Projektazonosító: TÁMOP /

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében „Képzés, foglalkoztatás szakembereknek” tárgyú felhívás.
Advertisements

Munkával a segélyezés ellen
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Kisgyermekes szülők és a munkaerő-piac Őry Beáta Projektvezető
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Társadalmi Megújulás Operatív Program A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása a közoktatásban TÁMOP /2 –
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
KIÚT A HÁTRÁNYOS HELYZETBŐL Modell értékű program a Zalaegerszegi kistérségben Molnár Máté programigazgató Foglalkozta Társ – Társ a foglalkoztatásban.
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
„A MUNKA NEMESÍT II.” "A programot az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja."
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
„FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Köszöntjük Szakmai gyakorlati foglalkoztatói Workshop résztvevőit Köszöntjük a TÁMOP támogatásával megvalósításra kerülő „ESÉLYTEREMTÉS NÓGRÁDBAN”
Az önkéntesség helyi népszerűsítése és önkéntes pont létrehozása Mezőkovácsházán külföldi modellek hazai alkalmazhatóságának lehetőségei Előadó: Tóth Zoltánné.
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
TÁMOP C-09/ „Kitárt karok” szeptember február 29. „Első lépés” – alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé.
A z LHH program aktuális kérdései Kullmann Ádám, LHH Fejlesztési Programiroda Szentendre, május 27.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
kiemelt projekt bemutatkozása
NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
„Reflektív szociális képzési rendszer a 21. században” TÁMOP /2/C Vojtek Éva Képzésfejlesztési referens december 9.
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
A Munkaerő-piaci helyzet Miskolcon Kiss Gábor főosztályvezető.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Hátrányos helyzetben lévő nők egyéni és csoportos munkaerő- piaci felkészítése Hajdúsámson és környékén.
Balaton-felvidék – Somló Szakképzés-szervezési Társulás TÁMOP /
Nem mondunk le senkiről – a Sárospataki kistérségben sem! Komplex felzárkóztató programok készítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben ÁROP /B.
MAJJUNJULAUGSZEPTOKTNOVDECJANFEBRMARCAPRMAJJUNJULAUGSZEPTOKTNOVDECJANFEBRMARCAPRMAJJUNJUL Toborzás Kiválasztás PROJEKTHELYSZÍNEK FELÚJÍTÁSA.
Integrált turisztikai humáner ő forrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében.
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
TIOP /1 KIEMELT PROJEKT „A kistérségekben a közösségi szolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése ” Előadás a projekt hátteréről.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Helló barátom!" - közösségi szolgálatra felkészítő tréning sorozat „Tanévzáró Suli – Buli” „Helló nyár, helló barátom!” - komplex nyári vakáció „Viszlát.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
Bemutatkozik A FORDULÓPONT PROGRAM A programot az EU és a Magyar Állam támogatja.
Társadalmi tudatformálás
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
TÁMOP pályázati lehetőségek a szak-és a felnőttképzés területén - 2
Digitális szakadék csökkentése Bálint Ákos projektvezető, KIFÜ
Társadalmi vállalkozások
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 PROJEKTLÁTOGATÁS FOGLALKOZTATÁRS - TÁRS A FOGLALKOZTATÁSBAN „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 Jászapáti, 2014. szeptember 12.

Mi is az a „Hangya” projekt? Innovatív, kísérleti program „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 „A fejlődés nem a javakkal kezdődik, hanem az emberekkel, az emberek tanultságával, szervezettségével és fegyelmével.” (Ernst F. Schumacher) Mi is az a „Hangya” projekt? Innovatív, kísérleti program amelyen keresztül a foglalkoztatási problémák valódi és tartós megoldásához képzést és foglalkoztatást kínáló komplex programot vezetünk be, illetve új, nem használt módszerek elterjesztését valósítjuk meg.

- A projekt alapgondolata, hogy a Jászság, főként „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 - A projekt alapgondolata, hogy a Jászság, főként mezőgazdaságból élő lakosság alkotta települések közül, Jászapáti város lehetőséget teremtsen olyan kísérleti program megvalósításához, mely minta értékű a teljes jászberényi kistérségben. Képzési, munkahely-teremtési lehetőséget, és a gazdálkodást választók számára megélhetési lehetőséget kínálunk a fenntartható vidékfejlesztést szolgálva. - „Dolgozva tanuló – tanulva dolgozó” képzési modell

egy humán szolgáltatás, új szemléletmód, „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 A Jászapáti „Hangya-2010” Termelőiskola a vidéken élő, többnyire szakmai képesítéssel nem rendelkező, vagy a munkaerő-piacon elavult képesítéssel bíró, alulképzett, akár több szempontból is hátrányos helyzetű, vagy a munkahelyét elveszítő, 18-55 éves munkanélküli számára nyújt esélyt a felzárkóztatásra, a (ön)foglalkoztathatóvá válásra, a munkaerő-piacra való be- vagy visszajutásra, tartós munkavállalásra – vagyis, felkészít és munkát ad. Mi a termelőiskola? egy humán szolgáltatás, új szemléletmód, Folyamatos pályaorientációs tevékenység.

„KÖZÖSSÉGBEN TANULNI - TERMELNI – ÉRTÉKESÍTENI – ÉS ÉLNI!” „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 A termelőiskola lényege a „KÖZÖSSÉGBEN TANULNI - TERMELNI – ÉRTÉKESÍTENI – ÉS ÉLNI!” jelmondatban foglalható össze.

„Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 A Jászapáti „Hangya-2010” Termelőiskola esélyt nyújt a felzárkóztatásra, a (ön)foglalkoztathatóvá válásra, a munkaerő-piacra való be- vagy visszajutásra, tartós munkavállalásra – vagyis, felkészít és munkát ad. A projektben 72 fő képzése, fejlesztése, valamint foglalkoztatással kapcsolatos felkészítése történik 12 Jászapáti környéki településről. Az alapképzettséget az OKJ-s Aranykalászos gazda képzés adja, melyet tagozati képzés, valamint együttműködésre és vállalkozásra érzékenyítő képzés követ.

- A kísérleti program keretében téma-specifikus tananyag „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 - A kísérleti program keretében téma-specifikus tananyag fejlesztés is történik, állattenyésztés, növénytermesztés, gyümölcstermesztés témakörökben. - Így a termelőiskola alkalmassá válik arra, hogy további tanulói célcsoportok részére a korszerű tananyagok használatával - a munkaerőpiac elvárásaihoz illeszkedő képzési programokat szervezhessen. A Termelőiskolai modell tehát fenntarthatóságra törekszik, valamint más vidékekre történő alkalmazhatóságra.

A tervezett képzési modell számokban kifejezve: „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 A tervezett képzési modell számokban kifejezve: - 72 főt iskoláztunk be 12 Jászsági településről, A képzés óraszáma 900 óra, melynek részei: Aranykalászos gazda OKJ-s képzés (540 óra), Tagozati képzés (260 óra), Együttműködési képzés (100 óra). Beruházásként megvalósul egy 144 nm-es aszaló tanműhely kialakítása, valamint két, összesen 116 nm alapterületű baromfi ól felújítása. A képzés időtartama alatt a tanulók 445 Ft/óra megélhetési célú képzési támogatásban részesülnek, valamint a képzés megkezdésétől a projekt végéig mentori szolgáltatással támogatjuk tanulóinkat, ez 6 mentort jelent.

Kapcsolódási pont és együttműködési lehetőség a „Tanya programmal”! „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 A kísérleti modellben innovatív értéket többek között az adja, hogy a képzésben résztvevők a képzés után nem szélednek szét, hanem közös együttműködésben létrehoznak egy szociális szövetkezetet. A szövetkezet a megtermelt árut viszi piacra, illetve a tagok akár családi gazdálkodóként és/vagy szövetkezeti tagként is termelhetnek és értékesíthetnek egészséges élelmiszert. Kapcsolódási pont és együttműködési lehetőség a „Tanya programmal”!

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK: „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK: Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium Kárpát-medencei Hangya Európai Szövetkezet (SCE) OFA („FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatás-ban”című kiemelt projekt keretében) Tanyafejlesztési program

Elméleti képzés: 2014. június 23.-2014. szept. 30. „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 Hol tartunk most? TÁJÉKOZTATÁS - TOBORZÁSI ÉS KIVÁLASZTÁSI FOLYAMAT (Lezárva, dokumentálva) Elméleti képzés: 2014. június 23.-2014. szept. 30. Gyakorlati képzés: 2014. aug. 04.-2014.nov.13.

Tervezett vizsga időpont: 2014. december 07-től több szakaszban. „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 Tervezett vizsga időpont: 2014. december 07-től több szakaszban.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket! E-mail: hangyaprojekt@ejaszapati.hu „Jászapáti Hangya-2010 Termelőiskola létrehozása” Projektazonosító: TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0073 Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Projektvezető: Szolovjov Rita Szakmai Vezető: Bója Györgyné Ügyfélszolgálati Iroda: Jászapáti, Vasút u. 2. (Kollégium) I. emelet 16. E-mail: hangyaprojekt@ejaszapati.hu