Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

„Programok a gyermekszegénység ellen” Biztos Kezdet konferencián,
A Nemzeti Fejlesztési Terv regionális egyeztetésének folyamata, eredményei Dönsz Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége Civilek az NFT Nyilvánosságáért,
Javaslatok a zöld államháztartási reformra Lukács András Levegő Munkacsoport „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük.
Privát banki szolgáltatások és befektetések a Citibanktól.
Partnerek vagyunk az úton László János Magyar Kerékpárosklub.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Információs Társadalom Parlamentje, június 1., Budapest Magyarság az információs társadalomban Szövetség a Közös Célokért társulás, Felvidék  Az.
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Az EU „Városi környezet” tematikus stratégiája – a városi környezetgazdálkodás perspektívái Dr. Buzás Kálmánné KvVM Környezetpolitikai Osztály Szakmai.
„Környezetvédelmi vállalkozói inkubátorház létesítése Rákospalotán” KMOP-1.5.3/A PROJEKTINDÍTÓ RENDEZVÉNY január
Veled Európa, de nélküled EU!
A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK ÚTRAVALÓ A NEMZETI VIDÉKI HÁLÓZAT LEADER SZAKOSZTÁLYÁTÓL.. Budapest, szeptember 26. TNC Start Up Fórum Páliné Keller Csilla,
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
Urban Audit Az egységes városstatisztikai adatbázis.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Hajóút kitűzés a KDV-KÖVIZIG területén
Az Ulmi Folyamat és az európai Duna-stratégia
FEJLESZTÉSI FELADATOK FINANSZÍROZÁSA Gazdaságfejlesztési pályázatok a tervezéstől a megvalósításig - több száz nyertes pályázat tapasztalatai alapján -
2005. június éves a Magyar-Osztrák Területrendezési és Tervezési együttműködés dr. Tompai Géza főosztályvezető Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési.
Bringa - tekerj, hogy haladj Bringa - tekerj, hogy haladj 4. A bringa közösség, és gazdaságfejlesztő szerepe 5. A bringázás kisteljesítményű.
C2ENET: Közép-Európai Környezetvédelmi Hálózat ERFA, Interreg III.B. Cadses, európai uniós támogatással (2007. január – március) Dr. Zongor Gábor,
DAT 2006 konferencia A könyvtárak digitális világa szekcióülés Budapest, november 21.
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
dr. Kovács Ferenc Közlekedési Helyettes Államtitkár
„Közlekedés- és logisztikai fejlesztés Záhony – Csap térsége”
Az EU panaszmechanizmusai a gyakorlatban Dr. Bendik Gábor ügyvéd Levegő Munkacsoport
VEDD KI A RÉSZED! minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Dandé István Magyar Szegénységellenes Hálózat Strukturális Alapok Munkacsoport.
Tapasztalatok az NFT „Közlekedés, energia” munkacsoportjával kapcsolatban Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei.
Nemzetközi és hazai civil szervezetek hatása a klímapolitikára Schmuck Erzsébet, MTVSZ társelnöke Hogyan értékelhető a nemzetközi és hazai civil mozgalom.
GKI Zrt., A válság: veszély és esély Balatonfüred, október 8. EGVE Dr. Vértes András elnök GKI Gazdaságkutató Zrt.
Kormányszóvivői tájékoztató. Lendületbe hozzuk a vállalkozásokat Dr. Kóka János Gazdasági és Közlekedési Miniszter.
KÖLTSÉGVETÉS 2006 FEJLESZTŐ ÁLLAM JÖVŐKÉPES ORSZÁG Európai Ügyekért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Hivatala november 3.
Kormányszóvivői tájékoztató. Tájékoztató a gazdaságról Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 14.
Új Magyarország Mikrohitel Program Dr
Makrogazdasági folyamatok és versenyképesség Csillag István Budapest, március 4.
A magyar gazdaság növekedésének egyes területi vonatkozásai Dr. Tétényi Tamás, VÁTI kht. Növekedés Magyarországon: Helyzetkép és kilátások Budapest, 2005.
Éghajlatváltozás Budapest és Pest megye Környezettudatossági felmérés A Magyar Természetvédők Szövetsége részére.
Regional Office for Europe and Central Asia FAO Információs Hálózatok Hatékony tudásmegosztással a gazdák és partnereik érdekében az Európai Térségben.
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Ausztria Valacsay András.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
SZTT tevékenységének bemutatása
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
Lovas Attila igazgatóKÖTIVIZIG Duna térségi programalkotó tanácskozás, Érd, június 07.
A 21. század energiapolitikai kérdései és hazai válaszai: a „Magyarország energiapolitikája ” című stratégia és a lezajlott társadalmi-szakmai.
dr. Banai Miklós ügyvezető MultiRáció Kft.
CONNECT ”Az ITS rendszerek értékelési irányelveinek előkészítése, Magyarországi szempontok.”
A felsőoktatási intézmények gazdálkodásának szabályozása az új felsőoktatási törvényben Prof. Dr. Katona Tamás.
A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósul meg
Területi politika főbb összefüggései. A disszertáció főbb területei 1.A regionális programozás elméleti alapjai 2.A programozási ciklus az Európai Unióban.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
Magyar Fenntarthatósági Csúcs Stratégia Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 23.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Tulajdonos és ügyvezető közötti viszonyok megváltozása „Az ügyvezetői tévedés ára” konferencia május 8. dr. Fehérváry Ákos, ügyvéd / partner Kajtár.
JAVASLATOK, ÉSZREVÉTELEK AZ ALACSONYKÜSZÖBŰ SZOLGÁLATOK ÁLLAMI TÁMOGATÁSÁRA Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület December 17.
Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram pályázat a szén-dioxid –kvóta bevételekből Március 10. Legény Árpád Projektmenedzser-asszisztens.
Globalizáció és környezet Környezeti problémák, civil szervezetek és tevékenységük Szeles Péter Eu és agrárpolitikája előadás február 24.
Az épített környezetre káros támogatások és mulasztások „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszűntetésük lehetőségei” MTA,
Civil szervezetek az európai biztonságért november – április koncepció, programvezető: Dr. Deák Péter.
Mészáros László prezentációja. Hong Kong TDC Tények Hongkongról A világ legszabadabb gazdasága (Cato Inst.) 11. a világkereskedelemi ranglistán Világelső.
EGYÜTT KÖNNYEBB Ferenczy Anikó Magyar Kongresszusi Iroda Március 29.
Dunai hivatásforgalmi vízi közlekedés kialakítása Budapesten
Szűcs Lajos minőség- és biztonságirányítási vezető
Előadás másolata:

Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, április 15.

Európai Környezetvédelmi Iroda (European Environmental Bureau, EEB) Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (European Federation for Transport and Environment, T&E) Európai Éghajlatvédelmi Hálózat Climate Action Network Europe (CAN-Europe)

Európai Környezetvédelmi Iroda

„A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük lehetőségei” címmel rendezett nemzetközi konferenciát Budapesten 2004 szeptemberében a Levegő Munkacsoport, az Európai Környezetvédelmi Iroda, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Közgazdasági Társaság Környezetgazdasági Szakosztálya.

Közös levél az ECOFIN-nek: Minden EU-tagország készítsen kimutatást a környezeti szempontból káros támogatásokról, és ezeket fokozatosan építsék le! Magyarországon az ilyen jellegű támogatások évi több ezer milliárd forintot tesznek ki. Súlyosan rontják a környezet állapotát és az ország versenyképességét.

Útkárok, beleértve az egyéb építményekben, valamint a többi járműben az útrongálás miatt közvetve okozott kárt: nettó 800 milliárd Ft Forrás: New Scientist, 1992

European Federation for Transport and Environment

Tööd või uusi teid?

Levelezés, személyes kapcsolattartás az Európai Bizottsággal az Európai Parlamenttel Felemásak a tapasztalataink: Személyes beszélgetéseken sok hasznos információt kapunk, általában egyetértenek velünk. Leveleinkre egyáltalán nem vagy csak hosszú idő múltán kapunk választ. Ha kapunk is, nem mindig arra válaszolnak, amit kérdeztünk.

Az új 10-es út a környezetvédelmi engedély szerint A folyamatos piros vonal mutatja az engedélyezett szakaszt

Az új út a régi úttól mintegy 100 méterre (egy hosszabb szakaszon mindössze 20 méterre) húzódik.

Hat sávon mennek majd a gépkocsik Óbuda és Pilisvörösvár között.

Akik Budapestre mennek, három sávról az egy sávos Bécsi útba torkollnak, a Pilisvörösvár irányába haladók pedig három sávról a település szintén egy sávos főutcájába jutnak.

Mindez a jelenleginél is elviselhetetlenebb dugókat eredményez a napnak szinte minden szakában.

 Egy nagy bevásárlóközpont épül majd a 14. és 15. kilométer között.

Európai Befektetési Bank (EIB) Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (

Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. Lélegzet 2001/10.