Bemutatnak a tanítványaim

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Iskolai Könyvtári Világnap
Advertisements

2012-es évben 2 szakács és 4 felszolgáló tanuló töltötte gyakorlatát az Europa Hotelben.
A kiáltó világ.
A magyar felsőoktatás.
Szeretem a könyvtáram!.
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
tél-mozaik köszönt ránk.
A könyvtár és az Internet mindenkié A világ a könyvtárban, a könyvtár a világban.
07:15:06 óra Egy új életet fogok kezdeni Ez a határozott döntésem... Ez az én saját saját döntésem... kedd, június 24.kedd, június.
Barátaimnak Szeretettel
Iskolatörténeti hét  A murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola a központi iskolaépület 50 éves évfordulójára, január 21-től január 26-ig iskolatörténeti.
MEGHÍVÁS TÁRGYALÁS. MEGHÍVÁS 1. lépés Az üzenet: Szia! A segítségedet szeretném kérni! Beszélhetünk valamikor? Köszönettel: Sanyi Igen! Ez a számom: +36.
Baczkamadarasi-Kis Gergely Református Gimnázium
M o s t i d é z z ü k, f e l m i i s t ö r t é n t e z a l a t t a 1 0 é v a l a t t. Biztos tudjátok, hogy az idei tanév jubileumi év a MUSTÁR életében.
Kellenek-e nekünk a TISZKEK? Mártonfi György Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet A Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Országos TISZK Konferenciája.
Nagy László tanári öröksége Kazincbarcikán
ADVENT.
Nemzetközi Könyvajándék Nap Bethlen Gábor Általános Iskola Székelyudvarhely.
(Klikkelj nyugodtan tetszés szerint)
(A tudomány szemszögéből)
Számitástechnikai alapismeretek
Zsikazsu Emlékkönyve.
Két magzat beszélget az anyja hasában …
TÁMOP „Együtt a tiszapartis tehetségekért” „Ezt írjuk - így mondjuk” Iskolai vers- és prózamondó és –író verseny.
Zene: Charlie - Ha messze mész
„VIRÁGOK KÖZT VELED LENNI, TUDOM SZÉP VOLNA KEDVESEM” (BRÓDY JÁNOS)
„ Gőzös, meleg barázdákon vetetten Kincses kalászok bólogatnak át Az út felé, hol kényes, büszke fák, A Szépség fái súgnak át a berken.” József Attila:
Cicognani a bolognai Sant’Orsola Kórház gyermekosztályának vezető főorvosa.
IMA MAGYARORSZÁGÉRT. KEDVES SZERETETREMÉLTÓ EMBEREK!
1 1 1.
1956-osok életút jellegzetességei a Kádár- korszakban Szerző: Makai Vivien Konzulens: Dr. Valuch Tibor Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia.
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
Medvehagyma-fesztivál Orfű /17.. A programok színes palettájával, illetve gasztronómiai kuriózumokkal várja az érdeklődőket Orfű az áprilisban.
Nézd csak meg ezeket a képeket! Ha netán azon gondolkozol, hol is található ez a szálloda, hát ez nem egy szálloda. Ez egy lakóház!!! Mindez a Sheikh Zayed.
VÉDŐBÁSTYA hargitai fenyves erdők Csáki Tibor
Olvasd lassan és csendben!.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Minden ünnep legszebb fénye, Szép Karácsony eljött végre!
A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium könyvtára
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Közösségi érték (public value) vizsgálat Budapest, Szonda Ipsos.
Hogyan készüljünk fel a szóbeli interjúra? Milyen kérdések várhatóak?
Mottó: Most mutasd meg, hogy traktorral mit tudsz! Szervező: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr- főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset-
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Bikal, február 10. Drahos Péter Országos Egyházi TISZK Nonprofit Kft. © Szöllősi és Társai Bt.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
2007. márc.15..
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
Olvasd lassan és csendben!
Saját magunkat mindig arról próbáljuk meggyőzni, hogy mennyivel boldogabb lesz az életünk majd, ha megházasodunk, megszületik az első gyermekünk, majd.
A Debreczeni Képes Kalendáriom Gellér Ferencné dr. Internet Fiesta 2005.
KARÁCSONYI GONDOLATOK , VERSEK
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Ilyenek voltunk vadak és jók bűnösök közt is ártatlanok….
Készítette: Szilandi Zene: Yanni: In the Mirror Madarász Tibor a Felvidéken, Kassán született 1937-ben. A kortárs magyar festőművészeket bemutató honlapon.
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
CSODÁS KÍVÁNSÁG 1.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
Diákönkormányzat beszámolója 2010/2011 tanév I.Félév.
Diákönkormányzat beszámolója 2009/2010 tanév Alakuló megbeszélés Elnök: Túrós Kata Elnök: Túrós Kata Elnökhelyettes: Raffay Norbert Elnökhelyettes:
Tanévzáró ünnepség Nyárády Mihály Általános Iskola Ramocsaháza június 23.
Köszöntöm Önöket! Szabó Gábor általános igazgatóhelyettes Budapest, június 3.
Egyenlőbb esélyek – nők a munkaerőpiacon Fórum Szentgotthárd, február 15. OFA/2007/SZFK/7242/195 számú projekt „A program megvalósulását az Országos.
IGAZGATÓI DICSÉRETEK Budai Vendel 3.b
A KönyvTÁRva-nyitva jó gyakorlat
Szeretet szolgálat Joli néninél
A Kézmosás Világnapja A Kossuth Lajos Gimnázium Tiszaigari Általános Iskolájában
Önkéntes tevékenységek
Előadás másolata:

Bemutatnak a tanítványaim Hidvári Imre Bemutatnak a tanítványaim Kazincbarcika, 2005. június 8. Copyright Hidvári Imre

Az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár klubtermében mutattuk be a „Kővirág” című könyvemet és Cd-t. A bemutatót színesítették a számítógépre felvett szavalatok, melyek remélem itt is hallhatók lesznek. A bemutatón nem készült felvétel, így az ott elhangzottakat nem fogjuk hallani. Ezt pótolandó a műsorra készülve felvett hanganyagot (Versek címmel) is hozzáférhetővé teszem majd.

A bemutató percei ma már csak az emlékeinkben élnek. Sok minden történt azóta, de sem a szövegen, sem a jellemzéseken nem változtattam. Hiába tudunk ma már többet, akkor ez még titokzatos jövő volt. Sajnálom, hogy az élő műsort sem videóra, sem diktafonra sem rögzítettük. Így a múlt emlékei mára már felidézhetetlenek. Nézzük meg, mi maradt a bemutatásomból.

Bemutatnak a tanítványaim A könyv és CD címe: KŐVIRÁG.

Ilyen a CD borítója:

A virág szára és a biztos talaj: H I D V Á R I IMRE Kazincbarcika, 2005. június 8.

A verses kötet mindhárom könyvtárban megtalálható: [HIDVÁRI] [IMRE] [KŐVIRÁG]

Új dolog az előző CD-hez képest: [VERSEK] [VERSEKbizt]

Meghallgathatók is a versek, a szám azonosítja a verset, a fájlnév tartalmazza az előadót. 1_HidváriImre Tehát az első verset a szerző mondja el, az „Egy vonal” címűt. Hallgassuk meg! Egy vonal egy pont egy valami mindig akad a fa alatt az erdő szélen a mező mellett a telek határon. Ahol a gombák nőnek. A pereszkék illatoznak. A mínusz kettő nem fárenhejtben (Fahrenheit) a határ. Ahol ez az egy pont része a szakasznyi vonalnak. Egy és oszthatatlan, mint a gyökerek.

A második vers előadója Kiss-Simon Gergő Az „IDÖK” Irinyi Diákönkormányzat elnökhelyettese; A 2003. évi országos drogprevenciós versenyen a VI. helyezett csapat tagja; A 2004. évi Kazincbarcika várossá nyilvánításának tiszteletére kiírt vers-, novellapályázat első díjasa; A 2004. októberi országos „Forradalmi Szavalóverseny” VIII. helyezettje; A 2005. évi országos Juhász Gyula emlékverseny döntőse; Még ebben a hónapban megjelenik egy antológia, melyben szerepelnek a versei is; Az előző hétvégén tájékozódási versenyen vett részt, megyei I. helyezett csapat tagja volt; Holnap Csehországba indul az iskolai küldöttséggel.

Kiss-Simon Gergő a lemezről: 3_KissSimonGergő Előadja: Hidvári Imre: „Hajléktalanná vált” című versét. Hidvári Imre Hajléktalanná vált bánatom a megfagyott bokrok alatt vacogó hóprémes padokon a nap vakító fényében látom ott kuncsorog - ki sem nyitom az ablakom.

Fellép Kiss-Simon Gergő: Hidvári Imre: Katica napján című verset adja elő.

Hidvári Imre: Katica napján az ebéd ünnepi - nálunk költött - nálunk töltött. A nagyothallók csendességével beszélünk ebéd előtt evés közben és utána nevetgélve - nem tudva mi lesz majd jövőre?

Verset mond Galbács Emese Két éve szinte minden kiállítás megnyitón, szinte valamennyi ünnepségen szerepelt, egyre jobb teljesítményt nyújtva; 2005-ben az „Örökségünk ‘48 országos tanulmányi verseny döntőjébe jutott csapat tagja; Egyik vezéregyénisége volt a 2005. tavaszán szervezett és működtetett „önismereti kör”-nek; Az iskola „GYUFA” című internetes újságjának (www.irinyikb.sulinet.hu címen az idok linkben) szerkesztője, írásaiban elsősorban a sport eseményeket taglalta;

Galbács Emese 8_GalbácsEmes Előadja: Hidvári Imre: „Mikulás” című versét. Mikulás Miku - láss nagyszakállú havazást aranycsengő ragyogást csengő - bongó húzó - csúszó tiszta cipő pucolást Ajándékod hadd lássam láss nagyszakállú miért vársz? Itt a cipőm Miku láss!

Galbács Emese előadja Mintha emlékeznék valamire szagolva az emlékeket Hidvári Imre Mintha emlékeznék valamire szagolva az emlékeket morzsányi tudattal a hangyaszorgalommal az összehordott múltra mintha már egyszer megtörtént volna.

Előadja Labbancz Attila 2005. június 20-án általános vegyész technikusi vizsgát tesz majd; A 2003. évi kazincbarcikai vers-, novellapályázat felnőtt (18 év feletti) kategóriájának az I. helyezettje; Négy helyszínen (az Irinyiben, a Kurityányi Művelődési Házban, a Rudabányai Művelődési Házban és a Kurityányi Általános Iskolában) állította ki verseit, Zachar Rita festményeivel; Országos folyóirat, az Ezredvég közölte verseit; A Boldva-, Szuhavölgye TV „Katarzis” című műsorának vezetője; Még ebben a hónapban megjelenik egy könyv, melyben szerepelnek a kiállított versek is.

Labbancz Attila előadja a lemezről 15_LabbanczAttila Hidvári Imre: „Kifordítottam” című versét. Kifordítottam karácsonyi ruhámat neki a hóesésnek elé a hófúvásnak a sátoros barlangnak. Magam is fordultam. Nem fagyosan nem síkosan. Csak a megmaradt szeretettel. Csak a mindig épülő szeretettel

Sejted? Labbancz Attila előadja: Hidvári Imre A hétköznapi horror alapképlete. Tudod, mi a különbség az izzadás és a halál izzadtsága között? Tudod, mi a különbség a büdös izzadás és a hulla izzadtsága között? Ha nem, eddig nyugodt, hétköznapi életed volt. Nap mint nap mehettél le a térre, a gyerekek közé. Játszhattál a világgal, a létező világon, a gyermekekkel, a kölykök között. IPI-APACS. Játékszavakkal egész. Nem igazán bújócska. Milyen szépek a gyermekkori tavaszok. A hó csikorgó hidege is szép - a szánkó, a lovas szánkó - talpa alatt. Fölötte nincs már csilingelés. Nincs hidegre hűlt szájba szálló hideg galamb se. Tudod, mi a különbség a hideg és a sír hidege között? Ne reménykedj! Ne is vacogj az izzó platni mellet, báránybőr bekecsben. Hiába feltűnő, a nagy többség mással van elfoglalva. Nyugodt hétköznap van. Metszés, fűnyírás, a fűnyíró szerelőhöz vitele és a többi. A többiről kellene beszélni. A lényegről. Arról, amire nem legyintünk rá. Hétköznap és mindennaposan.

Verset mond Kovács Nóra Két éve szinte minden kiállítás megnyitón, szinte valamennyi ünnepségen szerepelt, egyre jobb teljesítményt nyújtva; Egyik vezéregyénisége volt a 2005. tavaszán szervezett és működtetett „önismereti kör”-nek; A debreceni Mester Kiadó országos verselemző pályázatán III. helyezést ért el Pesti József két versének elemzésével. Teljesítményéről az „Észak-Magyarország” című napilap is beszámolt; Az iskolai újság, az interneten (www.irinyikb.sulinet.hu címen) is olvasható elektronikus megjelenésű „GYUFA” rovatvezetője, írásai széleskörű érdeklődéséről árulkodnak.

Kovács Nóra a lemezről 5_KovácsNóra Hidvári Imre Az évek nem számítanak sem soknak, sem kevésnek: eljött az idő - és teszed, vagy nem teszed. Léptél? Meghallgattad a telefonos panaszt? Válaszod megnyugtató volt? Most, hogy elmentél felhívhatlak?

Ebben Hidvári Imre a huzatnak nevezett szélben ülök a szögeken vért izzadva mint fakír? mint isten munkása? Hirdetve igazam hirdetve a többiek igazát az ige előtt a gép előtt. Rétegesen hisz hidegem van miközben megteszem én is vagy nem teszem mert a döntés kínja jutott csak nekem.

Fellép Szegedi Tamás András Érettségi előtt áll, most éppen szorgalmi idejét tölti, június –án szóbelizik; Négy éven át szinte minden iskolai műsorban szerepelt, emlékezetes alakítást nyújtott a „Nyergelj, fordulj” című filmben, s a „Szózat”-ban; II. helyezett volt a 2004. évi Kazincbarcika 50 éves alapításának tiszteletére kiírt vers-, novellapályázaton; 2004. októberi országos „Forradalmi szavalóverseny” VI. helyezettje; I. helyezést ért el a 2005. évi Irinyi Szakközépiskola és Kollégium diákjai számára meghirdetett versíró versenyen; A ballagási ünnepélyen elnyerte a „Kiváló közösségi iskolapolgár” címet.

Most egy filmrészlet következik, Vörösmarty Mihály: SZÓZAT.

Szegedi Tamás András a lemezről: 2_SzegediTamásAndrás Hidvári Imre Dara és hó a lábam előtt puhán léphetek ebben a csikorgó parkban ebben a zajos csendben a kutyaszarral szárazzá fagyott fűben. A lehullott levelek alatt. Ott szunnyad a jövő a tavasz.

Szegedi Tamás András saját versét adja elő.

Labbancz Attila saját versét adja elő.

Kiss-Simon Gergő saját versét adja elő.

Köszönjük a figyelmet!