Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Elvándorlás a gazdasági műszaki területen
Advertisements

Sisák Zoltán HTTP Alapítvány
Pásztor Tibor főosztályvezető
Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola Belvárosi Térségi Integrált Szakképző Központ 1074 Budapest Dohány utca 65.
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Mátészalka Szakképző Iskola és Kollégium - Déri Miksa
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Krúdy.
Pályaválasztás 2014/2015-ös tanév KnéKE.
Marcali Szakképző Iskola Pályaválasztás / Tel: 85/ , 85/
Az intézmény Nappali képzés keretében több mint 1800 diák, két tagintézményben folytathatja tanulmányait iskolánkban, akiket kiválóan felkészült pedagógusok.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
1.A gazdaság és az infrastruktúra fejlesztése, a foglalkoztatottság növelése 1.1 Mezőgazdasági és élelmiszeripari tevékenység fejlesztése •Biotermékek.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Nagykanizsa
VM DASzK Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Nőiruha-készítő szakma Tel: 85/ , 85/
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Szent László ÁMK Szakközépiskolai Intézményegysége
óvodától - szakiskoláig A vidéki tanulóknak az iskola épületében található kollégium ad otthont.
Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola
DUNAÚJVÁROSI BÁNKI DONÁT
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
„Négy kistérség – Egy projekt” Nyitókonferencia TÁMOP / Négy kistérség – egy projekt MVÖ Széchenyi Zsigmond Szakközép- és.
Mezőgazdasági alapismeretek érettségi követelményei és a mezőgazdasági szakmacsoportos alapozó oktatás kerettanterve (TERVEZETEK) Szaktanári továbbképzés.
Webmester képzés OKJ-szám: Olyan szakemberek képzése, akik képesek honlapok tervezésére és üzemeltetésére, a megfelelő ismeretek.
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
program minden kedves résztvevőjét !
PÁLYAVÁLASZTÁS.
Egységes, új szakmastruktúra, piacképes programok Budapest december 6.
A gimnázium Alapítás éve: 1926 Alapítónk, névadónk Iskolánk névadója haladó gondolkodású földbirtokos volt. A Sárrét történetébe azzal írta.
AGRÁRMÉRNÖKI SZAK (MSc.) NYME Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
Pályaválasztás 2012 Iskolánk Szakképzés Szakmák Rendezvények Kollégium.
Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium
Az előrehozott szakképzés tapasztalatai Zsámbékon 1 év elteltével.
Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Hajdúböszörmény Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM:
Ipari Szakképző Iskolája
Beiskolázási tájékoztató
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
See-Reuse Tananyagok. P1. OKJ-s technikus tananyag Megújulóenergetikai technikus képzés szakmai tananyagának kidolgozása –Szakképesítés megnevezése: Megújulóenergetikai.
A Békéscsabai Központi Szakképző Iskolai tapasztalatok a vasútgépészeti szakmák képzésében április 29.
Pályaválasztás 2014 Iskolánk Szakképzés Szakmák Rendezvények Kollégium.
FM DASzK,Sellyei Mezőgazdasági Szakképző Iskolája és Kollégiuma
Pályaválasztás 2015/2016-os tanév KnéKE.
Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola
Gépgyártástechnológiai technikus
SZENT IMRE ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA
Középiskolai beiskolázás a 2014/2015-ös tanévre Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal 5000 Szolnok, Kossuth Lajos út november 18.
Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola SZOLGSZI.
Pályaválasztási szülői értekezlet
Felnőttoktatás. Jogszabályi háttér  a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. tv.  a Szakképzésről szóló évi CLCCCVII. tv.  az évi LXXXIV.
Tájékoztató SZÉCHENYI ZSIGMOND SZAKKÖZÉP- ÉS SZAKISKOLA.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
A köznevelési intézményi rendszer változása, Szakképzési Centrum és Kamara együttműködése a kamarai garanciavállalás sikeres megvalósításáért Kalmár Andrea.
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
A legnehezebben betölthető munkakörök Magyarországon:
Veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája Tapolca .
PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2014/2O15. tanév
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Gumiipari technikus.
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
Közép és emelt szintű iskolarendszerű, nappali tagozatos, állami finanszírozású szakközépiskolai szakképzések Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium.
Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium
Értékesítési képviselő – HoReCa
Értékesítési képviselő – HoReCa
Az egyetem létrehozásának célja
Agrár- és Gazdaságtudományi Kar
Foglalkoztatás, szakképzés, jó gyakorlatok
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Előadás másolata:

www.hbmgi.info 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM: 202745 Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium www.hbmgi.info 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti.u.3. OM: 202745

Iskolánk története, a kezdetek:

Iskolánk története, a kezdetek: Iskolánk, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium 1938 óta jelentős szerepet tölt be a térség mezőgazdasági szakképzésében.

Képzéseink Intézményünk fő profiljába tartozik a gépészet, az erdészet és a környezetvédelem, szakiskolai szinten a mezőgazdasági gépész, erdészeti szakmunkás, húsipari termékgyártó, dísznövénykertész, kertész szakmák magas színvonalú oktatása.

Arany János Hátrányos helyzetű tanulók Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium OM: 202745 Szakközépiskolai ágazati képzés Mezőgazdasági gépész Környezetvédelem- vízgazdálkodás Erdészet és vadgazdálkodás Élelmiszeripar Szakiskolai képzés Erdészeti szakmunkás Húsipari termékgyártó Dísznövénykertész Kertész Gazda, mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó pék Arany János Hátrányos helyzetű tanulók Kollégiumi és Szakiskolai Programja

Szakközépiskolai ágazati képzés 9-12.évfolyam Mezőgazdasági gépész ágazati képzés Környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati képzés Erdészet és vadgazdálkodás ágazati képzés Élelmiszeripar ágazati képzés Arany János Kollégiumi Program (AJKP)

Mezőgazdasági gépész ágazati képzés (Mezőgazdasági gépész technikus) OKJ 54 521 05 Képzési idő: 4+(1) év

A szakmában végzett tanuló részt vesz az agrárágazati géprendszerek, gépek, berendezések, eszközök kiválasztásában, üzemeltetésében, karbantartásában és javításában. Irányítja, végrehajtja a mezőgazdasági termelés (növénytermesztés, kertészet, állattartás) gépi munkáit, biztosítja a műszaki feltételeket.

Környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati képzés (Környezetvédelmi technikus) OKJ 54 850 01 Képzési idő: 4+(1) év

Önállóan vagy mérnöki irányítással mérőműszerek segítségével megállapítja a környezetszennyező anyagok és egyéb egészségkárosító tényezők nagyságát, koncentrációját, a kiértékelt eredmények alapján meghatározza a tennivalókat. - Elmélet aránya:60% - Gyakorlat aránya:40% - Gyakorlóhelyek: tantermi és laboratóriumi körülmények (2 saját labor) - Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges - Vizsga: Komplex vizsga

Erdészet és vadgazdálkodás ágazati képzés (Erdészeti és vadgazdálkodási technikus) OKJ 54 623 01 Képzési idő: 4+(1) év

Az erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás és a természetvédelem területén szükséges kompetenciákkal rendelkezik és alkalmas középfokú végzettséget igénylő munkakörök ellátására. Ezeken a területeken alkalmas középszintű vezetői feladatok ellátására, vagy vállalkozóként önálló munkavégzésre illetve annak megszervezésére.

Élelmiszeripar ágazati képzés (Élelmiszeripari technikus) OKJ 54 541 02 Képzési idő: 4+(1) év

Önállóan vagy mérnöki irányítással élelmiszer-ipari üzemekben vagy laboratóriumokban az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt.

Szakiskola szakképző évfolyam 9-11. évfolyam Mezőgazdasági gépész Erdészeti szakmunkás Húsipari termékgyártó Dísznövénykertész Kertész Gazda Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó Pék

Mezőgazdasági gépész OKJ 34 521 08 Képzési idő: 3 év

- A szakmában végzett tanuló alkalmas lesz a mezőgazdasági erő- és munkagépeket, önjáró betakarítógépeket, mezőgazdasági rakodógépeket előkészíteni üzemeltetésre, beállítani, az agrotechnikai követelményeknek megfelelő üzemeltetésre.  - A tanuló képes lesz a fenti gépek javítására, karbantartására.

Erdészeti szakmunkás OKJ szám: 34 623 01 Képzési időtartam: 3 év

Az erdészeti szakmunkásképzés célja: az erdő- és vadgazdálkodás számára olyan megfelelő biológiai ismeretekkel, széleskörű műszaki és gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek biztosítása, akik az erdő- és vadgazdálkodás során előforduló, technikusi képzettséget nem igénylő valamennyi feladatot, munkafolyamatot képesek önállóan elvégezni.

Húsipari termékgyártó OKJ 34 541 03 Képzés idő: 3 év

A húsipari termékgyártó feladata a vágóállatok szakszerű levágása, a levágott féltestek darabolása, csontozása, formázása, különböző nyers, félkész vagy késztermékek előállítása, csomagolása és értékesítése.

Dísznövénykertész OKJ 34 622 01 Képzési idő: 3év

- 3 éves képzés - Gyakorlatok az iskola tangazdaságában és külső kertészetekben - Szabadföldi, fásszárú és növényházi dísznövények megismerése,gondozása, termesztése - Növényszeretet, gondosság, kitartás, jó állóképesség

Kertész OKJ 34 622 02 Képzési idő: 3 év

- 3 éves képzés - Gyakorlatok az iskola tangazdaságában - Zöldség-, gyümölcs-, szőlő- és dísznövénytermesztés - Növényszeretet, gondosság, kitartás, jó állóképesség

Gazda OKJ 34 621 01 Képzési idő: 3 év

A gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni.

Mezőgazdasági gazdaasszony, falusi vendéglátó OKJ 34 811 02 Képzési idő: 3 év

- A mezőgazdasági gazdaasszony családi gazdálkodási rendszerben, elsősorban őstermelői körülmények között megszervezi, irányítja és elvégzi a kertészeti növények termelésével, a gazdasági és egyéb háziállatok tartásával, gondozásával, a termékek értékesítésre előkészítésével, értékesítésével kapcsolatos munkákat. Intézkedik a készletek, ételek, italok, takarmányok, vegyszerek stb. beszerzéséről, tárolásáról. - Falusi vendéglátóként komplex szolgáltatást (szállásadás, étkeztetés, programszervezés, mezőgazdasági termék előállítást) biztosít. A tevékenység során figyelembe veszi környezetének hagyományait, népművészeti lehetőségeit.

Pék OKJ szám 34 541 05 Képzési idő: 3 év

- A pék képes együttműködve munkahelyi vezetőivel, szakemberekkel, munkavállalókkal, bármely sütőipari termék kiváló minőségű előállítására úgy kisüzemben, mint nagyüzemben.

Kollégium Az iskolához tartozik egy 250 férőhelyes központi és egy 80 férőhelyes külső helyszínen lévő modern kollégium, amely négyágyas világos, tágas szobákkal és szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló lehetőségekkel várja vidéki tanulóinkat (számítógépterem, klubszoba, jól felszerelt tornacsarnok, konditerem áll a diákok rendelkezésére).

Kollégium

Arany János Kollégiumi Programok/ AJKP, AJKSZP/ Képzési időtartam: AJKP 1+4 kód: 51 AJKSZP: 3 év kód:

Arany János Kollégiumi Programok Programba kerülés feltételei: Halmozottan hátrányos helyzet, A képzés idejére kollégiumi bentlakás vállalása Amit a program kínál: Ingyenessé tett taníttatás keretében: - AJKP 1+4 év /előkészítő évvel érettségi megszerzéséig gondozza, segíti a tanulót/ - AJKSZP 3év / államilag elismert szakmunkás bizonyítványhoz segíti a tanulót/

Arany János Kollégiumi Programok A programok által kínált lehetőségek: A beutazáshoz ingyenes bérlet Ingyenes étkezés és kollégiumi elhelyezés Tanulmányi eredmény függvényében biztosítjuk a jogosítvány megszerzését Jutalomtáborokban való részvételi lehetőség Ingyenes tanulmányi kirándulások Nyelvvizsga megszerzésének támogatása Évente két alkalommal ruhapénz

Diákélet az iskolánkban

Diákélet az iskolánkban

NYÁRI SZAKMAI RENDEZVÉNYÜNK Nemzetközi Traktorhúzó Verseny

Hajdúböszörmény, Radnóti u. 3. 4220 Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Hajdúböszörmény, Radnóti u. 3. 4220