Ljubov Orlova. 1902.02.11.,Zvenyigorod 1975.01.26., Moszkva Zongorista Énekes Táncművész Filmszínész A szovjet filmművészet első igazi sztárja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Móricz Zsigmond Családi háttere Iskolái Foglalkozása, munkája Művei.
Advertisements

Készítette: Sábián Róbert
SZTÁROK SMINK NÉLKÜL. Christina Aguilera A százarcú Christina egyetlen biztos pontja az orrában lévő piercing, másról sajnos nem nagyon ismernénk fel...
A muzsika hangja Maria Augusta Trapp.
 Ideális vezetőnek állította be magát.  Nem egy összefoglalt program, de számos olyan dolog szerepelt benne ami a későbbi náci Németország fontos.
A Fortepan fotómúzeum képeiből mazsoláztam.
Élet a falusi közösségben
Audrey Hepburn tanácsai a szépséghez
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Németországi beszámoló  Fontos információkról  Érdekes kirándulásokról  Színvonalas képzőhelyekről  Kedves emberekről  Szokatlan dolgokról  Precíz.
Szépművészeti Múzeum 1928 Gellért szálloda.
Erdei Judit Intézményi kommunikátor Kozsó több vasat tart a tűzben.
Béla gondolatai a házasságról
Selyem Melinda Mercédesz
Konsztantyin Eduardovics Ciolkovszkij
Kattintással előre Nőnek lenni A zene: Vangélisz: Glorianna (Himnusz a nőkről)
„Hosszú életem alatt megtanultam, hogy egész tudományunk, a valósággal összevetve , primitív és gyerekes – ennek ellenére ez a legértékesebb dolog, amivel.
Ivo Saliger: Párisz ítélete
A Szaltovói kultúra/2 A magyar érdeklődés kibontakozása (vázlat)
Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen NANE
Könnyek....
Matematika Eredete és története Kaszás Tamás.
Horváth Réka Az 1920-as évek Budapest,
Lous Comfort Tiffany ( ) Tiffany amerikai művész és ipari tervező, aki jól ismert műveit üveggel társítja. Az Art Nouveau (Új művészet) mozgalom.
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
Amint ezen a képen is látszik, Bella valószínűleg nagy állatbarát. A színésznő, modellként kezdte karrierjét. Több mint 20 filmben és televíziós sorozatban.
MÁTYÁS, AZ IGAZSÁGOS.
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Készítette: Vitéz Veronika Szegedi Tudományegyetem
Balatonfüredi Anna-Bál
MEGHÍVÓ Vasárnap „ Pest megyei természetismereti séta” Gyadai „ Hangya Dani) tanösvény.
Nemes Nagy Ágnes Született Budapesten január 3-án, ugyanitt halt meg augusztus 23-án.
Nemes Nagy Ágnes.
Készítette: Sümegi Dániel
Pumpus, a családi kutya gazdit keres!
Tehetséggondozás a Miskolci Egyetemen. „csak tanult emberek tarthatják fent a nemzetet, illeszthetik be Európába.” „csak tanult emberek tarthatják fent.
Modern idők Modern Times (1936). Információk a filmről Rendező:Charles Chaplin Producer:Charles Chaplin Forgatókönyv:Charles Chaplin Operatőr:Ira H. Morgan.
1. Szabadság és boldogság különféle értelmezése Dr. Skrabski Árpád főiskolai tanár Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kass János: Az Isten tenyerén.
„Női szemmel minden más?!”
A korai avantgárd és a film
Az átmeneti korszak Európában – 1917 Narratív összegzés mozija – Tom Gunning A film elit kultúrához való közeledése A film tömegmédiumként való.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT LOVÁSZI ATTILA.
Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Charlie Chaplin 14/C. Élete: 1889-ban Londonban látta meg a napvilágot. Apja otthagyta őket, az anyja pedig elmegyógyintézetbe került. Árvaházban töltötte.
Patrick Wayne Swayze (Houston, augusztus 18. – Los Angeles, 2009
Jegyzet Összeállította: Nikli Károly 2013
:07:02 Elizabeth Rosemond Taylor febr. 27.-én született Londonban, - kétszeres Oscar díjas, angol-amerikai színésznő. Nevének közismert.
Statisztikai eszközök a multimédiás kurzuselemek hatékonyságának elemzésére T. Nagy Judit
Kalapos Éva D.A.C..
Leonyid Utyeszov Odessza Moszkva Énekes ◦ Dzsessz ◦ Sanzon Zenész ◦ zenekarvezető Színész.
Készítette: Ócsai Gerg ő „Gondolkodom, tehát vagyok” Tovább.
A kézművesség történeti áttekintése A hagyomány szerepe előadó: Bangó Aliz.
Árpád-házi Szent Erzsébet
Az Európai Unió.
Marketing és innováció. A Lego történelme 1932, Dánia, Ole Kirk Christiansen „leg godt” - „játssz jól” 1947 – műanyag játékok Kezdeti sikertelenség 1958.
A harmonikus rezgőmozgás származtatása
A csodálatos Az érzéki Az Anya A szerető.
Sétahajózás a Dráván A Dráva, Magyarország egyik legvadregényesebb és legtisztább vizű folyója. Néha olyan érzése támad az utazónak, hogy egy dzsungelfolyón.
Szénási András Szilárd G0H05P
MEGHÍVÓ természetismereti kirándulásra. Csobánkai „Erdőszéle” tanösvény Szombat Foto:Telek és internet Zene: Giovanni.
Örökmozgó Kazinczi Cintia.
Készítette: Peterdi Panna. Tartalom 1.Története 2.Felhasználói 3.Videó+film 4.Előnyei 5.Hátrányi.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Fiatalon!!! Időssebben!!!!! Id. Markó Károly a Felvidék egyik akkori szellemi központjában, Lőcsén született. Fiatalon is festőnek készült, de pályája.
Sivatagon és vadonban. Henryk Adam Aleksander Pius Sienkiewicz Lengyel regényíró 1846-ban született Lengyelországban elszegényedett nemesi család gyermekeként.
Zrínyi Ilona ( ) 1643-ban,Ozalj várában született. Szülei:Zrínyi Péter horvát bán és Frangepán Katalin Több nyelven beszélt, lovagolt,edzette testét.
Szeretnéd, hogy gyermeked szívesen és gátlások nélkül beszéljen majd angolul? Szeretnéd, ha minél korábban, Te magad vezethetnéd be játékosan az angol.
Kazinczy Ferenc
~Paulay Ede rendezésében~
Előadás másolata:

Ljubov Orlova

,Zvenyigorod , Moszkva Zongorista Énekes Táncművész Filmszínész A szovjet filmművészet első igazi sztárja

Családja nemesi származású Tolsztoj rokona Tosztoj és Szuhotyin Krasznaja Poljanában sakkoznak

Saljapin: „Ebből a lányból egyszer híres színésznő lesz.” Saljapin gyerekekkel Köztük legfelül a gyermek Ljubov Orlova

1919-től 3 évig a konzervatóriumban tanult Később a Moszvai Színházművészeti Főiskolán táncot tanult 1926-ban a Nyemirovics Dancsenkóról elnevezett zenés színházban dolgozott, ◦ kórusban énekelt ◦ színészetet tanult ◦ balett-órákra járt

Első férje Andrej Berzin (mezőgazdasági népbiztos), 1930-ban letartóztatták, ezt követően elváltak 1933-ban ismerkedett meg Grigoríj Alexandrov filmrendezővel Több filmjében szerepelt Vidám cimborák

Kapcsolatuk a Vidám cimborák forgatásán vált igazán szorossá. Alexandrov elvált feleségétől, majd összeházasodott Orlovával

Sztálin véleménye „Tessék, ez egy jó ötlet. Nálunk meg okoskodnak és borongós »újjáépítési« meg »átnevelési« történetekben keresik az újat. Nekem nincs ellenemre ezeknek a problémáknak a művészi feldolgozása. Épp ellenkezőleg. De tegyék úgy, hogy derűs, élénk és vidám legyen.”

Filmikon A korszak ikonja lett! Megtestesítette a szépséget, fiatalságot könnyedséget, vidámságot, ragyogó fogsora, fehér bőre, szőkesége kultuszteremtő, mozgalmat indított el A pszichiátriában ismernek is egy Orlova-szindróma elnevezésű tünet- együttest, amelynek lényege, hogy nők ezrei megszállottan próbáltak hasonlí tani rá

Vitalij Woolf, neves színháztörténész és kritikus szerint Alexandrov Marlene Dietrich mintájára alkotta meg Orlovát: „káprázatos, mindig higgadt, nyugodt nő, aki gyakran váltogatja a szeretőit és idegen nyelveken is beszél”

Lyubov Orlova, Charlie Chaplin and Grigoríj Alexandrov

1947-ben a Velencei filmfesztiválom Ingrid Bergmannal együtt kapta meg a legjobb színésznőnek járó elismerést Utolsó filmjét (Seregély és lant), amelyben egy 20 esztendős lányt alakított, 72 éves korában forgatta

Filmek-videók Ljubov Orlova Cirkusz ( Circus (1936)) Fényes ösvény Vidám Cimborák A A