Készítette: Tóth Ildikó 2014. Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ EGRI VÁR ÉS ERŐDRENDSZER TURISZTIKAI ATTRAKCIÓINAK FEJLESZTÉSE
Advertisements

K REFORMÁCIÓ C SZÉKELYUDVARHELY KOLLÉGIUM E M 100 ÉV T.
Lakossági Fórum Miskolc,
Készítette: Tóth Ildikó Itthon eddig még nem látott méretű, mintegy 65 méter magas óriáskereket állít fel közösen a Belváros önkormányzata.
Iparművészeti Múzeum A főváros egyik legszebb látnivalója a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte, Zsolnay kerámiával fedett szecessziós palota. Gyűjteménye.
KIRÁNDULÁS ÓFALUBAN II. rész május 8.
KARÁCSONYI KONCERT as év rendezvényei BeeSmarter
Készítette: Albert Krisztina
Grassalkovich-kastély kertje, Gödöllő
Világörökség •A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat.
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
MANORKA projekt Magyar – Norvég Kapcsolatok
Vargáné Gálicz Ivett PhD hallgató Szent István Egyetem
NYON 1.
Világörökség 2012 A Várnegyed bemutatása. Az örökség olyan érték, amelyet a gyermekek a szüleiktől kapnak, s megőrzik azt saját gyermekeiknek.
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
A Puskin u. 3. épületünk, egykori ( ) munkahelyünk a évi felújítás után. Az épület, úgy gondolom, visszakapta vagy legalább részben visszanyerte.
„Dunának, Oltnak egy a hangja”
Zsidónegyedek és zsinagógák. BerlinBudapest  Múzeum  Vallási funkciót nem tölt be  Vallási és kulturálisközpont  Turisztikai központ  Emlékhely.
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Laura első nagylemeze 2013.december.10-én,a JOY Magazin terjesztésében jelent meg. A rajta szereplő dalok pedig: 1.Úgy szállj! 2.Élj pont úgy! 3.S.O.S.
Budavári Palota funkciójának, struktúrájának fejlesztése
A Királyi Palota egykor és ma
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
RENDEZVÉNYSZERVEZÉS TÖRTÉNETE
Készítette: Greges Dániel
Tokaji múzeum.
Budapest.
Budapest turisztikai marketingje Készítette: Géra Gabriella.
Barokk A barokk sajátos stílusai épületekre vonatkoztatva.
Magyarország Lánchíd.
9/21/2008 Hop Ferenc, Hungary. Károlyi Palota 1 Hop Ferenc Keletázsiai Művészeti Múzeum és a Károlyi Palota, Budapest A „Magyar Kulturális Örökség Napjai”
Budapest nevezetességei!
Andrássy út Hősök tere Vajdahunyad vára
Jókai Mór Városi Könyvtár, Pápa
Ismerd Meg Egert Készítették: -Soltész Bence -Takács Tamás
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
Készítette: Bujdosó Villő
Magyar Nemzeti Múzeum ( )
A VÁROSREHABILITÁCIÓS KERET FELHASZNÁLÁSA ÉPÜLET KÖZTÉR 2013 előtt 2013 évben kifizetés: 12 milliárd Ft 8 támogatott kerület; 3 nyereséges. keret: 5 milliárd.
Unger Tamás, alpolgármester A 3. változatban teljes felújítás keretében átépülésre kerülnének a meglévő utak, és a járdák. A jelenlegi burkolt.
Ügyintézés az új típusú, második generációs kormányablakban
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
ÖRÖKSÉGGAZDÁLKODÁS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS VESZPRÉMBEN. AZ 1000 ÉVES VESZPRÉM „A KIRÁLYNÉK VÁROSA” –A történelmi múlt fontossága Két pólusú városi struktúra.
BMSZKI Szabolcs utcai Átmeneti Szálló bemutatása
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Kastélyok és várak szerepe a turizmusban
Világörökség A világnak már számtalan vidéke, természet és ember alkotta értéke nyerte el a világörökség címet elősegítve ezzel védelmüket és fennmaradásukat.
Budapest Turisztikai Marketingje Készítette : Romolhatatlan Norbert.
Muziek - The Shadows MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulás Ferenc-hegy és Szemlőhegyi barlang felszíne Szombat Foto:Telek.
A Gödöllői Királyi Kastély kiemelt projekt keretében történő fejlesztése Budapest, Vajdahunyad vára, február 24.
KARÁCSONYI KONCERT Információs Technológiai és Bionikai Kar.
Magyarországi művészet
Susann Nordströms Orkester - True Love
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Museé d’Orsay Párizs Panyik Sára.
Gersekaráti IKSZT – esély és lehetőség a közösség szolgálatára IKSZT Szakmai nap, Bak,
Kerényi Erika Management technikák fő területei 1. Vezetési módszerek 2. Stratégiai tervezés 3. Szakmai és üzleti terv 4. Változásmanagement.
ALKOTÓTELEPEINK MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ A SZEGEDI ÖNKORMÁNYZATTAL KÖTÖTT EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS NYÚJT BIZTOS ANYAGI HÁTTERET. VÁROSUNK SEGÍTSÉGÉT EZÚTON.
MEGHÍVÓ Budai várhegy alja Természetismereti séta
Projektzáró rendezvény
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Tóth Lajos VKM államtitkár között
Magyarországi Barangolások A Budai Várnegyedben
Mont Saint Michel Zene: Masters Of Chant – Brothers In Arms.
1.
Előadás másolata:

Készítette: Tóth Ildikó 2014.

Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg kereskedelmi funkciót töltött be, árkádsorai egykor üzletekkel voltak tele tól 1888-ig az északi szárnyában működött a Budai nőipari tanműhely, től 1895-ig pedig a Történeti Arcképcsarnok volt itt látható. Az 1890/91-es tanév- től 1918-ig női festőiskola kapott helyet az épületben ben Stróbl Alajos volt az első szobrász, aki a bazár árkádsorán saját műtermet tudhatott a magáénak.. A második világháború alatt súlyosan megrongálódott. Az épületben működött 1961 és 1984 között a Budai Ifjúsági Park (becenevén „Ifipark”, mely számos zenei rendezvénynek, koncertnek adott otthont ban egy Edda koncert során a park bejáratához vezető lépcső kőfala leomlott, majd állapota ezután folyamatosan romlott, ami az épület teljes lezárásához veze- tett. Az Ifipark bezárását követően majdnem 30 évig szinte semmi érdemleges nem történt, majd a rekonstrukcióról november 8-án hozott határozatot a kor- mány és decemberben kiemelt beruházásnak minősítették. A felújítás 2013 elején kezdődött és most már majdnem teljes pompájában láthatjuk az épületegyüttest. A Várkert Bazár fejlesztése nem csupán műemléki rekonstrukció, tehát nem csak a Világörökség részét képező épületegyüttes és a kapcsolódó kertek korhű helyreállítá- sa. Ennél többről van szó: a felújított épületegyüttesben kiállítóhelyiségeket, multi- funkcionális rendezvénytermet és alkotóműhelyeket is kialakítanak. Emellett a láto- gatókat kiszolgáló vendéglátóhelyek nyílnak és turisztikai információs pont is létesül (információ az internetről)

AZ Ybl bicentenárium alkalmából kiírt rajz és fotópályázat anyagából kiállítás a kiállítótérben

A multifunkcionális rendezvényterem egyik részében a „Budapest modell” vagyis a főváros belső kerületeinek kicsinyített mása.

Vége, kilépés kattintással