Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Klaszterportál, adatbázis DDOP számú pályázat záró rendezvénye Pécs, június 30.
Advertisements

Szeretem a könyvtáram!.
Digitális világ A tudatos mobilhasználat Adatvédelem.
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Információs és elektronikus szolgáltatások egy 3. generációs egyetemi modellhez: a coo-perencián innen és túl … Majó Zoltán fejlesztési igazgató Szegedi.
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
•online kommunikáció •branding, márkaépítés •kommunikációs stratégiák kitalálása, felépítése •Közösségi marketing •Szociális érzékenység, non-profit partnerek.
Közösségi portálok használata
Internet és szerzői Szerz ő i Akadémia, Irodalom és Internet Dr. Fodor Klaudia Franciska március 29.
TÁMOP /A Személyiség kialakulása, fejlődése.
Digitális világ 6. foglalkozás A hirdetések világa Mi a reklám?
„A Honlapod a Holnapod” online marketingkommunikációs workshop december 3. Varga István
Így tanítom az erkölcstant… 1.osztályban
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
E-Corvina Informatikai Szolgáltató Kft Budapest, Róbert Károly krt ▪ Telefon: (1) ▪ Fax: (1)
Központi és közösségi szolgáltatások olvasóknak, könyvtáraknak.
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
Adatbázis kezelés Adatbázis tervezés.
Egy-egy ország leggazdagabb könyvtári gyűjteményei a nemzeti könyvtárak.nemzeti könyvtárak A világon kb. 160 nemzeti könyvtár van. Az adott ország publikációinak.
Könyvtári digitális tartalmak az oktatási multimédiák számára
Programfejlesztési Központ
Albert Schweitzer Tucy
Albert Einstein idézetek.
EISZ Elektronikus Információszolgáltatás melléklet a Bevezetés a pedagógiai tájékozódásba című ELTE jegyzethez.
Közösségi portálok használata
Közösségi portálok használata, avagy útmutató a helyes alkalmazáshoz
Nemes Nagy József (ELTE) MRTT vándorgyűlés November 22. Győr.
Közösségi oldalak használata
Az iWiW platform Szabó Márton Origo Zrt.. Az iWiW számokban 4,3 millió regisztrált felhasználó Napi 1,2 millió egyedi felhasználó Az összes regisztrált.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Konformitás A viselkedés változása abból a célból, hogy ragaszkodjon a létező társas normákhoz Társas normák – széles körben elfogadott szabályok melyek.
Information Society Research Institute 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u. 3. St ép 108. Telefon: Telefax: Web:
Bánkeszi Katalin A számítógép és az Internet hatása az olvasáskultúrára (konferencia) Változó olvasói igények – változó könyvtáros világ.
TÉRÍTÉSES INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK = TISZ. JÓ TUDNI… 1. Miért működtetjük a TISZ-t? 2. Miért számítunk fel költségeket?
Fenomenológiai megközelítés
Számítógéppel támogatott pályaorientáció. Számítógéppel támogatott orientáció szerepe a munka- pályatanácsadásban Előnyei: Előnyei: A kutatások nagy része.
INNOINFO, A VÁLLALKOZÓI KÖZÖSSÉGI PORTÁL. Miben segíthet az Innoinfo projekt?  kkv-k marketing tevékenységének beindításában  márka/cég ismertségének.
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
A munkahelyi biztonság és egészségvédelem mindenkit érint. Jó Önnek. Jó a vállalkozásoknak. Együtt a kockázatok megelőzéséért Egészséges munkahelyek kampány.
Tűz,Föld,Víz,Levegő…..
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
Iskola-egészségügyi Konferencia augusztus Informatikai lehetőségek az iskola/ifjúság-egészségügyi munkában Wenhard Andrea egészségügyi szakközgaszdász.
Egyházi Könyvtárak Egyesülése Pécs, június 28. Szakmai továbbképzés.
Adatbányászati módszerek a weblogfájlok elemzésében
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Pécs, 2015.március 12. A kapcsolatok hálójában. Magyarország – 1 millió vállalkozás országa EVA-sok, betéti társaságok, Kft-k és Rt-k vesznek körül bennünket.
Információs társadalom Elektronikus napló. Bevezetés Az elektronikus napló Az elektronikus napló lehetővé teszi az iskola mindennapjai során felmerülő.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Google Scholar Wolfram Alpha Scirus Készítette: Varga Ádám.
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: –Kommunikáció –Hardver megosztás.
Személyes információszervezés a gyakorlatban JÁVORKA BRIGITTA ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR – KÖNYVTÁRI INTÉZET.
Digitális bizonytalanság? Dr. Lux Ágnes, Németh Barbara, szeptember 30.
A Digitális Jólét Program megvalósítása
Hálózatok Számítógépek és egyéb hardvereszközök összekapcsolva valamilyen kommunikációs csatornán. Felkínált lehetőségek: Kommunikáció Hardver megosztás.
Lente Tamás Méliusz Juhász Péter Könyvtár
Digitális világ Rólunk a világnak Írjunk blogot!
KomHálók tehetségápolás tájékoztató
Irodalom a figyelemfelkeltés kultúrájában
Elektronikus szótárhasználat
Kulcsrakész Közgyűjteményi Portál
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
Kommunikáció típusai.
dr. Geges József Ovidius Co. Ltd.
Előadás másolata:

Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya

Egy rövid, de szükséges bevezetés

Az információs társadalom napjainkban jellemző 5 folyamata 1.Információözönben és – dzsungelben élünk. Elképesztő mértékű adat, információ keletkezik, amelyeknek jelentős része észrevétlen marad.

Az információs társadalom napjainkban jellemző 5 folyamata 2. Az informálódás széles körben elérhető válik az emberek számára. Megszűnik bizonyos szakmákkal együtt járó, és az állami és egyéb intézmények privilégiuma lenni. Egyszerre vagyunk haszonélvezők és kárvallottak, amikor a kutatás korlátainak leomlásával, hihetetlen bővülésével nézünk szembe.

Az információs társadalom napjainkban jellemző 5 folyamata 3. Az elektronikus formában tárolt, és személyes adatainkat őrző adatbázisok könnyedén összekapcsolhatók egymással. Ezekből hihetetlen részletességgel feltérképezhető személyiségünk, szokásaink. Nemcsak a múltunk és a jelenünk ismerhető meg, a jövőnk is nagy valószínűséggel megjósolható. (lásd. Barabási Albert-László kutatásait)

Az információs társadalom napjainkban jellemző 5 folyamata 4. Hálózatok tömkelege vesz körül bennünket. Hálózatba szerveződünk - részben „önként és dalolva”, részben enyhébb és erőszakosabb nyomásra. (Meghívók, „barátkérők”)

Az információs társadalom napjainkban jellemző 5 folyamata 5. Életünk részévé vált, hogy megosztunk a világgal mindenféle eseményt, dokumentumot magunkról. Napi rutin részévé válnak a Share (Megosztás) a Download (Letöltés) és az Upload (Feltöltés)

Digitális lábnyomokat hagyunk szerte mindenütt. A kérdés csupán az, milyen adatok ezek? Nincs-e köztük olyan, amely miatt később valamilyen hátrány ér bennünket? Biztosan van. Általános gyakorlattá vált a közösségi portálokon keresztül az adatbányászat, pl. a munkaerőfelvételek előtt, de társadalombiztosítási intézményeknél egyaránt. Külföldön adatbányászatra szakosodott cégek is alakultak, mint ahogyan adateltüntetésre úgy szintén.

Eltüntetni őket reménytelenebb vállalkozás, mint nevet változtatni.

A pók hálójában vagyunk Tetszik, nem tetszik,ez tény. Ezen nem tudunk változtatni. A legtöbb, amit a saját érdekünkben tehetünk, az az, hogy legyünk megfontoltak, milyen adatot, véleményt és hozzászólást adunk a különböző honlapokon, fórumokon.

Van ennél rosszabb is … Ha nem vagyunk jelen a különféle közösségi oldalakon önálló identitással. Ez ugyanis lehetőséget teremt másoknak arra, hogy a saját személyiségünket kisajátítva, kihasználva a nevünkben hozzanak létre hamis identitást. Nyilván ez nem ártalmatlan dolog.