Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Partnerl ogo Dieses Projekt wird im Rahmen des ETZ Programms zur grenzüberschreitenden Kooperation ÖSTERREICH-UNGARN durch den Europäischen Fonds.
Advertisements

Magyarország – Szlovákia határon átnyúló együttműködési program
A határmenti együttműködés „iskolapéldája” Előadó: Kiss Gábor projektvezető.
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Hogyan segíthet városán, településén? Az egészséges életmód szemlélet beiktatásával a település életébe.  Étkezési tanácsadással  Dohányzás ellenes.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Határmenti együttmûködés az EU-ban Mit jelentenek a Régiók? Klaus Klipp Fõtitkár Európai Régiók Gyûlése, Strasbourg.
Krúdy.
Comenius program készítette: Zakhariás Laura. „Egész életen át tartó tanulás“ Oktatás támogatása, minden korosztály számára, több programon keresztül:
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Egész életen át tartó tanulás „Egész életen át tartó tanulás” ■ Az „Egész életen át tartó tanulás” COMENIUS 2011 pályázat nyertese iskolánk COMENIUS 2011.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Nyilvánossági és tájékoztatási kötelezettségek Ékes Gyula, Váti Nonprofit Kft. Mátészalkai Területi Iroda Információs nap magyar partnerek részére, Békéscsaba.
A Nemzeti Iskolagyümölcs-Program megvalósításának tapasztalatai a KLIK Debreceni Tankerületében Pappné Gyulai Katalin tankerületi igazgató Dr. Pakurár.
Tehetségpont létrehozása
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
Magyarország-Szlovénia Határon Átívelő Vegyes Bizottsági ülés
D ISSZEMINÁCIÓS K ONFERENCIA „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV Miskolci Egyetem Eszterházy Károly Főiskola Károly Róbert Főiskola I. alprogram: Társadalmi.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
A kiadvány tartalma nem tekinthető az Európai Unió hivatalos állásfoglalásának. Projekt megnevezése: Tudással a kulturális értékekért – intergenerációs,
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Idegen nyelvi fejlesztés Balog Éva TÁMOP / RIDENS Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „Innovatív speciális szakiskola”
TAPASZTALATAIM A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRÓL MŰVELTSÉGTERÜLET SZOCIÁLIS ÉLETVITEL ÉS ÉLETMÓD KÉSZÍTETTE: VARGA GABRIELLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
INTERREG IIIC Szolnok, INTERREGIONÁLIS EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS INTERREG PROGRAMOK MAGYARORSZÁGON „Centurio Szeminárium” RÓZSA Diána Program menedzser,
TERÜLETI PAKTUM. A PAKTUM BEMUTATÁSA szeptember 25-én aláírták a Területi Foglalkoztatási és a Társadalmi Integráció a Központi Régióban Paktumot.
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
Az idegenforgalom lehetőségei a határmenti régióban Dobis Ildikó, Győr,
„Egészséges étel az egészséges életért”
Szakmai munkánk a pályázatban
„Rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetése az SZLTISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményben” TÁMOP A -12/1– Szakmai munkánk.
„Migráns tanulók a magyar közoktatásban” Oktatási és Kulturális Minisztérium Társadalmi Megújulás Operatív Program „BÁBEL- interkulturális pedagógia porjekt”
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
„Walls talk” projekt „Walls talk” projekt Katedra Gimnázium,
Németország BESZÁMOLÓ 2014 Szakmai gyakorlat Németországban.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola Tokaj2007. január 31.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
„Enterprising, healthy and creative” Comenius Iskolai együttm ű ködési projekt 2012/ /14.projektév Pályázatkiíró Magyarországon: Tempus Közalapítvány.
CURIE TEHETSÉGPONT. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Tehetségpontok mind Magyarországon, mind a határon túl élő magyarlakta részekre kezdeményezi és támogatja.
A határmenti programok aktuális állása
Turizmus a megyei területfejlesztési stratégiában és Vas megye turisztikai jellegű projektjeinek bemutatása.
Összefoglaló információk a térségi integrált szakképző központok alapadataiból Baskiné Lipka Gabriella Koordinációs és kontrolling irodavezető augusztus.
A vendéglátóipari képzésről 2010.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Zöld óvodák és Ökoiskolák a köznevelési intézményekben
MÉCS konferencia március 21. Mezőtúr
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
Századfordulós ékkövek – tematikus kalandozások a szecesszió varázslatos világában HUSRB/1203/212/121 sajtótájékoztató Szeged, Dr. Igaz Ágnes.
Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország
Előadás másolata:

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program Középiskolák Egészséges Életmód Hálózata (Healthy Youth) címmel

Partnereink III. Béla Szakképző Iskola Szentgotthárd a Kétnyelvű Középiskola Lendva Vendéglátói és Idegenforgalmi Szakközépiskola Radenci

A megvalósítás időtartama két év augusztus augusztus 24.

Stratégiai cél A határmenti régió olyan területet képviseljen a térképen, amely kulturális, egészségügyi és természeti szempontból is kiváló élet- és munkakörülményeket biztosít.

A projekt iskolánkra eső költsége euro –Európai Regionális Fejlesztési Alap 85% –Állami társfinanszírozás 10% –saját hozzájárulás 5% amit a Taravis Kft szakképzési hozzájárulás keretében juttatott iskolánknak.

Téma Az egészséges életmód, különösen az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás szükségessége. Célunk határon átívelő középiskolai hálózat kiépítése, amely segíti, hogy egészségtudatos diákok kerüljenek ki az iskolapadokból. Az egészséggel kapcsolatos szemléletformálás, az aktív, egészséges életvitel kialakítása szerepel az iskolai Egészségnevelési Programokban, ez a pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy az eddigi hagyományos egészség- nevelés, felvilágosítás új elemekkel bővüljön.

Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban A jövő vendéglősei, szakácsai –az egészséges, lehetőleg helyben előállított, szezonális élelmiszerek felhasználását előtérbe helyezzék, –olyan alapanyagokkal dolgozzanak, melyek termelése kevesebb környezeti ártalommal jár, az ételek fogyasztói között kisebb arányú legyen a civilizációs ártalmakban szenvedő. A tanulók és az oktatók –szakmai tapasztalatokat gyűjtenek mind a két országban, –megismerik egymás étkezési kultúráját, –új eljárásokkal, alapanyagokkal találkoznak az egészséges ételek készítése során.

Az európai uniós projekteknél az együttműködés során a résztvevők –leküzdik a nyelvi akadályokat, –a kommunikációs gátakat, –felismerik a két nemzet közötti hasonlóságokat és különbségeket, –feltérképezik a közös gondokat és megoldási lehetőségeket.

Tartalom két konferencia, tíz tanulmányút, három hagyományos-egészséges ételkészítési cseregyakorlat, két életmódtábor, egészséghetek, gasztronómiai versenysorozat, mesterszakácsok bemutatói, akkreditált képzési programok, egyéb rendezvények