Elgondolkoztatok már azon, hogy vajon ki/mi miatt faragnak minden Halloweenkor tököt az Amerikaiak? Most elmondom nektek!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZELLEMEK Itt vannak körülöttünk… Nem hiszed???
Advertisements

SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Megálltunk Hortobágyon Nézel ő dtünk Mez ő kövesden is sok szépet láttunk….
Halál a néphagyományban
Építsünk családi fészket!
Lemondás az uralomról I.Jézus Krisztus megtiltotta a tanítványkörnek az uralkodást, úgy, ahogy azt a társadalomban gyakorolják. Mk 10:35-45 „Ekkor hozzálépett.
A házasság még nem a mennyország
Teremtés és dimenzióváltás A „Világvége mítosz”, avagy a korszakváltás rövid története.
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
Ebből keletkezett minden, ami látható és tapintható.
POLITIKA Egy napon egy fontos párt elnöke autóbalesetben meghalt. A lelke – nyilván tévedésből – felszállt a mennybe és szemben találta magát Szent Péterrel...
Mózes I. könyve 1. rész    Szent Biblia alapján (Károli fordítás)
Édesapám magyar nóta szövegei
Szeretném ezt visszakapni! Működik!
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
Globális lekapcsolás? Zelei Dániel. Elvileg… Az Anonymus nevű hekker-csoport megtámadja a 13 root DNS szervert, ezáltal az egész internet „sötétségbe.
A pokolban... Meghal az öreg Zsiga bácsi. Mivel sose volt jó keresztény, nem is csodálkozik, hogy egyenest a pokolba kerül. A pokol kapujában már.
Kinyílott az aranyeső, Én voltam ma
Hálaadás „Thanksgiving”
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
 2002 október – december  Post szeptember 11-i kampány  Cél: bemutatni az amerikai muzulmánok boldog életét, meggyőzni a világot, hogy ne utálják az.
Haloween (Külön kiadás).
Érdekességek Kattintásra.
Úton Szentendre felé... Előhang: „Kedves kis olvasók, sziasztok, Elmondok nektek egy mesét. Hogy príma lesz-e? Hó, mi az hogy!”
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
Egyedül olvasd el... különösen az utolsó részt
Megmagyarázhatatlan parajelenségek (amit nem láttál attól még létezhet)
Úton böjtben.
Az Élet Igéje augusztus Chiara Lubich 1949-es írása.
Zene: J.S. Bach: d-moll Toccata és Fuga
FIAM – MY BOY.
ÁRVA BÚS ÉJSZAKÁN (Are You Lonesome Tonight)
* * * "Folyamodjatok az Úrhoz, az Ő hatalmához,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
ISTEN hozott köztünk!.
Afrikai teremtéstörténet
Miért kullogsz még a kõ felé. Jézus feltámadt a sírból
Marie Curie Skłodowska (Varsó,1867-Sallanches, 1934)
PARTY TIME ! Szokás szerint későn este benéztünk a hűtőbe.
Oltári nagy hülyeség, de jó!
Tüzed, uram, Jézus szítsd a szívemben, Lángja lobogjon elevenebben
Web-grafika II (SVG) 8. gyakorlat Kereszty Gábor.
ÁLMODJ Kapcsold be a hangszórót és dőlj hátra! Ne klikkelj! 
Tüzed Uram, Jézus, szítsd a szívemben, lángja lobogjon elevenebben
Isten hozott köztünk!.
A halottak feltámadása és az utolsó ítélet
Ha nem jön álom a szemedre
Ő SZI TÖKÖLÉS Kreálta: Nick Shepherd Valamikor tökjó csaj voltam, formás alsófertállyal aztán megerőszakoltak!
TEREMTÉS Dunaújvárosi Evangélikus Gyülekezet október Ács Sándorné agrármérnök.
Vida Péter - Fenyőfi Nándor
Miért aggódsz?.
Egy élet 14 állomása „…mert megmarad a hit, a remény és a szeretet …”
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Főpapi kenet Heidelbergi KT 31..
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Halloween október 31..
Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Jn. 3:16 Mint Bárány.
Kimondom már bátran: az Õ irgalma nélkül Semmit sem sem ér az életem.
PARTY Késő este benéztünk a hűtőbe... Találtunk sört, bort, vermutot... Ideje elkezdeni a bulit...
PéPéeS SZELEKTÍV HALLÁS PéPéeS
Petőfi Sándor: Minek nevezzelek.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Húsvét bennünk! „Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.” Efézus 5,14.
Nagy-csütörtök C - év Jn 13,1-15.
Snelemperg Barbara Halloween!.
ĦåℓℓǿฟєєИ Ҝǿ√áčṧ Ṁΐℓáή .
Katasztrófák, a világ körül A KATASZTRÓFA TERMÉSZETI VAGY EMBERI OKOKBÓL BEKÖVETKEZŐ OLYAN ESEMÉNY, AMI ÉLŐLÉNYEK NAGY LÉTSZÁMÚ CSOPORTJÁNAK ÉLETKÖRÜLMÉNYEIT.
Előadás másolata:

Elgondolkoztatok már azon, hogy vajon ki/mi miatt faragnak minden Halloweenkor tököt az Amerikaiak? Most elmondom nektek!

A hagyományról Ez az ünnep korábban csak az angolszász világban Ez az ünnep korábban csak az angolszász világban ( Nagy-Britanniában, az Amerikai Egyesült Államokban) volt ismert, ma azonban már olyannyira elterjedt, hogy nem árt kissé közelebbről is megismernünk.

Észrevettétek már ugye, hogy hosszabbak az éjszakák és rövidebbek a nappalok.. Ekkor, október elején és november végén van az év legsötétebb időszaka. Észrevettétek már ugye, hogy hosszabbak az éjszakák és rövidebbek a nappalok.. Ekkor, október elején és november végén van az év legsötétebb időszaka.

Ilyenkor mindenki csak a sötét, félelmetes, bajhozó lényt képzel el. Már nagyon régen, a kelták idejében is így volt. November 1. a kelta új év első napja volt, ekkor rendezték meg a kelta hitvilág napistenének ünnepét. Október 31. viszont a kelta óév utolsó napja ( és különösen annak éjjele) félelmetes időszaknak számított. Ilyenkor mindenki csak a sötét, félelmetes, bajhozó lényt képzel el. Már nagyon régen, a kelták idejében is így volt. November 1. a kelta új év első napja volt, ekkor rendezték meg a kelta hitvilág napistenének ünnepét. Október 31. viszont a kelta óév utolsó napja ( és különösen annak éjjele) félelmetes időszaknak számított.

A kelták szerint ilyenkor mindenféle szellemek, halottak kísértetei kóboroltak, A kelták szerint ilyenkor mindenféle szellemek, halottak kísértetei kóboroltak, -mind az erdőben, mind a falujukban- akiknek ennivalót, ajándékokat kellet feláldozniuk. -mind az erdőben, mind a falujukban- akiknek ennivalót, ajándékokat kellet feláldozniuk.

A töklámpás legendája, azaz Jack O’ Lantern Élt egyszer egy Jack nevű pénzéhes, részeges kovácsmester, aki egyszer egyességet kötött az ördöggel, hogy az ő lelke sose kerüljön a pokolba. Igen ám, de a mennyországba sem fogadták be. Így aztán a kovácsmester kapott az ördögtől egy izzó széndarabot, amit beletett egy kivájt marhavénába (késöbb tökbe) se ennek a lámpásnak a fényénél keresi azóta is a nyugvóhelyét. Élt egyszer egy Jack nevű pénzéhes, részeges kovácsmester, aki egyszer egyességet kötött az ördöggel, hogy az ő lelke sose kerüljön a pokolba. Igen ám, de a mennyországba sem fogadták be. Így aztán a kovácsmester kapott az ördögtől egy izzó széndarabot, amit beletett egy kivájt marhavénába (késöbb tökbe) se ennek a lámpásnak a fényénél keresi azóta is a nyugvóhelyét.

Akkor együnk! Egész nap válogathattok ezekből az ételekből ( ha addig el nem fogy ) Véres ujj Véres ujj Halálian jó chips Halálian jó chips Vérlé Vérlé Szemgolyók Szemgolyók Kukac Kukac Tökjó torta Tökjó torta Rémesen tuti habcsókok Rémesen tuti habcsókok Vacsorára Vacsorára Darált húsos (!!!) melegszendvics Darált húsos (!!!) melegszendvics Vérlé Vérlé Piros rémség Piros rémség Zöld kar Zöld kar

A programokról Nézünk filmet Nézünk filmet Lesz quiz Lesz quiz Party time Party time Evés Evés Mécseslámpás készítés Mécseslámpás készítés Gyönyörködés az újdonsült mécseslámpásainkban Gyönyörködés az újdonsült mécseslámpásainkban ( este, a sötétben) Társas, és még sok minden amit ti találtok ki! Társas, és még sok minden amit ti találtok ki!