FP7 Call1 ICT 1.4: Secure, dependable and trusted Infrastructures (értékelői szemmel) MASNI (Magánember A Saját Nevében Intézet)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Embassy of Switzerland Swiss Contribution Office Hungary Svájci – Magyar Együttműködési Program Szabályok és eljárások Információs Napok, május Miskolc.
Advertisements

Tippek a nyerő pályázathoz – az eContentPlus az értékelő szemével Balogh Anikó, független szakértő (independent expert)
Készítette: Végh Nóra Nemzetközi referens, az EPSA 2013 hazai projektkoordinátora Nemzeti Közszolgálati Egyetem.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Jogi és pénzügyi egyszerűsítési intézkedések a Horizon 2020 Programban A megújult Participant Portal Kápli Balázs István Jogi és Pénzügyi Nemzeti Kapcsolattartó.
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
Kémiai Technológia Transzfer Kft. Egy pályázat előkészítése Hasznos tanácsok kutatóknak egy sikeres pályázat benyújtásához.
Munkaterv Miért szükséges, mik az előnyei?
A Kbt §-a szerinti eljárás - könnyítések, egyszerűsítések –
EU támogatások és a kapcsolódó közbeszerzések tapasztalatai
NFT-s pályázati tapasztalatok és tanácsok Kellermann Éva május 20.
A hallgató neve A szak megnevezése Konzulens tanár: XY 2010.
Tanuló (projekt)szervezet a Magyar Nemzeti Bankban
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Részvételi tervezés, fejlesztés és értékelés Bodorkós Barbara és Pataki György Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet,
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
Információ feldolgozása
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
AIIR projekt Autósiskolai Integrált Információs Rendszer.
Ismétlés Szabály: Minden diák kap egy-egy kártyát 1-8- ig. Minden diák ír egy-egy ismétlő kérdést a lapjára. Click a Gomb-ra. A diák akinek a számnak.
Jelentések Munkakezdő jelentések Időközi jelentések  Támogatási szerződés által meghatározott időpontokban és/vagy mérföldkövenként  Tartalma: az adott.
Piac és Profit Pénzünknél maradva! Követeléskezelés eredményesen! Megbízható partnerállomány és követeléskezelés az Opten segítségével!
Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az Opten segítségével!
AlertPay internetes számlához bankszámla hozzárendelése és pénz feltöltése az AP -re Lépj be az AlertPay oldaladra:
Showcasing and Rewarding European Public Excellence © Európai Közigazgatási Díj – EPSA 2013 Hogyan pályázzunk?
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
AVIR – intézményi adatmodell K+F+I szekció február 2.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
EUREKA - eConTec EUREKA: EU piacorientált K+F együttműködés Versenyképesség növelése az ipari és a technológiai kutatások koordinálásával.
Valorizáció a Leonardo programban Muradin Eszter december 2. Leonardo Nemzeti Iroda.
Pályáztatás, projektmenedzselés az EU operatív programjaiban, gyakorlati tapasztalatok, problémák és megoldások -HEFOP ESZA Kht -
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
Ptol-1 Ptolemy Claudius, the great Greek mathematician lived and worked in the 2 nd century B.C. An important theorem about inscribed quadrilaterals.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Tóbiás Zoltán Osztályvezető KvVM FI 2007.április 26.
TOP 3 tanács felhőszerződésekhez Dr. Ormós Zoltán Ormós Ügyvédi Iroda
FP7 Call1 ICT 1.4: Secure, dependable and trusted Infrastructures (értékelői szemmel) + bónusz: ICT-SEC Critical Infrastructure Protection
A nemzeti eljárásrend szabályozása -uniós kitekintés
K+F és innovációfinanszírozás nemzetközi forrásokból Balatonfüred, Infotér konferencia Vicze Gábor |
Miért is kell minősíteni a szoftverfejlesztő cégeket? Kinek jó ez? Az IVSZ Szoftverfejlesztési Tanúsítvány elindításának hátteréről Balatonfüred.
EASY e-HR ® Automatizálja HR adatbázisát egyszerűen.
A beiskolázás előkészítése
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Az EU kutatói mobilitás programjához kapcsolódó HRS4R munkacsoportban való részvételhez kapcsolódó feladatok.
Piac és Profit Csökkentse a nemfizetés kockázatát az OPTEN segítségével!
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
IVSZ START-UP KONFERENCIA ÉS VERSENY ÁPRILIS 4. A versenyre való jelentkezés határideje: március 10..
CERT Kincses Zoli
BYTE Projekt FP 7 Gergely László MBA NIIF Intézet Big Data 2016 Európában és a világban – nem csak a szakma, esettanulmányok is.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
Önértékelési projektterv
Beszámolás a Mobility Tool+ felületen – tartalmi tudnivalók
Délkelet-Európai HPC Projekt
SZÖM II. ÖNÉRTÉKELÉS TAPASZTALATAI
Introduction to Közgazdasági Politechnikum Hogyan pályázunk mi?
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
A kiváltást megvalósító intézmények (pályázók) támogatásának közvetlen módjai a projekttervezés időszakában EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Üzleti terv bemutatása
dr. Szedő Szilvia Támogatás-koordinációs Főosztály Belügyminisztérium
FELVÉTELI ELJÁRÁS
Cégnév Üzleti terv.
Ez a formátum csak egy ajánlás, nem kötelező a használata.
Erasmus+ mobilitási program
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Címdia mindig azonos betűméretben, és stílusban!
Előadás másolata:

FP7 Call1 ICT 1.4: Secure, dependable and trusted Infrastructures (értékelői szemmel) MASNI (Magánember A Saját Nevében Intézet)

Menetrend - Néhány adat, tapasztalatok, majd néhány tanács: - hogyan értékelnek a szakértők? - hogyan segíthetünk nekik? - …és magunknak? - Hasznos címek - Kérdések ABC photo

Adatok Idézet a hivatalos hírlevélből: –A total of 92 proposals were submitted, requesting 353 M€ EC funding against an available budget of 90M€. –As expected, the majority of these proposals were STREPs and IPs (63 and 18 proposals, respectively). –It is worth noting the increased participation of SMEs: their number approached 30% of participating organisations and was doubled with regard to their participation in this area under IST- FP6. 2 NoE, talán a nem egyértelmű szabályok miatt? IP = Integrált projekt, STREP = Specific Targeted Research Project, NoE = Network of Excellence

Az értékelés előtt... Szakértői adatbázis – beérkezett javaslatok  szakértők felkérése (idén ipari oldalról többen) Tájékoztatók: szempontok, ponthatárok (pontonként és összesen), fogalmazás, megjegyzések és kérdések, konszenzus, panel, meghallgatások, szerződés... Szakértők feladata a szakmai értékelés (pl. „erőforrások indoklása hiányos” és nem „sok pénzt kérnek”) „Szappanos gumi” mondatok, és szavak

...közben... Olvasás, jegyzetelés, értékelőlapon szereplő szempontokra fókuszálás FP (STREP) – 3 értékelő, IP – 5 értékelő konszenzusa kell (ha nincs, akkor szavazás, vagy 1-2 új bíráló bevonása 1-1 kérdésben vagy a teljes anyagra vonatkozóan) Keresztjavaslatok esetén társ-bíráló Előbb-utóbb előáll az értékelés  panelen sorbarendezés (kicsi az értékelés tere = sok az ütközés)  meghallgatások (kérdés-felelek)  végső sorrend (aki továbbjutott, még kieshet)  szerződés...

Olvasás, segítsük az értékelőt Az értékelő a „beépített” emberünk! Nincs a helyszínen ellenőrzési lehetősége Horizontális tudás (szakértő), 1-1 vertikális (szakember)  legyünk tömören részletesek Korlátozott idő az anyagok olvasására  fókuszál a bírálati lapnak megfelelően Nem a tökéletesség a cél (nem is lehet) Nézzünk magunkba: hogyan olvasnánk el a saját anyagunkat legfeljebb két óra alatt?

Írás I. Tömören, a lényeget részletezve már az abstract- ban és a bevezető fejezetben Lényeges részek kiemelve (vezesse a szemet) Rövidítések gyűjtése jegyzékbe Ábrák FF-ben is legyenek olvashatók Grafikonok a különböző %-os eloszlásokról (erőforrások, részvevők) Összesítő táblázatok vízszintesen és függőlegesen is (pl. részvevők, munkacsomagok)

Írás II. Kereszthivatkozások ismétlések helyett Projekt tagok sorrendje, koordinátor után ABC? Összefoglalók (pl. ha van kockázatelemzés minden WP-ben, akkor is legyen egyben is összefoglalva) Nem az hihető, ha „mindent megoldunk és mindenkinek jó lesz”, különösen fontos ez a kockázatok felismerésénél! CV-k röviden, releváns részek kiemelve, a javaslat témájához kapcsolódva

Írás III. Tömören, világosan a célt: mi lesz az eredmény és mi a kutatási vonal (research path) Megfelelő csapat (se kis, se betöltetlen szerep) Követhető menet, mérföldkövek, szerepek Tudatosság és elszántság, merészség csak mértékkel Tények a meglévő munkáról (fő, hogy van!) Bizonyítani, hogy kiket hogyan érint majd, és akarják-e (a tagokon kívül)

Írás IV. Publikációs fórumok megnevezése Szellemi tulajdon, hasznosítás, hozzáférés Adatvédelem Etikai kérdések Speciális felhasználás, egyedi kérdések (pl. fogyatékkal élőkre gondoltak-e?) Ne csak nagy vonalakban említsük meg ezeket!

Hasznos címek További kérdések: Hazai iroda: Leendő bírálóknak: EU-s cím: Rákeresni sikeres, futó projektekre, melyben hazai partnerek is vannak. Megjelenni a partnerkeresőkben (Internet és személyes kapcsolatfelvétel), mert a jó konzorcium az első lépés a sikeres javaslat felé!

Minden javaslat esetében figyeljünk minden részletre hasonló mértékben. Bruce Schneier Crypto-gram hírlevelében láttam először