Lakásbiztosítási Oktatási anyag

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Új utak a földtudományban március 17. • • Január 20. Nyersanyag- és energiakincs – a fenntartható fejlődés felé • Március 17. Természeti veszélyforrások.
Advertisements

A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
Biztosítások 2013 Dr. Honyek Péter Személyi Jövedelemadó Osztály.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
Általános biztosításmatematika
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Az aktuáris matematika Docens dr Ottilia SzedlákTobolka Andrea.
Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) Oktatás 2008.
A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.
Kötelező biztosítás 2010 Előadó: Marosvölgyi Péter, szakmai igazgató AEGONdirekt.hu Zrt.
Fókuszban: a díjtábla a lehetséges kérdések és válaszok tükrében Sallai Linda.
Polgári jog Biztosítási szerződés PTK XLV. fejezet a biztosítás
Biztosítási alapismeretek
A legfontosabb tudnivalók a Generali mezőgazdasági biztosításairól
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
Vagyonbiztosítás.
Közelben: HÉV végállomás 5 percre van, 13 perc Hévvel a Boráros tér, ami hétköznap: l 0 percenként, hétvégén kb.: 15 percenként közlekedik. Spar áruház.
Bérlakásépítés és fenntarthatóság
Kárpótlás Készítette: Dr. Csák Csilla Dr. Csák Csilla egyetemi docens.
Kritika érte a sajtót. Jogos kritika…?!?! Nem foglalkozik eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz.
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
Construma április 14. Dr. Maráczi Zsolt Otthonteremtési Program Javaslat Társaság a Lakásépítésért Egyesület 1/16.
Adózási alapismeretek 5.2 konzultáció Helyi adók
Az illetékekről szóló évi XCIII. törvény változásai
Budaörsi út 125/A alatti irodaház bemutatása. Ingatlan paraméterei Telek1089 nm Irodaház alapterülete 931 nm FunkciókIroda, üzlet, raktár Épült2000 Parkolók.
Biztosításgazdaságtan 10. téma
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása A 237/2006. (XI. 27.) Kormányrendelet alapján.
1 A közvetlen támogatások igénybevételének főbb feltételei Lakástulajdon Méltányolható lakásigény Egyéb feltételek Az önkormányzat jegyzője igazolja a.
BALATONBOGLÁR APARTMANHÁZ.  Az épület Balatonbogláron, a Balaton déli partján, a boglári domboldalon, Balatonboglár felett tálalható. A parttól mindössze.
Mi is tulajdonképpen SprintWealth üzlet? A SprintWealth weboldalról szoftvereket és e-könyveket tölthetsz le 29 USD regisztrációs díj ellenében. Az oldal.
tűzvédelmi tapasztalatai
Energia és takarékosság a háztartásban
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
előadó: Varga Tamás MO csoportvezető
Solymár – családi ház prezentáció.
Az épület bemutatása Miskolc belváros szívében 4000 m 2 -es irodaház részben felújítva, részben bérbeadva Ft/m 2 áron azaz Ft-ért.
Encombrement maximum du logotype depuis le bord inférieur droit de la page (logo placé à 1/3X du bord; X = logotype)
Szűrés A rosszul informált fél lehetőségei a jobban informált fél ösztönzésére.
Szükséges Gyakorlati Tudás:
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
Házőrző Családi Otthon Biztosítás
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
SIGNAL BIZTOSÍTÓ Zrt. Ház-tartás 2010
LENDÜLETBEN AZ ORSZÁG A Magyar Köztársaság kormánya.
AMC a siker záloga!  Akár ingyenesen regisztrálhatsz  Vagy1.200,-Ft induló tőke kell  3 olyan partnert keress magadnak akiket érdekel  Kövesd a javaslatokat.
KÖLTSÉGBECSLÉSI ELJÁRÁSOK alkalmazása
Köszöntöm a települési önmentő képesség fejlesztő felkészítésen résztvevőket Előadó: Lóki Richárd okl. tű. őrgy.
Balesetbiztosítás. Milliós segítség Választható csomagok, fix díjtételek Nem kell tarifálni! Nincs egészségügyi kockázatelbírálás!
Ha valami igazán különlegeset szeretne... lakjon víztoronyban! Az 1895-ben épült víztornyot 2004-ben újították fel.
Tájékoztató 10. osztályosoknak
SIGNAL Biztosító Partnereink a szakszervezetek
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
Budapesttől 1 óra kényelmes autóútra, Balatonkenese központjában, csendes, romantikus kis utcában, balatoni panorámás családi ház 15 éve működik VENDÉGHÁZKÉNT,
TÁJÉKOZTATÓ A 2013-tól érvényes biztosításokról Szeged
Mi az az épületdiagnosztika?  Tulajdonosoknak  Vevőjelölteknek  Bérlőknek  Ingatlanforgalmazóknak  Épületkezeléssel foglalkozó szakembereknek 
Dunaújvárosi Iparkamara KÖZBIZTONSÁGI NAP Schön István Dunabiztos Biztosítási Alkusz Kft.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Bérlakásépítés és fenntarthatóság
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
XII. Mátyás Király u. 18. Area 678 m2 Plot 6079 m2 Surroundings
A KÖZBESZERZÉS ÉS A BIZTOSÍTÁS KÉRDÉSEI
TÁJÉKOZTATÓ A 2013-tól érvényes biztosításokról
UNION-CASCO CascOLD.
Előadás másolata:

Lakásbiztosítási Oktatási anyag Első alkalom Időtartam 2 óra

I. A lakásbiztosítási piac 2010:

II. Egy optimális lakásbiztosítás felépítésének lépései: Határozd meg a helyes alapterületet!! Az alapterület meghatározása az első és legfontosabb elem. (ez az első pont ahol a függő biztosításközvetítők, gyakran „csalnak”, esetleg hibáznak, a kedvezőbb díj miatt. ) Az alapterületnél az alábbi szabályokat kövesd:

Aegon Origó: A helyiségeket, és fele alapterülettel (50%) a nem lakás céljára szolgáló helyiségeket. Teljes alapterület (100%) Fele alapterület (50%) Szoba Garázs Konyha Pince Étkező Kazánház Fürdőszoba, WC Erkély Előszoba Terasz Beépített tetőtér Melléképület ingyenes

Generali Házőrző Start: A lakás/épület hasznos alapterülete: a tulajdoni lap szerinti alapterület, vagy a lakás hasznos alapterülete, a beépített tetőtér azon területe, ahol a belmagasság legalább 1,90 m, a nem lakáscélú alagsori helyiségek 50%-os alapterülete. Nem vesszük figyelembe az erkélyt, a teraszt, a be nem épített tetőteret. Melléképület 50 négyzetméterig ingyenes

Allianz ALA: A lakás/épület hasznos alapterülete: a tulajdoni lap szerinti alapterület, vagy a lakás hasznos alapterülete, a beépített tetõtér azon területe, ahol a belmagasság legalább 1,90 m. A nem lakáscélú alagsori helyiségek, lakáshoz épített garázs, kazánház, 10nm-nél nagyobb erkélyt, stb.., 50%-os alapterülettel számítunk. Nem vesszük figyelembe az 10 nm kisebb erkélyt, a teraszt, és a be nem épített tetőteret. Melléképület 100%-ban szítandó az erre megjelölt helyen és módon.

2.Határozd meg az épület, épületek, azon értékét, amiből a mai építési árakon, a teljes épületet fel lehetne építeni. ( ez a biztosítási összeg) Ehhez javasoljuk, hogy épületnél minimum 200.000Ft / négyzetméter áron, melléképületnél pedig 100.000Ft / négyzetméter áron számolj. ( Ez az első pont ahol a biztosítók „csalnak” !!! Kis piaci részesedéssel rendelkező társaság, csak alacsony összeggel tud versenyképes lenni, hiszen a díjat is ezek alapján fizeti.) Ez azért nagyon fontos, mert az esetleges kártérítésnek is ez lesz az alapja! Példa: Összes alapterület 100 nm Szükséges biztosítási összeg 100 nm x 200.000Ft = 20.000.000Ft Teljes káresemény esetén minimum ennyire lenne szükség a helyreállításhoz / újjá építéshez. Ha a biztosítási összeg ezen érték alatt van, függetlenül a ház forgalmi értékétől, akkor nagy valószínűséggel, a biztosító aránylagos kártérítést (úgy nevezett pro-ratát) fog alkalmazni. Az eladástechnikában erről bővebben fogunk beszélni.

3.Határozd meg az ingóságok, azon értékét: amiből a mai árakon, ugyanazt a komfort fokozaton, be lehet szerezni. ( ez a biztosítási összeg). A statisztikai hivatal által kiadott adatok alapján, egy átlagos családi házban ez négyzetméterenként 50.000Ft- 70.000Ft. Ebben benne van minden, ami mozdítható, a kiskanáltól a szobabútoron keresztül , a híradástechnikai felszerelésig, de általában 5% -ig benne vannak a háztartási kisgépek is, mint pl : fűnyíró, fúrógép stb. Itt minden esetben érdemes elfogadni a biztosító által ajánlott összeget, így elkerülhető az aránylagos kártérítés. Ha valaki nem függetlenül ad ajánlatot, akkor a kedvezőbb díj érdekében , néha csökkent ezen a összegen, ezáltal csökken a díj is. Persze ennek később megint csak ára lesz!!!

Ezek az alábbiakból tevődnek össze: 4.Határozd meg az igényelt szolgáltatások körét: Ez nálunk egyszerű lesz, hiszen mi minden esetben teljes körű szolgáltatást ajánlunk. Gyakori, hogy a díj versenynél kihagynak biztosítási elemeket, hiszen ez csökkenti a díjat. Leggyakrabban a betöréses lopás hiányzik, de nem ritka a vízkár, az üvegkár, a felelősség, vagy a baleset hiánya. Ezek az alábbiakból tevődnek össze:

Origó - Tűz, - Villámcsapás elsődleges és másodlagos hatása, - Vihar, - Felhőszakadás, - Jégverés, - Földcsuszamlás, - Ismeretlen építmény, üreg beomlása, - Idegen tárgyak rádőlése. - Betöréssel együtt járó rongálás - Üvegtörés biztosítás - Baleset Biztosítás Robbanás, Árvíz, Hó nyomás Földrengés Kő- és földomlás Idegen jármű ütközése Betöréses lopás és rablás Vízkár - Felelősségbiztosítás

Házőrző Start - Tűz - Robbanás - Villámcsapás közvetlen és közvetett hatása - Jégverés - Sziklaomlás, kő omlás, földcsuszamlás - Ismeretlen építmény és üreg beomlása - Ismeretlen jármű ütközése - Idegen tárgyak rádőlése - Vezetékes vízkár - Üvegtörés - Rablás - Felelősségbiztosítás 2 000 000 Ft-ig - Robbanás - Vihar - Hó nyomás - Légi jármű ütközése - Felhőszakadás - Árvíz - Földrengés - Betöréses lopás - Vandalizmus - Balesetbiztosítás

Allianz ALA: - Tűz, Robbanás, - Villámcsapás elsődleges és másodlagos hatása, - Vihar, - Felhőszakadás, - Jégverés, - Földcsuszamlás, - Ismeretlen építmény, üreg beomlása, - Idegen tárgyak rádőlése. - Betöréssel és rongálás - Üvegtörés biztosítás - Baleset Biztosítás ( Opcionális ) Robbanás, Árvíz, Hó nyomás Földrengés Kő- és földomlás Idegen jármű ütközése Betöréses lopás és rablás Vízkár Felelősségbiztosítás ( Opcionális )

III. Díjszabás / Kalkulátorok ismertetése…. IV. Házi Feladat: - Szabályzatok átadása átolvasásra minimum 3 alkalommal!!!!

Kiosztott anyagok vissza ellenőrzése: Lakásbiztosítási szabályzatok - elektronikusan - www.legjobbalkusz.hu / Dokumentumtár / Lakás biztosítások / - Origo Tananyag , Generali Házőrző Start , Allianz lakás feltétel. - Origo Tarifa 1, Origo Tarifa 2 - Generali Házőrző Start Tarifa - Allianz Gyorstarifa