AZ ÚJ PSZICHOAKTÍV ANYAGOK KOCKÁZATÉRTÉKELÉSÉNEK TAPASZTALATAI

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tamás Kincső, OSZK, Analitikus Feldolgozó Osztály, osztályvezető A részdokumentumok szolgáltatása az ELDORADO-ban ELDORADO konferencia a partnerkönyvtárakkal.
Advertisements


Kamarai prezentáció sablon
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények
AZ ÚJ SZABÁLYSÉRTÉSI TÖRVÉNY
Erőállóképesség mérése Találjanak teszteket az irodalomban
MATEMATIKA Év eleji felmérés 3. évfolyam
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
Humánkineziológia szak
Mellár János 5. óra Március 12. v
6) 7) 8) 9) 10) Mennyi az x, y és z értéke? 11) 12) 13) 14) 15)
Műveletek logaritmussal
Utófeszített vasbeton lemez statikai számítása Részletes számítás
A tételek eljuttatása az iskolákba
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat Karakterisztikák mérése 1 Makan Gergely, Mingesz Róbert, Nagy Tamás V
Elektronikai Áramkörök Tervezése és Megvalósítása
Mérés és adatgyűjtés Kincses Zoltán, Mingesz Róbert, Vadai Gergely 10. Óra MA-DAQ – Műszer vezérlése November 12., 15. v
Virtuális méréstechnika 12. Óra Karakterisztikák mérése November 21. Mingesz Róbert v
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat levelező 4. Óra Karakterisztikák mérése November 23. Kincses Zoltán, Mellár János v
VÁLOGATÁS ISKOLÁNK ÉLETÉBŐL KÉPEKBEN.
5.2. Próbavizsga Próbáld ki tudásod!
Védőgázas hegesztések
ME-ÁJK, Bevezetés az állam és jogtudományokba 3. Előadás vázlata
Pázmány - híres perek Pázmány híres perek.
Szerkezeti elemek teherbírásvizsgálata összetett terhelés esetén:
6. Előadás Merevítő rendszerek típusok, szerepük a tervezésben
Darupályák tervezésének alapjai
A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter 32/2009. (VI. 30.) KHEM rendelete a hajózó személyzet képzésérõl és szakszolgálati engedélyérõl.
DRAGON BALL GT dbzgtlink féle változat! Illesztett, ráégetett, sárga felirattal! Japan és Angol Navigáláshoz használd a bal oldali léptető elemeket ! Verzio.
Az OKJ bevezetésének, a szakmai vizsgáztatásnak jogszabályi háttere.
A közép- és emelt szintű vizsga tanári értékelése
Lineáris egyenletrendszerek (Az evolúciótól a megoldáshalmaz szerkezetéig) dr. Szalkai István Pannon Egyetem, Veszprém /' /
dr. Szalkai István Pannon Egyetem, Veszprém
szakmérnök hallgatók számára
Válogatott fejezetek sejtbiológiából („VFSB”, BSc, biomérnök)
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
Mandrik István ügyvivő Munkavédelmi Bizottság munkáltatói oldal
9.1. ábra. A 135Xe abszorpciós hatáskeresztmetszetének energiafüggése.
4. Feladat (1) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
var q = ( from c in dc.Customers where c.City == "London" where c.City == "London" select c).Including( c => c.Orders ); select c).Including(
TÖRVÉNYESSÉGI ELLENŐRZÉS. Átlagos beérkezés: 51 nap után.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
ÁRAMLÓ FOLYADÉKOK EGYENSÚLYA
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET
A személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatások január 1- jétől hatályos képesítési feltételeinek változásai Szakmai Nap – január.
A pneumatika alapjai A pneumatikában alkalmazott építőelemek és működésük vezérlő elemek (szelepek)
Csurik Magda Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A klinikai transzfúziós tevékenység Ápolás szakmai ellenőrzése
2006. Peer-to-Peer (P2P) hálózatok Távközlési és Médiainformatikai Tanszék.
A FELNŐTTKÉPZÉSI TEVÉKENYSÉG FOLYTATÁSÁNAK ENGEDÉLYEZÉSE 2013
QualcoDuna interkalibráció Talaj- és levegövizsgálati körmérések évi értékelése (2007.) Dr. Biliczkiné Gaál Piroska VITUKI Kht. Minőségbiztosítási és Ellenőrzési.
KLNOMH Vásárhelyi Pál Általános Iskola OM azonosító: P ÁLYAVÁLASZTÁS- I SKOLAVÁLASZTÁS Továbbtanulási tájékoztató
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Virtuális Méréstechnika Sub-VI és grafikonok 1 Makan Gergely, Vadai Gergely v
Mérés és adatgyűjtés laboratóriumi gyakorlat - levelező Sub-VI és grafikonok 1 Mingesz Róbert V
A megsz ű n ő nemzetiségi önkormányzatokkal kapcsolatos feladatok jegyz ő i értekezlet Kecskemét, szeptember 24. El ő adó: Varga-Gy ő rfi Dóra.
BEVEZETŐ.
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Továbbtanulás 2013/2014..
1 TANULÁSI TÍPUS TESZT.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
Alapvető jogszabályok A évi LXIV. kulturális örökségvédelmi törvény (2005. évi LXXXIX. törvénnyel módosított, hatályos január 1-től) alapján.
A KÖVETKEZŐKBEN SZÁMOZOTT KÉRDÉSEKET VAGY KÉPEKET LÁT SZÁMOZOTT KÉPLETEKKEL. ÍRJA A SZÁMOZOTT KÉRDÉSRE ADOTT VÁLASZT, VAGY A SZÁMOZOTT KÉPLET NEVÉT A VÁLASZÍV.
1 Az igazság ideát van? Montskó Éva, mtv. 2 Célcsoport Az alábbi célcsoportokra vonatkozóan mutatjuk be az adatokat: 4-12 évesek,1.
1 Korunk kihívása: a designer drogok Dr. Nagy Gábor igazgató Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet A kábítószer bűnözés elleni küzdelem rendészeti és egészségügyi.
Előadás másolata:

AZ ÚJ PSZICHOAKTÍV ANYAGOK KOCKÁZATÉRTÉKELÉSÉNEK TAPASZTALATAI Dr. Vandlik Erika Országos Egészségfejlesztési Intézet Országos Addiktológiai Centrum 2014. 12. 17.

Vonatkozó jogszabályok 2005. XCV. tv „az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról 66/2012. (IV. 2.) Kormány rendelet a kábítószerekkel és pszichotróp anyagokkal, valamint az új pszichoaktív anyagokkal végezhető tevékenységekről, valamint ezen anyagok jegyzékre vételéről és jegyzékeinek módosításáról 2012. évi II. törvény a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről

Előzetes szakmai értékelés tartalmi meghatározása (15/B) 2005. XCV. tv Előzetes szakmai értékelés tartalmi meghatározása (15/B) C-jegyzékre kerülés, új pszichoaktív anyaggá minősítés (igen/nem) Kockázatértékelés időtartamának, és a kockázatértékelés eredménye szerinti eljárások meghatározása (15/C) megfelelő jegyzékre való felvétel (kábítószer, vagy pszichotróp anyagok jegyzéke) vagy az új pszichoaktív anyaggá minősítés megszűntetése –törlés a C-jegyzékről és a D- jegyzékre való helyezés

A 66/2012. (IV. 2.) Kormány rendelet tartalmazza: „12. A kábítószerek, a pszichotróp anyagok és az új pszichoaktív anyagok jegyzékre vételére irányuló eljárás, valamint a jegyzékek módosítása „ Kockázatértékelés eljárásrendjének és szakmai elemeinek a meghatározása Kábítószerek jegyzéke (K1,K2), Pszichotróp anyagok jegyzéke (P1-P4), Új pszichoaktív anyagok jegyzéke (C-jegyzék): vegyületcsoportok + egyedi lista  D) jegyzék (az anyagnak az 1. melléklet C) jegyzékéről való törlés után, az 1. melléklet D) jegyzékére történő áthelyezés)

Tanácsadó Testület Állandó Tagjai a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet képviselője, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Igazságügyi orvostan, orvos-szakértés és biztosítási orvostan tagozata képviselője, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Addiktológia tagozata képviselője, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Pszichiátria és pszichoterápia tagozata képviselője, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Oxyológia – sürgősségi orvostan, toxikológia, honvéd és katasztrófa orvostan tagozata képviselője, a GYEMSZI-OGYI képviselője, a Nemzeti Kábítószer Adatgyűjtő és Kapcsolattartó Központ (továbbiakban: Nemzeti Drog Fókuszpont) képviselője, az OAC képviselője, az Országos Rendőr-főkapitányság képviselője. Kábítószerügyi Koordinációs Tárcaközi Bizottság

Az új pszichoaktív anyagok kockázatértékelése I. Biológiai-orvosi szakasz Véleményezők: GYEMSZI-OGYI Egészségügyi Szakmai Kollégium érintett tagozatai Megválaszolandó kérdések A vegyület kiválthat-e függőségi állapotot? A vegyület kiválthatja-e a központi idegrendszer izgalmát vagy depresszióját,melyek hallucinációkat vagy motoros, vagy ítélőképességi, vagy magatartásbeli, vagy felfogóképességi, vagy kedélyállapoti zavarokat hoznak létre? (a felsoroltak közül valamelyiket, de legalább egyet) A vegyület kiválthat-e a P1, P2, P3 vagy P4 jegyzéken szereplő valamely anyaghoz hasonló visszaélést és káros hatást? Válaszok:„igen”/”nem”/”nincs adat”, annak indoklásával együtt

Az új pszichoaktív anyagok kockázatértékelése II. Társadalmi kockázatokat értékelő szakasz 1-3. kérdésekre adott összesített, ill. egyeztetett válasz és indoklás alapján Véleményezők: Tanácsadó Testület minden Állandó Tagja Megválaszolandó kérdés: Okkal feltételezhető-e, hogy a vegyület közegészségügyi és szociális problémát jelentő olyan visszaélésre ad vagy adhat lehetőséget, amely indokolja annak a Gytv. Mellékletébe történő felvételét?

Kockázatértékelési algoritmus A kockázatértékelés alapján a vegyület tiltólistára helyezése indokolt 1. 2. és 4. kérdésre a válasz IGEN vagy 3. és 4. kérdésre a válasz IGEN egy időben. A kockázatértékelés alapján a vegyület tiltólistára helyezése nem indokolt 1. 2. és 4. kérdés közül bármelyikre NEM a válasz, 3. és 4. kérdés közül bármelyikre NEM a válasz egy időben.

Az új pszichoaktív anyagok kockázatértékelése 1-4. kérdések válaszait az OAC a korm. Rendeletnek megfelelően összesíti az egyes kérdésekre adott válaszokat és ez alapján megállapítja a Tanácsadó Testület többségi álláspontját a vizsgált anyag szabályozásával kapcsolatban A Kábítószerügyi Koordinációs Tárcaközi Bizottság a kialakított álláspont kapcsán állást foglal Az OAC a Tanácsadó Testület Állandó Tagjainak többségi álláspontja és a KKB állásfoglalása alapján kezdeményezi a miniszternél az anyagnak a a korm rendelet és a Gytv. mellékletébe történő felvételét, vagy javasolja az anyagnak a Korm. rendelet 1. melléklet C) jegyzékéről történő törlését, és az 1. melléklet D) jegyzékre való áthelyezését a döntéshez szükséges információ hiányában a kockázatértékelést 1 évvel meghosszabbítja

Kockázatértékelés I. DMAA (4- methylhexan-2-amine) A kockázatértékelés döntési folyamata lezárult, javaslat a P1 listára helyezésükre DMAA (4-  methylhexan-2-amine) AM-2201 ({1-[(5-fluoropentyl)-1H-indol-3-yl]-(naphthalen-1-yl)methanone}) Pentedron (2-methylamino-1-phenyl-1-pentanone) CP 47,497 C8-homológ (2-(3-hydroxycyclohexyl)-5-(2-methylnonan-2-yl)phenol) MDAI (6,7-dihydro-5H-indeno[5,6-d][1,3]dioxol-6-amine) MPA (N-methyl-1-(thiophen-2-yl)propan-2-amine) 2-aminoindane (2-aminoindán)   (2,3-dihydro-1H-inden-2-amine) AMT (alfa-metiltriptamin) (1-(lH-indol-3-yl)propan-2-amine) Camfetamine (kamfetamin) (N-methyl-3-phenylbicyclo[2.2.1]heptan-2-amine) D2PM, Diphenylprolinol (difenilprolinol) (diphenyl(pyrrolidin-2-yl)methanol)

Kockázatértékelés II. A kockázatértékelés döntési folyamata lezárult, javaslat a P1 listára helyezésükre Desoxy-D2PM (dezoxi-D2PM) (2-(diphenylmethyl)pyrrolidine) 2-DPMP, Desoxypipradrol (dezoxipipradrol) (2-(diphenylmethyl)piperidine) Ethylphenidate (etilfenidát) (ethyl phenyl(piperidin-2-yl)acetate) HU-210 (9-(hydroxymethyl)-6,6-dimethyl-3-(2-methyloctan-2-yl)-6a,7,10,10a-tetrahydrobenzo [c]chromen-1-ol) Methoxetamine (metoxetamin) (2-(ethylamino)-2-(3-methoxyphenyl)cyclohexanone) pFPP (1-(4-fluorophenyl)piperazine) 17. CRA13 (naphthalen-1-yl [4-(pentyloxy)naphthalen-1-yl]methanone) 18. DBZP (1,4-dibenzylpiperazine) 19.  Etaqualone (etakvalon) (3-(2-ethylphenyl)-2-methylquinazolin-4(3H)-one) 20. 5-IAI (5-iodo-2,3-dihydro-1H-inden-2-amine) 21. Ibogain ((6R,6aS,7S,9R)-7-ethyl-2-methoxy-6,6a,7,8,9,10,12,13-octahydro-5H-6,9-methanopyrido[10,20:1,2]azepino[4,5-b]indole)

Kockázatértékelés III. A kockázatértékelés lezárult, javaslat a P1 listára helyezésükre 22. MBZP (1-benzyl-4-methylpiperazine) 23. 5-MeO-AMT (1-(5-methoxy-1H-indol-3-yl)propan-2-amine) 24. 3-MeO-PCE (N-ethyl-1-(3-methoxyphenyl)cyclohexanamine) 25. 4- MeO-PCP (1-[1-(4-methoxyphenyl)cyclohexyl]piperidine) 26. Phenazepam (fenazepam) (7-bromo-5-(2-chlorophenyl)-1,3-dihydro-2H-1,4-benzodiazepin-2-one) 27. β-Me-PEA (2-phenylpropan-1-amine) 28. 1-naphyrone (1-nafiron) (1-(naphthalen-1-yl)-2-(pyrrolidin-1-yl)pentan-1-one) 29. 2-naphyrone(2-nafiron)(1-(naphthalen-2-yl)-2-(pyrrolidin-1-yl)pentan-1-one) 30. ODT, O-desmethyltramadol (O-dezmetiltramadol) (3-{2-[(dimethylamino)methyl]-1-hydroxycyclohexyl}phenol) 31. pFBT, 4-fluorotropacocaine (fluortropakokain) (8-methyl-8-azabicyclo[3.2.1]oct-3-yl 4-fluorobenzoate

A kockázatértékelés lezárult, javaslat P1 listára helyezésükre Kockázatértékelés IV. A kockázatértékelés lezárult, javaslat P1 listára helyezésükre 32. Salvinorin A (Szalvinorin A) ((2S,4aR,6aR,7R,9S,10aS,10bR)-9-(acetyloxy)-2-(3- furanyl)dodecahydro-6a,10b-dimethyl-4,10- dioxo-2H-naphtho[2,1-c]pyran-7-carboxylic acid methyl ester) 33. TFMPP (1-[3-(trifluoromethyl)phenyl]piperazine) 34. GBL, gamma-butyrolactone (gamma-butirolakton) (dihydrofuran-2(3H)-one) 35. Dimethocaine (dimetokain) (3-(diethylamino)-2,2-dimethylpropyl-4-aminobenzoate) 36. α-Pyrrolidinovalerophenone / α-PVP (1-phenyl-2-(1-pyrrolidinyl)-1-pentanone) 37. para-methyl-4-methylaminorex (4-methyl-5-(4-methylphenyl)-4,5-dihydro-1,3-oxazol-2-amine) 38. Homoamphetamine (3-amino-1-phenyl-butane) 39. 3-MeO-PCP (1-[1-(3-methoxyphenyl)cyclohexyl]-piperidine) + AH-7921 (3,4-diklór-N-[[1-(dimetil-amino)ciklohexil]metil]benzamid) 25I-NBOMe (4-jód-2,5-dimetoxi-N-(2-metoxi-benzil)fenetilamin )

Nem volt elegendő információ a P-jegyzékre helyezéshez Kockázatértékelés V. Nem volt elegendő információ a P-jegyzékre helyezéshez 1. N-benzyl-1-PEA(N-benzil-1-PEA) (N-benzyl-1-phenylethanamine) 2. pCPP (1-(4-chlorophenyl)piperazine) 3. 1-phenyl-propyl-amine (fenilpropilamin) (1-phenylpropan-1-amine) 4. pMeOPP (1-(4-methoxyphenyl)piperazine) 5. 5-MeO-triptamin (2-(5-methoxy-1H-indol-3-yl)ethanamine) 6. 2C-B- BZP (1-(4-bromo-2,5-dimethoxybenzyl)-4-methylpiperazine) 7. Harmin (7-methoxy-1-methyl-9H-β-carboline) 8. Dichlorophenyl-piperazine (diklórfenil-piperazin) (1-(2,3- dichlorophenyl)piperazine) 9. CPCPP, Gelbes (1-(3-chlorophenyl)-4-(3-chloropropyl)piperazine) 10. URB-754 Jelenleg megfigyelési státuszban maradt a C-jegyzéken

Előzetes szakmai értékelés után- javaslat C jegyzékre helyezésre Jelenleg már C jegyzéken vannak 1. RH-34 (3-[2-(2-methoxybenzylamino)ethyl]-1H-quinazoline-2,4-dione) 2. MTP , methcathinone thiophen analog (2-(methylamino)-1-(thiophen-2-yl)propan-1-one) 3. N-ethylnorketamine (2-(2-chlorophenyl)-2-(ethylamino)cyclohexanone) 4. AM-1248 azepane isomer (adamant-1-yl)[1-(1-methylazepan-3-yl)-1H-indol-3-yl]methanone) 5. 4-benzylpiperidine (4-(phenylmethyl)piperidine) 6. 3,4-dichloromethylphenidate/ 3,4-CTMP (methyl-2-(3,4-dichlorophenyl)-2-[piperidin-2-yl]acetate) 7. AH-7921 (3,4-dichloro-N-[[1-(dimethylamino)cyclohexyl]methyl]benzamide) 8. AB-FUBINACA (N-(1-amino-3-methyl-1-oxobutan-2-yl)-1-(4-fluorobenzyl)-1H-indazole-3-carboxamide) 9. 5F-AB-PINACA (N-(1-amino-3-methyl-1-oxobutan-2-yl)-1-(5-fluoropentyl)-1H-indazole-3-carboxamide) 10. AB-PINACA (N-(1-amino-3-methyl-1-oxobutan-2-yl)-1-pentyl-1H-indazole-3-carboxamide)

Előzetes szakmai értékelés után- javaslat C jegyzékre helyezésre Jelenleg már C jegyzéken vannak (folytatás) α-PVT (2-(pyrrolidin-1-yl)-1-(thiophen-2-yl)pentan-1-one) 12. A-836,339 (N-[3-(2-methoxyethyl)-4,5-dimethyl-1,3-thiazol-2-ylidene]-2,2,3,3-tetramethylcyclopropane-carboxamide) *AB-CHMINACA (N-(1-amino-3-methyl-l -oxobutan-2-yl)- 1H -(cyclohexylmethyl)- 1H-indazole-3 –carboxamide) α-PEP; PV8; a-PHPP; α-pyrrolidinoheptiophenone (1-phenyl-2-(pyrrolidin-1-yl)heptan-1-one (1-fenil-2-(1-pirrolidinil)-1-heptánon))  15. N-(2-methoxyethyl)-N-(1-methylethyl)-2-(1-pentyl-1H-indol-3-yl)-4-thiazol-methanamine 16. N,N-diethyl-2-(1-pentyl-1H-indol-3-yl)-4-thiazol-methanamine  17. 5F-AMB, 5F-AMP, S-fluoro AMB, S-fluoro AMP (Methyl 2-({[1-(5-fluoropentyl)-1H-indazol-3-yl]carbonyl}amino)-3-methylbutanoate) 18. MXP, Methoxphenidine (1-[ 1 -(2-methoxyphenyl)-2-phenylethyl]piperidine) 19. 3F-phenmetrazine, meta-fluoro-phenmetrazine, meta-F-phenmetrazine (2-(3-fluorophenyl)-3-methylmorpholine)

Előzetes szakmai értékelés - javaslat C jegyzékre helyezésre 4F-PEP (1-(4-Fluorophenyl)-2-(pyrrolidin-1-yl)heptan-1-one) 5F-AMBICA; 5F-AB-144; 5F-ADBICA-144 (N-(1-Amino-3-methyl-1- oxobutan-2-yl)-1-(5-fluoropentyl)-1H-indol-3-carboxamide) ADB-CHMINACA (N-[1-(aminocarbonyl)-2,2-dimethylpropyl]-1- (cyclohexylmethyl)-1H-indazole-3-carboxamide) α-PBT; alfa-PBT; a-PBT; α-Pyrrolidinobutiothiophenone (2- (Pyrrolidin-1-yl)-1-(thiophen-2-yl)butan-1-one) Diclazepam 2-Chlorodiazepam, Ro 5-3448 (7-chloro-5-(2- chlorophenyl)-1-methyl-1,3-dihydro-2H-1,4-benzodiazepin-2-one)

Előzetes szakmai értékelés - javaslat C jegyzékre helyezésre I Diphenidine, 1,2-diphenylethylpiperidine; DPD; 1,2-DEP; DIPH (1- (1,2-Diphenylethyl)piperidine) MDMB-CHMICA (N-[[1-(cyclohexylmethyl)-1H-indol-3-yl]carbonyl]-3- methyl-valine, methyl ester) MEOP; Methoxypiperamide; metoxipiperamid; MEXP (1‑(4‑methoxybenzoyl)-4-methylpiperazine ((4-Methoxyphenyl)(4- methylpiperazin-1-yl)methanone)) TTA; MTA; Mephtetramine (2-[(Methylamino)methyl]-3,4- dihydronaphthalen-1(2H)-one) Nitracaine (3-(Diethylamino)-2,2-dimethylpropyl 4-nitrobenzoate)

Előzetes szakmai értékelés javaslat C jegyzékre helyezésre II MT-45 (1-cyclohexyl-4-(1,2-diphenylethyl)-piperazine) 4F-PV9 (1-(4-fluor-fenil)-2-(1-pirrolidinil)-1-oktanon; 1-(4-fluorophenyl)-2-(pyrrolidin-1-yl)octan-1-one) 13. 5-F-metil- AMB, 5-fluoro-MAMB (metil-[2-(1-(5-fluor-pentil)-1H- indazol-3-karboxamido)-3,3-dimetilbutanoát]; methyl-[2-(1-(5- fluoropentyl)-1H-indazole-3-carboxamido)-3,3-dimethylbutanoate) ADB-PINACA (N-(1-amino-3,3-dimethyl-1-oxobutan-2-yl)-1-pentyl-1H-indazole-3-carboxamide)

E-mail cím: vandlik.erika.add@oth.antsz.hu Köszönöm a figyelmet! E-mail cím: vandlik.erika.add@oth.antsz.hu OEFI honlapja: http://www.oefi.hu