Szent István Egyetem. Az egyetem létrejötte Az 1999. évi LII. Törvény alapján, 2000. január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyar Universitas Program Magyar Bálint oktatási miniszter február 20. Infrastruktúra-fejlesztési programok a felsőoktatásban
Advertisements

Nálunk a jövő már elkezdődött, ne maradjon le róla!  Kiválósági díj  Országosan elismert színvonal  Oktatók tudományos minősítése – 2. hely  Kiemelkedő.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Az ÉARFÜ NONPROFIT KFT - szerkezete, felépítése, a színes mozaik.
Alapképzések a Debreceni Egyetem Informatikai Karán
Intézményfejlesztési Terv
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar Településüzemeltető Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
A Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán folyó kutatások Szabó Ingrid Szabó Ingrid dékánhelyettes dékánhelyettes.
Hol található a Gépészmérnöki Kar?
TÁMOP 4.1.1/A-0/2/KMR TÁMOP 4.1.1: első intézményi pályakövetési eredmények, tapasztalatok A BCE 2005-ben végzett hallgatóinak 5 éves „jubileumi”
Szövegminta Szövegminta szövegminta MEZŐGAZDASÁG- ÉS KÖRNYEZET- TUDOMÁNYI KAR, GÖDÖLLŐ.
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
MATARKA szakmai nap Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum március 24. KÖSZÖNTJÜK A RÉSZTVEVŐKET!
Rejtő Sándor Könnyűipari Mérnöki Főiskolai Kar
Radnainé Gyöngyös Zsuzsanna egyetemi docens tanszékvezető
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
Szövegminta Szövegminta szövegminta ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KAR, BUDAPEST.
A GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR FELADAT- ÉS STRUKTURÁLIS RENDSZERE Szerkesztette: © Dr. Szilágyi Tivadar, KARI TANÁCS KARI TANÁCS TÁRSADALMI.
A kisebbségi (magyar) felsőoktatás kialakulása és perspektívái Szatmárnémetiben Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program.
Szatmárnémeti magyar nyelvű felsőoktatásának kialakulása és perspektívái Készült a Debreceni Egyetem Nevelés – és Művelődéstudományi Doktori Program keretében.
2007. március A TDK hete a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Karán.
Prof. emer. Dr. Monos Emil, a Semmelweis Egyetem Baráti Körének elnöke megnyitja a táblaavató ünnepséget.
Bemutatkozik a Georgikon
A ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM - A MAGYAR FELSŐOKTATÁS INTEGRÁNS RÉSZE 1 MPV előadás.
A révkomáromi Selye János Egyetem működése. Az egyetemről általánosságban, annak rövid bemutatása 1918-ban Csehszlovákia megalakulása A felvidéki felsőoktatási.
A bolognai rendszer Jogszabályok: 2005.CXXIX
Szakirányú továbbképzési szak /szakmérnöki képzés/
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
összefüggései, új kihívásai
Átmenet az osztatlan és a kétlépcsős képzés szakjai között A BME-VIK példája 1. Zoltai József egyetemi docens, Dékáni Hivatalvezető BME-VIK.
A Kaposvári Egyetem Készítette: Lang Diána.  A magyar országgyűlés január 1-gyel alapította a Kaposvári Egyetemet, ezzel a döntéssel Kaposvár a.
Erdőmérnöki Kar QUO VADIS ERDÉSZETI OKTATÁS? Mészáros Károly dékán.
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Kar
A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM
1 Miskolci Egyetem. 2 Matematikai Intézet – Analízis Tsz., Számítástechnika Tsz., Számítóközpont – Analízis Tsz., Alkalmazott Matematikai.
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
Herdon Miklós – Pető Károly - Várallyai László - Szilágyi Róbert
A felsőoktatási intézmények és karok OTDK eredményessége
Kovács László Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Nálunk a jövő már elkezdődött, ne maradjon le róla!
Földrajzoktatás a Debreceni Egyetemen és jogelődjén, a Kossuth Lajos Tudományegyetemen 1990-től napjainkig Kerényi Attila Debrecen november 14.
2004. január 27. Hallgatói szolgáltatások szerepe a felsőoktatásban Szabó Imre Diákközpont igazgató.
Néhány szó az új felsőoktatási képzési rendszer bevezetéséről A Magyar Köztársaság Országgyűlése október 10-én elfogadta a felsőoktatásról szóló.
A Bologna-folyamat a munkáltatók szempontjából Gerner Péter
Integrált irányítási környezet kialakítása. I. Szervezetfejlesztés Az Egyetem szervezeti felépítését részben meghatározza a jogszabály és a Szervezeti.
Szövegminta Szövegminta szövegminta. Szövegminta Az élô és élettelen természettudomány, valamint a társadalomtudomány számos területén oktató intézményünk.
Innovációs programok a Szent István Egyetemen Regionalitás és együttműködés Figler Kálmán, kancellár Dr. Szabó István, külkapcsolati igazgató, dékán.
Budapesti Corvinus Egyetem A évi mesterszakos felvételi eljárás
Duális képzés a Miskolci Egyetemen Dr. Gácsi Zoltán egyetemi tanár.
Innováció-átok vagy lehetőség a felsőoktatásban? Dr. Urbányi Béla Egyetemi tanár.
DUÁLIS SZAKOK AZ SZTE KÍNÁLATÁBAN TÁMOP F-14/1/KONV Egység, alprojekt/alprogram neve Projektzáró rendezvény, Karsai Krisztina.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM JOG- ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR PÉNZÜGYI ÉS SZÁMVITELI TANSZÉK Biztosítás és kockázatkezelés (oktatás – kutatás) dr. Farkas Szilveszter.
Bemutatkozik az EKF Természettudományi Kara Pénzesné Dr. Kónya Erika dékán.
NYELVI KÉPZÉS AZ ÓBUDAI EGYETEMEN Elfogadta a Rektori Tanács
Reflexiók az,,Ország közepe” TAMOP program szociális munkás képzésre gyakorolt hatásáról A szociális szolgáltatások és humán erőforrások fejlesztésének.
Köszöntjük a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar nevében!
Szent István Egyetem Készítsen diamintát a bemutatóhoz! A mintának legyen háttere, formázza meg a címsort és a tartalom sorokat! A láblécben szerepeljen.
Élelmiszertudományi Kar Szakmai Konzultáció október 25.
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Makovecz-program Jakabné dr. Szalai Krisztina Pécs, augusztus 31
Introduction of Szent István University
Professzor Ujvárosi Miklós életútja és munkásságának hatása
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Szervezeti Felépítése
Üzleti jog BSc BMEGT55A001 E5.
Az állami fenntartású felsőoktatási intézmények gazdálkodása az erőforrásokkal Budapest, november 18. Földesi Gabriella főosztályvezető Intézményfinanszírozási.
Én miért választottam a BME Villamosmérnöki szakát?!
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Történelmi áttekintés 1
Történelmi áttekintés 1
Előadás másolata:

Szent István Egyetem

Az egyetem létrejötte Az évi LII. Törvény alapján, január 1-i hatállyal, a jogelőd intézményeiket is figyelembe véve, a 214 éves Állatorvostudományi Egyetem, a 80 éves Gödöllői Agrártudományi Egyetem, a 147 éves Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, a 83 éves Jászberényi Tanítóképző Főiskola és a 120 éves Ybl Miklós Műszaki Főiskola az alapító felsőoktatási intézmények jogutódjaként tíz karral létrehozták, a SZENT ISTVÁN EGYETEMET, Gödöllo székhellyel. Az Egyetemi Tanács egyetértő döntése után szeptember 1-től a gyöngyösi Gazdálkodási és Mezőgazdasági Főiskolai Kar Károly Róbert Főiskola elnevezéssel önálló felsőoktatási intézménnyé alakult, majd az egyetem három volt budai kara (Élelmiszertudományi Kar, a Kertészettudományi Kar és a Tájépítészeti-védelmi és-fejlesztési Kar) a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem szervezetében folytatta munkáját.

Karok Alkalmazott Bölcsészeti Kar Állatorvos-tudományi Kar Gépészmérnöki Kar Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Mezogazdaság- és Környezettudományi Kar Ybl Miklós Építéstudományi Kar

MBA programok Egyetemünk 2005 szeptemberében sikeresen beindította a WeSt M.B.A. angol nyelvu programját, melyet az amerikai Webster University-vel közösen dolgoztunk ki. A kétéves program során az oktatott tárgyak felét az amerikai egyetem professzorai, míg a másik felét olyan, az egyetemünk által delegált professzorok oktatják. A program végén a hallgatók két különálló - egy amerikai és egy magyar - akkreditált M.B.A. diplomát kaphatnak. A magyar nyelvu M.B.A. program elso évfolyamát februárjában indítottuk. A 4+1 szemeszteres programon résztvevok két és félév alatt sajátíthatják el az üzleti élet széles területét átfogó legfrissebb elméleti és gyakorlati ismereteket. A képzés során hallgatóink 5 szakirányból választhatnak.

Szervezeti felépítés Rektor Rektorhelyettesek Központi Szervezeti Egységek Tanácsok, Bizottságok, Testületek, Fórumok Karok Alkalmazott Bölcsészeti Kar Állatorvos-tudományi Kar Gépészmérnöki Kar Gazdaság és Társadalomtudományi Kar Mezogazdaság- és Környezettudományi Kar Ybl Miklós Építéstudományi Kar