Auschwitz Album - Utazó kiállítás -.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ami a Tiéd.
Advertisements

A négy gyertya.
Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
7 nap 7 hónap 7 év.
A HÁROM FA.
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Kedves kis történetek Magdika.
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
3 X 7 CSODA.
VAN Választásunk? Munkától lóg a nyelve.  Milyen lehet az IQ tesztje? Ha jól van beállítva a stopper, válasza egy kérdésre sem nyer.
A nőkről.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
Ádventi gyertyagyújtás 1. műsor
Hadházi Dóra Brauhaus zum Löven. Elindulás, utazás Németországba én éjfélt ütött az óra, mikor elindult buszunk, hogy összeszedje kis csapatunk.
Létezik valamilyen emberi alkotás, amely megközelíti a természet szépségét? Talán a zene! Kapcsolja be a hangszórókat!
Karácsonyi óhaj.
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
"Keresd az életben mindig a szépet
Feltétel nélküli szeretet
Női önbizalom....
ALAPIGE: 1Kir 3,
A négy gyertya Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya.
- Szép jó reggelt, Boribon!
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Drága Mami!.
Drága Édesanyámnak, kit a világon
\ A modern és fenséges Airbus 380, az Atlanti óceán fölött repült, New-York felé.
Gyönyörködni a nők mellein, jó a férfiak egészségének, segít, hogy tovább tudjanak élni. Erre jöttek rá német tudósok, miután több éven át ezt megfigyelték.
EGY FELESÉG VALLOMÁSAI
PéPéeS Tökéletes mese «lássuk» PéPéeS
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
A jó cselekedet Egy pohár tej Egy nap, egy fiatal legény házról házra járt, mivel nagyon éhes volt. Nem volt már egy fillére sem, mert minden pénzét.
Adventi négy gyertya.
A pillanat elmúlik. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
KÉT IGE Isten és Jézus dicsőségéről IMA
Michal Snunit A lélekmadár
Egy hűvös reggelen a washingtoni metró egyik állomásán megállt egy ifjú és hegedülni kezdett. 45 perc alatt 6 szerzeményt játszott, mindet Bachtól. Becslések.
Azt mondják.
AZ ÉLET NAPOS OLDALA.
Nem kell,hogy megbocsáss…
Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy király.
A négy gyertya.
Mielõtt Anya lettem Fõzhettem magamnak meleg ételt.
I. Eltér-e az alany-állítmány viselkedése az alárendelő szintagmáktól? Három helyen azt mondhatjuk, igen, ez a régi elmélet mellett szól. (Oda-vissza kérdezhetőség,
„Igazságok”.
ÁDÁM-ÉVÁS VICCEK click.
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
1Mózes2,16-17; Jób1,6-22 Ter 2, Az Úristen parancsot adott az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz. De a jó és rossz tudás fájáról ne egyél, mert.
egy ici-picikét (Bokrétás András) Ha az alkoholizmusnak van határa, akkor én kettős állampolgár vagyok.
(Bokrétás András) Egyszerű ember volt az apám és nem hagyott semmit se rám.
Bölcsességek, aforizmák
Az elátkozott krumpli-s mese
Miért boldogabbak a férfiak? a férfiak? Egyszóval – a férfiak boldogabbak, - na de mi mást is várhatunk az ilyen egyszerű teremtményektől...?
Bízd Újra Életed Krisztusra!
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Négy gyertya égett szép csendben.
Képek az Auschwitz Albumból
Jól számoltunk – e ?. Mennyi a munkaidő  A dolgozók fizetésemelést akarnak, erre így válaszol a munkaadó:  Nem szégyellik magukat?  Tudják önök tulajdonképpen,
Hazafelé. Anyám elköszönt. Búcsúzni kellett. S kérdése halk volt, mint a lehellet.
„teljesen elégő áldozat”
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
ÚTRAVALÓÚTRAVALÓÚTRAVALÓÚTRAVALÓ A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja.
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Holokauszt gyerekszemmel
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
Előadás másolata:

Auschwitz Album - Utazó kiállítás -

Megérkezés „A rámpa volt az Auschwitzba érkező vonatok végállomása. Éjjel-nappal jöttek a vonatok, hol naponta egy, hol naponta öt. És jöttek a vonatok egyik a másik után, legalább kétszázat láttam a rámpáról, ahová be voltam osztva. A végén már teljesen elfásult az ember. És jöttek, jöttek az emberek szakadatlanul, a világ minden tájáról, és mind ugyanarra a helyre, és az előző transzportok sorsáról ugyanolyan tudatlanul. De én tudtam, hogy két óra múlva ennek a hatalmas embertömegnek a kilencven százaléka már el lesz gázosítva.” (Rudolf Vrba)

Sorakozó „ - Férfiak balra! Nők jobbra! – parancsolta. Ezt a négy szót halkan, közönyösen, szenvtelenül mondta. Négy egyszerű, kurta szó. Mindamellett ez volt a pillanat, amikor elhagytam anyámat. Gondolkozni sem volt időm, máris apám kézszorítását éreztem. Magunkra maradtunk.” (Elie Wiesel)

Szelekció „Nem tudtuk még melyik a jó irány, a bal vagy a jobb, melyik út vezet a táborba és melyik a krematóriumba, de én boldognak éreztem magam, mert apám mellett maradhattam.” (Elie Wiesel)

(R.B. beregszászi suszterinas) Munkaképes férfiak „Sorba kellett állni, és ha valaki egy szót szólt, arra gumibottal 25-öt vertek. Hajunkat levágták, egész testünket szőrtelenítették, ruháinkat elvették, csak a cipőink és a derékszíjunk maradhatott meg és csíkos heftlingruhát kaptunk.” (R.B. beregszászi suszterinas)

(Judit Magyar Isaacson) Munkaképes nők „Meg akart ölelni, de visszahőköltem. Szép arca a kopasz koponya miatt tökéletesen megváltozott, vonásai élesebbek lettek, orra férfiasabbá vált. Hát csak a haj tette anyámat nőiessé?” (Judit Magyar Isaacson)

Munkára alkalmatlanok „Ez az egész halálgépezet egyetlen elven alapult, azon, hogy az emberek meg ne sejtsék, hogy hova érkeztek, és hogy mi vár rájuk. Hogy minden pánik nélkül, szép rendben vonuljanak a gázkamrába. A pánik főleg a kisgyermekes anyák esetében volt veszélyes. Mindebből az következik, hogy a náciknak alapvető fontosságú volt, hogy senki se gyanítson semmit, még asz utolsó pillanatban sem.” (Rudolf Vrba)

Kifosztás „Megint a bőség időszaka köszöntött a lágerre. Volt konzerv, gyümölcs, cipő, ruha, szép fehérnemű, pehelypaplan, szilvapálinka, no meg – ékszer. „Kanada”! Mit számított, hogy füstöltek a krematóriumok, hogy a holttestekkel teli gödrök emberzsírtól sisteregtek a tűzben. A tábor fellélegzett, mert a transzportokkal elfoglalt SS-ek most nem sokat törődtek a láger lakóival. Az aranyat lesték.” (Wieslaw Kielar)