Túlfeszültség-védelmi eszközök forgalmazója: Glob-Prot Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Túlfeszültség-védelem Készítette: Berengyán Tamás és Bódi László.
Advertisements

Rendszerek energiaellátása 4. előadás
© 2004 DEHN + SÖHNEÜSS-Kompakt Schäden Villám-, és túlfeszültségkárok a gyakorlatból.
2004. április 29.1 A földfelszíni digitális televíziózás (DVB-T) frekvenciagazdálkodási kérdései A digitális televíziózás dr. Kissné Akli Mária Okleveles.
Nagy Tamás.  Nincsenek akadályozó, „megtörő” kábelek  Költséghatékony  Akár másodlagos hálózatként is használható  Folyamatosan fejlődik, gyorsul,
INTERNET 4 Az előadást készítette és előadja: 4 TAMASI ISTVÁNNÉ 4 Hegedüs Géza Általános Iskola.
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás  A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese.
Számítógépes hálózatok alapfogalmak
AZ INFORMATIKAI BIZTONSÁG
Számítógép hálózatok.
Az MSZ EN villámvédelmi szabványsorozat 3
Bemutatkozás.
EMC © Farkas György.
Az EMC védelem aktuális kérései az EU szabványok tükrében PROT-EL Műszaki és Kereskedelmi KFT Budapest Pasaréti u. 25.Tel./Fax:
Az EMC védelem aktuális kérései az EU szabványok tükrében MAGYAR REGULA 2010 FEHÉR ANTAL PROT-EL Műszaki és Kereskedelmi KFT Budapest Pasaréti.
Hálózati architektúrák
EMC szabványok osztályozás
KRONE 3/98 Folie 1 KRONE –A passzív hálózat KRONE 3/98 Folie 2 KRONE –A passzív hálózat Túlfeszültség védelem a hálózaton.
Elektromágneses terek, ártó-káros sugárzások az ember környezetében
Az MSZ EN villámvédelmi szabványsorozat 2
Az MSZ EN villámvédelmi szabványsorozat 1
Szigetelések igénybevétele Tamus Zoltán Ádám
Az elektromágneses környezet Bevezetés This slideshow is based on the following books and articles: David A. Weston, Electromagnetic Compatibility Principles.
Sándor Laki (C) Számítógépes hálózatok I. 1 Számítógépes hálózatok 6.gyakorlat Adatkapcsolati réteg MAC alréteg, ALOHA, CSMA Laki Sándor
13.a CAD-CAM informatikus
Vezeték nélküli átvitel
Elektromágneses terek, ártó-káros sugárzások az ember környezetében
EMC © Farkas György.
Elektromágneses kompatibilitás EMC
Számítógépes hálózatok világa Készítette: Orbán Judit ORJPAAI.ELTE.
HÁLÓZAT INTERNET. Weblap címek xikon/index.html xikon/index.html.
Esemény- és állapotvezérelt védelmi működés
Számítógépes Vírusok.
Csík Zoltán Elektrikus T
KISFESZÜLTSÉGŰ HÁLÓZATTERVEZŐ SZOFTVER
A VILLAMOSSÁG BIZTONSÁGTECHNIKÁJA
Szövegminta Szövegminta szövegminta. Szent István Egyetem Lorem ipsum…. Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar, Tel.: Fax:
Hálózati eszközök.
Teszt minta kérdések. Az alábbiak közül melyik korlátozza az optikai alapú Ethernet sebességét? Adótechnológia Az optikai szál abszolút fényvivő kapacitása.
Különleges épületek villámvédelme, villámvédelmi felülvizsgálat
PC Hálózatok.
Tartalom  Infrastruktúra meghatározása  Infrastruktúrák osztályozása  Kritikus információs infrastruktúrák  Információs infrastruktúrák támadása és.
modul 3.0 tananyagegység Hálózatok
EMC - Elektromágneses összeférhetőség
 Védelmek és automatikák  3. előadás.
1 Az EMC témaköre, EMC Irányelv Zavarok frekvencia tartomány szerinti elhelyezkedése Az EMC megvalósításának módszere.
EMC szabványok osztályozás
Villamos hálózatok védelmei Lapsánszky Balázs 2/14.E.
Üzemzavarok fajtái (Zárlatok és a Túlterhelés)
A kommunikáció eszközei Balogh Zoltán PTE-TTK IÁTT A televíziós adás-vétel elve.
Hálózati alapismeretek. 2 Chuck Norris születése óta a fordulórúgások általi halálozások száma %-kal nőtt.
Teljesítményelektronika
Hálózatok.
Kommunikáció a hálózaton Kommunikáció a hálózaton.
Gyakoroló feladatok Bernoulli egyenlet valós folyadékokra I.
Az Internet.
Az MSZ EN villámvédelmi szabványsorozat 4
A fizikai réteg. Az OSI modell első, avagy legalsó rétege Feladata a bitek kommunikációs csatornára való juttatása Ez a réteg határozza meg az eszközökkel.
A szünetmentes tápegység
Hálózatok a mai világban
Nyílt rendszerek összekapcsolása
Számítógépes hálózatok Páll Boglárka. Meghatározás A számítógépes hálózat, számítógépek és egyéb hardvereszközök egymással összekapcsolt együttese. Például:
1 Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar VET Villamos Művek és Környezet Csoport Budapest Egry József.
Hálózati eszközök. Router Az első routert egy William Yeager nevű kutató alkotta meg a 1980 januárjában Stanford Egyetemen.A feladata a számítógéptudomány.
Számítógép-hálózatok
I. generáció II. generáció III. generáció IV. generáció
Hálózatok.
TÚLFESZÜLTSÉGVÉDELEM
3. osztályban.
Az INTEGRÁLT RENDSZER Több egymáshoz kapcsolódó, egymást kiegészítő biztonsági rendszer összessége, szoftver és hardver elemekből felépítve.
Előadás másolata:

Túlfeszültség-védelmi eszközök forgalmazója: Glob-Prot Kft. hakel Túlfeszültség-védelmi eszközök forgalmazója: Glob-Prot Kft. Üdvözlés és a Glob-Prot Kft rövid bemutatása

A kritikus infrastruktúra túlfeszültség-védelme 1. 10/1-es szabály szerint: 100:10:1, ahol 100 a tényleges kár 10 a védelemre fordított összeg 1 a megelőzésre fordított összeg 10/1 szabály ismertetése röviden

A kritikus infrastruktúra túlfeszültség-védelme 2. Túlfeszültségnél és villámcsapásnál: KIALAKULÁSÁT MEGELŐZNI NEM LEHET, HATÁSÁT KELL CSILLAPÍTANI Villámok és azok kialakulása: felhő-felhő felhő-föld a villám és túlfeszültség kialakulásának rövid elmondása Zöld könyv: nem nevesíti a villámot, de a -természeti eredetű veszélyek, melyek az emberi tevékenységtől függetlenül, klímaváltozás, a természet erőinek hatására, elemi csapásként fordulnak elő. Tehát így benne van a villámlás is. Túlfeszültségek és kialakulásuk: Atmoszférikus (tipikusan villámcsapás, elképzelhető más is) Kapcsolási (kapcsolás következtéből fellépő túlfesz.)

Mi az EMC? IEC szerint: valamely berendezésnek vagy rendszernek az a képessége, hogy saját elektromágneses környezetében kielégítően működik anélkül, hogy környezetében bármi számára elviselhetetlen elektromágneses zavarást idézne elő. Kitekintés az EMC-re!

Feszültségkimaradás okozói Magyarországon Adott kritikus infrastruktúra jellemzői. Kisfeszültségű elosztó hálózat leginkább kitett a viharkároknak. Látszik, hogy az elosztóhálózat van a leginkább kitéve az időjárás hatásainak, így innen is jön a legtöbb kimaradás. Sérülékeny, így leginkább ez a terület a védendő. Forrás: HORVÁTH J. Ferenc, 2009 5 5

Villámsűrűség és a zivataros napok száma Rövid magyarázat

Túlfeszültség- és villámvédelem Eszközgyártók Tervezők Kivitelezők Felülvizsgálók Üzemeltetők Kinek mi a feladata, és hogyan kell egy villám és túlfeszültség-védelmi rendszert működtetni.

A hakel termékek térbeli elhelyezése egy kritikus infrastruktúrájú területen. Vasút; ipari központ; kórház, erőmű (nap) stb...

Ipari létesítmény túlfeszültség-védelmi szempontból részletezve. az adatkommunikációtól az energia-ellátásig.

hakel termékek Típus 1 (Class I (B osztály)) Típus 1+2 (Class I+II (B+C osztály)) Típus 2 (Class II (C osztály)) Típus 3 (Class III (D osztály)) Típus 3 (Class III) Nagyfrekvenciás szűréssel Telefonos, számítógépes, adatvonali hálózatok Termékcsoport bemutatása 0,4 kV és alacsonyabb

hakel termékek Középfeszültségű rendszerek túlfeszültség-védelme 1 kV- 39kV tartományban Termékcsoport bemutatása 1 kV és 39 kV között!

hakel termékek 1. Nagyteljesítményű gáztöltésű levezetők HGS 100 és HGS 100 EX nagykiterjedésű fémrészek összekötésére jelentős potenciálkülönbség esetén a nagyteljesítményű gáztöltésű cső begyújt és összeköttetést biztosít a potenciálkiegyenlítés idejére robbanásbiztos kivitelben is Kritikus infrastruktúra a olaj és gázipar

hakel termékek 2. Számítógép hálózat HAKELNET 4/250M 6 cat 5E/6 adat és kommunikációs hálózatokon 100 Mbit/s átviteli sebességgel Kritikus infrastruktúra a telekommunikáció

hakel Túlfeszültség-védelmi eszközök forgalmazója: Glob-Prot Kft. tel. + fax: +36 1 339 8604 e-mail: globprot@globprot.hu Könnyes búcsú