SCBK Befektetés. SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„A jegybank kamatcsökkentési hajlandósága” Hamecz István ügyvezető igazgató „Új kormányos – régi gondok” GKI konferencia november 25.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék Vállalkozói Fórum.
Munkáltató és a részvételi intézmények Kisgyörgy Sándor ÉTOSZ.
A Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság éve december 15. Jaksity György elnök Budapesti Értéktőzsde.
PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK.
Concorde Hozamfizető Származtatott Befektetési Alap (EUR)
Vállalati pénzügyek alapjai
ÉRTÉKPAPÍR PIACI MŰVELETEK
Bankszámla és bankkártya MEGTAKARÍTÁSOK avagy Sok kicsi sokra megy!
Értékpapír piaci műveletek
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
„Többet ésszel, mint pénzzel” Rövidített segédanyag a projekt elkészítéséhez.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Tévhitek és tények a részvénybefektetésekkel kapcsolatban Jaksity György, a BÉT Igazgatósága elnökének sajtótájékoztatója.
A keynes-i gazdaságpolitika vége? Barcza György. USA gazdasági ciklusok 2.
17. fejezet A vállalati hitelfelvételi politika jelentősége
5. Banküzemtani előadás SZTE ÁPRILIS 18.
Hitelfelvételi problémák
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Pénzügyi-számviteli mutatók
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
KOCKÁZAT – HOZAM.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Mivel a bankszámla kamata általában igen alacsony, érdemes körülnézned a különböző megtakarítási/befektetési lehetőségek között. MIELŐTT VÁLASZTASZ A.
Kuti Mónika: Korlátozott finanszírozási flexibilitás.
Lakossági eladósodási és megtakarítási trendek Barabás Gyula Magyar Nemzeti Bank Budapest, november 25.
Magyar államadósság és a kötvénypiac
Fazakas Gergely Részvények árazása
Befektetési döntések Bevezetés
MagNet Magyar Közösségi Bank a hazai vállalkozásokért Dakó Andrea Invitel InnoMax Üzleti Reggeli.
A magyar tőkepiac A tőkepiacok szerepe a piacgazdaságban és a magyarországi tendenciák május 3. Jaksity György.
Horváth István, CFA K&H Befektetési Alapkezelő Zrt.
Az ÉV ALAPKEZELŐJE (MASTERCARD) A bevezetés IDŐZÍTÉSe Bilibók Botond.
Válság felé sodródik a magyar gazdaság A gazdaság állapota 4 Tovább csökkent a gazdasági növekedés, a legfrissebb adatok szerint 2,4 %-ra esett vissza.
Miért pont Magyarország? avagy Hogyan szerezzünk külföldi befektetőt?
Államadósság és állampapírpiac
I. A pénzügyi rendszer szerepe a gazdaságban
MABISZ Konferencia november 6. A biztosítók vagyonkezelésének aktuális kérdései Gáti László, marketing & értékesítési igazgató.
SIGNUM vállalkozásoknak Tóth Gyula xx.xx. Általános előnyök Személyzeti eszköz Pénzügyi eszköz.
A Tartós Befektetési Számla előnyei, működése, típusai, megnyitásának és megszűnésének módja.
SCBK Üdvözlünk a klubban!. SCBK Ti miért vagytok olyan fontosak?
A betétbiztosítás.
2008 válság. USA USA jegybank (FED) alacsonyan tartja az alapkamatot. Ez több hitel és jelzáloghitelhez vezet. A bankok nem teszik a pénzt a FED-be, inkább.
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában
Bankmérleg, forrás oldal
 Az elmúlt években ki kristályosodtak azok az alapelvek, amelyek meghatározóak a CIB Bank működése során, és továbbra is változatlanok:  Fenntartható.
Fizetési mérleg jelentés
Pénz- és tőkepiaci globalizáció
A pénz időértékének további alkalmazásai Gazdasági és munkaszervezési ismeretek, 2. előadás Készítette: Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Széchenyi István Egyetem Szalay György szakértő április 16.
Budapest Egyensúly Alap Az alap kezelője Richter Pál portfoliómenedzser július Az alap jellemzői KategóriaKiegyensúlyozott Az alap indulása2014.
MagNet Magyar Közösségi Bank Piac & Profit Klub Üzleti etikus cégek fóruma június 5. Dakó Andrea.
Vállalati pénzügyek alapjai
A Tőzsde és ami mögötte van Előadó: Pál Árpád. Piacok Értékpapírok piaca  elsődleges  másodlagos Időtáv szerint  pénz piac (ideiglenes újraelosztás)
A pénzügyi intézményrendszer 2004 közepén Dr. Nyers Rezső a Magyar Bankszövetség főtitkára Budapest, november 24.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói. 1. Likviditási mutatók Arányszámok, amelyek a rövid lejáratú kötelezettségek likvid eszközökkel való fedezettségét.
Pannónia CIG Eur Likviditási Alap július 31.
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
Múlt és jövő A 15 éves Budapesti Értéktőzsde szerepe a hazai tőkepiac fejlesztésében Szalay-Berzeviczy Attila elnök június 16.
A magyar gazdaság helyzete 2009 őszén MKIK, 2009 október 14
14 év szakmai tapasztalat
Vállalati pénzügyek II.
Budapest Paradigma Alap
17 év szakmai tapasztalat
12 év szakmai tapasztalat
A nemzetközi tőkeáramlások
Fizetési mérleg jelentés április
„Ne tegyünk minden tojást egy kosárba!”
Előadás másolata:

SCBK Befektetés

SCBK Megtakarítások A Magyar lakosság 7-szer több pénzt tart bankbetétben, mint befektetésben Bank betét Pénzpiac A megtakarítások fő szempontjai BIZTONSÁG VS NYERESÉG

SCBK Miért? Mert biztonságos Mert nyereséget ígér Mert likvid Államcsőd vagy bankcsőd? Akciós kamatokkal Lekötött betét bontása esetén kamatvesztés A lakosság nem racionális döntéseket hoz a befektetéseit illetően

SCBK Államcsőd/ bankcsőd Államcsőd: az állam fizetésképtelené válik, teljes bizalmatlanság, növekvő munkanélküliség, gyorsan növekvő infláció nagyobb adósság, bankcsőd. Bankcsőd: a bank fizetésképtelenné válik, a betétesek nem kapják meg a betétben elhelyezett pénzüket. Segítség az OBA 13 Millió Ft-ig. ( Amerikában 68 bank ment csődbe az elmúlt években ) Államcsőd kockázat Magyarországon A kormánynak jó? Az únió nem segít? A kormány is belebukna A támogatóik elesnének az állami megrendelésektől Elesnének az Uniós támogatásoktól Presztízs vesztés A nyugdíj után nem racionális döntés Magyarország jó adós Az IMF nem kér teljesíthetetlen feltételeket Ha az állampapír piac befagy az IMF hitelből megoldható a refinanszírozás A bizalmatlanság oka a bizonytalan gazdaságpolitika Az Unió adósságválságát is jelentősen mélyítené

SCBK Biztonság Szakértelem IdőDiverzifikáció Mi szükséges a nyereség optimalizáláshoz? Befektetési Alap egyedül ? Biztonság A befektetési alapok tulajdonosai a befektetési jegyek tulajdonosai. Az alapkezelő felszámolása esetén az alap tovább létezik és annak vagyonából csak a tulajdonosok részesednek ez nem képezheti a felszámolási vagyon részét.

SCBK Infláció Az eladósodottság megoldásának egyik eszközeként az államok az adósság elinflálását használják A bankbetétek vesztenek a vásárlóértékünkből Az értéken tartáshoz nyereséget termelő vállalkozásokba kell fektetni

SCBK Biztonság / szakértelem Egy-egy értékpapír kiválasztása Negyedéves jelentések Menedzsment nyilatkozatok Piacok közötti egyensúlytalanságok Abszolút és relatív árazottságok Historikus teljesítmények és piaci várakozások Vállalati pénzáramlások Tőke és versenyképességi mutatók Választott értékpapír

SCBK KonzervatívKiegyensúlyozottDinamikus Befektetés különböző részvény-és kötvény alapokba A középpontban Kelet-Európa, a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiója. (ezen belül: ingatlan, energia szektor, telekom társaságok). Stratégia: körültekintő céges analízis, amely alapján a legígéretesebb vállalatokba fektethet be Nagyobb pozíciók: Graphisoft Park, Danubius, OMV, M Telekom, OTP, MOL Befektetés különböző részvény-és kötvény alapokba (kevesebb állampapír és több nemzetközi részvény, mint a kiegyensúlyozottban) Legmagasabb részvényarány, legnagyobb várható hozamlehetőség Jól teljesítő tőkepiacon kiemelkedő hozamlehetőség Concorde Rövid Kötvény és Concorde Kötvény Alap Alacsony kockázatú eszközök, kiszámítható teljesítmény Magyar állampapírok még mindig vonzó hozammal forognak A legjobb döntés az ügyfél számára, ha kiszámítható hozamot szeretne Befektetései igényei szerint változtathatóak Az egyéni alapok között bármikor cserélhet Az alapok közötti csere díjmentes és többször is lehetséges Biztonság / csomagok