szintű kommunikáció.
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Az idegen nyelv oktatása a Darusban 1990-ig kötelező az orosz nyelv társadalmi igény:német angol mindennapos német a két tannyelvű oktatás – 2000-ben.
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
Angol az Avasiban Az „A” listás nyelv.
MIÉRT AZ AVASI FRANCIA NYEK?
DARUS a gyermekekért.
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Érettségi eredmények 2017.
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Gimnáziumi statisztika
Mit kínál az I. Béla Gimnázium?
Köszöntjük intézményünkben!
Emelt szintű érettségi előkészítő választás 2019/2020.
Előadás másolata:

óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény

óvodai szülői értekezlet Az első osztályban induló képzések és osztályok Magyar- német két tanítási nyelvű osztály (1. a) – Nagy Emilné, Kisgazda Tímea Nemzetiségi német/szlovén és emelt angol nyelvi osztály (1. b) – Majczán Józsefné, Bediné Molnár Zsuzsanna Hagyományos első osztály (1. c) – Jankai Zoltánné, Cseri Lászlóné Hagyományos első osztály (1. d) – Herczegné Eszes Ilona, Nagy Irisz

óvodai szülői értekezlet A magyar- német két tanítási nyelvű képzés Nyolc évfolyamos képzés A német nyelv a tanulás eszközeként is megjelenik néhány tantárgyban – az idegen nyelvi szókincs is fejlődik az adott tantárgyi anyag elsajátításával párhuzamosan Az idegen nyelvi órák és a kéttannyelvű órák aránya % Német anyanyelvű tanár is bekapcsolódik a nyelv oktatásába A képzést készségfelmérő vizsga előzi meg (ceruzafogás, mennyiségi fogalom, logikai készség, dyslexia, dysgráfia kiszűrése, szövegértés, szókincs vizsgálata)

óvodai szülői értekezlet Az 1. évfolyam tantárgyai és óraszámai 1. a 1. b 1. c 1. d Magyar8888 Matek5555 Német /angol 551 (/szlovén 1 (/szlovén) Termism1111 Ének1111 Rajz1111 Technika1111 Testnev3333

óvodai szülői értekezlet A képzés tantárgyai az 5-8. évfolyamon Továbbra is heti öt nyelvóra Kéttannyelvű tantárgyak: természetismeret, biológia, kémia, egészségnevelés Célnyelvi országhoz kapcsolódó modulok: országismeret, német irodalom

óvodai szülői értekezlet A képzés előnyei A tanulókat nem jelent komoly többletterhelést a képzés Nyelvtudásuk, szókincsük mégis intenzíven fejlődik – a nyelvtanulás nem csak a nyelvórán van jelen! Tapasztalatok: a tanulók nagy része 8. után középfokú nyelvvizsgát tesz (!) A középiskolában elkezdhet egy második idegen nyelvet intenzíven tanulni A magas szintű nyelvtudás egyre fontosabb lesz!

óvodai szülői értekezlet A képzés előnyei A módszer lényege: az idegen nyelvet a tanulás eszközeként is alkalmazzuk (több idő a nyelvre) Cél: A szókincs fejlesztése az idegen nyelvi kommunikáció alkalmazásával a tanórai élethelyzetekben (is) Nem nyelvtani szabályokat fújó, hanem német nyelven beszélni tudó diákokat akarunk képezni!!!

óvodai szülői értekezlet További nyelvtanulási lehetőségek Nemzetiségi csoport: heti öt német vagy szlovén óra (nyelvoktatás + népismeret) Nemzetiségi szlovén nyelv tanulásából adódó előnyök! Emelt angol nyelvi képzés (heti öt óra) – új! A hagyományos képzésben is biztosítunk heti egy nyelvórát (német, angol, szlovén)

óvodai szülői értekezlet Mindennapos testnevelés Cél: a gyermek minden nap mozogjon legalább egy órát szervezett keretek között Lehetőségek: néptánc, atlétika, labdarúgás, kézilabda, torna

óvodai szülői értekezlet Délutáni elfoglaltságok Szakkörök, tehetséggondozás Délutáni tömegsport lehetősége (heti egy vagy két alkalommal) Zeneiskola Képzőművészeti tanszak Néptánc

óvodai szülői értekezlet Köszönöm a figyelmüket! (a bemutatóban szereplő információk csak tájékoztató jellegűek. A változtatás jogát a hatályos jogszabályok keretei között az intézmény fenntartja) Szentgotthárd, február 16. Pénzes Tibor igazgató