KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
A KÖZLEKEDÉSRENDÉSZET LEHETŐSÉGEI NAPJAINKBAN
The My Life - Az élet iskolája Önfejlesztő klub. Önfejlesztő klub képzései.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
Miért fontos a fiatal korosztályok pénzügyi jártasságának fejlesztése? Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnöke október 6.
KBSZ STRATÉGIA KBSZ SZAKMAI NAPOK - VASÚT Siófok, április 10. Bajkó Erika kommunikációs vezető.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Közösségfejlesztés és közösségi munka
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
Az iskolai könyvtár és a gyermek könyvtár együttműködésének lehetőségei.
A TUDÁS TÁRSADALMA A TUDÁSTŐKE TÉRNYERÉSE PARADIGMAVÁLTÁS: –A nemzetgazdaságok szerkezeti átalakulása: az ipar és a mezőgazdaság részarányának csökkenése,
Rendészeti feladatok a kerékpárosok közlekedésbiztonsága érdekében
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
Tanuló szervezet.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Gazdaság KKV felmérés szponzorációs ajánlat augusztus 2.
Az emberi tényező a közlekedésbiztonságban előadó: dr. Sárdi Erika, elnök.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
1 Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője I-IV. hónap közlekedési baleseti statisztikája, valamint.
Óberling József r. ezredes
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
EasyWay ITS Hungary workshop tervezett programja Házigazdai üdvözlés – Kovács Ákos MK vezérigazgató EasyWay áttekintés – dr. Lindenbach Ágnes ITS Hungary.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
A közúti közlekedésbiztonság alakulása Magyarországon;
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Az információrendszerek kialakulása
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
TÁMOP /1 Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért Hartal Katalin Marcali Kistérségi Többcélú Társulás.
A közlekedésbiztonság évtizede A közlekedési balesetekből származó tragédiák 50%-a megelőzhető lenne, ha legalább a következő 5 szabályt betartanánk.
Szükségletfelmérés TÁMOP /1.
2009 Tudatos vezető - Közlekedésbiztonság Pausz Ferenc GRSP Magyarország Szemben az árral? Budapest, március 19.
Nagykanizsa július – HEP munkatalálkozók tapasztalatainak összegzése- a szervezetek szemével Közös fellépési lehetőségek a tapasztalok.
KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG GYEREKSZEMMEL RAJZPÁLYÁZAT.
„Csellengő fiatalok” az ifjúságpolitika komplexitása Pécs, március 23.
Stressz-teszt. 2 Kampány fajtája: Életmódváltást támogató edukációs program Kategória: Egyéb, a többi kategóriába be nem sorolható médiacsatorna Kampányidőszak:
Berta Tamás, k özpontvezető Tóth Viktória, projektkoordinátor Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A közlekedési.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
„ Kalandvágyból felelősség” Ismerjük meg az Ifjú Polgárőrt Dr. Christián László PhD tanszékvezető egy. docens NKE RTK.
„A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM – 15 – MI – 0092 projekt szakmai bemutatása Összeállította: Dr. Dobos László 3.KEMA Kuratórium.
Budapest, március 24. A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály.
ALKOHOLIZMUS ELLENI MEGYEI EGYESÜLETEK ÉS KLUBOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE, MAGYAR KÉKKERESZT EGYESÜLET, KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT HÁLÓZAT ÉPÍTÉSE.
IBD betegek életminőségét befolyásoló objektív és szubjektív körülmények felmérése Június MCBBE egyesület beteg tagjai között végzett kérdőíves felmérés.
Tervezési folyamat.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,2%
Miskolci Járási Hivatal
Az AE Szövetség szervezet fejlesztése
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Személysérüléses közúti balesetek száma: +1,4%
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ

Tudatos Vezetők Klubja

A tudatos vezetés – valamennyiünk érdeke

A biztosítás és a múlt A díjképzés a múltbeli káresemények alapján történik Az elemzés elsődlegesen a járművezetőt érinti A járművezetés feltételezhető területe Életkor Járművezetési tapasztalat

A biztosítás és a jövő Szabad – akár évenként is – az ügyfélmozgás Költséges emberi erőforrás igény Nehezen kimutatható a megtérülés?! Biztosítási szocializáció Ritka az egyedi biztosítói proaktivitás, mivel:

„Mindenki másként csinálja?” NEM A KÖBE IGEN

Tudatos Vezetők Klubja Folyamatos interaktív kommunikáció az ügyfelekkel!

Tudatos Vezetők Klubja Havonta: rendszeres információk, aktuálisan megtörtént balesetekről beszámolók – a tanulságok levonásával, új közlekedésbiztonsági tesztek.

Tesztek, információs anyagok fő témakörei

A gyorshajtás, az ittas vezetés veszélyei Az elalvás vészhelyzetének kezelése A gyermekbalesetek, gyermekbiztonsági berendezések (autós ülések) A passzív biztonság (biztonsági öv, légzsák) A bírságolási szabályok A gépjárművek téli felkészítése

Tesztek, információs anyagok fő témakörei A motorkerékpárosok, kerékpárosok biztonsága A téli/nyári üdülésre felkészítés (gépjármű felkészítése, utasbiztosítás/gépjármű assistance/) Közlekedés az autópályán A városi közlekedés Gyermekek (iskolák környéke), idősek a közlekedésben Vezetéstechnika

Céljaink Azok megszólítása, akik többet akarnak tenni a családjuk és a saját biztonságuk érdekében. Nem sokkolunk, hanem gondolkodásra késztetünk. (Tanuljunk mások hibáiból!)

Céljaink

A felkészültebb, több tudással rendelkező gépjárművezetői kör bővítése. Partnereink, olvasóink, tagjaink tudatosabb, tapasztaltabb, felelősségteljesebb vezetővé váljanak.

Mindezek alapján alapvető célunk… …a balesetmentes vezetés – új, hatékony módszerrel történő – elősegítése.

„GRSP Magyarország - Partnerség a közlekedésbiztonságért”

Együttműködés elősegítése a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Kapcsolattartás a közlekedésbiztonság területén érintett tárcákkal és szakmai szervezetekkel. A közlekedésbiztonság hatékony megjelenítése a hazai oktatásban.

KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A balesetek számának, súlyosságának csökkentése.

KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A balesetek főbb kiváltó okainak felmérése (pl. GRSP kutatások KÖBE ügyfelek bevonásával).

KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés A szabályos, biztonságos közlekedési magatartás tudatosítását szolgáló kommunikációs kampányok megvalósítása (KÖBE részről pl. maga a TVK oldal, ill. a közlekedésbiztonsági rajzpályázat).

KÖBE – GRSP közös célok, feladatok, együttműködés GRSP által elkészített statisztikák, elemzések bemutatása TVK tagoknak.

A tagok teendői, lehetőségei

Regisztrálni az oldalra új témák megismerése új kérdőív (teszt) kitöltése (a teszt kitöltését követően megjelennek a tudást ellenőrző helyes válaszok) Havonta belépni

A tagok teendői, lehetőségei

Az aktuális témához kapcsolódó tanulságos (a helyes válaszokat is érintő) cikkek figyelmes elolvasása. Korábbi hónapok témái, tesztjei újra átnézhetők. Elmulasztott hónap esetén a teszt pótlólagos kitöltése.

Tagságot vállalók feladata, lehetőségei Friss baleseti hírek, képekkel. Több gépjármű, egy szerződő esetén elég egyszer regisztrálni. TVK ügyfeleknek külön support cím (regisztrációval, tesztekkel kapcsolatos kérdések, észrevételek).

TVK/Ügyfélkapu új regisztrációk száma évenként

TVK/Ügyfélkapu regisztrációk összesítése

Havonta kitöltött kérdőívek összesítése

Beszédes számok Tízezres nagyságrendű állomány viselkedését elemeztük. Az évi, legalább 10 belépéssel rendelkező klubtagok esetében a kárgyakoriság csökkenése elérte a 20%-ot!

Vége? Csak e rövid áttekintésnek. Az innovatív balesetmegelőzési tevékenységünk töretlenül folytatódik. A fontos társadalmi felelősségvállalás mellett ez gazdaságilag is megtérülő befektetés egy biztosító számára. Különösen nagy érték ez, ha ezzel – biztosító egyesületként – a tagság érdekeit is szolgáljuk.