Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Területi államigazgatási szervek
Advertisements

Az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzési rendszer fejlesztése
Államháztartási belső kontroll standardok
Szervezetfejlesztési Program
Humán rendszerek, közszféra
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Molnár László tanügy-igazgatási igazgatóhelyettes BPI
Belső kontrollok, belső ellenőrzés aktuális kérdései
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
BEFEKTETÉSI ALAPOK - FŐBB JELLEMZŐK
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Akkreditált intézmények és programok ellenőrzése Jókai István a FAT elnöke.
A pénzügyi és gazdálkodási felelősségvállalás szabályozása
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
A környezeti hatástanulmányok készítése vállalkozói szemmel
A belső könyvvizsgáló iroda tevékenységének rövid leírása Hargita Megye Tanácsa RO Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: , Fax:
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
DOKUMENTUMKEZELÉS.
„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel február 15.,
A kontrollok szerepének felértékelődése a közszférában Domokos László Az Állami Számvevőszék elnökének előadása Belső Ellenőrök Magyarországi Közhasznú.
A FOLYAMATBA ÉPÍTETT ELLENŐRZÉS JELLEMZŐI
A 100%-os helyszíni ellenőrzés koncepciója
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program ( ) folyamatos és félidei értékelése Tájékoztató a évi értékelési tevékenységről a Monitoring.
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program ÁROP November 12. Teljesítménymenedzsment fejlesztési módszertan Előadó: Tóth Dorottya.
Az első lépések Dr. Kadocsa Ildikó, osztályvezető
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A belső kontroll rendszer hatékony működtetése
MNB felügyeleti integráció
Biztosítók irányítási rendszere
Budapest, december 9. 1 A könyvvizsgálói közfelügyelet szerepe és a Közfelügyeleti Bizottság tevékenysége ben Fekete Imréné.
Belső kontrollok és a könyvvizsgálat az államháztartásban
A helyi önkormányzatoknál végzett belső ellenőrzés az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai tükrében Dr. Sepsey Tamás – számvevő igazgató Magyar.
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
1 XI. Országos Minőségellenőrzési Továbbképzés Budapest, szeptember 5. SZAKMAI AKTUALITÁSOK - KÉRDÉSEK Előadó: dr. Ladó Judit MKVK Szakmai alelnök.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
ISO : 2011 – energiairányítási rendszer (EIR)
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A belső kontrollok és kockázatelemzés az Integritás felmérés alapján
A költségvetési tervezés megbízhatóságához és megalapozottságához szükséges belső kontrollok kialakítása és működtetése Összeállította: Kiss Péter pénzügyi.
főigazgató-helyettes
II./H. PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉS VÉGREHAJTÁSI ELLENŐRZÉS JAVÍTÁSA
Dr. Fekete István Integrált kockázatfelmérés informatikai támogatása: Szigma Integrisk Budapesti Corvinus Egyetem Balatonalmádi január
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
ÜNNEPÉLYES MEGYEI TANÉVNYITÓ

Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
MINŐSÉG A SZAKFELÜGYELETBEN
KÖZHASZNÚ SZERVEZETEK. irányadó jogszabályok: az egyesületi jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról.
Intézményi minőségfejlesztés (TÁMOP-3.1.8)
INTÉZMÉNYI KÖR NYILVÁNTARTÁS AKKREDITÁCIÓ ENGEDÉLYEZÉS.
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Az Állami Számvevőszék önkormányzati ellenőrzési tapasztalatai Előadó: Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
A KORMÁNYZATI ELLENŐRZÉSI HIVATAL - új szabályozás, új feladatok január 1-jétől - Dr. Tari Beatrix – főosztályvezető április 19.
Kockázati értékelés kis szervezetekben Tar György Szeged, 2013.október
Központi koordináció feladatai a as programozási időszakban.
Adatvédelem – közérdekűség, átláthatóság, nyilvánosság
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Ide kerülhet az előadás címe
Belső ellenőri klub A költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzéséről Nagyné Véber Györgyi Saldo Zrt
Belső ellenőrök szakmai képzésének kérdései
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál Szalkay István ügyvezető, belső ellenőrzési szakértő revisionSOFT Kft. 2014 szeptember 10-12.

A cégcsoport bemutatása 15 éves belső ellenőri tapasztalat Folyamatos belső ellenőrzési jelenlét ebben a szektorban Éves szinten 80-100 jelentés készítése a Szalkay Belső Ellenőrzési Irodán belül (www.szalkay.hu) Informatikai támogatás biztosítása (revisionSOFT informatikai rendszer)

Belső ellenőrzés <-> Belső kontroll A két rendszer nem ugyanaz [370/2011. (XII. 31.) Korm. Rendelet] A belső kontroll egyik eleme a belső ellenőrzés A belső kontroll kialakításban az ellenőr ténylegesen nem vehet részt Mindkét rendszer bevezetése és működtetése KÖTELEZŐ!

A belső kontroll öt eleme A kontrollkörnyezet kialakítása (szervezeti struktúra, hatáskör, etikai elvárások, humánerőforrás kezelés, munkakörök) A kockázatkezelés folyamatának újragondolása (szabályzat, stratégia) Kontrolltevékenységek kialakítása (kötelezettség vállalás, FEUVE részletezése, feladatkörök elkülönítése, engedélyezési folyamat.) Információ és kommunikációs rendszer működtetése (szabályozás, adatvédelem) Nyomon követési rendszer kialakítása (eseti nyomon követés és független belső ellenőrzési rendszer)

A belső kontroll felépítése Az egész szervezetre vonatkozó stratégiai terv Szervezeti ábra Indikátor (gazdaságosságot, hatékonyságot, eredményességet jelző mutatószám) Szabálytalanság kezelési eljárásrend (felelős kinevezése) Munkaköri leírás minta (egységes) Ellenőrzési nyomvonal (minden szervezeti egységre) Kockázatok értékelésének módja; Kockázatkezelési szabályzat Éves képzési terv (szervezeti és egyéni) Teljesítmény értékelés módszertana (adatlapjai) Etikai kódex Kontroll dokumentáció (kötelezettség vállalás, négy szem elve,) Adatvédelmi szabályzat Munkakör átadás szabályozása (rotáció) Kommunikációs szabályzat Iratkezelési szabályzat Monitoring stratégia

A belső ellenőrzés kialakítása Főállásban kinevezett közalkalmazott, köztisztviselő vagy kormánytisztviselő Megbízási szerződés magánszeméllyel Vállalkozói szerződés belső ellenőrzést végző céggel (2-3_kötött tartalmi elemek) Minden esetben a Belső Ellenőrzési Kézikönyv (BEK) alapján kell a munkát elvégezni A BEK minta az NGM honlapjáról letölthető

A belső ellenőrzés feladatai A kézikönyv kétévenkénti kötelező aktualizálása A belső kontroll rendszer felügyelete Jelentés készítés, intézkedési terv és az arra készült beszámoló realizálása A kötelező nyilvántartások vezetése Éves terv és beszámoló (összefoglaló) készítés a jegyző felé (NGM módszertan alapján)

A belső ellenőrzés hiányosságai (1/3) Nem alakítják ki a BE. rendszert Az SZMSZ-ben nem térnek ki a belső ellenőrzésre A funkcionális függetlenség nem biztosított. Nincs vagy nem aktualizált a belső ellenőrzési kézikönyv A belső ellenőrzésnek nincs stratégiai terve

A belső ellenőrzés hiányosságai (2/3) Nem végeznek a tervezés előtt kockázatelemzést Az éves terv tartalma és formája nem felel meg a jogszabályoknak A képviselő-testület nem hagyta jóvá az éves belső ellenőrzési tervet A jelentéshez nem kapcsolódik ellenőrzési program A belső ellenőr képesítése nem megfelelő

Az ellenőrzések hiányosságai (3/3) A belső kontroll rendszer értékelése elmarad Az erőforrásokkal való gazdálkodás és a vagyonmegóvás ellenőrzése nem kap hangsúlyt A költségvetésből céljelleggel adott támogatások ellenőrzése hiányos A jelentések tartalma és formája nem a jogszabályokra épül NEM KÉSZÜL intézkedési terv, beszámoló !!!

A belső ellenőrzés céljai lehetnek: Éves szinten 8-10 ellenőrzés lefolytatása 1 fő belső ellenőr tekintetében A rendszerellenőrzések növelése, egy évben 2-3 ilyen vizsgálat elvégzése Jogszabályok, módszertanok követése Folyamatos belső kontroll vizsgálat Informatika és adatbiztonság növelése

A célok eszközei a következők: Az ellenőrzést valóban akaró szervezet Megfelelő forrás biztosítása Informatikai alapokra helyezés Realizálások nyomon követése A belső kontroll kialakítása és fenntartása

Céginformáció Belső ellenőrzéssel kapcsolatban SZALKAY ISTVÁN iroda@szalkay.hu +36-30-6277093 A revisionSOFT rendszerrel kapcsolatban BARÁTH MÓNI info@revisionsoft.hu +36-30-4566282

Köszönöm megtisztelő figyelmüket !