Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar vállalkozások üzleti helyzete területi metszetben és a válságra adott reakciók Czibik Ágnes (GVI) MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató.
Advertisements

Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Enterprise Europe Network Vékásyné Gál Zsuzsanna regionális vezető.
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Magyar Export-Import Bank Rt.
A magyarországi kockázatitőke- finanszírozás másfél évtizede ( ) Készítette: Papp Zsuzsa Tivadari Evelin.
Nemzeti Innovációs Hivatal
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
1 Talentis Innovációs és Vállalkozásfejlesztési Program Dr. Takács Ernő.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Az MFB Invest Zrt. tevékenységének bemutatása Buda Sándor Tanácsadási igazgató október 24.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál igénybe vehető szolgáltatások Lászlóné Tanács Edina szolgáltatási igazgató november 15.
Magyar sikerek Kínában
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
1 „100 Kistigris” Sajtótájékoztató május 15. Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
A magyar-orosz gazdasági kapcsolatok helyzete és jövője
Balogh Sándor A BKIK Maghreb Szakmai tagozat elnöke
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
Regionális gazdaságfejlesztés gyakorlati óra Esettanulmány II.
A külföldi működő tőke szerepe a magyar gazdaságban avagy Mit adtak nekünk a Rómaiak? Havas István Amerikai Kereskedelmi Kamara, elnök Közgazdász Vándorgyűlés.
MagNet Magyar Közösségi Bank Kedvező finanszírozások a fenntarthatóbb jövőért Piac & Profit Klub Pénz de honnan konferencia május 29. Dakó Andrea.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
Akkor és most – Az EU-hoz kapcsolódó üzleti várakozások hazánkban Petz Raymund GKI Gazdaságkutató Zrt.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
A politika felzárkózik a tudományhoz: a brit klímastratégia mérföldkövei Greg Dorey, Brit Nagykövet
A válság HR tanácsadása – a HR tanácsadás válsága?
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara
Az EU csatlakozás hatásai a magyar vegyiparra [konferencia neve] Budapest, március 17. Tordai Péter, vezető elemző Kereskedelmi és Hitelbank Rt.
A kormányzati K+F+I politika prioritásai, különös tekintettel a gyógyszeriparra Dr. Nikodémus Antal Nemzetgazdasági Minisztérium, Innovációs és K+F Főosztály.
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
1 Konferencia a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés jegyében A Sertéspiac kihívásai - kifejezetten Európában -
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
 Római szerződés: 1957március 25.  Európai Ipar fejlődése  1973 olajválság  es évek legnagyobb problémája  80 – s években Amerika és Japán.
Bemutatkozik a Magyar-Szlovén Tagozat: a magyar vállalkozások piaci pozíciószerzésének és befektetéseinek elősegítése Fullérné Verger Renáta Magyar-Szlovén.
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Dr. Makra Zsolt projektvezető
Wekerle Terv A magyar gazdaság Kárpát-medencei léptékű növekedési stratégiája Vagács István Főosztályvezető Regionális és Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési.
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
Az energiahatékonyság a legolcsóbb energiaforrás Budapest, november.
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Vegyipari trendek az EU-ban és Magyarországon
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
KÜLGAZDASÁGI ÉS KÜLÜGYMINISZTÉRIUM A külgazdasági kormányzat fókuszában a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítése, a kkv-k piacra jutásának segítése.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Vállalkozói mikrohitelek
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
Informatika a gyógyszeriparban Informatikai Vállalkozások Szövetsége E-egészség munkacsoport Lukács Lajos Munkacsoport vezető
A gazdaságfejlesztés finanszírozási lehetőségei Dr. Szegvári Péter Stratégiai Igazgató.
Milyen Kamarát akarunk? A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara legyen a gazdaságszervezés és irányítás valamennyi szintjének (kistérségi,
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Növekedési Hitelprogram – a második szakasz eredményei Pulai György Hitelösztönzők főosztály vezetője január 14. Elemzői.
Gazdaságfejlesztési Operatív Program pályázati lehetőségei ( ) vállalkozások számára Keller Péter osztályvezető GKM Vállalkozásfinanszírozási Főosztály.
2014 május 6., Miskolc. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar vállalkozások.
Nemzetközi kereskedelemfejlesztési lehetőségek Ázsiában European Business and Technology Centre EU-Japan Technology Center EU Korea Industrial Cooperation.
Road - Show BELGIUM. 10,6 millió lakos, km2 Új ország (1830), mini EU (7 kormány, 7 Parlament) 3 hivatalos nyelv plusz kommunikációra angol.
Budapest Premium Medical Port Klaszter
ACT SME: A kis- és középvállalkozások határon átnyúló üzleti kapcsolatainak elősegítése KKV-k fejlesztési eszközeinek, forrásainak és erőforrásainak európai.
Milovecz Ágnes–PTE KTK Király Ágnes–PTE KTK Poór József–SJE GTK
Energetikai gazdaságtan
Előadás másolata:

Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.

Kereskedelmi kapcsolatok Tartalom Trendek és tervek BBC és BCCH Kereskedelmi kapcsolatok 2.

Kereskedelmi kapcsolatok Magyarország és az Egyesült Királyság között 7. legnagyobb befektető Magyarországon (1990 óta mintegy 3,5 mrd £) Közép-Kelet Európában a 4. legnagyobb export piaca Magyarország 2012-ben a kétoldalú kereskedelem áruk és szolgáltatások tekintetében elérte az 1,6 mrd £ 33 3. Source: www.gov.uk

Kereskedelmi kapcsolatok Magyarország és az Egyesült Királyság között Az import 8,2 % az Egyesült Királyságból jön Több mint 35 ezren dolgoznak brit cégeknél Shared Service Centerek a legújabb sikertörténetek Az import főbb területei: egészségügy, gyógyszeripar: 20 millió £ elektromos gépek, berendezések, készülékek: 8,6 millió £ villamosenergia előállító gépek és berendezések: 7,6 millió £ 4. Source: www.gov.uk, BCCH

Trendek Kereskedelmi kapcsolatok dinamikus fejlődése várható. Ehhez adott a kormányzati elkötelezettség és támogatás mindkét fél részéről Erősödhet az olyan kiemelt magyar beruházásokban való brit részvétel, mint a Szegedi Szuperlézer (ELI, Extreme Light Infrastructure) Nő a kkv-k jelentősége a kétoldalú kapcsolatokban Szegeden épül egy szuper lézer (Extreme Light Infrastructure), ami Eu-s szinten kiemelt K+F projekt, amikor itt volt a UKTI CEO, ő tárgyalt arról, hogy brit vállalatok hogyan vehetnének részt beszállítóként a projectben Még több info: https://www.gov.uk/government/world-location-news/ukti-ceo-promotes-central-europe-market-during-visit-to-hungary 5. Source: www.gov.uk, UKTI

Tervek 2020-ig A Brit Kormány célja: Vision 2020: a brit export megduplázása Elérni az EU átlagot az exportáló vállalkozások tekintetében, amely jelenleg 1:4 Szélesebb hozzáférés a brit KKV-k részére a nagyobb növekedési potenciállal rendelkező piacokhoz Globális B2B hálózat létrehozása, amely az először exportáló cégeket támogatja a külpiacokon Szolgáltatások, támogatás és tanácsadás 41 nagy növekedési potenciállal rendelkező piacon 6. Source: www.gov.uk

A Brit Kereskedelmi Központ célja, hogy a legjobb exportközponttá váljon a régióban, tehát a brit KKV-k számára legmegfelelőbb üzleti lehetőségeket felkutassa és biztosítsa, hogy a fenti célok teljesüljenek. lehetőséget nyújtani üzleti információcserére, a tanácsadóink export és befektetési terveikben segítik a hozzá forduló vállalatokat. kapcsolatépítő rendezvényeket, programokat és webinarokat szervezni a gyümölcsöző kapcsolatok kiépítése érdekében. összefogni a brit cégeket és elősegíteni a brit-magyar üzleti kapcsolatokat olyan nyitott hellyé válni, amely teret ad brit és magyar cégek számára a találkozásra és üzletkötésre. Több adatot 7.

Hogyan támogatjuk a magyarországi KKV-kat? Céljaik szerint kötjük össze a megfelelő szervezetekkel, cégekkel Igény szerint tájékoztatjuk rendezvényeinkről és egyéb eseményeinkről Tájékoztatjuk őket a kamarai tagság adta lehetőségekről Integráljuk a megkeresőket a kama 8.

1991 óta van jelen Magyarországon A Kamara számokban 1991 óta van jelen Magyarországon 100 tag 20 különböző szektorból 6 fővel működik 11 fős council irányítja Átlagosan 35 esemény évente A Kamara megújul A tudás transzfer, a fenntarthatóság és brit kultúra kerül a középpontba Új exkluzív események és programok: CEO dinner, Mentoring program Nagyobb figyelem az innovációra és a kkv-ra SME breakfast, Startup konferencia 9.