VEZETŐ IS EMBER. HGHJ MAI PROGRAM 10:00 JÁTSZMÁK/KONFLIKTUSOK – KISS PÉTER ELŐADÁS 10:30 JÁTSZMÁK CSOPORT 11:30 TEA- és KÁVÉSZÜNET 12:00 ENERVÁLTSÁG –

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Gyermeked kérései
Advertisements

Jánosi Beatrix szeptember 08.
07:15:06 óra Egy új életet fogok kezdeni Ez a határozott döntésem... Ez az én saját saját döntésem... kedd, június 24.kedd, június.
Szervezetfejlesztési Program ÁROP Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN.
Lux Judit CSc ÉLETUTAK – GENERÁCIÓK – ÜNNEPEK május 22. SZAKMAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS (ISBN-szám: ) HSZOSZ- ICF Magyar Tagozat.
Gyermekvédelmi munka áttekintése
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
A rossz hír hozóját lefejezik ugye …
Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak
Ápolási Igazgatók Fóruma
KRÍZISKOMMUNIKÁCIÓ A GYAKORLATBAN
HELLER ÁGNES: FILOZÓFIA MINT LUXUS
Szeretlek (Előadja: Benkő Péter)
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
Készítette: a Dalai Láma
A REMÉNYSÉG JELEI IMAHÉT NE BÍZZATOK HAMIS ÓRÁKBAN! Péntek.
Monit 1 Felügyelő eljárás Modul 03 - lecke 04. Monit 2 FelügyeletFelügyelet A megfigyelések vagy mérések tervezett sorozatának végzésére irányuló tevékenység.
Érvelés, tárgyalás, meggyőzés
A nevelés stílusa.
William Wordsworth Zene: O Mio Babbino Caro From „Gianni Schicchi” igyósi Moni.
VEZETÉSI MÓDSZEREK Jellemzői: Lehetnek: konkrét, tervszerű,
Csecsemőkortól az ifjúkorig.
A projekttervezés első lépései
Konfliktus és konfliktuskezelés
A gondozás,nevelés egysége
A TANÁRI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE MATEMATIKAI MODELLEK SEGÍTSÉGÉVEL
 2 egér  Sorozat feladatok: 80 pénz érme 4 mérés  Egymásután következő számok és csak a szembelévőét látja 5-ször mondják, hogy nem tudom utána tudom.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Az elveszett testvér? Egy csaj története.
Bármit elérhetsz amit szeretnél, csak tudnod kell, hogyan formálj öntőmintát hozzá saját gondolataidból.
A Dávid és Góliát elbeszélés szövege (1Sám 17). A dolgozat célkitűzései a 1Sám 17 ősszövegének rekonstrukciója a szövegvariánsok között felmerülő eltérések.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
FOGÓDZÓ Gyermek Segélyezési Egyesület. A kezdetek … Úgy gondoltuk, hogy szeretnénk anyagi és érzelmi segítséget nyújtani azoknak a gyerekeknek, akik a.
A személyközi kommunikáció dinamikája. Belebonyolódás és kihátrálás
Konfliktuskezelés - mediációval
Fejmozgás alapú gesztusok felismerése Bertók Kornél, Fazekas Attila Debreceni Egyetem, Informatikai Kar Debreceni Képfeldolgozó Csoport KÉPAF 2013, Bakonybél.
A Lean és az emberi tényező kapcsolata
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Ki az ember? Isten eltorzult képe Francis A. Schaeffer:
Nagy Úr, ha ajkunk feléd kiált
Mit tartunk ma normális családnak?
Humánerő krízis az egészségügyben „Zavar nincs, csak zavarkeltés”
A DÖNTÉSHOZATAL METODIKÁJA.
10 kérdés, melyeket az Úr nem fog neked feltenni azon a napon...
Önmenedzselés a mindennapokban
ŐSZ ŐSZ.
Egy gyermek története Gyermek pszichológiai vizsgálat és pszichoterápiás munka a Budaörsi Nevelési Tanácsadóban Készítette: Cz. Szabó Melinda, pszichológus.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Általános iskola első osztály
Gazdagító programpárok Logikai-matematikai tehetséggondozás.
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
Vallomások Vallomások Az igazat mond, ne csak a valódit!
Nem én voltam! Mennyivel jobb amit apuék isznak!
ENERVÁLTSÁG hatékonyság csökkentő tényező? RESTART Sári István június
1 KELER Tájékoztató Köszöntő Dudás György – KELER Zrt. Vezérigazgató Práger Ádám – KELER Zrt. Marketing és Ügyfélkapcsolati igazgató április 26.,
ÜZENET.
Dr. Tóth Péter (PhD), egyetemi adjunktus Széchenyi István Egyetem Regionális-tudományi és Közpolitikai Tanszék A magyar társadalom kiemelt csoportjai között.
Zsolt 2. Miért dühöngenek a nemzetek, terveznek hiúságokat a népek? Fölkelnek a föld királyai, egybegyűlnek mind a fejedelmek az Úr ellen, s az ő Fölkentje.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Óra a nyolcadikosoknál az Arany János Általános Iskolában, Tóthfaluban
A támogatott lakhatás (szociál)pszichológiája Dr. Nagy Zita Éva szociológus, viselkedéselemző a Csobánkai Támogatott Lakhatás esetfelelőse.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
Iskola és család Eltérő és hasonló megközelítések a prevenciós beavatkozások tervezésében A magára hagyott nemzedék A drog veszélyes - veszélyben van a.
Konfliktuskezelő, egyéni megküzdő-képesség fejlesztése
Ezek a stratégia elemek sorban
Szeptember 1. Nem az első nap a nehéz, hanem az, amikor rádöbben felnőtt és gyerek, hogy még vár rá 179 nap…az iskolában.
MAGYAR VASÚTI MAGÁNKOCSI SZÖVETSÉG
Előadás másolata:

VEZETŐ IS EMBER

HGHJ MAI PROGRAM 10:00 JÁTSZMÁK/KONFLIKTUSOK – KISS PÉTER ELŐADÁS 10:30 JÁTSZMÁK CSOPORT 11:30 TEA- és KÁVÉSZÜNET 12:00 ENERVÁLTSÁG – SÁRI ISTVÁN ELŐADÁS 12:30 ENERVÁLTSÁG CSOPORT 13:30 EBÉD 14:00 SZABÓ GYÖRGY- SANOMA VEZÉRGIGAZGATÓ 15:00 ÖSSZEFOGLALÁS 15:15 VÉGE

JÁTSZMÁK KONFLIKTUSOK RESTART Kiss Péter június 17.

JÓFIÚ Megfelelek mindenáron CSAK NE KONFRONTÁLJATOK BELSŐ ZAVAR – SOK ELLENTMONDÁS – ROSSZ DÖNTÉSEK Megfelelek mindenáron CSAK NE KONFRONTÁLJATOK BELSŐ ZAVAR SOK ELLENTMONDÁS ROSSZ DÖNTÉSEK JÓFIÚ

MI IS TÖRTÉNIK? BEHÍVÓ BEHÍVOTT SZÜLŐ FELNŐTT GYEREK BEHÍVÓ BEHÍVOTT SZÜLŐ FELNŐTT GYEREK MI IS TÖRTÉNIK?

Típusok Megfélemlítő Kritikus Okostojás Uram Bátyám Sunnyogó Szorongó zárkózott Cinikus Jófiú-lány Megmentő-feláldozó Megfélemlítő Kritikus Okostojás Uram Bátyám Sunnyogó Szorongó zárkózott Cinikus Jófiú-lány Megmentő-feláldozó TÍPUSOK

fgj hjk TÁRSASJÁTÉKOK Szeretném tudni, hogy miért kérdezted ezt? Ha majd te is annyit tudsz, amennyit én… Én miért nem….Hát igen, de..

KONFLIKTUSOK NEM ÉRDEMI NEM A PROBLÉMA GYÖKERÉRŐL SZÓL MANIPULATÍV NEM ÉRDEMI NEM A PROBLÉMA GYÖKERÉRŐL SZÓL MANIPULATÍV CSAPDÁS VAGY TRÜKKÖS MŰKÖDÉSEK SOROZATA KONFLIKTUSOK

Mit is akarunk a játszmával elérni? Gyors kielégülés, megnyugvás Ne látszódjon, hogy gyengék vagyunk ÁLBIZTONSÁG Gyors kielégülés, megnyugvás Ne látszódjon, hogy gyengék vagyunk ÁLBIZTONSÁG MIT AKARUNK ELÉRNI?

JÁTSZMA Természete Nem tudatos… elkerülő … ismétlődik… nehéz felismerni… észérvek hatástalanok… nem ad feloldást… NINCS HAPPY ENDING Nem tudatos… elkerülő … ismétlődik… nehéz felismerni… észérvek hatástalanok… nem ad feloldást… NINCS HAPPY ENDING JÁTSZMA TERMÉSZETE

JÁTSZMATÖRÉS A JÓFIÚ VESZTÉSRE ÁLL szerepazonosítás, belátás Mi lesz, ha nem leszek “yes man”? Félelemmel való szembenézés Izzad a hátam- beleállok! Ismételt helyzet megállítása, megtörése A JÓFIÚ VESZTÉSRE ÁLL szerepazonosítás, belátás Mi lesz, ha nem leszek “yes man”? Félelemmel való szembenézés Izzad a hátam- beleállok! Ismételt helyzet megállítása, megtörése JÁTSZMATÖRÉS

hgf Milyen játszmákat ismertek fel saját munkahelyetekről? Egyedi játszmák? Csoport játszmák? Mit tehetsz, mint vezető a játszmázás ellen? Csoportos foglalkozás

13