Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Az Európában élő körülbelül 10–12 millió roma közül sokan naponta szembesülnek az előítéletekkel, a tolerancia hiányával, a hátrányos megkülönböztetéssel.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
„MINDEN EGY HELYEN” Az imami csoport bemutatása A szombathelyimami által nyújtott segítség a munkába visszatérő anyukák részére.
ISKOLATÁSKÁBÓL RIDIKÜL, AVAGY OKTATÁS ÉS MUNKA KELETEN ÉS NYUGATON
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Családtámogatások, rugalmas munkavégzési formák és társadalmi kohézió
A nők érdekvédelme a BDSZ-ben - a fúzió előtt és után - Varga Éva BDSZ alelnök, Ruhaipari tagozatvezető.
JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány let.com A munkavállalást befolyásoló egyéb tényezők • Kereslet a csak a munkafeladatra koncentráló, ahhoz időben.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
MANORKA projekt Értékelő Csoport ülése február 18. Budapest „Önkormányzati kapacitásépítés norvég ‐ magyar együttműködéssel” projekt HU HU11-PP
A NŐK SZEREPE LENGYELORSZÁG FEJLŐDÉSÉBEN Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság nagykövete.
A Budapest Bank vállalati gyakorlata
Az atipikus foglalkoztatás Németországban Dr. Hartmut Seifert Mérlegen az atipikus foglalkoztatás Friedrich Ebert Alapítvány Budapest,
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP /A
Ahol a nők nincsenek hátrányos helyzetben Patai Ágnes humánpolitikai igazgató november 15.
A családbarát intézkedések előnyei, hasznai és lehetőségei
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Civil szervezetek a munka világában
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
3. előadás.
Családi napközi.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
A MAGYAR MUNKAVÁLLALÓK MUNKAERŐ-PIACI JELLEMZŐI
Nők munkaerőpiaci helyzete a nyilvánosságban. 2 A kérdéskör kevés médiafigyelmet kap:  Elsősorban gazdasági, munkaerő-piaci szakportálokon jelennek meg.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
BUDAPEST FŐVÁROS TELEPÜLÉSI ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROGRAMJA Foglalkoztatás politika Előadó: Koltai Luca FKFSZ Kht. Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani.
Szabados Tímea és Wéber Andrea (EBH) október 4. A munkahelyi esélyegyenlőség megvalósulása a dolgozók és érdekképviseleteik véleményének tükrében.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A nők foglalkoztatása, családi napközi, atipikus foglalkozatás,
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
BILANCIA A magyarországi kutatás eredményeinek bemutatása Budapest, június 25.
MANORKA projekt Az Esélyegyenlőségi Munkacsoport tevékenységei
NŐK HELYZETE A MUNKAERŐ-PIACON, PROBLÉMÁK, NEHÉZSÉGEK Bük, augusztus 27.
ViaD’oro Közigazgatásfejlesztési Tanácsadó és Szolgáltató Készült az Új Magyarország Fejlesztési terv Államreform.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
A Roma-Net Helyi Támogató Csoport lehetőségei a szociális városrehabilitáció tervezésében és végrehajtásában Mini-konferencia ,
Esélyegyenlőségi és munkaadói, munkavállalói attitűdök közötti eltérés – kisgyermekes szülők (MUKI) szempontjából Stefkó Judit Budapest HSZOSZ.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
Családbarát közintézmények Kopp Mária MD, PhD Kopp Mária MD, PhD Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Sorskerék Alapítvány. Sorskerék Alapítvány Sorskerék Alapítvány 2004-ben alapították Cél: egészségmegőrzés Nevelés, oktatás, ifjúságvédelem,
Szikra Dorottya, PhD MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont
Debrecen, a gondoskodó város SZIME XVII. Konferencia Debrecen, szeptember Dr. Papp László polgármester.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
Nők és férfiak társadalmi egyenlőségének munkaerőpiaci és családügyi vonatkozásai december 3.
TÁMOP / „GYÖNGYÖSSOLYMOS ÖSSZEFOG A CSALÁDOKÉRT, A MUNKÁÉRT!”
A család és a gyerek érték A család és a gyerek érték Családbarát munkahely a Dunaújvárosi F ő iskolán Dr. Keszi-Szeremlei Andrea Dunaújváros 2013.Február.
Munka – magánélet egyensúly Mintaprojekt és a jövő Hidegkúton és környékén Pénzes Erzsébet Hidegkút „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Társadalmi tudatformálás
GYES-menedzsment a tapasztalatok tükrében
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Út a munkához program Pécs
Puskás Hajnalka szakmai vezető, Bács-kiskun Megyei Nőközpont
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

Helyi Esélyegyenlőségi Program Nők munkaerő piaci helyzetfelmérése Bükön 2014.augusztus 27.

MAgyar NORvég KApcsolatok Önkormányzati kapacitás-építés norvég-magyar együttműködéssel HU HU11-PP Nők és férfiak esélyegyenlőségének tanulmányozása, különös tekintettel a kisgyermekes anyák munkaerő piaci helyzetének felmérése

Bükön milyen a nők helyzete, esélyegyenlősége? A nőket foglalkoztató munkahelyek: – közszféra – szolgáltatási szektor Vannak kifejezetten csak nők által betöltött munkakörök: – Varrónő – Ápolónő – Óvónő – Védőnő

Bükön milyen a nők helyzete, esélyegyenlősége? Vannak olyan munkakörök melyek az elmúlt időszakban pontosan az alacsony bérezésük miatt elnőiesedtek: – pedagógus – orvos

Norvég jó példa: óvóbácsik

Nők a közszférában A Büki Közös Önkormányzati Hivatalban 26 alkalmazott van, ebből 17 nő (2 fő Gyesen) A Csodaország Óvoda és Közétkezetést Ellátó Intézményben 31 teljes munkaidőben foglalkoztatott női dolgozóra 2 férfi jut. Bük Város Önkormányzatán a közalkalmazottak közül 5 női dolgozó mellett 2 férfi dolgozik. A Dr.Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ 13 nő és 2 férfi alkalmazott van.

Hátrányos megkülönböztetések a foglalkoztatás területén Bérkülönbség Üvegplafon problémája HR portal.hu 4 hónappal ezelőtt megjelent cikkében leírják, hogy a nők nagyon sok helyen még mindig nem tudják áttörni az üvegplafont, tehát nagyon nehezen lesz belőlük például vezető. Erre talán legjobb példa a politikai élet, a Parlament, ahol az egyik legkisebb a nők aránya Európában. Egy friss felmérés szerint a felső vezetőknek mindössze 22,6 százaléka nő, ami így is növekedést jelent a es adatokhoz képest.

Munkaerő-piaci és a családi feladatok összeegyeztetését segítő szolgáltatások bölcsődei, családi napközi, óvodai férőhely hiány közintézményekben rugalmas munkaidő, családbarát munkahelyi megoldások felkutatása

A nők helyzete, esélyegyenlősége vizsgálata helyi szinten GYES-en, GYET-en lévők elhelyezkedési problémái, visszatérésük nehéz a munkaerő piacra. Ennek fejlesztési lehetőségeit a képzéseken történő részvétel biztosításában, és a gyermekfelügyelet megoldásában látja önkormányzatunk.

Workshop célja: Minden dolgozni kívánó anyának biztosítsuk a megfelelő munkakörülményeket, feltérképezzük a családbarát munkahelyeket, ösztönözzük a munkahelyeket a részmunkaidő lehetőségének biztosítására

Workshop célja: Tudjunk meg többet az Munkaügyi Központ tájékoztatása alapján : – az elhelyezkedési lehetőségekről, – képzésekről, – az Atipikus foglalkoztatási formákról – a Munkatörvénykönyve idevonatkozó jogszabályairól, azok értelmezéséről, – keressük fel a munkahelyeket és ösztönözzük Őket a Gyesről visszatérők alkalmazására, a részmunkaidőben történő foglalkoztatás elősegítésére

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Németh Violetta Bük Város képviselője