Mottó „A tanítvány nem pohár, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, melyet lángra kell lobbantani.” (I. Tamm)

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP-3.4.3/08-/ ZÁRÓKONFERENCIA
Advertisements

Kompetencia alapú oktatás TÁMOP pályázat Rumi Rajki István ÁMK Rum.
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Pályázati adatok: Projekt címe: „ A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése Békéscsaba iskoláiban” Azonosító:
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Nyílt napok látogatottsága
Tehetségpont létrehozása
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Alprojektek eTanulás rendszer fejlesztése
KORSZERŰSÉG AZ ERKÖLCSTAN / ETIKA TANÍTÁSBAN
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Expressz Programiroda.
Főző Attila László főszerkesztő-helyettes Számítógéppel segített kollaboratív tanulás.
PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSOK Bárczi Gusztáv Módszertani Központ.
Informatika v á rosi munkak ö z ö ss é gi foglalkoz á sok hatása az iskolában folyó tehetséggondozásra.
Sokszínű Digitális Tanítás főszerkesztő-helyettes
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 MIT KEZDÜNK AZ EU-VAL? Az unió megjelenési formái az oktatási intézményekben.
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
Az informatika tanítása Montessori-jellegű iskolában
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
Konstruktív pedagógia és számítógéppel segített tanulás
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
1 dr. Sediviné Balassa Ildikó EGY PÁLYÁZATI FEJLESZTÉS EREDMÉNYE AZ E-KÉPZÉSFEJESZTÉS ÉS A TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS TANULSÁGAI.
Szeretettel köszöntjük Kedves Vendégeinket!. Matematikai-logikai kompetenciaterület 1. osztály.
Egészséglelkesek az iskolákban Az egészségfejlesztés helyzete az általános iskolákban.
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
New View Beszámoló a tanárokkal történt interjúról.
Határtalanul II. MédiaMánia határon innen és túl BGA-12-HA /13 Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Karcag.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
13+1 ÖTLET DIÁKMENTOROKNAK. Kik a diákmentorok? közel-kortárs szerepazonosság nem szülő, nem tanár +2 év +1 iskolai fokozat +tapasztalat.
II. Calderoni Kompetencia Kerekasztal Konferencia
ügyvivő szakértő, országos versenyszervező
Társadalmi és állampolgári nevelés-oktatás a szakiskolákban finanszírozásának támogatására c. projekt Demokratikus értékeket támogató képzőprogramok tapasztalata.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
F AKULTÁCIÓ A P ÉCSI L EŐWEY K LÁRA G IMNÁZIUMBAN Tájékoztató a 10.a, 10.b, 10.d és 10.f osztályokban tanulók és szüleik számára.
Határtalanul!.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
IT Akadémia a gyakorlatban
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
Tehetséggondozás informatika. Útravaló – Út a tudományhoz Microsoft Certified Professional Hálózatépítés Diák rendszergazda Iskola honlapja Villanynapló.
TIOK IKT – összefoglaló Nagy Regina Sulinet Programiroda tartalomfejlesztési szakértő.
Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK
1 AEMA – Hálózat Adult Education Made Accessible Projektcélok és megvalósítás - Információs nap Miskolc, március 19.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása ÖNKORMÁNYZATI OKTATÁSOK BM információs nap
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV | az előadás címe „Pont ÉRTED, pont VELED, pont NEKED. Érték-tehetség-siker” Szeretettel köszöntjük a Kollégákat a „Pont ÉRTED, pont.
Cím szöveg – Second level Third level – Fourth level » Fifth level TÁMOP Tájékoztató Nap Családi kisokos, avagy ismerd meg a családod. Vitéz Gyöngyvér.
A társadalomismereti tartalmak tanításának lehetséges gyakorlata…
Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók együttnevelésének.
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
Szakmai alapozás megújítása fejlesztési terület Projektvezetői értekezlet Salakta Tünde Budapest, február 11.
Hegesztő munkacsoport Szakmai nap Beszámoló április 10. TÁMOP B-12/1 „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb idejű szakképzés.
A Commitment Köznevelési Kht. MOHAY GERGELY március 31. ÉS A KECSKEMÉTI IRODA BEMUTATKOZÁSA.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
AZ IKSZ 50 ÓRÁJÁNAK INTÉZMÉNYI SZINTŰ TERVEZÉSE
Szent László Középiskola Szekszárd
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Hallássérültek a könyvtárban
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Programjaink fizikából a es tanévben
Agrárinformatikai ismeretek oktatása az agrár-szakképzésben
Előadás másolata:

Mottó „A tanítvány nem pohár, amelyet meg kell tölteni, hanem fáklya, melyet lángra kell lobbantani.” (I. Tamm)

Teendők időbeli ütemezése Február 23. Szeged  a program ismertetésre került, „Képzők képzése” Március 13-ig  10 pedagógus részére a program bemutatása Március 21-ig  100 tanuló számára képzést tartani Április 21. Projekt zárása(Szombathelyen) – előadás, fórum Közös projekt

Feladataink: Képzőprogram megismertetése, ill. megismerése Az elektronikus portál tesztelése (regisztráció)

Elektronikus tanulási-attitűd vizsgálat Zárókonferencia lebonyolításában való közreműködés

Mit vállaltunk? 10 pedagógus részvétele 100 diák bevonása Elektronikus tesztelés Mit teljesítettünk határidőre? 10 pedagógus részvétele 186 középiskolás tanuló bevonása Elektronikus tesztelés Változatos módszertani feldolgozással az ismeretek elsajátítása + utána: egy általános iskolai csoport bekapcsolódása szakkör szintjén

Miért nevezhetjük sikertörténetnek? A vállalást teljesítettük Az indikátorok folyamatos figyelemmel kísérése  Március 19. résztvevők száma: 669 fő, ebből Savaria TISZK-hez kapcsolható 183 fő Március 20. résztvevők száma: 801 fő, 186 fő Savaria TISZK-hez kapcsolható 186 fő

Tanulságok, vélemények Tanár Pozitívum:- új módszerek, eszközök alkalmazása (kooperatív technikák, számítógép)→ diákok gyors sikerélménye - NAT-ban meghatározott kulcskompetenciák fejlesztése Negatívum:- tanári felkészítő anyagok elmélet centrikusak

Tanulságok, vélemények II. Diák Pozitívum:- Meglévő ismeretanyag tudatosítása - Szabad véleményalkotás (anonimitás) - Ismeretek feldolgozásának új módja (szokatlan) - Többszöri megismételhetőség a teszteknél Negatívum:- (Nem merült fel)

Továbbfejlesztés Verseny Több fordulós csapatverseny, lebonyolítása TISZK szinten. (Elektronikus forduló honlapon keresztül, esetleg többfordulós) Számítógéppel segített oktatás (A továbbfejlesztett tananyag felhasználható lenne: informatika, társadalomismeret, állampolgári ismeret, történelem órákon) Tananyagbázis

Részlet a 3. teszt megoldásából: „Véleményem szerint a mai Magyarország egy rendkívül megosztott, gyenge lábakon álló ország. Megoszt minket a politikai nézet, a kisebbségekhez való viszonyulás, közel olyan szinten, mint régen a vallás. Jöhetnek új miniszterelnökök, kormányok, pártok, de ennek az országnak a helyzetén csak egy erős nemzeti összefogás segíthet, az államnak csak úgy lehet békés jövője.”

„Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek… Adhattok nékik szeretetet, de gondolataitokat nem adhatjátok. Mert nekik saját gondolataik vannak… Próbálhattok olyanná lenni, mint ők, de ne próbáljátok őket olyanná tenni, mint ti vagytok. Mert az élet sem visszafelé nem halad, sem meg nem reked a tegnapban.” Kahlil Gibran

Köszönöm a figyelmet! Varga Hedda Középiskolai tanár SAVARIA TISZK