INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK POLGÁR ANDRÁS VEZETŐ STRATÉGIAI TERVEZŐ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT Gazdaságfejlesztési programok sajtóbeszélgetés július 9., Budapest Burány Sándor, államtitkár Kocsis Magdolna, IH vezető GfP sajtóbeszélgetés.
Advertisements

Európa 2020 stratégia – kihívások az EU előtt Bauer Edit március 4. Dunaszerdahely.
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
A Kormány intézkedései és tervei
FEJLESZTÉSI FORRÁSOK A PIAC SZEMÉVEL ESSŐSY ZSOMBOR Elnök, Magyarok a Piacon Klub.
Dr. Nyikos Györgyi. ami kielégíti a jelen szükségleteit anélkül, hogy csökkentené a jövendő generációk képességét, hogy kielégítsék a saját szükségleteiket.
BUDAPEST, Pénzügyi eszközök a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP)
2008. december 08. A KEOP szennyvízelvezetési és –tisztítási konstrukciójának pályáztatási tapasztalatai, és a es akcióterv bemutatása Balla.
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
A Gazdaságfejlesztési Operatív Program értékelése GOP konstrukció és KMOP tükörkonstrukció.
GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása
Az EU kohéziós politikájának 20 éve ( ) Dr. Nagy Henrietta egyetemi adjunktus SZIE GTK RGVI.
A hazai tervezés és a as időszak tervezésének aktualitásai
: ITI és EGTC Az ETT-k lehetséges szerepe a határ menti ITB-k megvalósításában.
Az oktatás az EU-ban Lisszaboni statégia: Célmeghatározás –mit –mikorra –ki által –milyen minőségben Az eszközök között kiemelt helyen az egész életen.
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Gazdaságfejlesztési Programok Helyettes Államtitkársága
Foglalkoztatási Programok Főosztály
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
F ÓKUSZBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS F ÓKUSZBAN A GAZDASÁGFEJLESZTÉS Dr. Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár „A szorgalmas munka meggazdagít”
KÖZÖSEN AZ UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSÁÉRT Környezetpolitikai Fórum Budapest, Március 20. Partnerség és fenntarthatóság Dr. Szegvári.
JEREMIE Programok módosulásai
Strukturális és Kohéziós Alapok
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
Az élelmiszeripari versenyképesség és innováció egyes kérdései
Közlekedésbiztonságra fordítható források
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
Kovács Örs - Pályázatkezelési Főosztályvezető helyettes,
IDMSYS projekt GOP Akkreditált innovációs klaszterek közös technológiai innovációjának támogatása, GOP pályázati ablak A.
A munkaerőpiac átalakulása a válságban
MILOS KATALIN - Pályázatkezelési Főosztályvezető,
Vállalkozásfejlesztés Operatív programokról részletesen
A Nemzeti Fejlesztési Terv
Közösségi internet-hozzáférési pontok hálózata, mint a digitális Kárpát-medence alapinfrastruktúrája Molnár Szilárd program-koordinációs referens Nemzetstratégiai.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Pályázati lehetőségek önkormányzatok számára.
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
Fejlesztés-politika 2014 után
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
Az új programozási időszak főbb változásai, területfejlesztés ban
Mikrovállalkozások fejlesztése
A AS IDŐSZAKRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS AKTUÁLIS HELYZETE MAGYARORSZÁGON NAGYHÁZI GYÖRGY SZAKMAI TANÁCSADÓ, NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM HUSRB/1203/213/151.
Szabályozási Főosztály
Milos Katalin- Főosztályvezető,
SZOLNOK VK és IVS sz. bemutató 2013 szeptember.
Indulnak az új, kkv-k versenyképességét segítő EU-pályázatok
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
Program és Projektfelügyeleti Főosztály
„ A megújuló energia helye a Somogy megyei fejlesztési elképzelésekben” Budapest, március 30.
Milos Katalin- Főosztályvezető,
dr. Kabai Anikó - Pályázatkezelési és Stratégai főosztály,
Felsőoktatási K+F+I pályázati lehetőségek a GINOP keretében Győr 2015.
FEJLESZTÉS- POLITIKA 2014 UTÁN DR. HABIL MEZŐ FERENC ÜGYVEZETŐ ÉARFÜ NONPROFIT KFT.
KAP reform, az agrártámogatások új rendszere. Vidékfejlesztési Támogatások.
Kocsis Tibor Kaposvár, március 01. Várható fontosabb pályázatok ban.
INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK MÁTHÉ PÉTER VEZETŐ TERVEZŐ, DDRFÜ.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
Vidékfejlesztési Program Baromfitartó telepek korszerűsítése dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség.
Társadalmi tudatformálás
Nagyvállalatok nagy pályázati lehetősége!
Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában
EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ
12 ezer milliárd forintos keret
Előadás másolata:

INDULNAK AZ ÚJ, KKV-K VERSENYKÉPESSÉGÉT SEGÍTŐ EU- PÁLYÁZATOK POLGÁR ANDRÁS VEZETŐ STRATÉGIAI TERVEZŐ

Kettős kihívások 2007 és 2013 közötti időszak lezárása – 64 ezer támogatott pályázat – 8900 milliárd Ft kötelezettségvállalás – „Egyetlen centet sem hagyunk Brüsszelben!” 2014 és 2020 közötti időszak elindítása – 712 ezer Ft/fő Második legjobb érték Európában – 34 milliárd EUR: Abszolút mértékben a harmadik hely a tagállamok között. (25 mrd a kohéziós politika keretében, 9 mrd a közvetlen kifizetések révén)

A Partnerségi Megállapodás Benyújtás: március 7. Az Európai Bizottság jóváhagyása: augusztus 29. Magyarország EU2020 célokhoz történő hozzájárulását rögzíti – Gazdasági, társadalmi és környezeti célok – Eljárási és intézményi keretek A magyar érdekek sikeres képviselete – ERFA bevonása az élelmiszeripari feldolgozás finanszírozásába – Alacsonyrendű közúthálózat fejlesztése lehetővé vált – KKV-k támogatásában továbbra is használhatók a vissza nem térítendő támogatások

EU 2020 célkitűzések teljesítése A hazai GDP 1,8-át fordítsuk kutatás-fejlesztésre; A munkaképes korúak 75%-a dolgozzon; A szegénységben élők száma fővel csökkenjen; A korai iskolaelhagyók aránya 10%-ra csökkenjen; ÜHG-k kibocsáta 10%-kal csökkenjen, az energiahatékonyság 10%-kal növekedjen, a megújuló energiaforrások részaránya érje el a 14,65%-ot.

Újdonságok az eljárásrendben Az átalakítások célja: – Átláthatóság biztosítása; – Szakpolitika és fejlesztéspolitika közötti együttműködés erősítése; – Széttagoltság csökkentése; – Térségi decentralizáció, a megyék megerősítése a tervezésben és a végrehajtásban is; – Felesleges pályázatok és adminisztrációs terhek megszüntetése, fókuszált forrásfelhasználás.

Az eljárásrendek Kiemelt eljárás: – Közfeladathoz kapcsolódó fejlesztés esetén ne legyen verseny, ha jogszabály vagy kormányzati kijelölés alapján történik a végrehajtása. Standard eljárás: – Klasszikus, versenyalapú pályázat, ahol a versenynek van hozzáadott értéke (pl. innováció). – Az EU támogatás csak kiegészítés, nem pedig mentőöv! Egyszerűsített eljárás: – Objektív szempontokon alapuló, gyors kiválasztás.

A támogatások hozzáférhetősége Biztosítéknyújtás rendszerének könnyítése – Nem szükséges biztosíték: Két lezárt év, pozitív eredmény és a támogatás mértékét elérő adóteljesítmény esetén. Ha az ügyfél vállalja az évenkénti, teljes NAV-ellenőrzést. – A vállalkozás vezetőjének személyes felelősségvállalása szükséges. – A biztosíték a fenntartási időszakban 50%-ról 10%-ra csökkenhet. – Formája lehet kötelező felelősségbiztosítás.

A támogatások hozzáférhetősége További egyszerűsítések – Halasztott önerő Csak a projektvégrehajtás végén kell a saját erőt biztosítani. – Gördülő előlegnyújtás „Soft” költségek minimalziálása Projektmenedzsment 2,5%(2-12% helyett, előrehaladáshoz kötötten) Műszaki ellenőrzés 1% (2-7% helyett) Kommunikáció 0,5%(0,5-2% helyett) Kevesebb, de célzottabb, hatékonyabb pályázat!

Az első kiírások 1.A fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése GINOP, 4 mrd Ft 2.A munka és a magánélet összeegyeztetését segítő programok GINOP, 4 mrd Ft 3.Óvodák és bölcsődék köznevelési programjai EFOP, 1,5 mrd Ft 4.Egészségügyi szakápolók foglalkoztatása EFOP, 1 mrd Ft

Az első kiírások 5.Eszközbeszerzés, kapacitásbővítés GINOP, 5 mrd Ft 6.KKV-k külpiacra lépésének támogatása GINOP, 5 mrd Ft 7.Ifjúsági Garanciaprogram (25 év alatti, szakképesítéssel nem rendelkező, munkanélküli fiatalok számára) GINOP, 36 mrd Ft 8.Egészséges ivóvízellátás biztosítása KEHOP, 8,7 mrd Ft 9.Szennyvízkezelés 2000 lakosegyenérték felett KEHOP, 50 mrd Ft

További információk

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!